מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. k_700 Member

אין היום הרירה.
    אני מדבר על המצב הנתון.
    אולי הרירה יחזור עד למשחק מול אברטון ואולי לא, אפילו סביר שלא יספיק לחזור לפי העדכונים האחרונים שהיו לגביו.

אצל מוייס פלאיני שיחק כקשר האחורי ביותר, זו הייתה הטעות הגדולה.
    שנה שעברה נתנו לו חופש להיות מן BOX TO BOX, גם זה התברר כמשהו שלמדו להתעסק איתו.
    אם נדע להשתמש בו ולא להתקבע עליו אלא על היצירתיות של שחקנים אחרים בשליש האחרון אז אפשר להרוויח גם אותו.
    שחקן גרוע הוא לא, שחקן שיכול לתת BOOST לסגל, שיכול להתאמץ, להזיע, לתת מימד של פיזיות מוכחת מול כל יריבה ובכל מגרש הוא כן.
    וכל עוד רוני כל כך גרוע, הרירה לא פה ושילוב של שוושנטייגר וקאריק יקרוס בכל מגרש קשה אז כן אני מעדיף את הלא סקסי אבל כזה שיכול לתת לי סיכויים גדולים להצליח.

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא יודע אם זה אומר הכול, אבל זה בהחלט אומר הרבה.

ההימור על רוני כמלך השערים לעונה הזו היה ההימור הגרוע בחיי. מזל שלא שמתי על זה כסף.

נערך לאחרונה ב: ‏5/10/15
  3. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

שנתחיל לספר גם מול מי היו חמשת השערים האלה של רוני רק כדי להגביר את הדיכאון?

4. k_700 Member

זה סיפור הקריירה שלו בערך.
    הוא אף פעם לא היה סקורר מדופלם.
    לאורך כל הקריירה יש לו תקופות יובש כאלה של 0 שערים ו0 בישולים למשך של חודש וחצי- חודשיים.
    ההבדל שפעם הוא היה שחקן נוח לשחק איתו בכל עמדה בהתקפה ובאמת היה תורם הרבה מאוד לשטף המשחק ולכן היה קל לנוח עם זה שהוא נותן כל כך הרבה מעבר...

זה ממזמן לא ככה והפעם הבצורת הייתה הארוכה בקריירה.

הסיפור המרגש הזה שנכתב לצורת תסריט על השיא כיבושים של צ'רלטון לדעתי יותר מסמן את הקריירה הארוכה של רוני בקבוצה גדולה באנגליה מאשר על איזה שיא דרמטי שלא יוכל להשבר בעתיד.

חלוצים כמו סווארז, הנרי, ואן ניסטרלוי כל אלה היו שוברים את השיא הזה לדעתי מוקדם יותר אם היו נשארים לשחק בליגה.
    על רונאלדו ואפילו אגוורו מיותר להרחיב.
    רונאלדו שובר את השיא בריאל מדריד בחצי מהזמן של ראול, אגוורו על קצב שערים מפחיד, אין ספק שאם הוא נשאר פה השיא הזה של רוני ימחק בהרבה פחות זמן.

5. alexshw Member

לא מבין למה זה טוב. כשאגוארו יגיע לכמות התארים שלו, נדבר.
    נחמד להסתלבט, אבל מה זה קשור לקריירה? הקריירה שלו רוני קצת יותר גדולה מאגוארו או לבנדובסקי.
    גם אם הם היום החלוצים החמים בעולם.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  6. k_700 Member

אין פה שום הסתלבטות יש פה התעסקות בעובדות גמורות.
    רוני הוא אגדה חיה(?) במנצ'סטר יונייטד, מחר יפרוש ועדיין יזכר כזה, כנראה לעד.

