מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

פדרו לא "יגיע פתאום לגדולות". וכן די-מאריה רצה לעזוב. כי הוא ידע שזה או הוא או ואן-חאל והמנג'ר סימן אותו. אני מניח שביונייטד ידעו מה הסיטואציה ולאן נושבת הרוח, זה לא בא בהפתעה למשל כמו מקרה אלונסו בריאל. אז היו צריכים להתארגן ולצרף קראק אחר או לפחות לנסות לבדוק את רויס למשל. אני כמוכם ניזון מהתקשורת. חוץ מפרסומים הזויים על בייל - אין כלום.

קרבחאל היה זוועה בדיוק בשני משחקים: בדרבי הארור בקאלדרון ונגד יובה בטורינו. המשחק הראשון נגד באיירן היה צמוד מאוד, ניצחנו רק 1-0 ובאיירן החזיקה בכדור מעל 70% כך שרובן וריברי הגיעו מולו המון פעמים למצ'אפ קשה. הוא משאיר אבק לרפאל, בקיצור. אגב, רפאל שיחק ביונייטד 5 עונות מלאות, נתעלם מהשנתיים הראשונות של הפירורים. זה מספיק זמן כדי לפרוץ משמעותית, תסלחו לי. גם בהרכב מלא אגב לריאל מדריד אין הגנה טובה. זה ב-DNA של המועדון.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

דור מצטער, התגובה שלך מתאימה לאדם שרואה בעיקר כדורגל ספרדי ולא ראה את רפאל ביונייטד. בטח לא בעונת האליפות, אז הוא היה מצוין גם בליגה וגם באירופה. לעצור שחקן כזה או אחר במשחק כזה או אחר לא מרשים אותי (למרות שגם את זה רפאל עשה באותה עונה). העובדה שלאורך עונה שלמה הוא היה מהבולטים בקבוצה שזכתה באליפות אנגליה (רק דה חאה, קאריק וואן פרסי שיחקו יותר משחקים ממנו) היא הוכחה טובה לאיכות שרפאל הציג באותה עונה.

וכן, כמובן שיש חשיבות לשחקני ההגנה שאתה משחק איתם.
    בראון נתן את העונה הכי טובה בקרירה שלו אצלנו בכלל כמגן ימני, לא מעט בכלל ששיחק באותה עונה עם ואן דאר סאאר, וידיץ', ריו ואברה בשיאם.

Sir Alex אוהב/ת את זה.
  3. Sir Alex Las' Killa

''הוא ידע שואן חאל סימן אותו''. נו באמת, איזה בולשיט.

רפאל לא פרץ להרכב הראשון? הוא לא שיפר את המשחק שלו משמעותית? הוא לא נחשב לאחד המגנים הטובים בליגה במשך שתי עונות לפני שנפצע? עזוב, אני אפילו לא אכנס איתך לויכוח כי זה די ברור שאתה מהאוהדים הסובייקטיבים ביותר. מה שכן - תגיד תודה שמאמני ריאל לא חושבים כמוך וכבר הביאו לקרבחאל מחליף. אגב, הנה כמה קטעים נחמדים בשלוף מהחורים שהוא הותיר אחריו אשתקד... לא כולל המשחקים שציינת.

נערך לאחרונה ב: ‏5/8/15
    golding אוהב/ת את זה.
  4. Sir Alex Las' Killa

האחד על אחד ה''מעולה'' שלו עם ניימאר

5. Raulito Madridista

ממש גאוני הדור - ללכת ליוטיוב ולחפש משחק אחרי משחק את השגיאות של קרבחאל(הגול הראשון של ניימאר, שדרך אגב משאיר אבק לכל שחקן הגנה בעולם - היה בקלאסיקו הראשון של הילד), אולי משעמם לך. וגול נגד סלטה ויגו במשחק סוף עונה - אבל יפה, סחטיין על החריצות. אני לא אעשה זאת בנוגע לרפאל, סתם עולה לי בשלוף האדום המגוחך נגד באיירן באולד-טראפורד. נו, הוא היה טוב בעונת האליפות, ומה הלאה? נחכה לפריצה שתגיע ב-2020? שכר הלימוד שריאל מדריד שילמה על קרבחאל הוא אפסי. הוא כמה דרגות מעל רפאל ואחד המגנים הטובים באירופה. ויש לו פז"ם של קרוב למאה משחקים במועדון גדול בניגוד לרפאל שנמצא שם הרבה יותר זמן ממנו. לא מתעלם מהקשר בין איכות הפרטנרים בהגנה אבל לבנות מיתוס על התבוסה של ריאל מדריד בויסנטה קאלדרון זה מנותק מהמציאות.

