מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא מינוס שיצמח לנו עוד פרגוסון, אבל אין שום סיבה לחשוב שגיגס הוא כזה חוץ מטיעונים רומנטיים לא רלוונטיים. כיוון שגיגס הוא לא פרגוסון כבן אדם, במטען שהוא נושא, באופיו, הרי הדבר הגשמי והפשוט ביותר שהוא עשוי ליישם זה את הכדורגל של פרגוסון. והכדורגל הזה בשנים האחרונות של פרגוסון לא היה מספק.

אני רוצה מנג'ר שיהיה פתוח קצת יותר לדברים שחורגים מזה ואני לא בטוח שמישהו שהיה לו מנג'ר אחד כל הקריירה זה האדם הזה. כן, במקרה הזה, דווקא להעביר את כל הקריירה אצל מנג'ר אחד זה מינוס.

גווארדיולה הוא היוצא מהכלל שמעיד על הכלל. ולא שאינני מסוגל לזהות פרט חשוב - אם היו מבקשים מגווארדיולה להתחיל את דרכו בקבוצה קטנה, איזו חטאפה, יכול להיות שהוא היה מנסה ליישם בה את כדורגל המסירות שלו, נופל בגדול ולא מקבל עוד ג'וב. לאור מה שעשה בברצלונה, האם זה היה דבר נכון? בוודאי שלא. ועדיין, גווארדיולה יש רק אחד. חוץ מזה, אני מבין שעוד לפני שקיבל את ברסה הוא למד כדורגל, נסע בדרום אמריקה וכדומה.

אלעד, Eric Cantona ו-Michael Carrick אוהבים את זה.
  2. k_700 Member

פפ אימן את ברצלונה ב' בספרד לפני שקיבל את ברצלונה, לא??
    בכל אופן זה סרט מעט שונה אם כן.
    ברצלונה ב' היא קבוצה מקצוענית לכל דבר, שונה לגמרי מלאמן כמו ניקי באט קבוצה של צעירים שבכלל משחקים פעם בחודש איזה משחק נגד קבוצות גיל שלהם.

חוץ מזה שאסור לנו לחשוב שאם משהו די חריג קרה פעם אחת הוא יחזור על עצמו באותה תדירות.
    סמל זה דבר נפלא ורומנטי אבל לתת לו להוביל קבוצה של 300 מיליון פאונד עם כל הלחץ והציפיות והדרישות(כמו תקליט שבור גם מגיגס כמאמן יהיו דרישות מקצועיות מיידיות להשגה) זה כבר משהו אחר.

הבעיה הכי גדולה במועדון נכון להיום זה המעמד של הקפטן, זו גם אחת הסוגיות המיידיות שכל מאמן שיגיע לכאן כנראה יצטרך להתמודד איתן.
    יש את אלה שחושבים שרוני סתם בכושר רע מאוד, "זקוק למנוחה, חופשה בדובאי וקצת ספסל" והופ טראללה הוא יחזור להיות טופ קלאס ויש את אלה שמבינים שהשחקן קרוב מאוד לסוף ופה נשאלת השאלה האם ווין רוני בכלל יכול להיות שחקן סגל רוחבי במועדון(בהתאם לאישיות, לאיכויות, למה שיכול להביא בעמדה הזאת).
    אני לא אתפלא אם גיגס נופל על האסכולה הראשונה או לפחות זו שמאמינה שרוני "יכול"לעבור את הטרנספורמציה שהוא עבר וכשווין רוני זה אחד מההדס קייס הכי קשים בביזנס- אלה הכי מפחידים אותי כי זה לקשור את הגורל של עצמינו שוב לווין רוני במקום להכות בברזל בעודו חם ופשוט לחתוך.

3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא הייתי רוצה לראות את גיגס מקבל את תפקיד המאמן בקיץ. אני הייתי פונה לפפ והופך אותו ליעד העיקרי שלנו.

