מנצ'סטר יונייטד 2012/2013-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/7/12.

1. Sir Alex Las' Killa

זה הישג משמעותי. מתקרבים כבר לסיום של החצי הראשון של העונה ואנחנו פותחים פער למרות שאם מסתכלים על הסגל... אין לנו בקישור, להוציא קאריק, אף שחקן שפתח באופן קבוע. על ההגנה אין צורך לדבר. התמודדנו עם הפציעות באופן מדהים וגם כשהחלטות שיפוט הלכו נגדנו הצלחנו לצאת עם ניצחון.

רובין כרגע כבר עם 10 שערים בליגה, 4 בישולים ואין ספור מצבים שהוא עוזר לייצר. זה כמובן מוכיח מה שאני ועוד רבים אחרים חשבנו שהעונה הזו הולכת להתבסס על התקפה יותר מאשר הגנה וקישור, לכן ההחתמה של רובין היא הפתרון המושלם. תודה ונגר.

נערך לאחרונה ב: ‏10/12/12
  2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא רק זה, כבר ביקרנו בסטמפורד ברידג', באתיחד, באנפילד, בגודיסון פארק, בסיינט ג'יימס'ז פארק. זה אוסף חביב מאוד של משחקים שהסרנו מהדרך. לא שמעכשיו נשארו "משחקים קלים" - ראינו בקארו רואד היטב שכל משחק הוא מכשול גדול אם לא מגיעים כמו שצריך - אבל זה בהחלט מקל.

חשוב לא פחות, את הניצחונות במשחקים הגדולים האחרונים השגנו בלי סקולס ובלי גיגס בהרכב. למרות הרגרסיה שחווינו בכל מיני משחקים מול וילה, ק.פ.ר ונוריץ', נראה שפרגי כן הבין משהו מהבזבוז ההוא נגד טוטנהאם. במשחקים הגדולים, מול היריבות החזקות, אנחנו צריכים קישור דינמי יותר. הייתי רוצה לראות את זה מתרחב למשחקים נוספים, כי ראינו שגם נוריץ' יכולה לעקוץ אותנו, אבל צריך גם להבין את מגבלות הסגל והצורך ברוטציה פה ושם (מה שעדיין לא הופך את גיגס בהרכב בנוריץ' וקלברלי ואנדרסון נוסעים לטורקיה לנכון). אם נבנה על המסקנות הללו, מצבנו יהיה יותר טוב.

3. RG11 Member

http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx

אני מקווה שנמשיך לראות את קלברלי משחק למרות שזה לא היה אחד מהמשחקים הגדולים שלו.
    הדינמיות שלו, זה שהוא שורף שטחים והמעורבות ההתקפית הנפלאה שלו (הפעם הבעיטות לא נכנסו, פעם הבאה יכנס), כל הדברים האלו הם תכונות מצויינות שלו ואני חושב שהוא חייב להיות באנקר בהרכב.

4. סדרו קייטע Member

אני עדיין בדעה שההחתמה של ואן פרסי הייתה טעות קשה. כמובן בהנחה שהייתה פה מגבלה כלכלית שמשמעותה היא שההחתמה שלו באה על חשבון החתמה משמעותית במרכז השדה (מה שאני לא יודע בוודאות). כבר כתבתי פה שזו החתמה שמאד מזכירה את ריאל מדריד של עידן הגאלקטיקוס: מביאים את השם הגדול ביותר שפנוי על חשבון השחקן שאתה באמת צריך.

הסטטיסטיקות שמראות שבלי הגולים של ואן פרסי יונייטד הייתה נמצאת במקום ה 24 הן נחמדות, אבל חסרות משמעות מעשית. הרי ברור שבכדורגל אין ואקום ומידה שואן פרסי לא היה שם, שחקנים אחרים היו מבקיעים יותר, כאשר החוזק שיונייטד הייתה מרוויחה באמצע היה מחפה ויותר מכך על ירידה מסויימת בכמות השערים הכללית. אני גם מזכיר שבעונה שעברה, קצב צבירת הנקודות של יונייטד היה זהה (עד ההתפרקות בחמשת המחזורים האחרונים), בלי ואן פרסי.