על די-מאריה דיברנו כבר מספיק. לגיטימי שתהיה לו עונה אחת רעה אחרי חמש שנים מעולות. סימנו אותו בשלב מסוים. הוא היה מקצוען גדול לאורך כל הקריירה שלו, תשאלו את מוריניו. הוא התאכזב ממנצ'סטר יונייטד יותר מאשר מנצ'סטר יונייטד התאכזבה ממנו. אוזיל גם רשם עונה חלשה בארסנל ואף-אחד לא חשב על לזרוק אותו, לדחוק אותו לפינה או להאשים אותו במזג האוויר המחורבן בלונדון. נתנו לו גב, הוא הרוויח את הקרדיט הזה ביושר על סמך מה שעשה בקריירה. אצל ואן-חאל אף-אחד לא מקצוען, שמתם לב? די-מאריה לא הסתכסך עם אף מאמן לאורך כל הקריירה והופס, בא ואן-חאל עם הרקורד המוכח שלו בתחום והנה הפיצוץ.

6. k_700 Member

המאמן שלך אמר חד משמעית שהוא לא החליט עוד לגבי הבלם הימיני שיפתח במשחק הליגה הקרוב(כלומר ג'ונס או סמולינג, הרגשה שלי- סמולינג).

הוא גם אמר חד משמשעית שהמערך לעונה הקרובה יהיה 4-3-3.
    כלומר הוזה או לא, הינה המאמן שלך התייחס לשני דברים קונקרטיים שזעקת עליהם אחרי משחקי ידידות בקיץ.
    יחד עם זאת בהחלט צריך להכין PLAN B לעונה הזאת.
    יהיו לא מעט משחקים שה4-3-3 לא יהיה אפקטיבי בהם, ראו את זה נהדר ב-3 משחקים רצופים שהפסדנו בסוף העונה שעברה בלי לכבוש שער.
    ואם המאמן שלך הפנים את זה(בניגוד לרוב אוהדי יונייטד שכנראה לא) שצריך להתכונן גם לדברים שלא יעבדו לאורך עונה שלמה וכשאתה מסומן באתגר גדול יותר, אז מתי אתה מעדיף שהוא יבדוק? בספטמבר מול ליברפול? במוקדמות האלופות? בגביע הליגה מול סאות'נד? משחקי ידידות זה כנראה המקום הכי הגיוני לבדוק.

ובאותם משחקים אני מעדיף להיות זה שלוקח את ה-1-0 המגעיל מאשר זה שמחזיק בכדור רוב המשחק אבל מפסיד.
    4-2-3-1 עם קאריק ושניידרליין מאחורה נראה מעניין מאוד מבחינת השיפור של ההגנה.
    זה מוגבל בחלק ההתקפי, אבל יכול להיות יעיל מבחינת ההגנה. כמו מוריניו גם אני מעדיף להגיע למשחקים האלה ולהיות זה שמנצח בסוף.

בקשר לבלינד? הוא לא העדפה ראשונה של אף אחד מהאוהדים.
    לדעתי גם לא באמת של המערכת, אני עדיין מאמין שינחת פה בלם עד לסוף החלון.
    מה יקרה עד אז? כנראה יקבל את האמון במשחק הליגה הקרוב ומשם יראו איך דברים מתגלגלים.
    אם זה 4-2-3-1 עם קאריק ושניידרליין מקדימה וכשהוא ליד סמולינג ולא ג'ונס זה יכול להיות פתרון זמני מעניין כי בזמן שהשניים במרכז השדה יעשו יותר הגנה הוא יוכל לעזור גם בהנעת הכדור ובזמן שסמולינג לידו.
    האם אני משתגע על זה? לא. אבל אני הרבה יותר חרד ממרכז הגנה של ג'ונס וסמולינג לבד.

מה עושים עם הכסף על די מאריה? בלם, חלוץ ואם באמת מתכוונים להראות את הדרך החוצה לדה חיאה אז שוער.

אני הייתי מעדיף את לנו מלברקוזן אבל זה בטח יהיה הוגו לוריס ב-49 מיליון פאונד בחצי שעה האחרונה של החלון.

7. Sir Alex Las' Killa

אהבתי איך שעברת מתגובות חסרות בסיס על רפאל למגננה נואשת על קרבחאל החמוד שלך.

