מנצ'סטר יונייטד 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. פול סקולס Member

גם אני עדיין מחכה (איך אומרים בעברית waiting to be impressed לעזאזל?!), אבל שוב פעם אתה עם הקטע הזה של לשרוף ת'מועדון... מה רצית שנעשה? שנשאיר את מויס, ומה? שלא נקנה שחקנים, כי זה מזכיר לך את צ'לסי וסיטי?

או שאם מויס היה מחתים אותם זה היה בסדר? או שהיינו צריכים לקנות שחקנים בריטים צעירים בעלי פוטנציאל, כי זו הרוח של יונייטד? ואם היינו מחתימים שחקנים רק ב 50 מיליון ולא ב 150, זה היה מתקבל על הדעת? איפה עובר הגבול?

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

Selby,

לשרוף את המועדון? מה, קרה לו משהו טרמינלי? נזק ארוך טווח? לעזאזל, נזק קצר טווח? לא קרה לו כלום ושום דבר. מאמן לא מתאים הלך הביתה. ביג דיל. נכון, לא היה נעים, אבל גם לא נורא. חוץ מהשנה שבזבזנו עליו.

המצחיק הוא שנראה שגם אתה תקוע קצת בימי הביניים - ולא רק בקטע הזה של לתמוך במנג'ר גם אם הוא לא האיש הנכון. כי מבחינתך להעיף כדורים לרחבה לפחות גרם לך "להרגיש משהו". לי זה גרם להרגיש בחילה והבנה שמויס הוא ממש לא האיש שיקדם אותנו, כי מהכדורגל שלו היה ברור שלא ייצא כלום. מה שאנחנו רואים זה עדיין לא מה שאנחנו רוצים לראות, אבל היכולת להחזיק בכדור היא לפחות בסיס אפשרי למשהו טוב יותר.

נראה שאתה לכוד על איזו נישה רומנטית שכבר מזמן לא קיימת וגם לא היתה קיימת אצלנו, מלבד העובדה שהתמזל מזלנו והיה לנו את אותו מנג'ר כל כך הרבה שנים שחיבר אותנו לימים אחרים. אנחנו לא שם. צא מזה. דייויד מויס המשיך הלאה, הגיע הזמן שגם אתה.

Sir Alex Ferguson ו-Michael Carrick אוהבים את זה.
  3. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

