מנצ'סטר יונייטד 2013/14 - עידן מויס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏20/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Sir Alex Las' Killa

פלאיני ממש אבל ממש לא מסוגל להיות יא יא טורה שלנו. אפילו לא בחלומות. כי עם כל הפיזיות שיש לטורה, הוא עדיין מסוגל לקחת כדור ולעבור שחקנים כמו מים או להציב אותם מול שוערים. הוא אחד משחקני הבוקס טו בוקס הטובים בעולם!

ממה שיצא לי לראות מפאליני באברטון הוא משחק יותר קדימה כסוג של ''בלם התקפי'' (סורי, הוא מוגבל להחריד עם הכדור). אני ממש לא רואה אותו תורם לנו מעבר לסתימת חורים מדי פעם (במצב שלנו כל קשר יעזור), אלא אם כן... הוא מתכוון מעכשיו לשחק בקביעות מאחורי קאריק ולא מאחורי החלוץ שזה לדעתי בזבוז של עמדה. בכל מקרה, לדעתי מוייס היה מחתים אותו מזמן אם הוא היה באמת ברמה שלנו שכן הוא מכיר אותו יותר טוב מכולנו.

נ.ב - הוא גם זכור לי כשחקן עם פתיל קצר. לא בטוח שזה חכם לתת לו לשחק מאחורה.

נערך לאחרונה ב: ‏24/7/13
  2. שםמשתמש Member

ברור שהכוונה הייתה שהוא ישחק במרכז הקישור ולא בתור שחקן בעמדה מספר 10. לדעתי הוא לא יהיה כל כך רע כמו שאתה חושב, במצב אופטימלי הוא יכול לעזור מאוד. הוא לא אופציה מושלמת, אבל לליגה הוא מספיק טוב. יכול לעזור מאוד גם מול הקבוצות החזקות של הליגה.

3. Sir Alex Las' Killa

לא אומר שהוא שחקן רע, יש לו איכויות מסוימות. אני פשוט לא רואה אותו תורם משהו מיוחד מלבד בעמדה הגנתית ששם ככל הנראה הוא בעייתי. הייתי רוצה שנביא שחקן יותר מגוון שיוריד מהעומס על קאריק בכל מה שקשור להנעת כדור.

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפער בין הרצוי למצוי...

נראה שהלכנו על שני שחקנים נהדרים, שבקלות יכולים לשדרג את מכבי השדה שלנו. יש לנו מנג'ר חדש, סביר להניח ששחקנים פחות בכירים מרחבי היבשת נמצאים על הרדאר שלנו, אבל הוא בוודאי לא הספיק לתהות על קנקנם מספיק כדי להחליט שהוא משקיע בהם 20-30 מיליון פאונד. בזמן שפלאיני אינו החלום הרטוב שלי, תיאגו נפל וייתכן שאם לא נצליח באמת להנחית משהו גדול כמו פאברגאס, הרי שזה הדבר המציאותי והסביר היחיד שאפשר לעשות במסגרת המגבלות של הקיץ הנוכחי.

5. Sir Alex Las' Killa

תיאגו ברח, אבל יש עוד הרבה דגים בים (אפילו ספרס הצליחו להחתים את קשר נבחרת ברזיל, שחקן איכותי לכל הדעות ב17 מ'). פאליני פשוט לא שווה את הסכומים האלו כי הוא לא מציע הרבה מול קבוצות בליגת האלופות.

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה היא כמה עקבת אחרי הדגים האלה. אני לא מניח שטוטנהאם קנתה את פאוליניו מהיום להיום. והבעיה היא שלא משנה כמה מחלקת הסקאוטינג שלנו עבדה, אם מויס יקנה שחקן שהוא לא מכיר הוא יביא מבחינתו חצי חתול בשק. ואני לא יודע אם מנג'ר יכול לעשות דבר כזה אם מדובר בעסקה של 20-30 מיליון פאונד. ה-tried and tested עשוי לחוש לו נוח יותר, גם אם מדובר בשחקן לא מבריק, לפחות בקיץ הראשון. בקיץ הבא או בינואר, אחרי כמה חודשים של מעקב גם מצדו, זה עשוי להיות סיפור אחר.

7. פול סקולס Member

אני מבין שאין שידור בערוץ הספורט / צ'רלטון של המשחק שלנו מחר (שישי בוקר) מול אוסאקה? לא מוצא בלוח השידורים שלהם.

ואגב זו סוגיה מעניינת, האם לרכוש מישהו לא אופטימלי מבחינתנו (נגיד פלאייני, בהנחה שגם מויס לא מחזיק ממנו איזה world beater) לקישור מתוך מחשבה שאי אפשר להתחיל את העונה ככה, או 'לסחוב' את החודשים אוגוסט-ינואר כשבזמן הזה צוות הסקאוטינג שלנו יעשה עבודה מעמיקה יותר.

8. WellNeverDie Member

מביש מאוד לדעתי אם לא נביא מישהו למרכז. אי אפשר לבנות על קאריק לבדו, ובנימה רצינית אני מקווה לא לראות את אנדרסון משחק בליגה. מה עובר על מוייס? לתת את המושכות לפלצ'ר?

