מנצ'סטר יונייטד 2013/14 - עידן מויס

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏20/7/13.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

השלם לא מתקרב אפילו לסך חלקיו. וכן, עברו משחקים קשים, אבל גם הנוחים יותר לא הביאו תוצרת מי יודע מה... וגם לא כדורגל טוב.

בעניין ביצוע שינויים על הקווים, בוודאי שלא צריך להסס לבצע מהלך אם חושבים שהוא נכון. השאלה היא האם הוא נכון. מבחינה אחת, אין שום סיבה שחילופי מאמן יובילו לדבר כזה. אנחנו רואים קבוצות שמחליפות מאמן גם במהלך העונה ועדיין מצליחות מאוד עוד באותה עונה. מצד שני, אף אחד מהקבוצות הללו היא לא יונייטד שמחליפה מנג'ר אחרי 27 שנה..

2. פול סקולס Member

למישהו אכפת מהמשחק מול סוסיאדד באמצע השבוע?
    אני רואה את עצמי נותר אדיש בין אם זה מסתיים בניצחון, תיקו או הפסד מבחינתנו.

3. alexshw Member

זה שיונייטד לא החליפה מאמן 27 שנים עדיין לא מבטל את ההגיון הבריא וחבל שלא פעלו על פיו כבר בקיץ אלא ניסו למצוא מנג'ר דומה לזה שפרש.
    כיום צריך למזער נזקים. הקבוצה הופכת לבדיחה של הליגה מיום ליום.
    יכול להיות גם נזק בשוק העברות כשיש לך על הקווים מאמן שלא שייך לרמות האלה ומצטייר כבדיחה.

נערך לאחרונה ב: ‏19/10/13
  4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כשאין לך לחם וחמאה, עוגות קצפת כנראה לא באמת מעניינות אותך.

alexshw, אני באמת לא יודע מה אמר ההיגיון הבריא. אני לא חשבתי שאנחנו צריכים למנות את מויס אלא מישהו כמוני, אמרתי בבירור שזה צריך להיות מישהו כמו מוריניו. אבל הכדורגל הראה לנו כל כך הרבה פעמים שאין דרך נכונה, יש פשוט דרך שהולכים בה והיא עובדת או לא.

5. alexshw Member

אז כנראה הגיון בריא הנחה גם אותך. הגיון בריא אומר למנות את המאמן הטוב בשוק. לא צריך לשכוח שמדובר באחד משלושת המועדונים הגדולים בעולם ואם אתם רוצים להתווכח אז סבבה אחד מחמש לא כל כך משנה.

6. Sir Alex Las' Killa

אז אולי גם זה חלק מהבעיה, שמוייס מאמין שהוא יקבל אקסטרה זמן עם סטנדרטים שכאלו בגלל שפרגי בחר בו אישית. אם כך, הוא צריך להבין שהוא יכול להפוך בקלות למינוי שכשל ואף אחד לא מעוניין לדבר עליו. אבל אני כן חושב שיש לו יכולות אימון לרמות האלו, אני פשוט בהלם מהבורות שלו לגבי הסגל שלנו. לצערי נאלץ לתת לו להנות מהספק עד לסוף העונה.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מאמין ששום דבר ממה שקורה בעונה הזו נובע מכך שמויס חושב שזה בסדר לזייף כי יש לו זמן.

אין לדעת. אני חושב שהמסקנה של רובנו מהמשחקים הראשונים היתה שאין חדש תחת השמש, זה לא ממש נראה כמו משהו שונה ממה שהכרנו. וזה היה בסדר, זה היה בסיס שאפשר לעבוד איתו. אבל אז העניינים התחילו להידרדר במדרון ולכו תדעו כמה הלחץ מדבר עכשיו.

8. alexshw Member

לא הייתה אינדיקציה כזו כשאימן באברטון. למה עד גיל 50 הוא לא הגיע לרמות האלה ולא הוזכר כמועמד לקבוצה מהדרג הבכיר יותר? משהו חשוד פה, לא?
    לך יש ספק ולי אין.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ומי ייתן לו ג'וב כזה? יונייטד לא היתה אופציה, ארסנל לא היתה אופציה, ליברפול לא היה ריאלי, צ'לסי הולכת על מאמנים זרים חמים וסיטי בחרה ביוז אחרי עונה ממש טובה בבלקבורן ואחר כך גם היא פזלה לחו"ל. אני חושב שהשם שלו הוזכר פה ושם, עם סיטי וטוטנהאם, אבל זה שלא נפתחה לו אפשרות במקום אחר לא אומר שהוא לא היה ראוי להזדמנות.

10. alexshw Member

פזלו לחו"ל כי אין סחורה בממלכה. ומויס חלק מאותה "סחורה".
    אפילו טוטנהאם לא פזלה לכיוונו. קבוצה שנחשבת גם כן בדרג טיפה יותר גבוה מאברטון גם בגלל המשאבים הכספיים הרבים יותר.

