מנצ'סטר יונייטד 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ללאמפרד יש בעיטה מצויינת ויכולת עילאית להתמצא ברחבה ולמצוא את השטחים המתים. יש לו חוש נדיר לשערים. זה משהו שהיה קשה לזהות אצלו לפני שעבר לצ'לסי וגם בעונת הבכורה שלו בצ'לסי. מישהו יודע להגיד לי על תכונה חזקה מאוד אצל קיין מלבד העבודה הקשה שלו על המגרש?
    אני דווקא אוהב את ההשוואה ללאמפרד, הסיכויים של לאמפרד להפוך לסופרסטאר ביום בו עבר לצ'לסי היו קלושים אבל בסוף זה קרה. אלה הסיכויים של קיין היום להערכתי.

2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

עדיין, גם במערך הזה אתה לא יכול להישאר בעונה הבאה רק עם ווילסון ורוני. מישהו יצטרך להגיע. מכיוון שככל הנראה נשחק במפעל אירופי כלשהו (למרות שהייתי מעדיף לסיים מקום 10 ולא להגיע למפעל המייגע של ימי חמישי), יהיו מספיק הזדמנויות לכולם.

3. הרצליה עד המוות מנהל ראשי מנהל ראשי

הייתי מסכים איתך בנוגע לאירופאית בכל שנה אחרת, אבל לפחות החל מהשנה צעד אחד קטנטן וחשוב נעשה שמהשנה והלאה הזוכה הולכת לצ'מפיונס ליג (רחמנות על סביליה שזכתה במפעל הזה עד היום 200 פעמים וקיבלה גרעינים בפיתה) ולמרות הבדלי התגמולים פתאום יש פרס לא רע להולכת עד הסוף. שים לב שהאיטלקיות שזרקו על המפעל הזה עד השנה כבר שינו חשיבה ו-5 מתוכן עלו השנה לשמינית (2 המשיכו לרבע, אבל זה רק כי היה דרבי איטלקי שחייב הדחה אחת, ו-2 ההדחות של טורינו ואינטר היו פשוט לקבוצות טובות יותר - לא משהו שנבע מהרכבים משניים). לא הייתי פוסל חזרה לצ'מפיונס מאחורה - זכייה באירופאית שווה גם מקום בבתים באלופות - וכנראה בעקבות צבירת הנקודות גם דרג 1 בהם.

4. alexshw Member

אוי ואבוי אם הקבוצה לא תגיע לצ'מפיונס העונה ואוי ואבוי כפליים אם זה לא קורה בעונה הבאה.
    ברצינות יונייטד זה לא המועדון שצריך לבנות על כרטיס לאלופות דרך המפעל הזה. אם יונייטד בטעות מגיעה אליו שיעלו את הריזרבס כל משחק.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בתוך הטור של גארי נוויל בטלגרף היום, על הבעיות של הכדורגל האנגלי באירופה, יש את הפסקה הבאה:

In periods of uncertainty in games, too, the players at those European clubs are far better at adapting. Tottenham, last Sunday against Manchester United, had a problem with Marouane Fellaini, and where Ashley Young was playing, but there was no player adaptability on the pitch itself. Too often players have to wait until half-time when the coaches can get hold of them.
    Player thinking is really poor. Problem solving is really poor.

במידה רבה, אני חושב שזה רלוונטי לנו. כי בתוך המושג האמורפי לכאורה "פילוסופיה" שוואן חאל מדבר עליה, יש אלמנט אחד ברור מאוד - הוא מצפה מהשחקנים שלו לחשוב על המגרש, לפתור בעיות, להתאים את עצמם. מערכים יכולים להשתנות ובמשחקים ספציפיים אפשר לבוא עם הוראות בסיסיות שונות, ועדיין אצל ואן חאל מוטלת על השחקנים מלאכה שמצריכה אותם לקצת יותר.

