מנצ'סטר יונייטד 2012/2013-יש אליפות!

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏18/7/12.

1. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

1) אנדרסון בהחלט הגיע כהימור גדול של פרגוסון, אבל זו צריכה להיות נקודה לזכותו ולא לחובתו. יתר על כן, אני חושב שגם אוהדי יונייטד יסכימו עימי כי העונה הטובה ביותר של הבריזלאי הייתה דווקא העונה הראשונה שלו. הוא הראה הרבה ניצוצות עם מוסר עבודה מרשים ביותר לילד דרום אמריקאי שרק הגיע לכדורגל האנגלי. לי הוא בהחלט היה נראה כמו החבילה השלמה, אך כזה שבעיקר הפציעות מנעו ממנו להיות הצלחה גדולה ביונייטד. בכל פעם שהוא היה נכנס לפורמה מוצלחת הוא היה נפצע וזה בעייתי מאוד לחזור לנקודת האפס כל פעם מחדש.

2) הבעיה עם שחקנים כמו מודריץ? ואפילו סניידר שהוזכרו בהקשר של היונייטד במהלך השנים האחרונות הוא שאת ההצלחה שלהם הם עשו עם שני קשרים לידם וההבדל הוא עצום. כל אחד מהם גם הוא היה הימור גדול מאוד ואני לא בטוח (בדיעבד) כי הם היו מסוגלים להתאים את עצמם טקטית אל הקבוצה. כמו כן, כיום, אני חושב שחסרים אלמנטים אחרים למרכז השדה של הקבוצה, בראשן: אתלטיות, מהירות וכוח. ההבדלים בין החבר?ה המבוגרים לצעירים יותר מדגיש בצורה נהדרת העונה את מה שאני טוען ואני חושב שהאמון המופרז של פרגוסון בסקולס וגיגס היא בעיה לא פחות גדולה והרגל שהוא יצטרך להיפטר ממנו לטובת ההצלחה של הקבוצה. חשוב לי לציין שאני כן חושב שיש להם מה להוסיף גם כיום, אך כמו הצעירים יותר, יש להם גם לא מעט חסרונות ואין שום שחקן שיש לו את כל המכלול בשביל לשדרג את הקבוצה, בטח ובטח באופן יציב ועקבי, לפחות לא כל עוד הקבוצה נוטה לשחק עם שני שחקני קישור בלבד.

נערך לאחרונה ב: ‏11/12/12
  2. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מלו, ואן פרסי כובש באחוז גבוה והוא גם שם מאני טיים להשלים את המהפכים האלה שלהם, רכישה נהדרת. לא יודע מה היה אחוז בארסנל ומה האחוז עכשיו ואיזה מצבים נכנסים לסט' ולמה יש חשיבות למצב ב5-0 כמו חשיבות למצב ב0-0 במשחק גדול ו..ו...ו... הוא ענק וזהו.

אלעד, לגבי סניידר הנקודה שלך נכונה, אבל לא לגבי מודריץ'. הוא שיחק ברוב המשחקים שלו בטוטנהאם יחד עם קשר אחד ולא עם שניים, היום בריאל מדריד בד"כ אלונסו פותח ואז הוא על המשבצת שמודריץ' היה ממלא בטוטנהאם ואילו מודריץ' משחק יותר בהתקפה שזאת משבצת שהוא היה ממלא בטוטנהאם כשבייל או לנון היו חסרים.
    סניידר קשר התקפי כל הקריירה, אני מניח שפרגוסון ראה בו פוטנציאל להיות קשר מרכזי והיה מוכן לשלם X מחיר עבור הניסוי הזה, במובן של תפקוד זה היה ניסוי דומה לזה שעם אנדרסון, שניהם היו שחקני קישור התקפי, שניהם יועדו להגיע למרכז השדה.

3. alexshw Member

אתה צריך להבין דבר אחד. אם ואן פרסי לא היה חותם בצד האדום של מנצ'סטר, אז הוא היה חותם בצד הכחול.
    וזה עוד לפני שמתחילים לדבר על התרומה המטורפת שלו לקבוצה.

זה לא שהייתה פה התלבטות בינו לבין איזה שחקן אמצע מגרש בעל שיעור קומה.

4. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

Mellow29,

1) ארסנל היא דוגמא לא טובה, מהסיבה הפשוטה שהיא כבר לא באמת קבוצה גדולה היום. איך אפשר להצטייר כקבוצה גדולה אם אתה מוכר את השחקנים הכי טובים שלך מדי עונה? אפילו במועדונים קטנים יותר כמו פורטו, ליון ודומיהן קשה יותר להביא את הכוכבים הגדולים ביותר שלהם. עוד נקודה חשובה וייחודית היא שלואן פרסי נשאר רק עוד עונה אחת בלבד בחוזה וזהו נתון קריטי ביותר שלמעשה גרם לכל הסאגה הזו להתפתח ובסופו של דבר גם לעזיבתו מן הקבוצה. כמו כן, צריך להבין שכיום כאשר אתה מחתים שחקן גדול הבעיה העיקרית היא לא דווקא סכום ההעברה ששילמת עליו, אלא דווקא זוהי המשכורת הכבדה שצפויה להגיע עימו.

