מנצ'סטר יונייטד 2013/14 - עידן מויס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏20/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. פול סקולס Member

כן, מן הסתם שבסופו של דבר מסגרת האשראי של כל שחקן שלא מספק את הסחורה מצטמצת ולבסוף נגמרת.

אנדרסון דוגמא פחות טובה לדעתי.
    אם במהלך 6 השנים שהוא אצלנו הוא היה כשיר לתקופות זמן סבירות, יש מצב שהיום אני ואתה היינו מנהלים כאן דיון בקשר לזה שפרגוסון נתן לו לשחק רק כי הוא עלה 18 מיליון ליש"ט או משהו כזה. אבל לפרגי בגדול לא ממש הייתה הזדמנות.

2. oranfu Member

במקומות מסוימים שראיתי הוא עלה 25 מיליון פאונד (אנדרסון).

בכל מקרה, חלק מהעניין זה גם הכשירות של השחקן. אני לא מכיר אותו ממש ואני לא יודע אם היו לו בעיות של פציעות לפני שנקנה. ממה שאני רואה אצלכם, הבחור שמן (אני זוכר גם כל מיני סיפורים על הוללויות כאלו ואחרות) וסה"כ עושה רושם שלא שומר על אורח חיים ספורטיבי במיוחד. אם זה משהו שהתחיל רק אחרי שעבר אליכם אני לא יודע. אבל לפי מה שאני מבין, המועדונים הגדולים, עושים בדיקות רציניות על שחקנים לפני שהם שמים עליהם סכומים רציניים. לא רק היכולות המקצועיות אלא גם על האופי, מדברים עם מאמנים שעבדו איתם לאורך השנים וכל מיני דברים כאלה. יכול להיות שזה לא נעשה (או לא נעשה טוב) במקרה של אנדרסון (או שהכל שטויות ומדובר בחוסר מזל גדול של שחקן, אם כי לי זה לא נראה ככה).

3. שםמשתמש Member

יונייטד הייתה אלופה גם עם קישור שאפילו את פלאייני הוא לא כלל. נראה לי שאנשים שוכחים את זה. ההתנהלות הייתה גרועה, הרכש היחיד לא אולטימטיבי, אבל כן יוסיף דברים שהיו חסרים. בינתיים אין קבוצה שבאמת מרשימה בליגה. וגם אם תהיה, אני מאמין ביכולת של הקבוצה לפחות להתחרות על התואר. קשה לי לראות מאיפה הזילזול הזה מגיע.

בכלל הקטילה של יונייטד ובעיקר של מויס מבחינה מקצועית היא מגוחכת. הפסיד לליברפול אחרי בונקר מתמשך של הקבוצה הביתית ופתאום הנעליים של פרגוסון גדולות מדי. הלו, פרגי הפסיד שנה שעברה מחזור ראשון, פעמיים ב-5 המחזורים הראשונים, בחר הרבה פעמים הרכבים לא נכונים, הרכיב את גיגס הרבה יותר מדי, לא רכש שום קשר במשך שנים, הרבה פעמים הקבוצה לא הרשימה, ספציפית לא מעט משחקים גדולים לא הרשמנו, באנפילד אנחנו לא נראים טוב כבר הרבה זמן (וכן, גם פרגי הפסיד יותר מפעם או פעמיים באנפילד). אם לפרגי מותר לטעות, אז גם למויס. אפשר להירגע קצת ולתת לבנאדם יותר מ-3 מחזורים קשים מאוד (!) לפני שקוטלים אותו. פלגריני המהולל, אחרי רכש אינסופי בקיץ ורכש אינסופי בכלל בשנים האחרונות הפסיד לקארדיף ובקושי ניצח את האל סיטי בבית. לא ראיתי שקוטלים אותו או את סיטי כל כך מהר. מוריניו העמיד בונקר של משחק שלם וצ'לסי נראתה זוועה מולנו. את מוריניו לא קוטלים בכלל. תרדו כבר ממויס, נמאס לי לראות את הזילזול החסר טעם בו מההתחלה ואחרי כל פעולה קטנה שלו. אולי הוא ייכשל, ואני אהיה הראשון לבקר אותו אם צריך, אבל לשפוט את זה כרגע זה מגוחך.

נערך לאחרונה ב: ‏3/9/13
  4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שהאגדות שניפחו את המחיר של אנדרסון בפאונדים נובעות משערי מטבע שונים אז והיום בין היורו לפאונד. בזמנו זה לא הגיע לסכום כזה בפאונדים.

לפני שהוא הגיע אלינו אני לא יודע לגבי פציעות קטנות ומעצבנות, רק לגבי אחת וקשה - הוא שבר את הרגל... הוא היה בן 19, תוריד את הזמן שהוא היה עם רגל שבורה, ולא נשאר לו הרבה זמן להיפצע חוץ מזה.