אבל הוא לא סקורר היסטורי ואדיר כמו שכל הקריירה ניסו לצייר אותו.
    השיא של צ'רלטון כמו השיא הזה של כל עונה 10 שערים לפחות בפריימרליג הוא שיא של התמדה בקבוצה גדולה באנגליה לאורך זמן, לא משהו שהוא לא מחיק באמת ובפחות זמן.
    וכן לאבנדובסקי, הנרי, אגוורו, סווארז, ואן ניסטרלוי כל אלה חלוצים שמריחים את השער הרבה יותר טוב ממנו.
    הם גם מעמידים/העמידו סטט' פר דקת משחק יותר טובה, גם נתנו יותר עונות של 25+ שערים בקריירה.
    אנחנו מדברים עכשיו על המבחן מול השער לא על שום תרומה אחרת למשחק(שבה לרוני יש יתרון לא קטן לאורך הקריירה על חלק מהשמות שציינתי).

אגוורו ולבאנדובסקי זכו בפחות אבל זה לא משום שהם פחות טובים.
    הם זכו בפחות כי קודם כל הם יותר צעירים מווין רוני ושנית הם לא עברו בידיים של המאמן הגדול בהיסטוריה מגיל 18 בערך.
    אני לא חושב שאם תשים את אגוורו בידיים של פרגוסון מגיל 18(ואגב פרגוסון אמר בספר החדש שהוא מאוד רצה אותו ) הוא היה זוכה בפחות משרוני זכה פה, מה שכן הוא היה כובש יותר.
    למה? כי הוא חלוץ יותר טוב מול השער.

7. alexshw Member

לא סקורר כמוהם כי בהרבה עונות שיתף פעולה עם סקוררים גדולים אחרים ובעונות אחרונות כאמור שגעו אותו בין עמדות.
    כן הוא לא יבקיע כנראה את הכמות של שירר באנגליה, אז מה?
    אם היה משחק כל הקריירה בעמדות של אגוארו או לבנדובסקי היו לו יותר שערים בקריירה.

8. k_700 Member

במקרה של רוני זו חידה ללא פתרון.
    לי אין דרך להפריך ולך אין דרך להוכיח.

למה אין לנו פה מוצא? נתחיל בזה שרוני רוב הקריירה שיחק עם עוד חלוץ לידו(אגב פריוולגיה שאין לכמעט אף חלוץ גדול אחר בעולם לאורך קריירה שלמה).
    כחלוץ מטרה הוא אף פעם לא נראה מדהים לאורך עונות שלמות(היו עונות יוצאות דופן אפשר לומר).
    אז זו מן משהו שאפשר לדמיין איך היה קורה אבל אין לנו על מה להשען.
    אני אישית טוען שרוני מעולם לא היה חלוץ מטרה ולכן לא באמת היה מסתדר בסטנדרט של הרמות הגבוהות ביותר כחלוץ מטרה לאורך זמן.
    יותר מזה, בשיא שלו אתה מפסיד את רוני אם אתה משתמש בו רק ככזה, כי בשיא שלו הוא נתן דברים אחרים בצורה הרבה יותר טובה.
    מה שהשאיר את רוני ברמות הגבוהות כל כך הרבה זמן זה הגמישות לשחק איתו בהרבה עמדות, הצורה שבה הוא נראה טוב בתוך קבוצה טובה מאוד וכמעט תמיד מצא את הנישה שלו.
    אף פעם לא היה הלידר או מלך החיות בגן אבל היה שחקן מצוין בתוך קבוצה טובה שידע להשפיע על המשחק.
    סוקרריות מופלאה וקסם ברחבה את זה הוא אף פעם לא הראה לאורך זמן כדי שיבנו עליו.
    אז לדעתי התשובה היא שאם היה באמת רק חלוץ מטרה הוא לא היה שורד במערכת תובענית כמו מנצ'סטר יונייטד במשך 12 שנים כמעט.
    יכול להיות שגם היה נשחק מוקדם יותר .
    כלומר הדיון הזה סביב רוני יוצר סוג של פארדוקס. שחקן גדול שעשה קריירה גדולה וארוכה שלדעתי התרחשה בגלל הרב גוניות שלו וזה שהוא לא היה חלוץ מטרה אמיתי.
    אחרים יטענו שהוא כן היה כזה ובעצם העמדה הכי טובה שלו מאז ומעולם הייתה כחלוץ מטרה ושהחוש ריח שלו לשערים הוא מדהים ותמיד היה מדהים ורק בגלל שהזיזו אותו מהעמדה לעיתים תכופות אז החוש הזה נפגע ושאם היה משחק שם תמיד היה כובש הרבה יותר.
    אף אחד מאתנו לא יכול להוכיח את הטענה של האחר רק להשאר עם ההרגשה הפנימית.
    אני רק אנסה להכנס לראש של שני מאמנים ענקיים, אחד הגדול בהיסטוריה והשני היסטורי שעבר בכמה מהמועדונים הגדולים ביותר ובטוח ראה ואימן חלוצים גדולים בחייו.
    אף אחד מהם באינסטינקט ראשוני לא הלך על ווין רוני כחלוץ מטרה בכיר ויחיד בסגל.
    כל אחד מהם דאג שיהיה חלוץ או סקורר בקליבר גדול יותר לידו ונניח גם ו"ח אחרי קיץ שבו גירש את פלקאו וואן פרסי הוא עדיין לא השאיר את רוני כחלוץ המטרה שלו(וחייבים להודות שגם האינסטינקט הראשוני שלו שקיבל את הקבוצה לא היה לשים את רוני שם).
    כנראה שגם הם ראו משהו שהרבה אוהדים לא ראו.