סטיב מקלארן אמר פעם ששחקנים הולנדים טובים יותר בהסתגלות כזו משחקנים אנגלים. אז אמנם אין לנו עד כדי כך הרבה שחקנים אנגלים כבר, ועדיין. האם הבעיה היותר גדולה אצלנו עד כה היתה ועודנה פחות מערכים או צורת משחק שמותאמת ליריבה מסוימת (דברים שאני חושב שכבר הסכמנו בגדול שהם חשובים, אבל שלא הם חזות הכל), אלא היכולת של השחקנים להסתגל לגישה הזו של ואן חאל? בסופו של דבר, כדורגל משוחק הכי טוב כשהוא שוטף ומהיר. עוד חצי שנייה למחשבה על הצעד הבא שלך, זה המון. זה ההבדל בין התקפה טובה להתקפה תקועה שלא הולכת לשום מקום. האם זה פשוט עניין של עוד זמן עד שהשחקנים ילמדו לחשוב ככה, או, אולי, החלפת חלק מהם בכאלה שכן מסוגלים לכך?

6. alexshw Member

כשיונייטד לקחה צ'מפיונס או הגיעה לגמר המפעל עם חצי הרכב בריטים לפחות, אז משום מה לא דיברו על חשיבה של שחקנים אנגלים.
    אני חושב שהבעיה העיקרית שואן חאל עצמו לא ידע מה הוא רוצה בדיוק ובכלל הציב שחקנים בעמדות שהן לחלוטין לא מתאימות להם.
    ראינו נגד טוטנהאם פתאום מאטה היה בהרכב וקאריק במקום בלינד קשר אחורי והדברים נראו טוב יותר.
    בסופו של דבר מאמן צריך לדעת להפיק את המיטב מהסגל שלו.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אין מה להשוות ל-1999 או ל-2008 או לכל דבר אחר כי אנחנו מדברים כאן על מה שוואן חאל רוצה מהשחקנים שלו והדברים שהוא מנסה להעביר להם. מנג'רים אחרים לא מדריכים את השחקנים שלהם באותם צורה. אצל ואן חאל זה מסובך, ללא ספק. מסובך מדי? יכול להיות, אם כי שוב, לא סתם ראו מהעבודה שלו במקומות שונים דברים טובים גם אחרי שהוא עזב. אם הוא באמת "מאמן את המוח", יש בזה מעלות ארוכות טווח.

אולי נגד טוטנהאם ראינו הרכב עם יותר שחקנים שמסוגלים לחשוב כמו שהוא רוצה. עם קאריק זה עניין של צורך - הוא תמיד בהרכב כשהוא כשיר. ואין ספק שהוא שחקן מאוד ואן חאלי.

8. alexshw Member

לא מבין, אצל פרגוסון שחקנים לא היו צריכים לחשוב? הוא לא היה צריך שחקנים אינטלגנטים?
    נכון לכל מאמן פילוסופיה שלו, אבל מאמן גם צריך להפיק תוצאות מניחות את הדעת מהחומר שיש לו. אם המסר שלו לא עובר הבעיה בעיקר בו. בכל מקרה הוא אמור לדעת את הדבר הבסיסי איפה שחקניו מרגישים יותר טוב.
    השטיקים שלו העונה, אם זה הרכב או חילופים, לא קשורים לדברי גארי נוויל, אלא יותר לאגו.

9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Liverpool-Forever,

קיין מזכיר באיכויות שלו את למפארד, זו גם הסיבה העיקרית שציינתי אותו. אני בכל מקרה לא חורץ פה גורלות לכאן או לכאן, כי באמת מדובר רק בעונה אחת, גדולה אשר תיהיה. רוצה להוסיף לפרוטוקול, גם אני אוהב את אותו סוג החלוצים כמוך. לא מקורי.

לגבי האנגליות באירופה: מקצועית, אני חושב שאחת הבעיות הבולטות באנגליות באירופה, לפחות העונה, היא שאפשר לראות את הנחיתות הטכנית של כולן כולל כולן. זה גם נובע מסגנון המשחק בפרמיירליג שנוטה להיות הרבה יותר פתוח. זו גם אחת הסיבות שאנחנו רואים שחקנים טובים בליגה הספרדית שמגיעים לפרמיירליג והופכים לסופרסטארים (מאטה, סילבה, טורה וכו׳).