קודם כל מבחינת נקודות-מויס פתח זוועה, אחר כך השתפר מעט, ולנקודת האמצע הגיע במקום סביר. המשחק שסימן את ההתחלה האמיתית של הקריסה היה ההפסד הביתי לטוטנהאם ביום השנה החדשה, שאחריו באו משחקי אסון כמו סוונסי בגביע, סנדרלנד בגביע הליגה, סטוק, פולהאם, והמשחק שאני טוען בתוקף שהיה הגרוע מכולם: אולימפיאקוס בחוץ, והעונה למעשה נגמרה בפברואר. זה מהזווית היבשה של הנקודות.
    להגיד שאצל מויס הרגשת רצון לנצח ואצל ואן חאל לא? זה סובייקטיבי לחלוטין. אני ממויס תמיד קיבלתי רושם של חוסר אמביציה ("ננסה לעשות את זה קשה בשבילם" לפני פאקינג משחק בית מול ניוקאסל, וגם את זה הוא לא הצליח) והסתפקות במועט (באיירן לא הביסה אותנו אלא ניצחה בקושי, והוא רכב על זה כאילו זכה בצ'מפיונס). אצל מויס הלך כל האופי של ימי פרגוסון-ספגנו שערי שוויון והפסד בדקה ה-90 במקום שיהיה הפוך, וואן חאל מתחיל לשקם את העניין הזה.
    מבחינת רכש-מויס לא בדיוק היה חסכן, שפך סכום מופרך על פלייני במה שהוא כנראה הרכש הגרוע בתולדות המועדון, ועוד סכום גבוה על מאטה שלדעתי מוצדק. לגבי הרכש של ואן חאל, שלא ברור מה ממנו הוא החליט לרכוש ומה ההנהלה-קל להגיד "שפכנו 150 מיליון פאונד, נהיינו כמו סיטי, שופכים כסף בלי הכרה". אבל אם נעבור אחד אחד: רוחו-לא צריך בלם? בטח שצריך, אפילו צריך עוד אחד. שואו-אברה עזב, בטח שצריך אותו. הררה ובלינד-בטח ובטח שצריך קשרים איכותיים. די מאריה-אולי לא היה צורך מיידי, אבל הוא יכול להיות שובר שוויון כמו שואן פרסי היה בעונה הראשונה שלו, כשיש לך הזדמנות להחתים אותו אתה מחתים. בפלקאו אולי פחות היה צורך אבל העסקה איתו סבירה-השאלה לשנה בסכום סביר, ואחר כך נראה. כלומר, הסגל היה במצב כל כך קטסטרופה שכן, היה צורך לשפוך את הסכום הזה כדי לפתור את הבעיות. זה לא היה נפתר בשום דרך אחרת, בטח לא בלחכות שוולבק וקלברלי יהפכו פתאום לוורלד-קלאס.
    אז הדיון מתנקז לשאלת איכות הכדורגל. אני לא אתחיל לשכנע שמה שאנחנו רואים עד כה מואן חאל (למעט 2-3 משחקים) זה כדורגל איכותי כי זה שקר, אבל אני מרגיש שאצל ואן חאל יש על מי לסמוך. הוא יודע שהקבוצה עוד לא מספיק טובה (ואומר את זה לכתבים אחרי כל משחק), אבל ברור שהוא מנסה לבנות משהו וגם יש לו קבלות מפה ועד מנצ'סטר. אצל מויס קיבלנו את ההרגשה שהוא שואף בדיוק למה שהיה אצלו באברטון, כשהשיא היה ליל ההגבהות מול פולהאם. אצל ואן חאל אפשר להתווכח אם צריך שלושה בלמים או 4-4-2 יהלום, והדיון הזה מלא בויכוחים האלה, אבל בשורה התחתונה-אני מרוצה שהאיש הזה קיבל את המושכות. הוא מתחיל למלא את המטרות שלו: רענון קבוצה-בוצע. החזרת האופי-בוצע. חזרה לצ'מפיונס ליג-נדע בסוף העונה אבל בינתיים המצב בטבלה בסדר. המשימה הבאה היא איכות הכדורגל, ולבסוף מטרת העל, חזרה להתמודד על תארים.

Sir Alex Ferguson, alexshw, RG11 ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  4. alexshw Member

סלבי בכל החודשים האלה, לא נתת הסבר ענייני אחד למה לדעתך יונייטד הייתה צריכה להשאר עם מויס.
    אפילו מויס עצמו כבר הבין שהוא לא מתאים ליונייטד והשלים עם הפיטורים.
    אתה הבן אדם היחיד על פני כדור הארץ שעדיין חושב שהוא היה צריך להשאר.

5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

זה לא מדויק, בראיון האחרון שלו מויס המשיך לדבר על זה שמועדון כמו יונייטד צריך לתת זמן למנג'ר וכו'.

6. פול סקולס Member

איפה בכלל היה ראיון שבו מויס משלים עם הפיטורים שלו? אף פעם לא ראיתי אותו מודה שהוא לא היה מספיק טוב בשבילנו, או שהמינוי שלו היה שגוי מלכתחילה. אני גם לא מצפה לזה, אגב.

7. alexshw Member

בסדר בראיון הוא לא יודה. לדעתי בלב ליבו הוא מבין את זה. בכל אופן לא ראיתי בשום מקום מישהו שהוא לא מויס ולא סלבי, שעדיין חושב שהוא היה ראוי להשאר.
    מה גם שהייתה למויס בחוזה נקודת יציאה מאוד ברורה, ולא מבין איך אפשר להתעלם ממנה בסיטואציה שנוצרה.

8. Andrei Kanchelskis Member

הכאפה שקיבלנו עם דיוויד מוייס עשתה לנו רק טוב וגרמה להנהלה להבין שלקבוצה ברמתנו מתאים רק מאמן מהטופ הגבוה ולא איזה קקה מייקה שאפילו אי אפשר להגיד עליו שהצליח מי יודע מה בקבוצה בינונית(במקרה הזה זו הייתה אברטון).