2) יש סיכונים בכל העברה, אך באופן טבעי שחקן שכבר הוכיח את עצמו ברמות הגבוהות יהיה מניה בטוחה יותר על הנייר מאשר שחקן שלא שיחק שם אף פעם. דיאמה הוא שחקן שטוב למקום שבו הוא נמצא בדיוק כמו שפלאיני טוב למקום שבו הוא נמצא. האם זה אומר כי הם יהיו טובים גם למקום עם שאיפות שונות לחלוטין מאשר המקום שבו הם נמצאים? אפשרי, אבל קשה לי לראות שחקנים מסוגם באמת משדרגים את יונייטד, עם כל הכבוד לכך שבאמת הם שחקני ליגה ראויים וטובים מאוד.

Liverpool-Forever,

זה נכון שטוטנהם שיחקה שונה מאינטר, אבל למודריץ? גם היה את ואן דר וארט שנהג לשחק לפניו בתקופות הטובות של טוטנהאם. יתר על כן, לידו היה את פארקר שהיה פשוט פצצת אנרגיה מהלכת. ביונייטד, אם וכאשר היה מגיע, למודריץ? לא את זה ולא את זה היה לו ובהתאם התפקוד הטקטי שלו היה משתנה על המגרש, ואני לא משוכנע כלל שלטובה. כל הקשרים ה?אלגנטים? הבולטים היום בכדורגל העולמי ללא יוצא מן הכלל משחקים בחלק משלישיית קישור בקומבינציות שונות. לעומת זאת, ביונייטד המצב נעשה מורכב ובעייתי יותר כאשר חושבים על איזה שחקן היא צריכה בשביל לשדרג משמעותית את מרכז השדה שלה.

5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שרוני בתוספת קאריק יכל להתאים מאוד, לא פחות מפארקר+ואן דר וארט.
    אבל אנחנו רואים איך כל קיץ פרגוסון שם פס על העמדה הזאת, יכול להיות שהוא לא רוצה לחסום את ההתקדמות של קלברלי והוא מאמין שהשחקן הזה יכול להגיע בעצמו לרמות גבוהות מאוד אם יקבל את הבמה ויפתח ברוב המשחקים.

6. פול סקולס Member

רק כשקראתי את התגובה של אלעד זה היכה בי... אנחנו הקבוצה הגדולה היחידה באירופה שעוד משחקת 2-4-4?

7. nwish Member

בצורה קצת עקומה, כי רוני לא באמת חלוץ.

אבל במשחקים מסויימים השנה - כן, אנחנו האחרונים שמשחקים 4-4-2, הקבוצה הבאה מבחינת גודל שמשחקת ככה היא כנראה שאלקה אלא אם פספסתי אחת (לעיתים גם מילאן).

אגב, הקטע המשעשע (או לא, תלוי כמה אנחנו טרגיים), זה שהקבוצה של רונאלדו, רוני ו-ואן ניסטלרוי הייתה זו שבאמת הכניסה למיינסטרים את מערך שלושת קשרי האמצע, כשרוני תופקד כווינגר שמאלי - למרות שהמערך הזה נכנס לשימוש מרכזי רק בעונה עם לואיס סאהא. נוסטלגיה.

8. JohnTerry26 Member

הקישור האחורי בטוטנהאם לא נראה לי צריך להיות דוגמא להצלחה. טוטנהאם היתה קבוצה פגיעה בנושא הזה גם בזמנים של פרקר-מודריץ' (לא חושב שואן דר וארט צריך להיכנס פה כאיזשהו כח משמעותי, הוא היה ממש קשר התקפי כמו אוזיל בריאל או מאטה בצ'לסי). במקרה הזה של מודריץ' אני מסכים איתך אלעד שהוא הכי טוב בקישור של שלושה כשיש עוד שניים לידו שיודעים לעשות הגנה, אבל כיום יש קבוצות שמשחקות בקישור של שניים כשאחד מהם הוא הקשר ה"אלגנטי" ולפניהם משחק קשר התקפי שהוא והגנה זה לא סיפור גדול. ואני רואה את זה הולך עוד יותר לכיוון ה"התקפי" בעתיד הקרוב. זה יכול לקרות אם השחקן מספיק טוב טקטית, יודע לעבוד בהגנה לדעתי קצת יותר טוב ממודריץ', ואם העבודה ההגנתית (משחק הלחץ בעיקר) והטקטית בקבוצה טובה מספיק כמו בקבוצות שאני אזכיר- למשל גונדוגאן בדורטמונד ואלונסו בריאל. אני חושב שליונייטד ולעוד קבוצות, קישור של קשר אחורי חזק ואתלטי+שחקן כמו אלו שהזכרתי (שמות אפשריים בשוק כמו מוטיניו/קבאי לדוגמא), יכול להוות פיתרון. המצב הוא לא מורכב אלא פשוט יקר, כי יונייטד צריכה שני שחקנים לקישור ולא אחד. אני חושב שפרגוסון אם באמת היה רוצה היה יכול להשיג שחקנים כאלו.

