מנצ'סטר יונייטד 2012/2013-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/7/12.

1. סדרו קייטע Member

הקטע הבאמת מוזר בענין חוסר הרצון של פרגוסון לחזק את האמצע הוא שזו לא נטיה היסטורית אצלו אלא תופעה חדשה מאד.

בעבר הוא נהג להביא הרבה מאד קשרי אמצע (אינס, קין, ורון, הארגריבס, קאריק, אנדרסון, קלברסון ואחרים שבטוח שכחתי). חלקם נכשלו, חלקם הצליחו מאד, כמו שקורה בדרך כלל עם רכישות. בוודאי שאין פה איזה רקורד של כישלנות שחייב מחשבה מחדש.
    רוב השמות שהזכרתי גם לא היו זולים (מלבד קלברסון?), למעשה חלקם הגיעו בעלות שיא ביחס לתקופה. ולפחות את חלק מהשחקנים הוא גם הביא במצב שהיה לו את סקולס בשיאו או לפחות יותר קרוב לשיאו.

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/12
  2. yonmu Member

יש הערכה למערך\הרכב שלכם בעוה הבאה? לאן קגאווה מיועד בדיוק?
    כמו שהסגל נראה כרגע הוא הכי מתאים ל4-2-3-1 עם קגאווה מאחורי רוני ונאני ויאנג (\ולנסיה) בצדדים, אבל עדין מרכז הקישור בעיתי ביותר, וגם מרכז ההגנה.

3. פול סקולס Member

על מרכז הקישור חפרנו מספיק. מה רע במרכז ההגנה? אוואנס מספק קבלות כבר עכשיו, סמולינג גם הראה ניצוצות של שחק ענק, ג'ונס פרוספקט מבטיח לעתיד.
    פרדיננד עוד לא גמר את הסוס, ו-וידיץ', אם יחזור אפילו ל 70% מהיכולת שלו, גם כן מספיק טוב בשבילנו.

אנא, האר את עיניי.

4. WellNeverDie Member

הרבה מדברים על כך שפרגוסון "ינטוש" את ה-4-4-2 שהוא כל כך אוהב למרות שב-09/11 הוא כבר שיחק 4-5-1 כשרוני היה בחוד, ובעונה החולפת זה היה באמת 4-2-3-1 כשרוני מתחת לוולבק/צ'יצריטו. זה מה שיהיה גם בעונה הבאה אני מניח, עם רוני קדימה וקגאווה מתחתיו כאשר ולנסיה בימין ויאנג/נאני בשמאל. כל עוד הסגל נשאר ככה, נראה את קאריק ולצידו גיגס או סקולס ואולי אפילו קלברלי. לא אידאלי אבל זה מה שנתן לנו 89 נקודות בעונה החולפת, כמס' הנקודות של היריבה העירונית שזכתה בתואר. מה שכן ראינו באירופה ובכמה משחקים נוספים העונה שכשלוחצים אותנו בצורה מסודרת (כמו בילבאו למשל) הקבוצה נראת על הפנים.

בכל מקרה, מרכז ההגנה שלנו הרבה יותר מבסדר גמור כאשר מנצ'סטר סיטי ספגה רק 4 שערים פחות מאיתנו ואם נחסר את המשחק האיום שבו אוונס הורחק וסיטי שחטו אותנו אפילו אנחנו במצב טוב משלהם. גם אם וידיץ' לא יחזור בשיאו, יש לנו את אוונס שנתן המשך עונה מעולה, ריו המנוסה, ג'ונס שהראה שיש לו הרבה מה לתת וסמולינג שלדעתי טוב יותר מכל מי שהזכרתי עד עכשיו (פרט לוידיץ') אבל פציעה תשבית אותו בתחילת העונה. הבעיה שלנו אחרי הקישור המרכזי היא במגנים - אין גיבוי לאברה בכלל ועמדת המגן הימני שלנו מורכבת מבלמים (ג'ונס, סמולינג), מרפאל שלא כ"כ פוגע וזו עונת הצ'אנס האחרונה שלו ואפילו מקיצוני (ולנסיה).

בגדול אני מקווה לראות את קלברלי משתלב בהרכב והמון משחק לחץ, כמו בפתיחת העונה שעברה - קלברלי, ולנסיה, נאני, רוני וקגאווה יכולים לעשות את זה נהדר. סקולס וגיגס יתנו גיבוי במצב האידאלי אבל כנראה ששוב נבנה עליהם העונה. כל זאת במידה ולא מגיע קשר למרכז - הלוואי שיגיע, לראות כאן את שאהין יהיה נהדר, נוכל גם לדהור באירופה אם הוא יגיע יחד עם מגן שמאלי.

