מנצ'סטר יונייטד 2014/15

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏21/10/14.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אני לא שותף להשמצות על וודוורד. נכון, קיץ 2013 היה הקיץ הכי גרוע של קבוצה בשוק ההעברות אי פעם (למרות לא מעט מועמדים מטעם ליברפול), אבל יש לו וואחד נסיבות מקלות-במקום כניסה שקטה לתפקיד, נחתה עליו הפצצה של פרישת פרגוסון ומינוי המוקיון. מאז הוא בשיפור תמידי-הצליח להביא את מאטה בינואר 2014, הביא שישה שחקנים בקיץ שעבר כולל די מאריה שאף אחד לא האמין שנביא אותו, הצליח לצמצם את הנזק מהנפילה עם פלקאו, וכמובן סידר לנו את עסקת האימוץ הגדולה בהיסטוריה והעלה משמעותית את מעמדו של המועדון בשוק ההעברות. זה שלא כל הרכש הצליח זה לא אשמתו, התפקיד של מנכ"ל זה לקבל מהמאמן את הדרישות ולהביא את מי שהוא מצליח.

2. alexshw Member

גם הקיץ הקודם היה גרוע. לא נכון להסתכל על סכומים אלא גם על עיתוי. אי אפשר לצחוק על ארסנל של אוגוסט 2011 אבל להצדיק התנהלות דומה במידה מסוימת.
    התנהלות כזו בדיוק הרסה כל סיכוי להיות קבוצה באמת תחרותית ומקום 4 מצטער, אני לא יכול לחגוג.

עסקאות אימוץ וספונסרים זה סיפור שונה משחקנים ואתה יודע מה את זה צריך להגיד תודה לפרגוסון. לא ביג דיל להביא מפרסמים כבדים שאתה 20 שנה מותג חזק ומצליח בעולם.
    יונייטד לא יכולה להתנהל בפאניקה רק כי המנכ"ל שלה לא מגיע מתחום הכדורגל.
    אין לה בעיה של כסף למנות אנשי כדורגל שיהיו במערכת שלה.
    ובכלל יונייטד מועדון מספיק גדול להביא אנשים שלא יצטרכו זמן למידה ארוך. ביונייטד לא לומדים אלא מיישמים.

נערך לאחרונה ב: ‏4/7/15
  3. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

ארסנל 2011 הביאו את כל מי שנקרה בדרכם ביום האחרון, בלי שום מחשבה. אנחנו הבאנו בימים האחרונים שניים מהשחקנים המבוקשים באירופה, נכון שהם נכשלו אבל זה לא תפקידו של וודוורד, ואת בלינד שהוא שחקן מצוין לסגל והוכיח את עצמו. זה שזה היה מאוחר-נכון, גם לי יש ביקורת על זה, אבל בעונה בלי צ'מפיונס זה פחות משפיע. אבל אם היית מנסה להביא את די מאריה בתחילת יולי היית שומע בקו השני אנשים מתפוצצים מצחוק, רק לקראת סוף הקיץ נוצרו התנאים שהובילו לעזיבתו את ריאל. אם זה יקרה העונה זה בהחלט יהיה מחדל.

4. alexshw Member

ההבדל היחיד בין השבוע האחרון של אוגוסט 2011 בארסנל לשבוע האחרון של אוגוסט 2014 ביונייטד הייתה החנוכיה ואולי אמצים כספיים יותר טובים של השדים. זה הכל. אבל במהות זה מאוד דומה.
    יונייטד לא יכולה להתנהל כמו מכבי פ"ת במהלך הפגרה.