פול סקולס- כנראה שכן, אם כי גם סיטי משחקת בצורה דומה רק שבלי קיצוניים אמיתיים. עוד דבר לגבי מה שאמרץ ואמר אלעד- במה שקשור לתרומה הגנתית אני לא רואה הבדל בין מה שיכול לתת רוני למה שיכול לתת כמעט כל קשר התקפי שמשחק באחת הקבוצות הטובות בעולם כיום, שרובן כאמור משחקות 4-2-3-1.

עם הקישור הקיים ובכלל שיטת המשחק הנוכחית של יונייטד אני מאוד מתקשה לראות אותה הופכת לכוח חזק באלופות כמו שהיא מצפה להיות, כי גם ההגנה זה כבר לא משהו שאפשר להסתמך עליו. אם ההגנה תתייצב ברמה מאוד משמעותית אז אולי כן אבל זה לא נראה סביר. כרגע אני רואה רשימה די מכובדת של קבוצות טובות יותר בלא מעט.

9. פול סקולס Member

ברצלונה, ריאל מדריד, באיירן, דורטמונד כשהיא בפאזה של ליגת אלופות, יובנטוס, שחטאר דונייצק אם היא ממשיכה להציג את היכולת משלב הבתים. כולן קבוצות שאמורות להראות עליונות במפגשים מולנו.

אני לא רואה אותנו כפאקטור משמעותי השנה בצ'מפיונס, אם כי חייבים להודות שיש משהו נחמד בלצפות לחודש פברואר, אחרי הקטסטרופה של שנה שעברה.

אני רואה שב- רד קאפה שוב עלה הדיון שם של "אנחנו לא באמת צריכים להחתים מישהו לאמצע". מדהים מה ניצחון אצל סיטי- שאגב לפרקים ארוכים במחצית השנייה היינו הקבוצה הפחות טובה על המגרש- יכול לעשות. איפה היו האנשים האלה ב 85% מהמשחקים האחרים שלנו העונה?

כן, ההחתמה של ואן פרסי טובה לטווח הקצר. ויכול להיות שהוא עושה את רוני לטוב יותר, עוד לא גיבשתי על זה דעה.

אבל יש לנו בקישור שני ישישים, עוד אחד שנראה כאילו יצא מאיזה מחנה מהתקופה ההיא, באנקר בן 31 שבתכל'ס אף פעם לא היה לו משהו יוצא דופן ברגליים, שני שחקנים עם פוטנציאל שלא מצליחים לשמור על כשירות, שחקן צעיר מבטיח שהוא פרוספקט לעתיד הרחוק, ועוד יפני שלא ברור עדיין מה העמדה שלו

(גיגס, סקולס, פלטשר, קאריק, אנדרסון וקלברלי, פאוול, קאגווה)

עם זה יוצאים למלחמה מול צבא ארצות הברית (נניח ברצלונה)?

ועוד לא דיברנו על ההגנה.

אגב דה חאה היה מדהים מול סיטי, נראה לי שאני הכי קרוב להיות הומוסקסואל שאי פעם הייתי בחיים שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx פשוט מאוהב בו.

10. פול סקולס Member

ברצלונה, ריאל מדריד, באיירן, דורטמונד כשהיא בפאזה של ליגת אלופות, יובנטוס, שחטאר דונייצק אם היא ממשיכה להציג את היכולת משלב הבתים. כולן קבוצות שאמורות להראות עליונות במפגשים מולנו.

אני לא רואה אותנו כפאקטור משמעותי השנה בצ'מפיונס, אם כי חייבים להודות שיש משהו נחמד בלצפות לחודש פברואר, אחרי הקטסטרופה של שנה שעברה.

אני רואה שב- רד קאפה שוב עלה הדיון שם של "אנחנו לא באמת צריכים להחתים מישהו לאמצע". מדהים מה ניצחון אצל סיטי- שאגב לפרקים ארוכים במחצית השנייה היינו הקבוצה הפחות טובה על המגרש- יכול לעשות. איפה היו האנשים האלה ב 85% מהמשחקים האחרים שלנו העונה?