ומה לוקאס מורה קשור לכל הסיפור שלי על המערכים? הוא לא.

עריכה: לא מאמין ששוב נתתי חצי הרצאה על מרכז הקישור, וגם הבלמים זו לא פעם ראשונה שאני חופר. נו טוב :aaa031:

נערך לאחרונה ב: ‏28/7/12
  5. yonmu Member

הבעיה במרכז ההגנה היא שלא נראה שיש צמד שירוץ קבוע הרבה זמן.
    עקרונית וידיץ' ופרדיננד הם הבלמים הבכירים, אבל הם פצועים כרוניים וקשה לסמוך עליהם לעונה שלמה. סמולינג וג'ונס בהחלט נראים טוב אבל מתברברים יותר מדי בין עמדות אחרות (מגנים\קישור), ואישית אני לא רואה את אוואנס הופך לבלם מוביל.

6. WellNeverDie Member

אל תהפוך לי את וידיץ' לפצוע כרוני. תן לו לחזור רק ל-70% מהיכולת שלו ויהיה בסדר. כנראה שנראה אותו לצד ריו בהתחלה, ומידי פעם לצד אוונס. יש בסך הכל כימיה טובה בין כל החבורה הזו של אוונס, סמולינג וג'ונס וראינו כבר לא מעט שילובי ריו/וידיץ' עם אחד מהם וזה נראה מעולה. את הטריו האחורי והרצף המטורף של אי-ספיגות ב-2008 בסגנון של אדווין-ריו-נמניה לא נראה בעונה הקרובה וגם לא בזו שאחריה.

7. yonmu Member

הבעיה היא שלפחות לדעתי, עדיף צמד בלמים טוב שרץ ביחד קבוע מאשר רביעית בלמים מעולה שעושה רוטציות, וכמו שמצבת הבלמים שלכם נראית זה יהיה יותר כמו האופציה השניה.

8. WellNeverDie Member

אין ברירה. וידיץ'-ריו לא יהיו כשירים (ככל הנראה) לרוץ עונה שלמה והצעירים: אוונס-ג'ונס-סמולינג לא מספיק בעלי ניסיון כדי לרוץ עונה שלמה, כולל משחקים קשים ואירופה. לכן הרוטציה הזו היא הפתרון הטוב ביותר כרגע.

9. פול סקולס Member

לגבי זה שסיטי ספגה בעונה שעברה רק ארבעה שערים פחות מאיתנו, ועל מה זה מעיד...
    אני חושב שזה מעיד יותר על הקישור של שתי הקבוצות.
    סיטי הייתה יתר עם הכדור, פחות הצליחו לדחוף אותה אחורה (כמו שקרה לנו מול וויגאן או נוריץ'), ההגנה שלה הייתה חשופה הרבה פחות ל"הפקרות" שראינו בקבוצה שלנו לא פעם...

10. WellNeverDie Member

בלי יאיא טורה הקישור שלהם לא כ"כ מדהים. כשהוא היה חסר להם בגלל אליפות אפריקה לא ראיתי מהם גדולות. בארי לא עדיף על קאריק, מילנר או דה יונג לא עדיפים על סקולס או גיגס משום בחינה. היתרון שלהם שהקשרים ההתקפיים שלהם נמצאים יותר בחופשיות - נאסרי, סילבה - ועוזרים בהנעת הכדור בעוד ששלנו מתפקדים כקיצוניים - נאני, יאנג, ולנסיה - ורוני הוא זה שעוזר בהנעת הכדור. בכל מקרה, ההבדל בארבעת השערים האלה קשור בדיוק לאותו משחק שהתפרקנו בדרבי לאחר האדום - ושוב, אני מדבר רק על השלוש דקות האחרונות. עם פלצ'ר לא היה כובש את ה-3-1 המשחק היה כמעט בוודאות נגמר ב-3-0 ולכו תדעו איך זה היה משפיע על המשך העונה.

אבל אלו משחקי "מה היה קורה אם...". הנקודה שלי היא שאומנם אנחנו לא מתפקדים כשלוחצים אותנו אחורנית ולא היינו רחוקים כל כך ממנצ'סטר סיטי בעונה שחלפה מבחינת תפקוד ההגנה והקישור.הקישור האחורי שלהם בלי יאיא טורה לא מתקרב לקישור שלנו.