לתבוסה בקלדרון בכלל לא התייחסתי, תתחיל לקרוא את הדברים שאני רושם. יתרה מזאת, היה לי דיון דומה איתך שבוע-שבועיים לפני המשחק המדובר ורשמתי בדיוק את אותם הדברים. כנראה שאני נביא שבונה תיאוריות על משחקים שטרם שוחקו. מדהים. ההמשך כ''כ כצפוי - אתה מגן על אקסים של ריאל מדריד, אוזיל ודי מריה. אני כבר לא יכול לחכות לתגובה הבאה שלך, היא מבטיחה כל כך הרבה... העיקר שקרחבאל העונה יהיה שחקן ספסל :).

8. golding מנהלים

@Raulito
    מצד שני, יש שחקנים ביונייטד שלא הסתכסכו עם ואן חאל. ואן חאל הוא טיפוס במלוא מובן המילה, וידוע לכל שהוא פותח חזיתות בגלל הגחמות הקטנוניות שלו. לא בטוח שאפשר להניח דברים ולהפיל הכל עליו בשלב הזה, יכול מאוד להיות שדי מאריה - חרף היותו חביב המאמנים עד שהגיע ליונייטד - גם לא היה בסדר. כל החיבור שלו עם יונייטד היה מוטל בספק מלכתחילה ואני לא אתפלא אם הוא פשוט לא הרגיש שם בנוח מכל מיני סיבות - באופן טבעי זה מוביל להתנהגות מוחצנת ולא בהכרח מכוונת.

לגבי קרבחאל, אני קורא את ההילולים שלך עליו כבר כמעט שנתיים, פעם על חשבון אזפיליקואטה, פעם על חשבון רפאל, אני מניח שמנית עוד כמה קורבנות על הדרך. קרבחאל שחקן טוב, קשה לקחת את זה ממנו, לא כל אינדיבידואל גדל בנוער של ריאל מדריד ומעטים באמת מגיעים לקבוצה הבוגרת. ובכל זאת, קרבחאל (שאם אני לא טועה, רשמת עליו שהוא נהדר מבחינה התקפית והרבה יותר טוב מאזפיליקואטה ה"נכה התקפית") רשם 5 בישולים בלה ליגה בשנתיים מלאות במדי ריאל מדריד, אחת הקבוצות ההתקפיות ביותר בעולם שמבקיעה שערים בצרורות. אני לא מזלזל ביכולת הכדרור שלו ובעובדה שהוא יודע למסור את הכדור טוב יותר מרוב המגנים בעולם, אבל יחסית לעילוי שאתה מתאר המספרים שלו לא מזהירים בכלל. מילא זה, אבל גם מבחינה הגנתית יש לו ליקויים ברורים שמעמידים את כל השבחים שלך עליו בסימן שאלה. כרגע הוא שחקן טוב מאוד, עדיין לא מצויין. והאמת? יש לי תחושה שדנילו ייקח לו את המקום בהרכב בעתיד הקרוב.

לגבי רפאל, במשך שנתיים בהם הוא הצליח לשמור על כשירות מלאה הוא היה המגן הימני הטוב בליגה. הוא תמיד היה חמום מוח וקצת חסר אחריות, אבל הוא הוסיף ליונייטד ברק התקפי באגף ימין וגם מבחינה הגנתית הוא ביצע התקדמות די גדולה באותה תקופה. נכון, הוא מעולם לא היה מגן מושלם וגם ככל הנראה לא היה הופך לאחד כזה, גם אם נניח שהוא היה מצליח לשמור על כשירות, אבל כשאני משווה אותו לקרבחאל (שעדיין לא הגיע לתקרה שלו, ולכן ההשוואה היא די שטותית בסך הכל) אני לא רואה הרבה הבדל ביניהם בכלל.

Sir Alex Ferguson ו-Sir Alex אוהבים את זה.
  9. Raulito Madridista

הם(די-מאריה ואוזיל) לא רק 'האקסים של ריאל מדריד' אלא שניים מהקשרים הטובים ביותר על הגלובוס, על זה לא חשבת, נכון? מה שעוד משותף להם שהם הגיעו בקול תרועה רמה לליגה האנגלית ואיכזבו. אבל ונגר לא הוציא את כל החרא על אוזיל.
    אני לא מסכים עם זה שהחיבור ליונייטד היה מאולץ, הוא לא בא 'להעביר עונה', הוא לא ראה ביונייטד תחנת ביניים ועובדה שההתחלה הייתה די מבטיחה. הוא הגיע מימין, משמאל, במרכז, הכניס כדורים טובים וגם כבש. די-מאריה לא היה מאה אחוז, אני לא מנקה אותו לחלוטין, אבל הוא לא פרימדונה. אגב, כשהביאו את גארת' בייל על הראש שלו בקיץ ודיברו על זה כל הקיץ - הוא לא ביקש לעזוב אלא נשאר ונלחם על המקום שלו בקבוצה ומצא את המשבצת שלו גם אם היה מדובר באילתור של אנצ'לוטי. ברור שיש שחקנים שלא הסתכסו עם ואן-חאל. אפילו מוכשר כמוהו לא יכול להסתכסך עם סגל שחקנים שלם. אני מתבסס על כל מיני מקרים ולא רק על סטטוס די-מאריה. גם האקט הקטן כלפי ואלדז הוא מגעיל.