האמת שגיגס בכלל לא היה ברשימת השלושה מאמנים הראשונים שהייתי בוחר להחליף את ואן חאל, עד שהעלתם נקודה חשובה שהוא היה תחת פרגוסון כל כך הרבה זמן, שיתכן שהוא יכול לשלב את האני מאמין שלו ביחד עם הרבה עקרונות מהתקופה של פרגוסון. זה לדעתי יכול להיות שילוב מעניין, בטח כשגיגס הוא מאמן צעיר מה שאומר שהוא גם פתוח לשינויים ולדברים אחרים (כמו למשל דברים שלמד תחת מוייס וואן חאל, לדעתי מכל מאמן אפשר ללמוד משהו, גם הפחות מצליחים).
    גיגס היה עם פרגוסון לא רק בשנים האחרונות אלא החל משנות ה - 90, כלומר הוא זוכר גם את פרגוסון הישן.
    אני הייתי שמח לראות את גיגס מאמן תקופה כמאמן ראשי, אפילו קבוצת צ'מפיונשיפ, ואז אולי לתת לו צאנס.
    בכל מקרה, מאמן שינחיל את מורשת פרגוסון האמיתית, כדורגל ישיר, לחץ על כל המגרש, שילוב נכון של שחקני בית, קנייה של שחקני רכש שוברי שיווין, מגינים שמצטרפים להתקפה, מכבש על שער היריבה, פילוסופיה שאנחנו מנצ'סטר יונייטד ולכן אנחנו באים לנצח בכל משחק וכיוצא בזה הוא לא מאמן שצריך לפחד ממנו אלא בדיוק ההפך מאמן שיכול להמשיך את המורשת שפרגוסון בנה, אולי הכי קרוב למה שקורה היום בברצלונה...

4. alexshw Member

שוב לא נכון לחפש שכפול של פרגוסון, כי זה נידון לכישלון. לכל מאמן יש את האני מאמין שלו. רעיונות משלו ודרך בה הוא מנסה לאמן, תכונות ואופי משלו.
    וכפי שציינתי חלק מהדברים של פרגוסון עשה, בכלל אנשי כדורגל נוספים צריכים לקחת עליהם במערכת.
    עידן פרגוסון היה ונגמר וככל שהמועדון יפנים זאת במוקדם, ככה יהיה טוב יותר.

5. k_700 Member

פרגוסון זה הרבה יותר מסט פעולות שקשורות באופן ישיר לכדורגל על הדשא.
    כלומר זה הרבה יותר מלעשות לחץ על כל המגרש, להשתמש במגנים, לגדל שחקני בית, לרכוש שחקני שוברי שיוויון, לשחק ישיר וכו וכו וכו.

פרגוסון זה אימפרייה של איש אחד.
    אימפריה בהכל, בחזות, בדיבור, בניהול ארגון, בתדמית, בבחירת האנשים הנכונים שיהיו קרובים אליו ויעבדו תחתיו, בניהול משברים, בלקחת את ההחלטות הקשות והגורליות בצמתים החשובים, בשילהוב.
    זה הרבה מעבר לכל מיני החלטות כדורגל שעוד אפשר להעתיק או לקחת מישהו שדוגל בחלקם(למשל מוייס ענה על הרבה מאוד מהקריטריונים שמשה הציג בפסקה הקודמת בערב החתימה שלו שם והיום זה ברור כמה זה היה בדל בים לעומת המכלול שאתה צריך אם אתה רוצה פה פיגורה ברמה של פרגוסון).

אין מה לדבר בכלל על לחפש איזשהו מודל שיעבוד לפי העקרונות של פרגוסון, אסור בכלל להכנס לזה או לחפש משהו כזה כי אין.
    לגיגס אין את הבטחון העצמי של פרגוסון, לא תהיה לו לעולם את ההשפעה על השחקנים ברמה הזאת(עצם זה שהוא גם צעיר ושיחק עם חלקם או נגדם גם לזה יהיה משקל בכל חדר הלבשה שיפגוש).
    זה שהוא ליווה את האיש החל מראשית שנות ה90... ובכן זה בערך הדבר היחיד שעומד לזכותו ועדיין איך אמרו פעם- זה שאתה יורה כמו ג'סי ג'יימס לא הופך אותך לג'סי ג'יימס.