מהבחינה הזאת, פרגוסון קצת מזכיר את הסיפור על הילד שרצח את הוריו וטען להגנתו שירחמו עליו כי הוא יתום. מצד אחד, הוא מייצר (מתוך בחירה מוחלטת) קבוצה מלאת חסרונות. מצד שני, היכולות שלו כמנג'ר מאפשרת לו להצליח גם עם קבוצה כזו.

נערך לאחרונה ב: ‏11/12/12
  5. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. קלברלי מבחינתי היה ההבדל העיקרי בין הקישור שלנו כמו שהוא נראה במשחק מול טוטנהאם או נוריץ למשחק אתמול. שחקן דינמי ונמרץ שלא מפסיק לרוץ ולייצר לחץ. בהתקפה אחת הוא מאחור, התקפה לאחר מכן הוא מקדימה, עוד התקפה עוברת והוא מתחיל בימין רק כדי שבהתקפה הבאה הוא יתמוך באגף שמאל. לא מפסיק לזוז, לא מפסיק לרוץ, לא מפסיק לסגור הגנתית איפה שצריך, לא מפסיק לבקש את הכדור ולקחת אחריות, בדיוק מה שהיה חסר לנו העונה כל כך הרבה פעמים.
    אם ימשיך לקבל דקות וביטחון אני בטוח שנקבל ממנו גם תרומה התקפית כי הוא מסוגל לכך.

2. עם כל הכבוד לקלברלי, איש המשחק היה כמובן רוני. כתבתי בדיון המחזור שאין אף שחקן באנגליה שמסוגל להשפיע כל כך הרבה על הקבוצה שלו כמו רוני (היחיד שמתקרב לכך זה יא יא טורה בסיטי). זה לא רק השערים אתמול אלא התנועה החכמה, המסירות המדויקות, העובדה שהיה בכל מקום במגרש, המשחק העוצמתי שלו, שמצד אחד פס חכם שלו משחרר אותנו מהלחץ של הסיטי ומהצד השני הנגיעה החדה שלו שמכניסה את הכדור לרשת. כשרוני בכושר של אתמול אנחנו קבוצה אחרת לגמרי.

3. ולמרות הניצחון המתוק, אי אפשר להתעלם מהעובדה שאיבדנו יתרון של 2-0. אני מאותם אנשים שמאוד מחזיקים מאברה ושהמשיכו להאמין בו למרות היכולת החלשה בשנה וחצי האחרונות, אבל כניראה שבקיץ נצטרך למצוא מגן שמאלי חדש, והכוונה היא לא לשחקן בסטייל של בוטנר אלא לשחקן מהסוג של לייטון ביינס. סיטי פשוט התעללו באברה אתמול. פעם אחרי פעם הם התגברו עליו בקלות באגף, פעם הגביהו כדור לרחבה, פעם נכנסו איתו לרחבה, פעם איימו על השער, אברה עשה את מה שהוא יכול אבל בניגוד לעבר זה לא מספיק טוב לרמות האלה.
    וביחד עם אברה צריכים לציין גם את ריו פרדיננד. התקרית בסיום המשחק הפכה אותו לגיבור הרגע שלנו אבל גם במקרה שלו אני לא בטוח שהוא מספיק טוב כדי להמשיך איתנו מעבר לקיץ הנוכחי. לפחות פעמיים האיטיות שלו גרמה לו לאבד כדורים שהפכו למתפרצות מסוכנות, המהירות שלו נעלמה כמעט לגמרי, ולמרות שהוא עדין שחקן חכם (כמו בהתקפה שבה הגלישה שלו מנעה שער בטוח) מי שבלט בדקות הסיום ועשה את התאקלים הנכונים היה דווקא סמולינג אחרי שריו נכשל בנסיונות לעצור את ההתקפה.
    אם אתם שואלים אותי, לא בטוח בכלל שבכושר הנוכחי (לא לדבר על הקיץ כשהוא יהיה מבוגר בעוד שנה) הוא טוב מאוונס, וידיץ', ג'ונס ואולי גם מסמולינג. לא בטוח בכלל שאנחנו צריכים לחסום את ההתקדמות של ג'ונס או סמולינג בשביל בלם שאולי כבר היום הוא פחות איכותי מהם.
    חשוב לציין, לא מדובר על עובדות מוגמרות והרבה דברים יכולים להשתנות עד הקיץ, אבל זאת ההרגשה שלי לפחות בכל הקשור לאברה וריו במבט לעתיד.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ואן פרסי לא הפריע לנו להביא קשר לאמצע אם באמת רצינו אחד כזה. הוא היה סוג של בונוס לא מתוכנן.
    אם היינו רוצים להביא עוד קשר אמצע היינו מביאים אחד כזה שכן הצענו בקיץ לא מעט כסף גם על האזרד וגם על לוקאס מורה מה שאומר שהיה עוד כסף בקופה.
    צריך לזכור, וזה קצת נשכח כי הוא נפצע, שרכשנו בקיץ את קאגווה. כלומר אם כבר היה מישהו שהגיע על חשבון קשר אחר (למרות שכמו שכתבתי זה לא המצב ויש עוד כסף בקופה) זה דווקא קאגווה.