5. Becks Member

מישהו הבין למה קונטראו לא הגיע? היה מדובר בידיעה שקרית או שמויס התעורר מאוחר מדי גם בקשר אליו?

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

העסקה היתה תלויה בכך שריאל תחתים מגן שמאלי אחר. המגן הזה לא הגיע ברגע האחרון, ולכן קווינטראו לא עזב.

7. oranfu Member

אני אמרתי שראיתי גם במקומות שונים (לא היום אלא לפני כמה שנים) שאנדרסון עלה 25 מיליון פאונד ולא 18. אבל זו לא הנקודה אז לא משנה. שיהיה 18.

אמרתי, אני גם לא יודע מה ההיסטוריה שלו וגם לא אמרתי שיונייטד פישלו בסקאוטינג עליו בקטע הזה. יכול להיות שזה פשוט חוסר מזל מה שקורה לו, אבל הוא פשוט לא נראה בחור ששומר על אורח חיים ספורטיבי. אני חושב שגם פה בפורום אתם דיברתם על זה לפעמים.

זה גם קצת סטה מהדיון המקורי.

8. Sir Alex Las' Killa

פלאייני ילבש את מספר 31.

זה קצת מצחיק לחשוב שספורטאים ברמה הזו סובלים מבעיות של עודף משקל, זה כמעט לא הגיוני. בצעירותי, כשהייתי משחק כדורגל הייתי שותה כמעט כל יום שקית 1 ליטר חלב ואוכל כמויות אדירות של פאסטה ואורז ועדיין הייתי נשאר רזה. צריך להיות חזיר מטורף בשביל להשמין ברמות האלו.

בכל מקרה, אנדרסון לדעתי עדיין שחקן שלנו בגלל שהשכר שלו לא גבוה, והוא גם די שימושי על כגיבוי במספר עמדות ככה שכל עונה הוא מקבל הזדמנות מחדש. אבל כל כלב מגיע יומו.

נערך לאחרונה ב: ‏4/9/13
  9. Wazza Member

יונייטד מודיעה להררה שהיא תחזר אחריו גם בינואר

10. cityblues beter dead than red

11. Bender Member

אני מסכים 100%. אנשים החליטו לזלזל ביונייטד למרות שעדיין יש לה את אחד הסגלים החזקים והמנוסים בליגה, ולמרות שהם שיחקו משחקים מאד קשים בהתחלה ולא פישלו בגדול. בנוסף, מויס יצטרך זמן כדי לבנות את הקבוצה שלו. הוא לא צריך לסתום חורים הוא צריך לחפש את השחקנים שיתאימו לחזון שלו. אני חושב שפאליני יכול להיות תוספת משמעותית לקישור שלכם וגם האמביציה והרעב שלו, ביחד עם זה שמויס מכיר אותו היטב יהיו נכס.

אתם עדיין הקבוצה לנצח לדעתי. אתם וצ'לסי הפיבוריטיות לאליפות.

12. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההחתמה של פלאיני לטעמי היא לא פחות מהחתמת פאניקה של הרגע האחרון. תסתכלו אילו שחקנים מויס חיפש הקיץ לחיזוק מרכז השדה הקיץ ותמצאו שמות כמו: תיאגו, פברגאס, מודריץ? ואפילו הררה. אין צורך להסביר את המאפיינים שמשותפים לכל הארבעה, אז איך בדיוק זה נסגר בסוף (רק) עם פלאיני? יש שיגידו שהוא בכל זאת יביא עימו כמה דברים שחסרים לקבוצה וזה נכון, אבל עדיין שמסתכלים על הסכום ששולם עליו ועוד ברגע האחרון של חלון ההעברות אני שואל את עצמי אם לא היה עדיף כבר לא להחתים אף אחד ולחכות לינואר או אפילו לקיץ הבא.