מאז פרישת פרגוסון ודייויד גיל, אין במערכת מישהו שהוכיח לנו שהוא יודע מה הוא עושה. עדיין מחכים לזה

5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

את מי ארסנל קנו באותו יום? מרטרסאקר, ארטטה, יוסי בניון והמגן הברזילאי הגרוע ששכחתי את שמו, רשימת קניות אקראית של מי שבמקרה היה על המדף באותו זמן. אנחנו קנינו את די מאריה, פלקאו ובלינד-כאמור, שני כוכבי על ושחקן אחד מבטיח שבינתיים גם מקיים. נכון, השניים הראשונים נכשלו, אבל לא רק שוודוורד לא אשם בזה, הוא גם צמצם את הנזק מפלקאו כשהביא אותו רק בהשאלה (זו הפעם המיליון שאני כותב את זה אבל זה נכון. בבוקר של אותו יום פורסם שאנחנו קונים אותו ב-65 מיליון, תאר לך שזה מה שהיה קורה). ושוב, לפחות לגבי די מאריה, בתחילת הקיץ בכלל לא נראה סיכוי שהוא מתכנן לעזוב את ריאל, לקראת סוף אוגוסט זה קרה וניצלנו את המצב היטב (אומרים שגם רונאלדו עזר לשכנע אותו).

זה שלא צריך לחכות כל כך מאוחר? נכון, ואם זה יקרה העונה זה עלול להיות הרסני. אבל זאת חלק מהשיטה המעוותת שחלון ההעברות נסגר חודש לתוך הליגה. קבוצות יודעות שאם הן ימכרו מאוחר הן ישיגו יותר (*שיעול*טוטנהאם*שיעול*), ואין לך הרבה מה לעשות נגד זה.

6. alexshw Member

גם יונייטד רכשה את מי שהיה על המדף. בכל המכלול של ההכנה לעונה הקודמת במועדון צריכים להתבייש וכבר כתבתי שהפעם זה גם עלול לעלות בעליה לליגת האלופות.
    החודש הקרוב הוא קריטי. מי שאכזב באותה תקופה בעונה שעברה צריך להוכיח את עצמו הפעם.

7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההעברה מהסוג של די מאריה הוא שלטעמי הוא לא היה שחקן שבכלל היה על הכוונת של יונייטד, אבל שחקנים עם הכישרון שלו כל קבוצה תרצה. הייתה סיטואציה שהיה אפשר להביא אותו (סיטואציה שלטעמי תחזור עליה עם שחקן אחר בריאל הקיץ) ויונייטד עשתה זאת.

וקאריק, קוראים לו אנדרה סנטוס. החתמה מזעזעת של ונגר.

8. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

זה גם מה שקרה עם ואן פרסי בזמנו, ואז זה שפעלנו מהר והבאנו אותו היה שווה אליפות. הפעם זה לא הצליח, מה לעשות. מי שאשם בזה הם ואן חאל ששינה לו את התפקוד כמעט כל שבוע, וכמובן שלשחקן עצמו יש חלק נכבד.

חוץ מזה, דיוויד גיל גם כן לא היה מציאה כזאת גדולה, פשוט התמזל מזלו לעבוד עם סר אלכס. מדיניות הרכש של יונייטד בין מכירת רונאלדו לפרישת פרגוסון היא לא משהו שהייתי מתגאה בו, בלשון המעטה.

9. alexshw Member

רק שיש הבדל שיונייטד צריכה הפעם מהפך רציני בסגל ואין כבר את פרגוסון לסמוך עליו.
    אז חיפשו את התוספת הקטנה שתחזיר אליפות(האמת שהיו צריכים לעשות צעדים מרחיקי לכת יותר גדולים בשביל העתיד אבל נעזוב את זה).
    הפעם וגם בקיץ שעבר דרוש חיזוק נרחב.
    פרישה של פרגוסון הצריכה לא רק מינוי מנג'ר ראוי, אלא גם אולי הבאת עוד גורמי כדורגל שיעזרו למנג'ר כי לא ניתן לצפות לעוד מישהו שהיה בהצלחה כל כך גדולה מחזיק את המועדון ושולט בו.
    ההיערכות של המועדון לפרישה של פרגוסון הייתה הכי גרועה שיכולה להיות