וכן, גם הצוות המקצועי לא מספיק טוב, אבל כמה פעמים כבר אפשר לחזור על זה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/3/15
  10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שמדובר בשילוב של הדברים.

מצד אחד, השחקנים היו צריכים להתרגל למאמן ולסגנון המשחק שהוא מנחיל לקבוצה.

מצד שני, אין ספק ששחקנים כמו הררה, קאריק ומאטה הם מהיותר אינטליגנטים בקבוצה ולכן קל להם יותר ליישם את הדרישות של ואן חאל.
    נכון, מוסר העבודה של יאנג הוא חלק מההצלחה, בדיוק כמו שמשחק הגובה והפיזיות של פלאיני הוא חלק מההצלחה, אבל את השינוי האמיתי, את השינוי מהנעת כדור סתמית להנעת כדור חכמה ויעילה עשו בעיקר השלישיה הררה, קאריק ומאטה.

11. alexshw Member

לא יכלתי לראות את השידור הישיר היום אלא רק לקרוא תגובות און ליין, עכשיו ראיתי תקציר נרחב. ההופעה הכי טובה של הקבוצה באנפילד מזה לא מעט שנים. אחרי ההפסד בגביע לארסנל ואן חאל הפסיק עם השטיקים, הכניס את השחקנים שגם יצרו דברים וגם יעשו סדר במגרש וכמו שבדיוק הזכירו זה המשולש מאטה - הררה - קאריק. בסופו של יום ברגע שואן חאל לא מכביד על הקבוצה אלא עוזר לה הדברים נראים ב - 180 מעלות אחרת מאותו משחק נגד ארסנל וגם משחקים שלפני כן. זו בדיוק הדרך שבה מצפים שהקבוצה תתקדם ותעמוד בדרישות. בדיוק הוכחה שהביקורות על ואן חאל היו במקום. ועכשיו אפשר בהחלט לשבח אותו על שני משחקים מאוד חשובים שניצחנו. זה לא שלואן חאל איזה פילוסופיה מאוד מאוד ייחודית וזה לא שביונייטד השחקנים רק עלו מהנוער. יש הרבה שחקנים מוכחים שעשו דברים בכדורגל, רק צריך לדעת לשים אותם בעמדות הנכונות עבורם. זה עבודה של כל מאמן באשר הוא. עכשיו המטרה זה להמשיך באותה צורה, וצריך לזכור שיש לוח זמנים מאוד קשה. פרט לכך אני עדיין לא יכול להשלים עם פלאיני וצריך לשבור את הראש איך מכניסים את די מריה לעניינים. כמובן יונייטד גם צריכה חלוץ נוסף ליד רוני. להזכירכם אחרי הניצחון הקודם על ליברפול הסתמן כיוון חיובי ואז ואן חאל שוב התחיל עם השטיקים שלו, כשבמוקד כמובן המעבר של רוני למרכז השדה. אז מקווה שהפעם הוא יתן לדברים שעובדים לזרום ויכניס עוד שחקנים לתלם. זה המפתח להשגת היעדים גם בתוצאות וגם במשחק.
    קטע מוזר ביונייטד - סך הכל מאזן החוץ הוא יחסית מאכזב, אבל כולל בתוכו נצחונות יוקרתיים באמירויות ואנפילד, גם בסאותהמפטון. גם בוייט הארט ליין הקבוצה שיחקה לא רע והייתה צריכה לנצח.

נערך לאחרונה ב: ‏23/3/15
  12. פול סקולס Member

פלאייני, באופן אישי, האכיל אותי כובע.
    האם יש לו מקום על המגרש ברגע שנהיה איפה שאנחנו רוצים להיות? אין שום סיכוי (אולי אולי כ-סופר סאב, אבל גם על התענוג הזה הייתי מוותר).