להביא לכאן סרטונים מיוטיוב זה מצחיק, כי ביוטיוב רוביניו נראה כמו מראדונה וראובן עובד נראה כמו רונאלדיניו. זה לא רציני ואי-אפשר להתייחס לזה. על הקלאסיקו הראשון של קרבחאל דיברתי מספיק. וכן, אם שחקנים באיכות כזו מגיעים מולך שוב ושוב אז טבעי שקרבחאל לא ינצח ב-100% מהמקרים. אגב, המשחק הראשון במדריד היה שקול לחלוטין ככה שמה שאמרת לא נכון. אני כלל לא בטוח שקרבחאל יהיה שחקן ספסל, תלוי בהתאקלמות של דנילו. מסכים שמספר הבישולים לא משכנע אבל הוא לא קשר והמספרים זה לא הכל, בכל-זאת, ואומר שוב: לקרבחאל יש בפז"ם שנתיים במדי ריאל מדריד, כשבעונה הראשונה הוא היה בהתחלה שחקן ספסל. רפאל מסתובב ביונייטד המון זמן. קרבחאל שיחק 87 משחקים במדי ריאל ורפאל רשם כמות כמעט כפולה, זה משמעותי. אני כן רואה הבדל עצום ביניהם. ובסדר, לוקח צעד אחורה בנוגע לאזפיליקווטה. קרבחאל טוב ממנו התקפית לטעמי אבל לא צריך לזלזל במגן של צ'לסי, טעיתי. אם רפאל כזה טוב אז למה הביאו חיזוק לעמדה הזו למרות שיונייטד צריכה להתחזק בעוד מקומות?

לא מדברים על זה מספיק אבל יונייטד חסרה גם חלוץ, מעבר לבלם(התחושה שלי היא שאוטמאנדי יעזוב את ולנסיה). צ'יצ'ריטו שם שעלה מאתיים פעם, אני גם כתבתי עליו. נכון לעכשיו הוא שחקן יונייטד והוא מבין שהוא יהיה שחקן ספסל, השאלה אם זה מספיק. חואן מאטה הוא גולר והוא יכול לתרום כמות שערים נאה אבל בכל-זאת..

10. alexshw Member

מחמש תצא ביום שישי ב - 13:00 אחת:
    צסק"א מוסקבה, לאציו, ברוז', מונאקו, ראפיד וינה

11. פול סקולס Member

@Raulito לפעמים קשה לקחת את הדברים שאתה כותב על שחקני ריאל מדריד ברצינות. איקר קסיאס השוער הטוב בהיסטוריה...
    אפילו להגיד שמסוט אוזיל הוא אחד הקשרים הטובים בעולם זה די מוגזם.

לגבי יונייטד, אני מודאג ממצבת החלוצים שלנו... פציעה של ויין רוני שלכשעצמו ספק אם עדיין יכול לספק את הסחורה כמו לפני 5 שנים, ואנחנו נשארים עם פאקינג חאבייר הרננדז (פירסט טאץ' פשוט מחריד, לא מציע כלום ברמת הנעת הכדור ו link up Play) וג'יימס וילסון (על מה כל ההייפ? כן הוא מהיר מאוד, שמתי לב). לא טוב בכלל.

12. k_700 Member

גם אני לא מבין כל כך מאיפה מגיע ההייפ או הריספקט לווילסון.
    כן בגילאי נוער מתקדמים הוא היה שם בולט מאוד שפרח יחסית מאוחר( אחרי שכמה צעירים אחרים כדוגמת ג'ק בארמבי למשל פרחו מוקדם ונבלו בהמשך) אבל כרגע די שקוף שהוא לא מציע יותר מדי לרמות של הליגה. אני אפילו לא בטוח שהשאלה לקבוצה בליגה הזאת תעשה לו כל כך טוב העונה.