10. Raulito Madridista

פרגוסון גם לא התעקש מספיק על רכש הרי בעיית מזומנים ממש לא הייתה(וברור שכאשר פרגוסון רוצה משהו אז הוא מקבל), בטח אחרי המכירה של רונאלדו. סחטו את קאריק למשל עד טיפת הלימון האחרונה. המהלך של החזרתו של סקולס מפרישה התברר כהברקה בהתחלה אך יונייטד עצמה עיניים לגבי הבעיה האמיתית שלה. אם ונגר היה משחרר שחקנים 'מהר מדי' כמו פטריק ויירה(שמעתי את השטות הזו על 'גיל 30') - אז פרגוסון העתיק קצת את המודל של מילאן והחזיק בסגל קצת יותר מדי שחקנים מבוגרים מעבר לשיא, גם ריו פרדיננד עזב שנה אחת מאוחר מדי. אני משוכנע אגב שפרגוסון כן התחיל לגבש רשימת קניות סביב העונה האחרונה למרות שההחלטה לפרוש לא התקבלה ברגע אחד, והוא בטח ייעץ לדיוויד מויס.

שחקנים גדולים לוקח הרבה זמן בדרך-כלל להביא, רונאלדו(השמן) הגיע לריאל מדריד ביום האחרון של חלון ההעברות, וככה גם גארת' בייל. השאלה האם יונייטד פועלת חוץ מהחלומות לגבי סרחיו ראמוס שלדעתי שוב - הוא אופצייה לא ריאלית. אגב היום פורסם שיונייטד מציבה אולטימטום לריאל - היא לא תמכור את דה-חאה אם ריאל לא תציב את ראמוס ברשימת ההעברות. כבר כתבתי כאן בעבר, וזה מתייחס לפיסקה הקודמת - את כל שורת השחקנים שיונייטד הייתה צריכה לפחות לנסות להחתים - וידאל, מודריץ', טוני קרוס ועוד.

11. owen11111 Member

השאלה אם ניתן לומר בוודאות שקיימת קורלציה חיובית בין עשיית העסקים מוקדם לבין הצלחה בעונה שלאחר מכן?
    אני מניח שהתשובה האינסטינקטיבית היא כן, אבל אני לא בטוח שזו התשובה הנכונה.

הרי בסופו של דבר, אני מניח שקיים קונצנזוס שעדיף להחתים את השחקן הנכון, השחקן שההנהלה והצוות המקצועי חושבים שהוא ההחתמה שתשפר את הקבוצה, גם אם זה קורה ב-30.08, על פני האלטרנטיבה של להחתים שחקן שמהווה אופציה שנייה, אבל ניתן להחתים אותו ב-01.07.
    בסופו של דבר כמו שנאמר כאן, רשימת המטרות של מנצ'סטר היא של שחקני מפתח במועדונים הנוכחיים שלהם ומדובר בשחקנים שעולים לא מעט כסף וההחתמה שלהם היא דבר מורכב. לכן זה לא כל כך מופרך להגיע לתחילת ואפילו סוף יולי מבלי להחתים יותר מידי שחקנים.

השאלה שלפחות אותי מעניינת, האם העיכוב בהחתמות של שחקנים נובע בגלל שפתאום צצו להם מטרות בכירות יותר?
    האם אוטמדני ושניידרלין היו התוכנית לאורך כל הדרך, אבל פתאום בצוות המקצועי פוזלים לכיוון של ראמוס ושוונשטייגר?

12. alexshw Member

אני חושב שעיקובים נובעים מכך שמנסים לחסוך קצת כסף. לא מציעים מספיק. בעניין של יונייטד זה לא הוכיח את עצמו.
    גם יש הבדל אם צריך שינויים גדולים בהרכב פותח או תוספת קטנה.
    אני רק מציע לא להשוות לתקופה של פרגוסון. ברור שלאיש היו טעויות גם ברכש, אבל הוא ידע מה הוא עושה בסופו של דבר.
    אחרי פרישתו כאמור אין אחד כזה שהוכיח שהוא יודע מה הוא עושה עדיין.

13. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

יש איזו קונספירציה שרצה שאדידס רוצים שכל הרכש יוצג אחרי שחוזה האימוץ איתם נכנס לתוקף ב-1.8, אבל לא נראה לי שזה נכון, ואם זה נכון, מי שהסכים לדבר כזה צריך לזרוק אותו מהמועדון אתמול ולערוף את ראשו.