נכון שהכדורגל שאנו רואים אצל ואן חאל הוא לפרקים מדכא,נכון שזה מאכזב שאין לנו את היכולת והאופי כדי לסכן את סיטי וצ'לסי ונכון שמרגיז לראות בקבוצה שחקנים שמזמן עבר זמנם כמו אנדרסון,יאנג,דה סילבה ופלאייני אבל בכל זאת למרות כל אלה לדעתי אנחנו בדרך הנכונה ונמצאים בתהליך בנייה בדרך לחזור להיות קבוצה גדולה. להזכיר לכם גם אצל הסר ידענו תהליך כזה בעונות 2006-2004 שהכינו לנו את התשתית לקבוצה המפוארת שלקחה את גביע אירופה ב-2008, בעונת 2005 אגב כבשנו רק 58 שערים(מה שהספיק למקום שלישי) אז ככה שאני לא חושב שצריך להתאבל יותר מדי על תקופת מוייס ולהתאכזב יותר מדי מהבינוניות הנוכחית, אני כאמור מאמין שהכל לטובה.

yonatan ו-alexshw אוהבים את זה.
  9. פול סקולס Member

הדבר החיובי היחיד שיש לנו בינתיים בעונה הזאת זה המקום השלישי. זה הרבה לכשעצמו, ומגיע לוואן חאל ולרוב השחקנים שלנו קרדיט. תוצאות (רובן) + רוח לחימה - אפשר לסמן וי.
    אם נניח את זה רגע בצד...

לא מבין מה ואן חאל מנסה לעשות, רוב הזמן לא מבין את החילופים שלו... אני בספק אם השחקנים מבינים מה הוא רוצה, כי בדומה לשנה שעברה, מבין הקבוצות הגדולות באנגליה/אירופה, אנחנו משחקים את הכדורגל הכי פרימיטיבי ומדכא שיש.

וגם אם אין לו אפילו חלקיק של אשמה במצבת הפצועים שלנו (כבר מזמן ויתרתי על הניסיון להבין איך זה קורה ומי כאן אשם), אני חושב שיש גבול כמה אפשר לדבר על זה, להשתמש בזה כסיבה המרכזית לאיך שאנחנו נראים.

נכון, חלק מהשחקנים המשמעותיים שלנו פצועים/חוזרים מפציעה, וחלק מהשחקנים שלנו הם אוברייטד או כאלה שמשחקים יותר בגלל השם שלהם ופחות בגלל הביצועים על המגרש, ובכל זאת, איזו סיבה יש לנו להיראות ככה נגד פאקינג יאוביל טאון?

אני מוצא שקשה לי מאוד להצטרף לאסכולת ה"אמנם זה עוד לא נראה מי יודע מה, אבל אין שום ספק שאנחנו בדרך הנכונה ושבעתיד הלא רחוק נשוב להתחרות על תארים".

אני לא חורץ את גורלו של אף אחד אחרי חצי שנה בתפקיד, אבל אם מישהו מסוגל להסביר לי, לאט ובהיגיון, למה 80% מהזמן אנחנו נראים כמו מכבי פתח תקווה... כולי אוזן.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

ניקח את הניצחון, ניקח את הגול הנהדר של הררה, ניקח את החזרה של די מריה, וחוץ מזה, לא ניקח כלום.

האמת שזו לא הפעם הראשונה וכבר היו לנו את משחקי הגביע האלה שבהם אתה פוגש יריבה מליגה נמוכה ונראה בערך ברמה שלה - מי ישכח את ה-0-0 נגד אקזטר (בבית!) וה-0-0 נגד ברטון אלביון באמצע העשור הקודם. זה קורה וזה קרה גם לנו, ואולי לא צריך להסיק מכך יותר מדי דברים. המערך לא עוזר, ואני לא מבין למה ואן חאל החליט מכל הדברים בעולם לעבור לרביעייה אחורית ובשביל זה להוציא את... שני המגנים. ועם זאת, זה לא פוטר את השחקנים מהופעה מזעזעת, מאי יכולת להעביר מסירות כמו שצריך. וזה היה עוד משחק שמקרב את פלטשר אל הקץ אצלנו, זה כבר ממש לא זה.

וחוץ מזה, רחמים על חלוצים שצריכים לשחק בקבוצה כזו שלא מסוגלת להעביר להם כדורים כמו שצריך. כמה טוב יכול להיות פלקאו כרגע? כמה כישרוני ווילסון? אין לי מושג, ואני לא חושב שאפשר ללמוד משהו עליהם כך.