כן, ההחתמה של ואן פרסי טובה לטווח הקצר. ויכול להיות שהוא עושה את רוני לטוב יותר, עוד לא גיבשתי על זה דעה.

אבל יש לנו בקישור שני ישישים, עוד אחד שנראה כאילו יצא מאיזה מחנה מהתקופה ההיא, באנקר בן 31 שבתכל'ס אף פעם לא היה לו משהו יוצא דופן ברגליים, שני שחקנים עם פוטנציאל שלא מצליחים לשמור על כשירות, שחקן צעיר מבטיח שהוא פרוספקט לעתיד הרחוק, ועוד יפני שלא ברור עדיין מה העמדה שלו

(גיגס, סקולס, פלטשר, קאריק, אנדרסון וקלברלי, פאוול, קאגווה)

עם זה יוצאים למלחמה מול צבא ארצות הברית (נניח ברצלונה)?

ועוד לא דיברנו על ההגנה.

אגב דה חאה היה מדהים מול סיטי, נראה לי שאני הכי קרוב להיות הומוסקסואל שאי פעם הייתי בחיים שלי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/biggrin.Xxx פשוט מאוהב בו.

11. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בהנחה שאתה מדבר על 06/07 (כי אחרי זה לא נשאר מסאהה הרבה) הרי שממש לא שיחקנו אז עם שלושה קשרי אמצע (לרוב סקולס וקאריק בלבד) ורוני לא שיחק באגף. נדמה לי שעיקר הופעותיו באגף היו בשלבים המאוחרים של 08/09 ומעט עונה קודם לכן.

פול סקולס, שם הדיון ברד קפה הוא "אנחנו לא באמת צריכים קשר", אבל חרף מה שכתב בזמנו פותח הדיון, רובו עוסק בכך שאנחנו כן צריכים קשר... המשחק בסיטי לא עשה עד כדי כך הבדל.

לגבי ליגת האלופות, אין לי תקווה רבה. הגנה וקישור הם אלמנטים קריטיים, בטח בטורנירי נוק אאוט, ופשוט אין לנו מספיק משניהם להציע כרגע. ההגנה עוד יכולה להתייצב כי השחקנים הנדרשים לשם כך שם. הקישור, יש גבול מה הוא יכול לעשות עם השחקנים האלה וזה ישפיע גם על העורף.

12. שםמשתמש Member

סגל מלא פחות או יותר והגרלה סבירה כן יכולים להוביל אותנו במעלה התחרות. כמובן שמול מספר קבוצות לא נבוא פייבוריטיים בכלל. ברצלונה, ריאל, באיירן, דורטמונד...אבל הן לא היחידות. אפשר לעשות דברים יפים עם קצת מזל.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לפני המזל, אנחנו צריכים לעסוק בכדורגל. סלטיק היא כנראה היריבה הנוחה ביותר שאנחנו יכולים לקבל בשלב הבא. עם ההתלהבות שלה ונקודות התורפה שלנו, אנחנו יכולים להתקשות גם נגדה. אם נייצב את ההגנה ונצליח להעמיד בקביעות קישור פונקציונלי, אז אפשר לדבר על הגרלה ודברים יפים שאפשר לעשות. בלי זה, לא נגיע למרץ.

14. פול סקולס Member

אין לי ציפיות מליגת האלופות, ולכן בא לי אתגר.
    בלי לראות ולזכור בכלל את כל הקבוצות שעלו לשמינית אני חותם שאנחנו נתקשה מול כל יריבה שנקבל.
    לא רוצה לקבל את ברצלונה, זה סתם יהיה כואב ומיותר.
    דורטמונד, שחטאר, יובנטוס, פאריס או מלאגה... נראה מעניין.
    עוד חזון למועד וכל זה, אבל זה מרגיש כאילו המשחק מול סנדרלנד כל כך רחוק (שוב אני רואה ברד-קאפה חבר'ה ש"דורשים" 0-5 בגלל שהאוהדים שלהם חגגו את האליפות של סיטי במחזור האחרון... מה לא הבינו שאנחנו לא דורסים קבוצות השנה?).

אם מאיזו שהיא סיבה דה חאה לא עולה בהרכב בשבת אני אאבד את זה לגמרי. מקווה לראות את קלברלי גם כן. דווקא לא רוצה לראות את יאנג, הוא צריך שטח לרוץ עם הכדור, לא קבוצה שבאה להתגונן ב 16 שלה. מקווה שאנדרסון כשיר.

נערך לאחרונה ב: ‏12/12/12
  15. דניאלושקה Member

לא צריך 5-0 אסתפק ב1-0 וקודם כל שנתחיל לא לספוג בכל משחק כל כך הרבה שערים