מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Eric Cantona Member

אני חושב ששלב המוקדמות תמיד הוא מיכשול בעייתי בגלל שאף אחד עוד לא לגמרי בפורמה בשלבים כל כך מוקדמים של העונה, לכן קיימת הסכנה תמיד להדחה. החדשים עדיין צריכים זמן וכמה אחרים עזבו, אנחנו כרגע לא בדיוק על הסוס. יספיק יום פושר שלנו כדי לאפשר לבלגים לסבך את המצב שלנו לקראת הגומלין.

2. פול סקולס Member

אלוהים אדירים... קיץ שהתחיל מצוין ונגמר פשוט איום ונורא (לא מדבר על די מאריה, טוב שהוא כבר לא איתנו).
    אין שוער, אין בלם, אין גיבוי לחלוץ. טירוף.

3. alexshw Member

שוב יש תחושה שואן חאל לא יודע מה הוא רוצה. אסור להתחיל עונה שוב לא טוב.
    לא מבין איך מאמן מנוסה כזה מגיע לסיטואצעה עם שוער ראשון כפי שהגיע. ואן חאל צריך להגיע לעונה הזו כדי להצליח ולא כדי להכשל

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

שמעו, אני יודע שאני מעריך את רומרו יותר מרוב האנשים בעולם, אולי להוציא את המשפחה שלו ועוד כמה ראסינגיסטאס, אבל אתם קצת מגזימים עם "האין שוער" הזה. גם בלי דה חאה ובלי רכש יש שוער לא רע בכלל. שוער שהיכולת הכי טובה שלו בקריירה הייתה תחת ואן חאל ויש בינו לבין המאמן הרבה הערכה.

כן, זה לא דה חאה, אבל זה גם לא "אין שוער".

דוגמא מצוינת דווקא בגלל זה. חוץ מזה שהבריחה למנצ'יני הייתה אחרי כמה שנים באנגליה. המשקל שחלקכם נותנים לרמה של די מריה באנגלית, כשהוא מוקף במספיק דוברי ספרדית (שחקנים וצוות האימון!), בכישלון שלו באנגליה מוגזם בטירוף לדעתי. עזבו רגע גם את כל השחקנים האחרים שהוזכרו פה שהצליחו מבלי לדעת אנגלית, נראה גם את החבר האיטלקי החדש בקרוב, ואת כל אלו שלא הוזכרו (ז'אקוב, אוז'ואה בשליפה ויש עוד), די מריה נחת באנגליה מבלי לדעת אנגלית ושיחק מצוין. הנפילה הגיעה אח"כ.

5. k_700 Member

alexshw
    ומה אתה חושב שואן חאל לא יודע שהוא צריך להצליח העונה??

כנראה שעניין דה חיאה זה לא סיפור פשוט כמו שאנחנו חושבים.
    במועדון בלי צל של ספק לא רצו(ולדעתי לא רוצים) להפסיד אותו הקיץ הזה או בכלל.
    כנראה שיש השתלשלות לעניינים איתו.
    כנראה שבשלב מסויים הבינו שיש אפשרות שהוא ישאר פה את הקיץ(ואגב ריאל מדריד עוד בעצמה לא הצליחה לסגור את החוזה של ראמוס שכבר הספיק לדחות הצעה של 8.5 מיליון יורו לעונה), כאשר ריאל לא מתפתה לשלם את מה שאנחנו רוצים ואנחנו לא ממהרים למכור.
    אבל כנראה שבשבוע- שבועיים אחרונים יש דברים מאחורי הקלעים שאנחנו לא עדים להם אלא ניזונים מקסימום משמועות, שפת גוף וכו..

בסך הכל מאמן לא יכול להכנס לראש של השחקן ולגרום לו להתנהג בצורה הכי מקצוענית כל עוד הוא פה.
    יכול להיות שעד לפני שבועיים וחצי זה עוד לא היה נראה ככה(וכנראה שלא כשואן חאל מאוד התלהב מהמשחק שלו נגד ברצלונה ואפילו ציין את ההצלה מול סרחיו רוברטו שאפשרה לקבוצה לא לספוג שער מהיר ולהכנס ללחץ), היום זה אחרת וואן חאל לא רוצה לקחת סיכון עם שוער שהראש שלו לא פה.
    אני עדיין מקווה שאיכשהו לא נמכור אותו בחלון הזה, דה חיאה יתעשת אחרי שהחלון יסגר ויתן לנו לפחות עונה אחת גדולה.
    אגב, קשה לי להאמין שאם הוא נשאר אנחנו באמת נושיב אותו ביציע, קשה לי להאמין שהוא גם ירצה ללכת לכיוון הזה.

הקיץ בהחלט מאכזב לנוכח העובדה שלא מצאנו בלם, לא הבאנו חלוץ, עם חוסר וודאות בעמדת השוער ובקשר לדי מאריה? יקח לאוהדי יונייטד לקלוט את זה אבל בשלב מסויים גם הם יבינו מה הפסדנו פה, שחקן ענק, כזה שיכול להיות הבדל בין עונה עם תואר לעונה בלי.
    זה שהאופי שלו מחורבן והאיי קיו ברצפה?? אני כמעט בטוח שגם הקפטן שלנו עונה על ההגדרה הזאת.