בעיקרון אתה צודק. למרות שהפעם האחרונה לפני 2014 שעשינו מסע רכש גדול זה היה בקיץ 2007 עם טבז, הארגריבס, אנדרסון ונאני שכולם חתמו מוקדם ויצאה העונה הכי טובה שראיתי מיונייטד, מצד שני רוני חתם ב-31.8.04. השנה זה פחות נכון, כי אם תחכה לסוף אוגוסט אתה עלול למצוא את עצמך בליגה האירופית.

14. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא רציני להפיל את הרכש המאוחר של השנה שעברה על וודוורד, כי ואן חאל בעצמו הודה שהוא לא ממהר לקבל החלטות בעניין הסגל. דברים החלו ליפול למקומם רק אחרי המסע לארצות הברית, וכשאתה מגבש בתחילת-אמצע אוגוסט החלטות ברורות לגבי את מי אתה רוצה ואת מי אתה לא, אי אפשר לסדר הכל תוך כמה ימים. יחסית לכך שרק בשלב מאוחר של חלון ההעברות אשתקד היה ברור מה המהלכים שהמנג'ר רוצה, וודוורד עשה עבודה טובה. הוא הביא שחקנים שהמנג'ר רצה.

לכן, הקיץ הזה הוא מבחן טוב יותר. יש לנו, סוף סוף, מנג'ר שממשיך לעונה שנייה, העסק אמור להיות מסודר יותר, אנחנו בוודאי אמורים להגיע לקיץ בידיעה מה אנחנו רוצים לחזק ולמי אנחנו מכוונים. לכן אין לי בעיה לומר שבזמן שאין לי טענות על 2014, קיץ 2015 לא נראה טוב. ציפיתי לכך שדברים ינועו יותר מהר. זה לא אומר שכל העסקאות היו צריכות להיות סגורות כבר, זה בלתי אפשרי, זה לא תלוי רק בנו. לפעמים גם צריך לנהל מו"מ ולא לזרוק כל סכום שנדרש, ואם אנחנו מכוונים לראמוס או לשוויינשטייגר, אז זה יכול לקחת קצת יותר זמן וזה בסדר, אבל היינו כבר צריכים לסגור ולנעול את סיפור שניידרלן כדי שיעמוד לרשות ואן חאל כבר ביום האימונים הראשון מחרתיים.

למרות שאני לא מסכים עם אלכס בנוגע לטענות על וודוורד בקיץ שעבר, אני בהחלט מסכים שאנחנו צריכים לחשוב איך להתנהל בעתיד. מצב שבו יש איש כדורגל בכיר אחד במועדון וזה המנג'ר הוא יותר בעייתי כאשר המנג'ר הוא לא אלכס-26-שנים-פרגוסון. מנג'ר יתחלפו בתכיפות כזו או אחרת ולא יכול להיות שכל קיץ בו מתחלף מנג'ר יהיה חצי-אבוד - אם כי לא כל מנג'ר הוא מויס ההססן ולא כל מנג'ר מגיע באיחור בגלל גביע העולם, גם את זה צריך לזכור.

את הקונספירציה של אדידס לא הייתי טורח להעלות. יונייטד התפשרה הקיץ בנוגע למסע המשחקים בארצות הברית על פי הדרישות של ואן חאל. לא נראה לי שהיו מודיעים לו שהוא ייאלץ לחכות לשחקני הרכש עד אוגוסט בגלל פאקינג חולצה.

@Raulito בנוגע לפרגוסון, אני לא בטוח שלא היתה בעיה של מזומנים, לפחות בחלק מהשנים שלו ביונייטד עם הגלייזרים.

15. פול סקולס Member

קרוב לוודאי שיש שחקנים שיחכו לראות אם אנחנו עוברים את סיבוב המוקדמות של הצ'מפיונס לפני שהם שוקלים מעבר אלינו.
    מתי תהיה ההגרלה?

מצב נושא:
הנושא נעול.