11. פול סקולס Member

ואיך נראה הקישור שלנו בלי סקולס או קאריק? ואיך של ברצלונה בלי אינייסטה או צ'אבי? בחייאת.
    ואני לא מדבר ממש על מספר השערים. נכון, אם לא היינו סופגים את שלושת השערים האחרונים בדרבי,
    בסופו של דבר היינו סופגים בכל העונה רק שער אחד פחות מסיטי (למרות שזה בולשיט, כי מבחינה הסתברותית, כמעט מדעית, ההתרחשויות לא היו קורות בדיוק אותו הדבר).

עדיין אני חושב שהיתרון שלהם עלינו בשנה החולפת היה שההגנה שלנו הייתה הרבה יותר חשופה לאיומים בגלל תפקוד לקוי של הקישור ההגנתי, לעומת סיטי, שגם בתקופה החלשה שלהם, הקבוצות היריבות לא הגיעו ליותר מידי מצבים נגדן.

נערך לאחרונה ב: ‏29/7/12
  12. WellNeverDie Member

אני אחפש לך מחר כמות מצבים שהגיעו נגדנו והגיעו מול סיטי ולדעתי ההבדל לא יהיה בשמיים - בתחילת העונה היו נגדנו המון מצבים כי שיחקנו עם קלברלי ואנדרסון ביחד אבל מצד שני קיבלנו תצוגות התקפיות מעולות. לא אכפת לי שיבעטו 10 פעמים למסגרת לשער כל עוד הקבוצה שלי כובשת ארבעה שערים במשחק - וזה ממש היה הממוצע של תחילת העונה עם טוטנהאם, ארסנל, וויגאן ורצף המשחקים הטובים של אוגוסט-ספטמבר. מאז שקאריק הגיע ובטח מאז שסקולס חזר קבוצות מאוד התקשו נגדנו והיית לנו הנעת כדורגל טובה יותר מהיריבות. תוסיף לכל התבשיל את זה את העובדה שמאמני הפריימרליג ממש נתנו הוראה - תבעטו מרחוק כמה שיותר לדה חאה ומשם תקבל את "המצבים".
    ושוב אני רק מדגיש שהמצב שלנו מבחינת ספיגות לא נוראי. ברור שהיו תקופות של 25 ספיגות בעונה וזה היה מדהים אבל אז היה לך "שילוש קדוש" בחלק האחורי וגם אברה בשיאו. הבעיות בקישור, לדעתי, מובילות לכך שאנחנו נלחצים בקלות ולא לוחצים מספיק את היריבה. הבעיה של היצירתיות נפתרה עם הגעתו של קגאווה וגם החלמתו של קלברלי (היה נהדר היום ב-TGB). אם אפשר אולי להוסיף את פאוול שנחשב ליצירתי ואנחנו בסדר גמור. העניין הוא הנעת הכדור הפשוטה כשלוחצים אותנו. תחזיר לי את רוי קין או תבטיח לי סקולס כשיר כל העונה לכל משחק ואני לא צריך שום רכש.

המצב שלנו מבחינת סגל טוב יותר משל כל קבוצה (גם של צ'לסי) פרט לסיטי שגם איתם ניתן להתמודד - התחזקנו בדמות קגאווה, שחקן העונה בגרמניה(!) וגם הפצועים חוזרים ונכנסים לכושר. אני למשל יותר מפחד ממשחקים מול טוטנהאם או ניוקאסל שלהם כרגע סגל טוב יותר לדעתי מארסנל ואו ליברפול. המצב שלנו אומנם לא ברמה של ברצלונה או ריאל מדריד אבל הוא מעולה לליגה וכשנגיע למצב באירופה מול הקבוצות האלו פרגי יעשה את ההתאמות.

בקיצור ולסיום: יש מקום לשיפור בקישור ובטח שצריך להביא גיבוי לאברה אבל כל עוד שחקני הקישור שלנו נשארים כשירים יהיה סביר שלא נראה פה לא את מוטיניו או שאהין.

13. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

נראה מה יהיה עם הכלכלה העולמית וג'נרל מוטורס בעוד שנתיים. זה עשוי להתברר כצעד גאוני או אינפנטילי. מה שמעניין - וזה לגמרי ממוחי הקודח, ללא שמץ של ראייה - זה האם העסקה המוקדמת מלווה באיזה תשלום מוקדם שהגלייזרים זקוקים לו?

15. Mellow29 Kopite

ריו פרדיננד יעמוד לדין בעקבות מה שכתב על אשלי קול בטוויטר, בעקבות העדות שלו בפרשת טרי. בהתאחדות מנסים להיות יותר צדיקים מהאפיפיור, בחיי.