מהרננדז אני מחזיק בדיעה לא פופלרית.
    לדעתי ואן חאל לא מחזיק ממנו בכלל ואני לא אהיה מופתע אם גם במקרה של פציעה של רוני לדעתי הוא יהיה איזה 3rd choise,אני מסוגל לראות איך דפאיי, פדרו ואפילט פלאיני ישחקו במקרים כאלה כחלוצים בחוד במערכים מסוימים ולא הרננדז.

חייבים להבין שהמוגבלוץ שלו עם הכדור ובטאץ' מחוץ לרחבה פשוט לא משהו שואן חאל יוותר עליו.

אני עדיין רוצה לקוות שיגיע עוד חלוץ שךפחות יהיה משהו שמתקרב בפוטנציאל לרוני .

13. alexshw Member

קצת מוזר שהוא לא מחזיק מהרננדס אבל כן מחזיק מפלאיני, אולי לא כחלוץ 9 אבל כשחקן התקפה חשוב במערך שלו.
    הרננדס היה סקורר אמין כשקיבל דקות רציניות. מה פרגוסון היה חסר מושג? לא.
    בשורה התחתונה צריך את השחקנים שיודעים לשים את הכדור ברשת

14. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

"די מוגזם"?
    אין שום בסיס לאמירה כזאת, זה יחמיא לאוזיל אם נגיד עליו שהוא אחד הקשרים ההתקפיים הטובים בליגה האנגלית, מעבר לזה הוא לא שייך לדיון.
    מבחינת כשרון הוא לגמרי שם, כשהוא רוצה ומשחק טוב, הוא שחקן פנטסטי, מסוגל לעשות פעולות גאוניות, לא עושה את זה מספיק בעקביות.

ארסנל זו לא ריאל מדריד של 2012 שמשייטת בקלילות לשיא חדש של שערי זכות בליגה, יש הרבה משחקים שבהם קשה יותר, שהגלגלים חורקים בדקה ה70 בסלהרסט פארק ואתה צריך שער, אלה המשחקים שבהם ראיתי את אוזיל נעלם פעם אחר פעם, או לא עומד בקצב של המשחקים הגדולים מול היריבות הישירות. במשחקים האלה אם אני אוהד ארסנל אני לא בטוח שאני לא מעדיף לצאת למלחמה עם וולקוט או אוקסלייד צ'מברליין.

אוזיל נתפס אצלי כשחקן לוקסוס, באופן כללי אני לא חושב שמדובר באיזה פלופ מהדהד כמו די מאריה אבל הוא בטח לא עשה שום דבר במדי ארסנל כדי שנדבר עליו כאחד הקשרים הטובים בעולם.

JohnTerry26 אוהב/ת את זה.
  15. k_700 Member

את האמת לא מוזר בכלל. פלאיני מחריד ברחבה כשהכדור אצלו לרגל אבל הוא נותן שני דברים סופר חשובים:
    1. לינק אפ פליי, בטח כשהוא זוכה בכל כדור באוויר וגם במאבקים של50-50 וכשיש לך לא מעט סקוררים שיכולים לעשות תנועה לעומק ולנצל את זה אז למעשה אתה בערך מבטל את התלות בחלוץ מטרה פר אקסלנס שיכבוש או יותר נכון מבטל את התלות ברגל המסיימת שלו( והשלושה הם מאטה,דפאיי וכנראה פדרו).

2. מימד רציני של פיזיות. כשאתה לא תוקע אותו כקשר אחורי כמו שמוייס עשה אז אתה לא צריך לחשוש שאת העבירות הוא יעשה 35 מטר מהשער שלך.
    אבל כשבלמים צריכים לשמור עליו ו להתמודד עם הנוכחות שלו אז הלחץ עליהם הרבה יותר גבוה.
    כמובן שפלאיני זה פלסטר ואפילו לדעתי אופציה אחת אחרי דפאיי ופדרו כחלוצים אבל אני כן מסוגל לראות אותו כאופציה לפני הרננדז.

אם מתעלמים מזה שצ'צ'ריטו הפסיד המון בשנתיים האחרונות אז חוץ ממהירות בלי הכדור,מיקום טוב ברחבה ורגל מסיימת לכדורי רוחב אין לו כמעט שום דבר להציע לסגנון ולמערך שאנחנו משחקים איתו.
    ב442 כששיחקנו מאוד ישיר ועם חלוץ כמו רוני מאחוריו ועם קיצוניים קלאסיים על הקו יכולנו להפיק ממנו לא מעט וכשעל הדרך הפסדנו את מרכז השגה.
    אצל ואן חאל זו לא המטרה.

מצב נושא:
הנושא נעול.