9. alexshw Member

אני לא מצטער שהוא שיחק ליד כובשים דומיננטיים. אני פחות מוטרד ממאזן שערים בקריירה של רוני.
    אכפת לי מהישגיות של הקבוצה.

עוד קריירת אימון של אקס יונייטד לא ממש מתרוממת - הנינג ברג פוטר מלגיה ורשה אחרי 11 חודשים בתפקיד

10. WellNeverDie Member

רוני לדעתי לא גמור סופית - אבל ספסול יכול לעשות לא טוב. הוא באנקר בהרכב והכי חלש על המגרש.
    אם מישהו הצליח להיות יותר חלש מדרמיאן נגד ארסנל אז מגיע לו ספסול ארוך.

ואגב, מדאיג איך שהאיטלקי נראה. סנצ'אס עשה ממנו קציצות בלי להתאמץ.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. הבסיס של הבסיס צריך להיות ששחקנים ישחקו בעמדות שלהם.
    אמרתי את זה עוד לפני ההתפרקות מול ארסנל עם יאנג כמגן ואני חוזר ואומר את זה גם עכשיו.
    עדיף ג'ונס כבלם ובלינד כמגן שמאלי (בטח כשבלינד כבר הראה שהוא מתקשה מול חוד איכותי יותר) מאשר יאנג/ולנסיה בעמדת המגן.

2. ואן חאל ביזבז סכומים אדירים של כסף, ועדין בנה סגל סופר קצר.
    אין לנו היום מגן ימני ראוי מחליף.
    אין לנו היום חלוץ ראוי מחליף.
    אין לנו היום קשר אחורי מחליף (בטח אם עולים עם מערך של שני קשרים).
    אין לנו קיצוני ראוי מחליף.

3. מה שכן יש לנו זה שלושה שחקנים שהם לא מספיק טובים ללבוש את החולצה שלנו ועדין מוצאים עצמם חלק מהרוטציה (ולנסיה, פלאייני ויאנג).