http://sphotos-h.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/523818_10200298616171485_837372061_n.Xxx

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא החתמנו קשר כי פרגי לא רצה קשר (או לא מצא אחד שהוא רצה). למה? לא יודע. מסכים עם זה? לא. אבל זה המצב. לא רכשנו קשר מאז הארגריבס ואנדרסון (לא רואה בקגאווה כזה ממש).

בנוגע לריו, יהיה תהליך של Phasing out וזה בלתי נמנע. אני רק מקווה שלא ניתקע עליו כמו עם סקולס וגיגס. החזרה של וידיץ' תיתן לנו מימד של ניסיון במרכז גם כך ואפשר יהיה לשלב לצדו את הצעירים יותר. העתיד של ריו טמון גם במה שהוא רוצה ומוכן. יש לו מקום כאופציה בסגל עם משכורת נמוכה יותר. השאלה היא אם זה מה שהוא ירצה בשנים שנותרו לו, גם כלכלית וגם מקצועית.

8. פול סקולס Member

אני לא חושב שפרגוסון קורא כל פסיק שנכתב על יונייטד (אחרת לא היה לו זמן לאמן), אבל הוא בהכרח מודע לזה שכבר שנים כל העולם מדבר על זה שאנחנו צריכים קשר.
    אם הייתי צריך לנחש, אני מניח שהוא מתעקש "להראות לכולם" שהוא יכול לעשות את זה עם שחקנים שהוא עצמו מקדם אותם לרמת וורלד קלאס, ולא רוכש אותם כמוצרים מוגמרים.

אני חושב שאנחנו חייבים חיזוק לאמצע, וגם בניצחון על סיטי, חרף המשחק הטוב שהיה לקלברלי וקאריק, ראו את זה.

מה שמוביל אותי לרכישה של ואן פרסי.
    כשהוא רק חתם אני אמרתי שזה מיותר.
    עכשיו שאני רואה איך אנחנו נראים כשהוא אצלנו אני כבר פחות נחרץ.
    כלומר, רוב הזמן אנחנו נראים לא משהו בלשון המעטה, אבל אי אפשר להגיד שואן פרסי מיותר עבורנו.
    לא יודע האם בתוספת שחקן אמצע משמעותי בהכרח היינו סופגים פחות, ולא יודע האם בהכרח רוני/הרננדז/וולבק ועוד היו ממלאים את הוואקום של ואן פרסי.
    אין ספק שהאמצע שלנו בקיץ האחרון היה הרבה יותר נואש לחיזוק מאשר השפיץ, אבל אני מטיל ספק לגבי זה שרוני + וולבק + הרננדז זה חוד התקפה מספק בהווה.