עוד דבר שברצוני לציין זה שאולי היה בכל זאת צריך לשחרר את רוני לצ?לסי (הימור גדול, אני יודע) ולתת את המושכות לקאגוואה ולהביא בכסף שיש קשר ואפילו שניים שירעננו את הקבוצה וצורת המשחק שלה. אני חושב שמערכתית יונייטד לא מאוזנת כי כל חולית הקישור פרט לקאריק לא נמצאת בכושר טוב כבר זמן מה ואני מדבר גם על משחק האגפים שהיה במשך שנים סימן ההיכר של הקבוצה. הדברים הללו ביחד עם התחזקות כל הקבוצות הגדולות הקיץ גורמים לפקפוק ביכולת הקבוצה לשמור על תואר האליפות, לא היכולת על המגרש או התוצאות שסיפקה יונייטד עד כה, כי בכל זאת העונה רק החלה וגם תחת פרגוסון, יונייטד באופן עקבי למדי היו פותחים חלש, גם בעונות האליפות שלה. ייתכן שמויס לא יצליח בדברים שפרגוסון הצליח, אך ייתכן מאוד שהוא גם יוסיף לקבוצה דברים שפרגוסון לא נגע בהם יותר מדי. מה שבטוח, מויס צריך זמן להתאקלם למועדון בסדר גודל כמו של מנצ?סטר יונייטד והמועדון עצמו צריך עדיין להתאקלם ליום שאחרי פרגוסון.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין ספק שהשוק נמצא בעליית מחירים מטורפת, ועדין פלאיני בזמנו עלה לאברטון 15 מיליון פאונד כשנקנה מבלגיה. מאז הוא הפך את עצמו מרכש צעיר מהליגה הבלגית לשחקן מפתח בקבוצת צמרת באנגליה ולאחד השמות החמים בשוק, ככה ש27 מיליון פאונד הוא מחיר יחסית הגיוני.

ההחתמה של פלאיני היא לא החתמת פאניקה. יונייטד שלחה לאברטון הצעה אחרי הצעה אחרי הצעה הרבה לפני היום האחרון של מועד ההעברות.
    יתכן ומדובר בהחתמה שהיא סוג של ברירת מחדל, אחרי שמוייס הבין שססק, תיאגו ומודריץ לא יגיעו. מצד שני, זה נראה שההצעות על הררה וחדירה הגיעו אחרי שהעיסקה של פלאייני נסגרה, כלומר יתכן שפלאייני היה אמור להגיע בכל מקרה, והשאלה היחידה שהייתה היא מי יגיע בנוסף אליו.

לוותר על רוני ולתת את המושכות לקאגוואה? מה קאגוואה עשה כדי להרוויח את הזכות הזאת? מה קאגוואה כבר הראה כדי שמצד אחד ניתן לו את המקום בהרכב על חשבון רוני ומצד שני גם נחזק את היריבה שלנו במירוץ האליפות?

מסכים איתך שמשחק האגפים שלנו ממשיך להיות חלש. ראינו את נאני, יאנג, ולנסיה וגיגס השנה משחקים באגפים, ואף אחד מהם לא הרשים. לכן, אני לא רואה סיבה למה לא לתת לצעירים זאהה ולינוזאי הזדמנות (כל אחד בתורו כמובן, שילוב של ולנסיה וינוזאי מול פאלאס למשל יכול להיות מעניין) להוכיח את עצמם.
    מאותה סיבה גם אין לי בעיה עם ניסוי של קאגווה באגף שמאל. הרמה של הקיצונים שלנו בשנה האחרונה (וגם בפתיחת העונה הנוכחית) היא כל כך נמוכה שהיא מאפשרת לנו לעשות ניסויים ולתת הזדמנויות לשחקנים צעירים בלי לפחד, כי באמת אין לנו מה להפסיד לאור היכולת שהקיצונים הנוכחים שלנו מציגים...

14. WellNeverDie Member

הגיוני? רכישת פאניקה. היה לו סעיף שחרור פחות מזה. מה השתנה היום מלפני חודש? פתאום הוא כן יועיל ברמות מטורפות?
    אין שום תכנון - ניסו להגיע ליעדים לא הגיונים, לא הצליחו אז הביאו אותו כסוג של ברירת מחדל ושילמו יותר.

שלא תבינו לא נכון - זה עדיף מכלום. המצב שלנו באמצע נוראי, קאריק נשחק ואין לנו שחקנים אחרים. אבל אם באמת רציתם להביא את פלאיני הייתם צריכים לעשות את זה מסודר ולחשוב קדימה. מקווה שיגיע חיזוק נוסף בינואר וגם שחקן דינמי וטכני על המשבצת של קלברלי שדי מאכזב אותי.

הרכש לא רע, ההתנהלות נוראית.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

רכישת פאניקה זה להציע על חדירה 34 מיליון פאונד בגלל שההעברה של הררה לא יצאה לפועל. את פלאייני מוייס רצה עוד לפני היום האחרון של ההעברות ולכן גם הצענו לאברטון מספר הצעות עוד לפני היום האחרון של שוק ההעברות.

כבר אמרתי שיתכן בהחלט שפלאייני הוא ברירת מחדל, ולכן חייכנו עם ההעברה שלו ושילמנו עוד כמה מיליונים אחרי שסעיף השחרור שלו פג, וזה בגלל שמוייס העדיף לנסות להביא קודם את תיאגו, ססק או מודריץ'.

ברירת מחדל יתכן, פאניקה בהחלט לא.

מצב נושא:
הנושא נעול.