אם מחפשים משהו אחר(ואני לגמרי מאמין שהמפתחות להצלחה עדיין נמצאים אצל ואן חאל ואם רק יחשוב בבהירות ולא יפול למלכודת דבש הזאת עם רוני) צריך לחפש משהו אחר לגמרי, משהו מודרני, משהו שיצליח עם הפרסונות הקיימות בקבוצה ויקרא תיגר על הכדורגל המודרני והטוב ביבשת.
    נכון לחפש לשחק ישיר יותר ולהשתמש יותר במגנים, יותר בדמיון ופחות בדברים מובנים וסטטיים, לחפש גם את הרגש במשחק ולא לפחד לטעות אבל בשום אופן לא ללכת אחרי כל מיני רעיונות רומנטיים שעבדו עם פרגוסון ורק איתו.

Eric Cantona אוהב/ת את זה.
  6. k_700 Member

והינה רק התייחסנו לכל החולמים למיניהם על הכדורגל בעידן פרגוסון ומייקל קאריק מרענן קצת את הזכרון לאנשים:

And Carrick was keen to point out that even during Ferguson’s reign there were times when the goals didn’t flow.

“I remember nights when it didn’t go well or we got beat,” said the midfielder. “There were nights like that, it’s just how it is.

“It’s how people remember things, isn’t it? Your childhood was always great wasn’t it?

“It’s easy to do that and everyone is guilty of that, players as well, but there is always pressure here, every time you put a shirt on and play.

“People will always look to judge you and that will never change, but there is nothing wrong with that.”

ועוד בנושא, טור טוב,Manchester United manager Van Gaal shows off thick skin Moyes lacked - Samuel Luckhurst - Manchester Evening News של סמואל לקהורסט על הצורך של מאמן ביונייטד לעשות גם הרבה פעמים את הדברים הכי לא פופולאריים שיש גם אם זה עומד נגד התחושות של האוהדים(וזה מגיע בהקשר של ההוצאה של מארסיאל).
    הthick skin שמנג'ר ביונייטד כל כך צריך וזה יכול לכפות על הרבה חסרונות אחרים.
    למוייס לא היה את זה(והדוגמא שם עם ואן פרסי מול ניוקאסל והתגובה של מוייס לחוסר החילוף שלו אחרי המשחק- היא מושלמת כדי להדגיש בדיוק מה הכי היה חסר לבן אדם הזה אצלנו),לגיגס?? מוגזם לצפות שיהיה לו את זה בשלב הזה.
    כי הדבר הזה הוא הרבה יותר מרק אומץ, זה להריח נכון את המשחק, לעשות דברים מאוד לא פופולריים, לדעת שאתה גם הולך לספוג עליהם המון ביקורת, אבל עדיין להרגיש שלם איתם ב100 אחוז.
    מנג'ר צריך לקחת המון החלטות כאלה במהלך אימון במנצ'סטר יונייטד, החלטות בצומת שבה אתה לא לוקח את הנתיב הנכון או בוחר בנתיב אחר מהקל/פופולארי, ואתה מקרב את עצמך אל הגרדום.

7. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש אמירה מפורסמת שאני תמיד נזכר בה בקשר לשחקני עבר שהופכים למאמנים: ״לא כל סוס מירוץ טוב הוא גם ג׳וקי טוב״.

סתם משפט נחמד. מעבר לזה אין טעם לחזור על הדברים הנכונים שנאמרו כאן.

8. k_700 Member

טוב ראיתי שהיה כאן אחד שחיפש לפני חודש ונעלם מאז-
    בכל אופן כמו שציינתי לפני חודש וולספבורג פותחת את המכירה למשחק נגדינו גם לקהל הרחב.

למעשה המכירה הייתה אמורה להפתח היום ה9 וחצי שעון גרמניה אבל האתר של קרס וחזר רק בצהריים.
    זה אומר שעדיין יש מקומות ב65 יורו(ואם רוצים שני כרטיסים אחד ליד השני במקומות מצוינים לרוחב האצטדיון אז ב80 לכרטיס).
    אני הזמנתי היום שניים וזה באחלה מחיר.
    כל אתר הכי קיקיוני לא ידבר איתכם על כרטיס למשחק הזה לפני שתניחו 300 דולר לפחות לכרטיס.