אז לפני שמדברים על החלפת רוני או ממפיס, אנחנו קודם כל צריכים לשחרר את אותם שחקנים שהם לא ברמה המתאימה ולהחליף אותם עם שחקנים שאשכרה מסוגלים לתת תחרות לשחקני ההרכב הראשון.
    גם אם רוני מציג יכולת בינונית או אפילו בינונית ומטה מתחילת השנה, אף אחד לא ישכנע אותי שפלאיני או יאנג או ולנסיה יעשו עבודה יותר טובה. בניגוד לרוני שיכולת חלשה שלו מרימה בכל משחק את עדר המבקרים (ובצדק, הרף שלו גבוה בהרבה ממה שהוא מציג השנה), כשהשלושה למעלה מציגים עוד משחק נפל, זה עובר מתחת לראדר, אנשים בכלל לא שמים לב לזה, ואז יש עוד כאלה שבאמת חושבים שאם נוציא את רוני או ממפיס מההרכב ונכניס את ולנסיה/פלאיני/יאנג להרכב נראה שיפור, עד שכמובן הכל מתפוצץ לנו בפנים.

מישהו באמת מאמין שאם די מאריה היה בסגל שלנו היום, רוני/ממפיס היו ממשיכים לפתוח בכל משחק?
    חסר לנו עומק בסגל וחסר לנו איכות בסגל, וגם ואן חאל יודע את זה, בגלל זה הוא סוחט את הלימון כל כך. אבל זה מגביל אותנו וגם מוריד את הרף כי שחקני ההתקפה יודעים שצריך לקרות נס כדי שהם יצאו מההרכב, וגם אם כן, זה לא שפלאיני/יאנג/ולנסיה באמת מסוגלים לפתוח בהרכב לאורך זמן על פני ממפיס או רוני...

12. k_700 Member

ברור שיש עמדות רבות בסגל שעדיין לא שיפצנו.
    עם כל הכסף והרצון אי אפשר באמת להחליף סגל של 24-27 שחקנים ולהביא 27 אחרים בשנתיים שלמות.

כרגע להגיד שאין לנו מגן ימני מחליף ראוי, מגן שמאלי מחליף ראוי זה סוג של לוקסוס בתנאי הליגה הנוכחייים.

לאיזה קבוצה בליגה יש ממש מחליף מצוין על כל עמדה??
    כעיקרון אם באמת היינו נכנסים לעונה הזאת(כלומר אחרי החלון) עם רק רוני כחלוץ אז הייתי חושב שזה גמור ואין לנו שום סיכוי.
    אבל מארסיאל מפיח בי תקוות כי הוא מצוין, פשוט חלוץ מצוין בלבל של הליגה הזאת.
    הוא לא אגוורו ואם הציפיות היו להשיג אגוורו בכל מחיר אז ברמת הציפויות האלו- נכשלנו.
    אבל הפוטנציאל שלו שם והוא פשוט נראה טוב. זה הרבה יותר טוב מרוני וזה כבר שדרוג גדול.

פלאיני לא שחקן יותר טוב מרוני ואני שהעלה בכלל את רעיון פלאיני לא חושב בכלל לפתוח איתו בתפקיד של רוני.
    הצעתי רעיון יחסית אחר.
    אחרי 2-3 משחקים שראינו שהאמצע אצלנו מאוד פרוץ או מאוד קל לפריצה כשיש לך קבוצות שמשחקות במשחק מעבר מהיר הייתי מעדיף להמנע ככל האפשר מצירוף של שני קשרים שעברו את גיל 30(וגם נראים ככה מול המבחנים האלה) ביחד בקישור האחורי.
    פלאיני בעצמו הוא לא סילון אבל הוא כן פיזי וגדול על המגרש, מרגישים את הנוכחות שלו באמצע.
    אם רק אפשר לפחות במשחקים קשים מאוד להשתמש בו ליד נניח קאריק או שניידרליין ואז לשחרר את שוונשטייגר או הרירה יותר למעלה אז אנחנו מרוויחים כפול.
    גם לא נטחן באמצע כמו ב20 דקות האלה מול ארסנל, כמו בחצי שעה מול וולספבורג כמו אפילו מול איינדהובן וגם נוכל לשחרר את הרירהׁ/שוונשטייגר לנהל את המשחק בשליש האחרון ובלי לחשוב כל הזמן על איך כדאי לשחק זהיר כדי לא לאבד כדור ואז לרדוף אחרי אוזיל או קאסורלה 55 מטר למטה.
    אפשר לשחק גם בלי להתבייש במערך של שלושה קשרים באמצע, בלי אף "10".
    הסגל הזה לא מושלם כדי לשחק בכל מצב מול כל יריבה עם 2 קשרים מרכזיים וסיר ווין רוני אחד "חופשי".