11. Selby Member

"כמובן שזה תהליך ואני מוכן לתת למוייס כמה זמן וכמה סבלנות שהוא רוצה, אבל כבר עברו שמונה משחקים! כמה כבר אפשר לחכות? איפה החמישיות והשישיות? מה אתם מחכים שהמועדון ייהרס?"

עם כאלה אוהדים מי צריך שונאים?

אם נוכל לזכות בגביע זה יהיה בונוס נהדר בעל חשיבות לעונה הבאה.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

העניין הוא שאנחנו לא יודעים מה חושבים למעלה. בצ'לסי אתה יודע שיש לך את אברמוביץ' ושאחרי שלוש תוצאות רעות המנג'ר יכול בשקט ללכת הביתה. מה קורה ביונייטד, אנחנו לא יודעים. מה חושבים הגלייזרים ואיך הם מתנהלים. מה חושבים אפילו אנשי הכדורגל האמיתיים שלנו כמו צ'רלטון ופרגוסון. כולנו יודעים מה פרגי חושב על לא לתת זמן למנג'רים... כשהוא בעצמו היה מנג'ר. מי יודע מה יעבור לו בראש כדיירקטור וכשהמנג'ר הוא אדם שהוא בעצמו מינה.

אם לא נהיה בליגת האלופות... עזוב את זה, אם לא נהיה בטופ 4 באמצע העונה, אין לי שמץ של מושג מה יקרה. אני לא יודע מה יעשו הגלייזרים.

13. Selby Member

לגלייזרים אין say בדבר ואבוי לנו ולהם אם אני טועה. הם יודעים שאם הם יילכו נגד פרגוסון בעניין הזה הם יקבלו מהאוהדים גיהנום שיבריח אותם בחזרה לטמפה ביי עם הזנב בין הרגליים.
    צ'רלטון הראה איך הוא מתנהל כדירקטור בשלושים השנים האחרונות, ואין שום סיבה שפרגוסון יתהפך 180 מעלות כאדם רק כי עלה במדרגות.

מה האורך של החבל שצריך לתת למוייס זה כבר נושא לדיבייט ואני מוכן להקשיב לדעות שונות בתנאי שאינן מגוחכות ונובעות מגלורי האנטינג מגעיל. אני למשל לא חושב שצריך לתת למוייס לסיים את החוזה בכל תסריט ריאלי, אנחנו לא ארסנל. אבל אפילו לדעה הזאת שנמצאת בקיצון השני יש איזשהו קייס(ובכן, ארסנל!). לפיטורין באמצע העונה הראשונה בגלל ליגת האלופות(אבל חכו, 20% מהעונה!) אין שום קייס, לא במנצ'סטר יונייטד.
    אני איפושהו באמצע, 3-4 שנים בכל מקרה ואז להחליט אם מאריכים את החוזה או חותכים.

מה אנשים חשבו שהמשמעות של לתמוך במנג'ר? לתמוך בו אחרי תיקו ביתי? אחרי הפסד באנפילד? אלה בסך הכל פיקסלים בתמונה הגדולה.

14. alexshw Member

לא יודעים אבל יש כמה נתונים שכן יודעים
    1) הבעלים אמריקאים - ניהול אמריקאי מה שנקרא רואה רק ביזנס כנגד עיניו. שיקול כלכלי.
    2) המועדון בחובות שהעמיסו הבעלים קרי חובה לשמור על ההכנסות הגדולות שהמועדון מייצר וחלק מזה העפלה לצ'מפיונס
    3) כמו שפרגוסון העלה ככה הוא גם יכול להוריד.

סלבי, אין פה גלורי האנטינג. אני מחשיב את עצמי כמבין כדורגל. לא אהבתי את המינוי ולא אוהב את העבודה שמויס עושה. זכותי המלאה.
    יש המון תירוצים שמנסים להפריח לטובת מויס. אפשר לחשוב לאן הוא הגיע. סה"כ הגיע למועדון עם תנאים מצוינים וסגל טוב שדרש שיפור זה או אחר. הוא לא הגי לקבוצה מפורקת.
    או שאתה יודע לאמן ברמות האלה, או שלא. לא כולם מסוגלים אין מה לעשות.
    אני גם לא מעריך את שוק המאמנים הבריטי. הוא פשוט לא קיים.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא חושב שיש דבר כזה "בכל מקרה". בפרגי נתנו אמון גם כשהעסק לא התגלגל כמקווה כי ראו את העבודה שהוא עושה, את המקומות אליהם הוא מכוון, ולכן הביעו אמון בדרכו גם בימים הלא טובים של 1989/90. אם מויס לא יילך בכיוון הנכון, אחרי שנה, אחרי שנתיים, אתה באמת חושב שתהיה וצריכה להיות שנה שלישית?

לגבי זה שלגלייזרים אין say... זו שטות. האמת היא שאם פרגי ייעמד על הרגליים האחוריות, יהיה להם קשה מאוד לבצע מהלך אליו הוא מתנגד. ועדיין, אם הם יחליטו שזה המהלך הנכון ושהם צריכים לעשות מעשה כדי לשמור על ערך הנכס שלהם וההכנסות שלו... אתה חושב שהם יימנעו מזה?

מצב נושא:
הנושא נעול.