צריך להרשם לפני זה לאתר(ועדיף להסתייע במישהו שדובר גרמנית כי החלק הזה לא מתורגם לאנגלית).
    הכרטיסים מגיעים בדואר וצריך לבדוק אולי קיימת אופציה לשמירה עליהם בקופות האצטדיון.
    VfL Wolfsburg | Online-Ticketshop

9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

צריך לראות את גיגס כמאמן ראשי בקבוצה כזאת או אחרת לפני שפוסלים אותו. בטח לפני שקובעים שראיין גיגס, האיש שהצליח להחזיק כספורטאי מצטיין באחת הקבוצות בעולם עד גיל מופלג לא קרוץ מהחומר הנכון כדי לאמן אותנו.

10. alexshw Member

לא פוסל. בדיוק שיפתח קריירה עצמאית בתור מנג'ר מחוץ לחממה.

11. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

הבעיה שמחוץ לחממה לא תדע כלום על יכולותיו הרלוונטיות ליונייטד. כמו שלא תיקח את סטיב ברוס ליונייטד למרות שיש לו לא מעט הצלחות בקבוצות קטנות.

12. RG11 Member

מאמנים זה תמיד הימור. יש רק מספר מועט של מאמנים שאפשר להגיד עליהם טופ קלאס, והאמת שהם גם משתנים כל הזמן. קשה למצוא היום קבוצה שמרוצה ב100% מהמאמן שלה, גם ברמות הגבוהות ביותר. האם לואיס אנריקה כזה עילוי כמאמן? יש מישהו בריאל ששמח שבניטס הוא זה שמאמן אותם? קלופ מאמן מצוין עם המון הייפ סביבו כרגע, אבל האם אתם זוכרים לאיזה עונה איומה הוא הוביל את דורטמונד עכשיו, ואיך אותו סגל שחקנים נראה עכשיו עם טוכל (כל זה כמובן מבלי להוריד מאום מהדברים המדהימים שקלופ עשה שם). הצלחה של מאמן נובעת מכל כך הרבה דברים מסביב, לא תמיד איכות המאמן היא מה שמרים ומפיל קבוצה.

אין בדברי שום דעה לגבי ראיין גיגס, וקצת הזוי לדעתי להתחיל לנתח איך הוא יהיה כמאמן, בכל זאת אף אחד מאיתנו לא מכיר את האופי שלו.
    לגבי ואן חאל, אני מאמין בו ולא רואה שום מאמן בשוק שהייתי לוקח במקומו, גם לא פפ, שאני בכלל לא נהנה מהכדורגל שלו.

Sent from my ONE A2001 using Tapatalk

13. alexshw Member

למה לא? כמו סטיב ברוס הוא יוכל להראות לאורך זמן סביר מה הוא שווה. ברוס מראה שהוא אישית לא שייך לרמות של יונייטד. אין בעיה. נוכל לשפוט לפי הדרך, צורת משחק, רכש שהוא מבצע יחסית למשאבים.
    אין הבטחה להצלחה בכדורגל. הכל שאלה אם הסיכון שווה או לא. עם גיגס כרגע בפירוש לא שווה.

14. k_700 Member

להיות מחוץ לחממה של מנצ'סטר יונייטד בעידן של אחרי פרגוסון ממש לא מה שצריך להרתיע מאמן מלקוות להגיע לשם.

לואיס אנריקה דוגמא לא רעה, יצא מהחממה של ברצלונה, הצליח לא מעט בחוץ וחזר בדלת הקדמית.
    אם אתה טוב מספיק ובטח כשאתה סמל כל כך גדול ובטוח חביב האוהדים המקומי אתה גם תוכל לחזור ולאמן את הקבוצה בעתיד הלא רחוק.

15. alexshw Member

האמת אנריקה הצליח יחסית רק בסלטה. קבוצה צנועה. ברומא קבוצה עם לחץ הוא כשל. עם סוארס, מסי וניימאר בחוד של יונייטד ואינייסטה מאחוריהם הייתי שוקל יותר בחיוב את מינויו של גיגס

oranfu אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.