האם הוא יכול להביא לנו תועלת כרגע? אין ספק, ואני לעולם לא חשבתי שזה יקרה ביונייטד. ברגע שאנחנו משתמשים בו כאיש מטרה שתפקידו להביא את הכדור לרגליים של מי שמסוגל לעשות איתו דברים יפים, אז הוא בהחלט יעיל עבורנו, וזה אפילו לא תמיד חייב להיות בכדורים ארוכים. גם על הארץ, כשהוא משחק בביטחון ולא עסוק בלכסח, הוא בסך הכל בסדר.
    אפשר לשמור אותו כשחקן סגל כל עוד אנחנו בתהליך של לחזור להיות אחת הקבוצות הטובות בעולם. זה לא יקרה בשנה הבאה וגם לא בזו שאחריה, כך בטווח הקצר-בינוני בהחלט יש לו מקום איתנו.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

פלאיני הוא בורג חשוב בהצלחה שלנו לאחרונה, אי אפשר להתעלם מזה ואי אפשר לזלזל בזה.
    נכון, הוא נראה מגושם לעיתים, ויש לו חסרונות במשחק על הארץ, אבל הוא מפלצת באוויר והוא מפלצת מבחינה פיזית.
    לא בטוח שאין לו מקום בהרכב בקבוצה עם קאריק, הררה ומאטה, שלושה שחקנים סופר אינטליגנטים, סופר טכניים, אבל גם שלושה שלא תורמים באוויר ולא תורמים מבחינה פיזית.
    יתכן שדווקא השילוב של שחקנים טכניים שמשחקים מהר ועל הארץ עם שחקן פיזי שתורם באוויר הוא בורג חשוב בהצלחה שלנו שכן הוא נותן לנו גיוון במשחק ויכולת להיות מסוכנים גם בהתקפות שאנחנו לא מצליחים לפתח משחק מסירות על הארץ.

לראות את פלאיני לוקח כל כדור גובה שדה חאה שולח לעברו, כלומר כל פעם שלחצו אותנו ומסרנו לדה חאה פלאיני דאג שלא נאבד את הכדור ויותר מכך שנפתח התקפה, זה נשק שאסור לזלזל בו.
    לראות את האימה והפחד של ההגנות כשפלאיני באיזור, זה משהו שעוזר המון למשחק הלחץ שלנו, שכן ההגנה של היריבה מסתפקת בהרחקת פאניקה של הכדור מאשר לאפשר לפלאיני להוריד את כדור הגובה לעצמו או לשחקנים שלידו.

אם היה לנו איזה קוסם להציע במקום פלאיני יתכן ודעתי הייתה משתנה. אבל כרגע אני לא רואה מישהו שתורם לנו יותר, ואי אפשר להתעלם מהעובדה שהשילוב של פלאיני עם מאטה, קאריק והררה עובד מצוין כרגע (לדעתי פלאיני היה מעורב גם בגול הראשון כשהוא היה זה שמסר להררה את הכדור).

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא אכפת לי גם אם אלה היו חבורת גריאטרים בני 90 או שחקני ליגה ג' בישראל... כרגע זה עובד ועובד ממש טוב, לא לגעת.

סך הכל אני לא מופתע שפלאיני נראה יעיל במערך הזה. אחד משלושה קשרים - זה התפקיד היחיד שהוא יכול למלא אצלנו. לא הקשר הכי אחורי, לא קשר התקפי, בטח לא חלוץ שני. שחקן שהוא לא לגמרי לכאן ולא לגמרי לכאן, שעושה קצת מכל דבר, כי בכל הקשור למשחק על הארץ הוא באמת מוגבל גם הגנתית וגם התקפית. במערך הזה, בעמדה הזו, יש לו מה לתת. במערך אחר ובעמדות אחרות, כמו שראינו העונה, זה לא מספיק.

15. alexshw Member

וזה בעונה מאכזבת של די מריה
    https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/v/t1.0-9/11083838_923368651046924_3199279933206874090_n.Xxx?oh=6406ec62776a145e58f2bea9892833a2&oe=55BD3BD1&__gda__=1433598825_e84c70bd62c3b9a036d6ea7ef5bff248

מצב נושא:
הנושא נעול.