11. alexshw Member

הסברת פה בעצמך. שילוב של אגו של ואן חאל עם פציעות שלדעתי רובן באשמתו.
    סך הכל ואן חאל עשה דברים גדולים בכדורגל והוא הנחיל את הטוטאל פוטבול לקבוצות שלו אז נותר רק לקוות שהוא ירד מהעץ וימצא את הנוסחא לגרום לסגל שלו להיות כשיר.
    העונה הוא נשפט לגמרי על מיקום סופי בטבלה.

עוד דבר שבא לידי ביטוי אחרי פרישת פרגוסון אז זה ההבנה שהיה בקבוצה רובד שחקנים שיכל לתרום באמת רק אצל פרגוסון כשחקנים משלימים בשיטות הרוטציה שלו, אך טעות לבנות עליהם כשחקנים מובילים וצריך להפטר מהם.

12. פול סקולס Member

אז מסתבר של-שואו יש איזו פציעה בקרסול, ולרפאל יש שבר בעצם הלחי. מקנייר היה פצוע גם כן אבל הוא סחב את הפציעה שלו עד הסוף. לא להאמין.
    ואם פעם שיערנו שרק הפציעות מונעות מוואן חאל לזנוח את ה 2-5-3, היום בקטע קצת משעשע הפציעות הן מה שגרמו לו לחזור לרביעייה אחורית.

לי, בכל אופן, אין ספק מה המערך המועדף עליו, פציעות או לא פציעות.

13. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

הופרדו בלידתם-מקנייר היום עם התחבושת:
    http://i.guim.co.uk/static/w-620/h--/q-95/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2015/1/4/1420388551802/b8062e4e-06b3-4c4e-b463-c814da8aa56f-620x406.Xxx

בנץ:
    http://msc.walla.co.il/w/w-248/835030-41.Xxx

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין לי ספק מה המערך שהוא חושב שהוא נכון לסגל הזה, בתצורה הנוכחית שלו. זה לא הופך אותו ממש למועדף עליו כי הוא לא השתמש בו בקביעות בקריירה, ככל הידוע לי, גם בנבחרת הולנד - עד שסטרוטמן נפצע. עשרה משחקים לא הופכים את זה למערך שהוא הכי אוהב. אני לא יודע מה החשיבה שלו מאחורי זה. אם זה חולשת מרכז השדה, חולשת מרכז ההגנה, או העובדה שאין לנו כמעט כיסוי למגנים ומספיקה פציעה אחת כדי שוולנסיה/יאנג יחזרו לשחק שם. אני מאמין שבעונה הבאה נעשה את השינויים הפרסונליים כדי שלא נצטרך לשחק כך, אבל אני לא ממש רואה סיבה לשחק 3-5-2 כשאיננו חייבים. כמו היום. אלא אם הכוונה היא להטמיע מערך אחד ולא לשנות כל הזמן. וגם זה לא הכי עובד.

15. alexshw Member

יונייטד צריכה להתחזק בעמדות המגנים באופן דחוף. אי אפשר יותר לסמוך על כשירות של רפאל, שהוא באופן כללי מגן עלוב, ושואו שכמו כל אנגלי טוב יותר פצוע ממשחק. שוב מריח לי כמו השקעה נמהרת מדי של יונייטד. צביון מקומי זה טוב ויפה, אבל זה חזרה על טעויות של ליברפול בשוק העברות. צריך להפסיק להשתתף בחגיגת הדרכונים הבריטים. כמובן שיש מקרים יוצאים מן הכלל כמו רוני, אבל הוא כבר הראה לכולם יכולות יוצאות דופן לגילו וגם הוכיח את עצמו ביורו. שואו לא הוכיח כלום. רק הגיע כבר לא בכושר ונפצע. זה לא רציני.
    לפחות יונייטד כשלה בניסיון להחתים את ביינס שהיה הופך לבזבוז כספים קלאסי. לשואו לפחות יש פוטנציאל.

הדור האנגלי החלש בהסטוריה.

נערך לאחרונה ב: ‏4/1/15
מצב נושא:
הנושא נעול.