רוני מאוד עצבן אותי ב30 דקות האלה לא כי לא הלכו לו דברים כמו בכל העונה הזאת פחות או יותר אלא כי הוא אפילו לא התאמץ לעזור לקאריק ושוונשטייגר להתמודד עם הבליץ הזה. לא ירד למטה, לא לחץ, לא רדף, לא תיקל, לא עצר שניה להרגיע את המשחק, לא ירד למטה בנסיון להראות "הלו אני פה הקפטן פתחנו קצת בשוק אבל הכל טוב בואו נשחק פשוט, בוא נחפש קצת להרגיע את המשחק בכדורגל פשוט וכשהכדור ברגליים שלנו כמו שנוח לנו בד"כ".
    זה הכי מרתיח ובעיקר כשזה מגיע מדמות שאמורה לשמש כמבוגר אחראי, כקפטן, כמישהו שהעצבים שלו צריכים להיות על מתח נמוך יותר מאשר אצל שאר שחקני ההרכב.

לגבי ההגנה-
    הכי קל לדבר אחרי המשחק אבל בחייאת, כמה פה באו והתרעמו על אופציה של יאנג כמגן לפני המשחק?? למה כל החכמים באים לדבר אחר כך?? רוחו פצוע ושואו פצועים במצב כזה ברור שאתה צריך להתפשר על אופציות הרבה פחות טובות.
    ולא לא תשכנעו אותי שבלינד כמגן מול וולקוט, אלכסיס, אוזיל היה אפקטיבי יותר מבלינד כבלם.
    ואן חאל לא מחזיק מג'ונס, צריך להגיד את זה בלי לכבס מילים.
    אם היה מחזיק ממנו כבר מזמן היה חושב לשחק איתו כבלם.
    ראינו בקיץ שהוא ניסה לשלב אותו אבל ג'ונס עשה לו חיים לא קלים(כמו בעונה שעברה).
    שחקן מאוד לא שקט, מאבד כדורים, משחק רגל מלחיץ, יוצא פראי לתיקולים(שהרבה פעמים נפגע מהם).
    הגול ההוא מול פ.ס.ז' בקיץ כשהוא שוב יוצא כמו ג'ון הג'יהדיסט לתקוף את מאטווידי, כמובן שמפספס את הכדור ואז ב-3 נגיעות קלות פ.ס.ז' שמו לנו את השני. הגול הזה לא יצא לי עוד מהראש כי זה גול שכל כך מאפיין את האהבל הזה.

אפשר וצריך לתהות למה לא הבאנו בלם רציני בקיץ, אין ספק שאם נגלה שבלינד באמת לא מספיק טוב ליד סמולינג אז צריך לחשוב כבר הכי מהר שאפשר על אופציות חלופיות.
    אבל להאשים מאמן שלא סומך על "בלם טבעי" שב3 שנים שלו פה גם כשהוא מצליח בדרך פלא לחבר שני משחקים הוא בלם בינוני במקרה הטוב? זה כרגיל לחפש אשמים אחרי מעשה ובכל מקום.
    זה רק תחילת הטריפ, קשה לי להאשים את ההגנה כמו שקשה לי לשבח את ההגנה ששיחקה בחצי השני מול קבוצה שכמעט ולא יצאה קדימה.
    הקריסה במשחק הזה הגיעו בגלל משחק לחץ אדיר וקריסה מוחלטת של הקישור המרכזי.
    זו הטעות הגדולה של ואן חאל והחששות האלה הובאו גם לפני השריקה כשנודענו על הלאיין אפ.