ובנוסף, חוץ מהעובדה שלא ממש ברורה לי שיטת המשחק שלנו והמשחק הרשמי הראשון מתקרב - האם נשחק עם שחקני כנף? נעבור ליהלום? אין לי מושג מה עובר למוייס בראש. חוץ מזה, סוגיית רוני נמרחת יותר מידי זמן וזה פוגע בקבוצה.

9. פול סקולס Member

יש לו מן הסתם את השיטה שהוא הנחיל באברטון (אני מודע לזה שהם היו מאוד פיזיים, לחצו מאוד גבוה... אבל לא ראיתי אותם יותר מידי בפעולה כך שלא אחרטט סתם). אולי הוא רוצה לבדוק קודם כל אם היא מתאימה לסגל השחקנים שיש לו עכשיו ביונייטד?
    מה הבעיה הגדולה בזה שהוא מנסה דברים שונים במשחקי הכנה? האם לא בשביל זה הם נועדו (לצד חזרה לכושר משחק פיסי..)?

על עניין רוני אנחנו לא יודעים מספיק. לגבי האמצע כמובן שאי אפשר להמשיך עם המצב הנוכחי, אבל אני מזכיר לך ולכולם שאת ההחתמה הכי משמעותית שלנו לעונה שעברה עשינו שבוע לפני סוף חלון ההעברות.

אני לא אוהב את התפקיד הזה, לסנגר על דיוויד מויס. אבל אני חושב שזה מוזר, או לפעמים מטופש, להעביר עליו ביקורת חדה ונחרצת לפני שיש באמתחתו משחק רשמי אחד כמנג'ר של מנצ'סטר יונייטד. וגם אחרי 15 משחקים כאלה אני אהיה מתון במה שיהיה לי להגיד, אם וכאשר ניראה רע. כי צריך זמן כשאתה מגיע לאחד המועדונים הגדולים בעולם, ועוד יותר זמן כשאתה יורש את אחד המנג'רים הגדולים אי פעם, שגרם לקהל של הקבוצה (ואני חלק ממנו, מן הסתם) להיות מפונק בטירוף.

הוא לא השם הראשון וגם לא השני שרציתי שיגיע, אבל מרגע שהוא כאן, והכל עוד בחיתוליו, אין לי רגשות עזים כלפיו לחיוב או לשלילה.

יש לי ציפיות נמוכות מהעונה הקרובה- בין 0 תארים לבין זכייה בגביע האנגלי/גביע הליגה, ואני בסדר עם זה.
    קל לשכוח שבין הקבוצות המעולות שלנו בתחילת שנות האלפיים לסופן, היו גם 3 שנים שבהן נראינו הרבה פעמים כמו "אסופת שחקנים שבמקרה לובשת את אותה החולצה", וגם אז היינו תחת פרגוסון, והיו לנו גיגס, סקולס, קין, סולשיאר, ואן ניסטלרוי... ועדיין דברים לא הלכו כמו שצריך. קורה. אנחנו לא בנויים "להשתלט על העולם" עם הסגל הזה. מה לעשות...

10. alexshw Member

למה צריכות להיות ציפיות נמוכות? התיפיה תמיד צריכה להיות אליפות וללכת עד הסוף באלופות ובשביל לעמוד במשימה הזו דרוש החיזוק.
    לא צריך לשכוח מי האלופה פה.

11. פול סקולס Member

מן הסתם שאני מדבר על הציפיות כפועל יוצא מהסגל שעומד לרשותנו בנקודת הזמן הזה. אם מחר אנחנו מחתימים את בוסקטס ואינייסטה הציפיות שלי יהיו שונות.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש שלושה מנג'רים חדשים בקבוצות הבכירות באנגליה והיתרון הוא של מוריניו, שמצד אחד מקבל את הקבוצה שסיימה במקום השלישי, ומצד שני הוא היחיד מהשלושה שכבר מכיר את הדבר הזה של לאמן בצמרת האנגלית. אין לי שמץ של מושג לאן אנחנו הולכים, אין לי שמץ של מושג כמה מויס יתגלח על הזקן שלנו. מצד אחד, זה לא מנג'ר שהוא טירון, רחוק מכך. מצד שני, יש ביונייטד אלמנטים שהוא לא מכיר, כמו הסגל הרחב. אין שום סיבה שנסיים מתחת למקום השלישי, זה מינימום. מעבר לכך, מי יודע כרגע.

רכש במרכז השדה הכרחי וברור לי שגם מויס יודע את זה. באופן טבעי, הוא מנסה ללכת קודם על המטרות הכי איכותיות שיש. מה יקרה אם וכאשר לא נצליח בכך, לא יודע.

13. פול סקולס Member

אני גם חושב שמקום שלישי זה המינימום, כי הסגל שלנו שווה מקומות 1-3.
    אבל, גם אם חלילה אנחנו עוברים עונה נוסח ליברפול של איזה מקום 6 בפער של 25 נקודות מהאלופה, אני לא ממהר להשליך את מויס לאלף עזאזל.

14. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

מקום 6, 25 הפרש ממקום 1? אין לך מה למהר, יעשו את זה כבר בשבילך.

15. שםמשתמש Member

אני דווקא מצפה לראות דברים חיוביים ממויס כמו שינוי ברור בשיטת המשחק. אם יגיע רכש למרכז השדה אני אהיה יותר מאופטימי.

מצב נושא:
הנושא נעול.