אבל הקנייה עצמה של ואן פרסי... אז אני אוהד את יונייטד "באמת", או ברצינות, משנת 2006 בערך. וגם כך הזיכרון של לטווח ארוך הוא לא מהמשובחים. אבל אם אני מנסה להריץ לעצמי בראש את הקניות המשמעותיות של פרגי בשנות האלפיים, נראה שהקנייה של RVP, יחד עם זו של חואן ורון, היא די חריגה.
    לרוב, גם אם קנינו שחקנים בסכומי עתק (רוני, פרדיננד, ואן ניסטלרוי), וגם אם הם היו טובים מאוד, אצלנו הם עשו קפיצת מדרגה נוספת. אני מצליח לחשוב רק על ואן פרסי ו-ורון, שאותם קנינו כ"מוצרים מוגמרים", בדומה להתנהלות של ריאל מדריד, סיטי או צ'לסי.
    אני טועה?

אגב אולי אפשר להכניס כאן גם את אשלי יאנג. לא שהוא איזה שחקן סופר משמעותי, אבל אני לא רואה עד כמה הוא כבר יכול להשתפר מהנקודה שהוא הגיע אלינו.

9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שאי אפשר לקשר את ואן פרסי לשום החתמה קודמת שביצע פרגוסון מאז הגיע למנצ?סטר יונייטד; הסקוטי פשוט בא וניצל בחוכמה את המצב אליו ארסנל נקלעו והחתים את השחקן הטוב ביותר בליגה. אולי ברמה הכלכלית זו לא העברה הגיונית במיוחד, בוודאי כאשר מסתכלים על המצב לטווח הארוך יותר. מצד שני, ואן פרסי עושה את שלו מעל ומעבר כרגע - כובש שערים בצרורות - ומאפשר לרוני להשתתף יותר ויותר בהנעת הכדור של הקבוצה. מי שזוכר, רשמתי בזמנו שיכול להיות שואן פרסי הולך להיות ה?אריק קאנטונה החדש? של הקבוצה במה שהוא מביא עימו למגרש ומחוצה לו. במובנים רבים בהחלט יש דימיון בין השניים.

10. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

להגיד היום שההחתמה של ואן פרסי הייתה טעות קשה....מה...?
    אני רשמתי אותו בתור הפלופ של העונה כי חשבתי שהוא יחזור לממוצע המשחקים הנמוך שלו לעונה עקב פציעות ואז עסקה כזאת יקרה הייתה ניראת רע עבור שחקן לא צעיר, אבל היום,נכון לעכשיו? זאת ניראת כמו ההחתמה שהכריעה לאיפה תלך האליפות.

11. פול סקולס Member

כמה שקשה לי לחבב את ואן פרסי, כמובן שאני לא מתעלם מהתרומה המכרעת שלו למיקום שלנו בטבלה באנגליה.

מנגד, ואפילו שקודם כתבתי שחוד של רוני, ולבק והרננדז הוא לא מספיק, אם אכן ההחתמה של ואן פרסי באה ע"ח קשר אמצע (אי אפשר לדעת ואני נוטה להסכים עם אמיר), יכול להיות שגם בלעדיו היינו 'מסתדרים' בליגה ואולי עם אמצע נורמאלי היינו יכולים להיות רלוונטיים במאבק על ליגת האלופות (אנחנו רחוקים מאוד מלהיות שם כיום, גם אחרי הופעה טובה באתיחאד).

12. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אז אתה מדבר על יכול להיות ועל אולי, ואני אומר בוא נתמקד במה שבאמת קרה ולא בתסריטים היפותטיים.

ואגב, אני לא מציע לדבר על פערים בליגת האלופות, מדובר בטורניר נוק אאוט שבד"כ הקבוצה הכי איכותית -לא- זוכה בו. עם טקטיקה נכונה והגנה חזקה יש לך סיכוי לקחת את הטורניר הזה, אז למנ יו אין הגנה חזקה, רחוק מכך, אבל עד פברואר מרץ...לך תדע, בכל מקרה זה לא קשור בכלל לואן פרסי.

13. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הביקורת על פרגוסון על-כך שלא חיזק את מרכז השדה של הקבוצה לאורך השנים האחרונות היא מוצדקת, אך צריך לזכור שבין לבין הגיע שחקן מוכח וטוב כמו הארגריבס ופוטנציאל אדיר כמו אנדרסון שרק הפציעות מנעו מהם להיות שחקנים משמעותיים עבור הקבוצה גם כיום. כמו כן, אילו שחקנים בשוק באמת מסוגלים לשדרג משמעותית את חוליית הקישור הנוכחית של יונייטד ואינם משחקים בקבוצות גדולות אחרות? ייתכן מאוד שפרגוסון בהחלט מודע לבעיה ואינו מוצא שחקן שהוא מאמין בו מספיק בשביל להביאו לעמדה כה קריטית.

14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנדרסון הגיע בתור חצי חלוץ, אי אפשר היה באמת לבנות על כך שהוא יהיה הפיתרון הגדול למרכז הקישור שלהם, זה היה הימור גדול.
    אני חושב שמנ יו היו צריכים ללכת על מודריץ', לי זה נראה כמו רכש שמתאים בול והם אפילו לא ניסו, כנראה שאני מפספס משהו. בכל מקרה, היום להגיד שהיה עדיף להביא את X ולא את ואן פרסי זה פשוט משהו שאין לו אחיזה במציאות, הבנאדם הזה כבר שנה וחצי עושה גול מכל חצי מצב והעונה כבר זכה להם בהמון נקודות בעזרת אחוז ניצול המצבים שלו. אם הוא היה עובר לסיטי ולא ליונייטד מאנצ'יני בטח היה עושה איתו מלא רוטציות ומדכא אותו אבל לפחות הוא לא היה תורם ליונייטד במצב כזה.

15. Mellow29 Kopite

אני חושב שצריך רק לומר שהשנה אחוז ניצול ההזדמנות של ואן פרסי ירד בצורה בולטת לעומת השנה המדהימה שלו בארסנל. ראינו אותו מחמיץ לא מעט העונה ממצבים שבהם הוא היה מבקיע לפני כן בעיינים עצומות, והוא גם החמיץ פנדל השנה. לפי הניתוח פה אחוז ניצול המצבים הטובים שלו נמוך יותר משל שאר החלוצים בליגה, אבל לא הזכרתי את זה בראש ובראשונה כי אני יודע מה דעתך על נתונים סטיטיסטיים... מה שכן אפשר לומר זה שהרבה פעמים הוא היה שם ברגעי הקלאץ' והביא נצחונות בדקות האחרונות והשלים מהפכים. מצד שני, אם היה מבקיע קודם לכן יכול להיות שמנ' יונייטד לא הייתה נדרשת לקאמבקים הירואים בכל שבוע שני בערך.

אלעד
    אני חושב שהקישור של מנ' יונייטד מאוד לא מאוזן ורחוק מאוד מהרמה שבה אתה חושב ש"אין שחקן שישדרג את הקישור הזה". אני לא חושב שאנחנו צריכים כ"כ לזרוק שמות באוויר כי בשביל זה יש סקאוטים, אבל אם הייתי אוהד מנ' יונייטד הייתי מודאג שהחיזוק היחיד לקישור בקיץ היה ניק פאוול. מעבר לכך שיש שחקנים שאפשר היה לנסות להביא במחירים נמוכים וגם לדעתי יכלו לנסות לשדרג את הקישור של מנ' יונייטד (דיאמה כבוסמן, שאהין - קצת חוכמה בדיעבד לפסול את זה כשהוא לא נראה משהו בליברפול אבל יכול להיות שזה היה שווה נסיון), אני לא מבין למה התנאי הזה של "אינו משחק בקבוצות גדולות". גם RVP שיחק בקבוצה גדולה וזה לא הפריע למנ' יונייטד להחתים אותו, כך שהם בטח יכלו למשוך קשרים טובים מאוד מקבוצות גדולות כמו מודריץ', מוטיניו ואני מניח שאפשר למצוא עוד.