מנצ'סטר יונייטד 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם הוא לא היה הולנדי, ספק אם השם שלו היה עולה. אבל זה לא אומר שמדובר במשהו שקשור להעדפה של ואן חאל בשום צורה. זה שהתקשורת (הצהובה, צריך לציין, ככל הזכור לי) ממשיכה להעלות את השם שלו, לא אומר שזה נכון. הרי בקיץ קישרו כמעט כל שחקן בנבחרת הולנד ליונייטד, לרבות כל הבלמים שלהם. אז אחד הלך ללאציו ואחד הלך לפורטו ואחד נשאר בווילה, למרות כל הברבורים. הגיוני להם לקשר הולנדים ליונייטד + הגיוני להם לקשר בלמים ליונייטד = הגיוני להם לקשר בלמים הולנדים ליונייטד, בטח כשהם משחקים באנגליה.

2. Sir Alex Las' Killa

3. פול סקולס Member

טוב, אז מצד אחד, היום זו הפעם הראשונה שבה נראינו טוב עם שלושה מאחורה.

מנגד, ויותר באופן כללי, המשחקים הטובים שלנו הם תופעה די מבלבלת. הם כולם היו בבית, וכולם נגד קבוצות שלא ממש ניסו להקשות עלינו את החיים. אפשר להתווכח, האם מעצם זה שאנחנו נראינו טוב, היריבות שלנו נראו על הפנים, או שמא בגלל שהם סתם עמדו על המגרש ונתנו לנו לשחק כדורגל, אנחנו סוף סוף נראינו כמו שצריך.

איך שלא יהיה, אחרי כל ניצחון משכנע שכזה, אני יוצא מרוצה כמובן, ועם זאת אני אומר לעצמי "נו, המבחנים האמיתיים עוד יבואו בהמשך". בתכל'ס, מדובר בצרות של עשירים...

4. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל עוד לא נוכל להעמיד הרכב עם השחקנים הבכירים שלנו - ולא רק בהתקפה, אלא גם, נו, קישור, מגנים, בלמים (לפחות הטובים ממי שיש לנו), לרבות ייצוב מערך בזכות זה וגם הטמעת שיטת משחק כמו שצריך, אי אפשר שלא להנמיך ציפיות. אחד היתרונות העונה אמור היה להיות לוח המשחקים המצומק, שיאפשר לנו להריץ הרכב קבוע ולייצר תיאום. איפה זה ואיפה אנחנו.

פשוט נצטרך לקבל את מה שיש. קודם כל המיקום הטוב, היכולת לנצח והיכולת שאנחנו כן מציגים פה ושם. קיווינו שמבחינת כדורגל נהיה במקום אחר בשלב הזה של העונה, אבל אני לא חושב שזה אפשרי.

xArtur ו-golding אוהבים את זה.
  5. פול סקולס Member

לא יודע האם זו נקודה שהרווחנו את שתיים שזרקנו לפח. מחצית ראשונה נהדרת. במחצית השנייה שפכנו לאגר.
    מקווה שיש כמה חבר'ה שיחזרו מפציעות למשחק מול סטוק, כי אחרת אנחנו ניפול מהרגליים.

משהו שחשבתי עליו היום... נראה שמאטה, רוני, ואן פרסי ופלקאו בסך הכל נהנים לשחק אחד עם השני. כשכולם בכושר טוב, אני לא יודע איך (והאם בכלל כדאי) להכניס את די מאריה להרכב, אפילו שמבחינה אובייקטיבית הוא ככל הנראה השחקן הכי טוב שלנו.
    מצד אחד, לא קונים שחקן כזה, בסכום כזה, כדי להושיב אותו על הספסל. מצד שני, נראה שעלינו על משהו.

רוני כקשר אמצעי לא יוכל לעבוד מול קבוצות טובות באמת, והוא יכול אולי לתפוס את מקומו של מאטה כשדי-מאריה נכנס אל המשבצת שלו באמצע המגרש. ואללה, לא יודע אם הייתי משנה משהו כרגע, גם אם די מאריה היה כשיר.

6. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

ברגע שכולם יהיו כשירים (מה שיקרה מיד אחרי שהביטלס יתאחדו בהרכב מלא), ואן חאל יצטרך לחתוך בבשר החי ולבחור אחד מבין ואן פרסי או פלקאו לדעתי. את הכדורגל הטוב ביותר שלנו העונה שיחקנו בספטמבר, וזה היה ב4-4-2 יהלום עם בלינד (כרגע קאריק במקומו), הררה, די מאריה, ורוני-ואן פרסי-פלקאו או מאטה-רוני-ואן פרסי. אני חושב שואן חאל רוצה שזה יהיה המערך הקבוע שלו, ומה שהוא עושה כרגע זה אילוצים בגלל הפציעות. במצב כזה אחד משני הטאלנטים צריך להיחתך. בכל אופן, ממש אין צורך לוותר על די מאריה, אפשר לשלב אותו עם רוני ומאטה בהרכב אחד, ועוד בעמדה המוצלחת שלו, לא באגף אלא במרכז.

7. פול סקולס Member

תשמע,

גם מבחינתי זה האידיאל, כאשר רוני למעלה ואחד מפלקאו/ואן פרסי לא משחק. ואם אנחנו רוצים קישור מעובה, מבחינתי שרוני ישחק לבד למעלה. הוא החלוץ הכי טוב שלנו, אפילו שהוא לא ממש מקבל צ'אנסים בשביל להראות את זה.

אבל לפעמים צריך לשחק עם מי שבכושר הכי טוב (אפילו אם מחר כולם אצלנו כשירים). במערך שאתה מציע, יאנג למשל לא רואה מגרש, והוא אחד השחקנים הכי חשובים שלנו בתקופה האחרונה (איזה הזוי לכתוב את זה!).

לא יודע לשים על זה את האצבע, אבל יש לי איזו תהייה קטנה לגבי די מאריה והמרקם הקבוצתי.
    לא בהכרח באשמתו, אגב. גם במשחקים השנה שבהם הוא היה אגואיסט, זה היה במידה יחסית סבירה. אין לי בעיה עם שחקן עם ביצים שמנסה לבעוט מרחוק. מעדיף שחקנים כאלה על פני שחקנים חלביים שסתם מוסרים הצידה או אחורה.
    די מאריה היה האיש המרכזי שלנו בספטמבר, אבל גם הייתה תחושה שכל הזמן השחקנים מוסרים לו ואז עומדים במקום, מחכים שהוא יעשה קסמים עם הכדור.

אם הוא לאט לאט יצליח לחזור לכושר הטוב שלו, כמובן שהוא צריך להיות בהרכב. וכמובן שחוזרים לכושר טוב רק אם מקבלים דקות משחק משמעותיות. אבל מצד שני, מה שיש לנו כרגע מבחינה התקפית, נראה שעובד טוב בשני המשחקים האחרונים. נכון שהסיומת של החלוצים שלנו היום הייתה מתחת לכל ביקורת, ונכון שגם את ואן פרסי וגם את פלקאו אופפים סימני שאלה לא קטנים (כמה עמודים אחורה יש פוסט די ארוך שלי שבסך הכל קוטל כמעט את כל חוליית ההתקפה שלנו), אבל הדברים הם תמיד נזילים... אני מרוצה ממה שראיתי בשני המשחקים האחרונים. לא יודע איך ומה הייתי משנה.

8. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אנחנו מועדון כדורגל תחרותי, לא מוסד צדקה. עם כל הכבוד לזה שולנסיה ויאנג בתקופה האחרונה נראים קצת פחות גרוע ממה שהתרגלנו (בוא לא נעשה מזה יותר ממה שזה), בהרכב האידיאלי אין להם מקום. או שישלימו עם מעמדם כשחקנים משלימים, או שיראו את דלת היציאה. השאלה שצריכה להישאל היא: אם נגיד מחר יש לנו משחק גביע מול ליברפול וכולם כשירים, מה ההרכב. אני הולך עם:
    דה חאה
    רפאל-רוחו-ג'ונס-שואו
    בלינד
    הררה-מאטה
    די מאריה
    רוני-ואן פרסי

9. alexshw Member

אילתור משמעותו פיתרון זמני למצוקה שנוצרה מסיבה זו או אחרת.
    אלא אם אתם לא חושבים שאלה אילתורים. אם כן אין בכלל שאלה וצריך לשאוף להרכב שקאריק הציג.
    שחקן מוביל ירד לספסל? אז מה? חסרים כוכבים שנאלצו גם לעלות כמחליפים ביונייטד? העונה מאוד ארוכה ומתישה ויש עדיין הרבה דקות שהם יקבלו.

10. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

הסיבה המרכזית לאלתור ולמערך שלושת הבלמים היא שאין לנו אלטרנטיבה למגינים. רפאל ושואו נפצעו (כשבמקרה של הראשון זאת לא הפתעה מרעישה, הוא נפצע כל שנה) ואין לנו מחליפים טבעיים. ואן חאל נאלץ להסתפק בולנסיה ויאנג, שעושים עבודה סבירה אבל הוא לא יכול לסמוך עליהם כמגינים ולכן מציב אותם כווינג-באקס, ומרגיש צורך לחזק את ההגנה ומוסיף בלם שלישי. לכן בחלון ההעברות של ינואר אני חושב שאנחנו צריכים לחפש שניים כאלה, לא יקרים, לא שמות גדולים, אבל כאלה שבטופס קורות החיים שלהם כתוב "מגן ימני" ו"מגן שמאלי".

אם תשאלו אותי, אפשר גם לחפש מישהו שיתפוס את מקומו של רפאל בימין ולא רק יגבה אותו, אבל אסתפק בגיבוי אמין.

11. alexshw Member

כן אני מבין את השיקול של ואן חאל אבל יש לו ג'ונס, סמולינג ובלאקט שהתפקיד השני שלהם זה מגנים סו קולד. מסכים שצריך מגן ימני, אבל לא מגן שמאלי כי יש כבר שניים אלא בלם שאמור להיות מעוז הגנה.

12. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

רוחו אולי משחק מגן שמאלי בנבחרת ארגנטינה, אבל אנחו הבאנו אותו כבלם ותמיד עדיף לא לשגע שחקן בין עמדות. חוץ מזה שבינתיים הוא שברירי כמו בלרינה.

זה שצריך בלם זה האובייסט, אבל החיזוק שאני מציע זה לא במקום ולא אמור לעלות יותר מדי.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה שהתרגלנו שג'ונס וסמולינג משחקים כמגנים לשעת חירום לא אומר שזה מצב תקין. והאמת שזה מנוגד לגמרי לדעתי לכדורגל של ואן חאל ותכל'ס גם לא ממש מתאים לכדורגל המודרני. לא מופתע שמבחינתו זו אפילו לא אופציה.

14. פול סקולס Member

גם אני כבר בכלל לא בטוח שרפאל הוא "מנייה בטוחה" לזמן הקרוב או הרחוק. אני אשמח אם הוא יהיה הגיבוי למגן ימני אמין ויציב שאנחנו צריכים לקנות.

אורי, כמו שאתה מבקש ממני "לא לעשות מזה יותר ממה שזה", שאגב אני לא מבין איפה עשיתי את זה, אתה גם לא צריך לגמד את זה יתר-על-המידה.

אנחנו מן הסתם לא מוסד צדקה ולכן אנדרסון ופלטשר צריכים להיפרד מאיתנו, ועוד כמה שחקנים נוספים אם לא יתאפסו על עצמם עד סוף העונה.

אני לא יכול להתעלם מפורמה של שחקנים, כמו שאתה עושה עם ההרכב שלך למשחק התיאורטי מול ליברפול בגביע, גם אם כולם כשירים פיסית. אם להתייחס רק לתרומה ההתקפית של יאנג, ונניח שלוק שואו משחק מאחורי כמגן שמאלי... הוא האופציה הכי מסוכנת שיש לנו בשמאל העונה. לא איזה וורלד קלאס לכשעצמו, אבל הכי טוב, או הכי מסוכן, שיש לנו כרגע. גם אם על הנייר הוא שחקן טיפש ומוגבל. לא יודע מה ואן חאל עושה איתו באימונים, אבל הוא נראה יותר טוב בשמאל ממאטה, די מאריה וינוזאי (נראה לי שהם היחידים שקיבלו השנה צ'אנסים באגף).
    מן הסתם שאני לא שלם עם זה שאשלי יאנג הוא אופציה התקפית בכירה במנצ'סטר יונייטד. בימים כתיקונם זה לא אמור להיות המצב.

אבל נכון להיום אין שום סיבה להוציא אותו מההרכב, מה לעשות...

אני לא חושב שיש לו (או לוולנסיה) בעיה עם מעמד של שחקן משלים. אני מאמין ששניהם יודעים שהם כאלה, ושהם מקבלים צ'אנסים רק בגלל הפציעות.

15. alexshw Member

אתה יודע בוטנר ווארלה לא עלו יותר מדי. מגן ימני צריך להיות גם כן בכיר ולא בשביל להיות מחליף לרפאל. צריך פה בהחלט להפעיל שכל רב בשוק העברות.
    אך פרגוסון היה מומחה בזה.

נערך לאחרונה ב: ‏28/12/14
מצב נושא:
הנושא נעול.