רוני לא צריך לפתוח במשחק הבא, למה לא? כי הוא השחקן הכי חלש שלנו מתחילת העונה וחאלאס באמת הגענו למים עד נפש.
    די מאריה על שמינית מזה נזרק לכל השליש האחרון של העונה. די מאריה לפחות העמיד סטט' לא רעה, רוני לא תורם בכלום.
    בדקות המתות שהיה צריך להראות מי הגבר, מי הבחור המנוסה ביותר במשחקים האלה, הוא לא היה שם.
    לא כקפטן ולא כשחקן שכבר תסרטו סרטים שלו על איך הוא הפך לאגדה חיה ונושמת במנצ'סטר יונייטד.

איך אפשר להגיד עליו שהוא בינוני?? זה בסטנדרט של גלן ג'ונסון הדבר הזה, באמת.
    בהמון אתרים הציון המשוקלל שלו לעונה הזאת הוא 3.4 בערך מתוך 10, זה זוועה.
    מכייוון שקשה לי להאמין שהוא עד כדי כך גמר את הסוס אני סקרן לראות איך ישיבה על הספסל תגרום לו להגיב.
    מי יודע אולי חילוף במחצית השנייה מול אברטון ידליק אותו קצת, אולי זה הזריקת רעננות שהקבוצה צריכה.
    כרגע הוא לא צריך להיות בהרכב.
    אם צריך לעשות התאמות ולשחק עם שחקן כמו פלאיני בתפקיד קצת שונה כדי לגרום לזה לקרות כי מה לעשות יש פצועים בסגל, אז so be it.

ונמאס כבר מעדר המקננות הזה, לא נראה לי שיקרה משהו לישבן היקר שלו אם ישב קצת על הספסל.
    הוא ימשיך להרוויח 300K גם כשהתחת שלו ישב על מושב עם ריפוד עור.

אגב, גם ממפיס צריך ניעור לא קטן.
    אני מהמצדדים בהמשך השיתוף שלו בהרכב, אין ספק שהוא נותן לנו הרבה גם בהמון משחקים של "ראש בקיר" או לצד לא מעט החלטות רעות.
    אבל במשחקים כאלה שאתה מקבל בליץ קריג ב20 דקות אתה צריך לצפות גם מבחור צעיר לשחק פשוט, ללחוץ, לעשות הגנה. אלא לא דברים שצריכים להגיע כפרימיום אלא כדברים שצריכים להגיע קודם כל.
    הוא לא עשה את זה וקיבל את השיעור שלו כשיצא במחצית, אם ימשיך לא לעשות את זה הוא יראה הרבה משחקים גדולים מהיציע או מהספסל וחבל אני לגמרי בעדו ובעד המשך השיתוף שלו. אבל כן פה יש סטנדרט ודרישות וגם אם אתה בחור צעיר, מוכשר ובוסר אתה חייב לעמוד בתו תקן המינימלי הזה.
    נקווה שיפנים.

13. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

לאט. דרמיאן עדיין נראה הרבה יותר טוב בתחילת הדרך שלו באנגליה מכפי שאברה נראה בחודשים הראשונים...

14. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממה שראיתי מדרמיאן, אם יש חולשה דיי ברורה לטעמי, לפחות כרגע, זה שהוא לא ממש מצליח להתמודד טוב ב-1 על 1 עם שחקנים מהירים ממנו.

מצד שני, זו הפרמיירליג ואלה דברים שלוקחים זמן להתאקלם אליהם.

15. oranfu Member

גם זה שאלכסיס לא ספר אותו זה עדיין לא אומר הרבה. כמה מגנים בעולם מסוגלים להתמודד איתו באחד על אחד?

מצב נושא:
הנושא נעול.