6. alexshw Member

הקפטן שלנו אגדת מועדון ולו חלק חשוב באינספור תארים איך אפשר להשוות לפרימדונה ארגנטינית שבאה ליונייטד לטייל. זה שרוני התנהג כמו שכיר חרב מגעיל בחלק המקרים זה נכון אבל אין עוררין על תרומתו למועדון.

לגבי דה חאה כבר כתבתי לפני מספר חודשים שהיו חייבים לשים דד ליין לסיפור. אי אפשר לרקוד על כל החתונות בבת אחת.

7. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

דדליין לא שווה שום דבר. אתה יכול להגיד שתסכים לX כסף עד ה1.8 ואז אם יציעו לך ב15.8 פי 1.5 מהX תסרב?
    זה סוג המצבים שרק הזזת חלון ההעברות אחורה תפתור אותם.
    נגזר על מועדונים אנגלים לסבול את ההתעללויות של ברצלונה וריאל מדריד אל תוך פתיחת העונה שלנו כשלהם יש עוד זמן.

8. alexshw Member

דד ליין להחלטה לגבי שוער ראשון בעונה הקרובה. או שממשיכים עם דה חאה ויהי מה או מביאים אלטרנטיבה.

9. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Franco,

מההיכרות שלי עם הדעות שלך אנחנו נוטים להסכים שזה קשור לנושא משותף, אז אני יוצא מנקודת הנחה שאתה צודק לגבי רומרו. מצד שני, יונייטד לא ממש במצב שהם יכולים להמר עליו כאשר היה להם עילוי לפניו שהיה צריך להסתדר ללא מרכז הגנה שעדיין לא שופר.

הבעיה הכי גרועה היא ללא ספק הטיימינג שהוא מאוד בעייתי. ברור שהסאגה זו מורכבת יותר ממה שרובנו יכולים להעריך, ויכול להיות שואן חאל ויונייטד היו בטוחים שדה חאה יהיה שחקן יונייטד לפחות עוד עונה ובמקרה הגרוע ביותר יעזוב בחינם בקיץ הבא. כנראה שציפו ממנו להתנהג כמו רונאלדו בזמנו, אבל כנראה שגם אי אפשר להשוות את הקשר בין רונאלדו לפרגוסון ולטעמי גם הכבוד שהוא רכש למועדון לעומת דה חאה והקשר בינו לבין ואן חאל ויונייטד; יכול להיות שהרצון שלו לעבור כבר הקיץ גדל, יכול להיות שואן חאל (כבר) לא סומך עליו, לכו תדעו מה קרה שם.

אגב, יש גם את החברה (?) שלו שאולי דוחפת אותו גם היא לחזור למדריד.

גם אם יונייטד תרצה להביא עוד שוער, למשל לוריס, לוי יסחוט להם את המיץ בסיטואציה הנוכחית.

נערך לאחרונה ב: ‏7/8/15
  10. k_700 Member

alexshw,
    שוב אתה מנתח את העניין עם דה חיאה בצורה נורא קרה.

בשלב מסויים בתחילת הקיץ זה היה נראה אבוד, לאחר מכן ההשארות שלו נראתה יותר ויותר ממשית.
    בריאל מדריד גם רכשו עכשיו שוער שהם לא מפסיקים להרעיף עליו שבחים, כולל לא מעט תמיכה מכיוון האוהדים(ומבניטז).
    תוסיף לזה את העובדה שריאל מדריד לא רצתה לשלם את הסכום ההגיוני שאנחנו מבקשים והינה לך סיפור שהוא לא כל כך קל לפתרון.
    גם עד לשבועיים האחרונים לא ראינו בדל של שמועה על התנהגות לא כל כך מקצוענית מצד דה חיאה או איזה חשש שהוא לא יתן את כל כולו כל עוד ישאר במועדון, אני חושב שגם ואן חאל לא חשב שזה יהיה ככה.
    ונניח ואתה נותן דד ליין אתה גם צריך לדעת שהמטרה שלך שאמורה להחליף איתו באמת זמינה למעבר.
    לצורך העניין, נניח היינו מוכרים את דה חיאה ב1.7 אני לא מצליח למצוא סיבה אחת הגיונית שלוי לא היה מחפש לעשוק לנו את הצורה ורק בשביל למכור את לוריס ב31.8 בשעה 12 בלילה.
    אם לוריס היא המטרה הבכירה להחלפה אז זה לא באמת משנה אם שיחררת את דה חיאה השבוע או לפני חודשיים, השעון הכרונולוגי של לוי לא עובד לפי השעון שלנו.

רוני אגדת מועדון שתרם המון להיסטוריה שלנו, אין על זה ויכוח
    ועדיין הקלות הזאת שאוהדי יונייטד בטוחים שאשכרה כל שחקן שלא הראה כל כך הרבה תשוקה במועדון ונתן עונת ראשונה בעייתית(קצת קשה לי לקרוא לשחקן שבכל זאת סיים שני בליגה בבישולים, ראשון בקבוצה בבישולים וביצור מצבים ככשלון מוחלט ועל פי עונה אחת לא מלאה) אפשר לוותר עליו כי הסמל והשם של המועדון גדול מכל שחקן ובלה בלה בלה שהיה נוח להגיד בתקופה של המאמן הגדול בהיסטוריה, היא די מגוחכת.
    ויתרנו על שחקן שמבחינת כשרון הוא טופ 3 בקבוצה בכל יום נתון.
    ומבחינת הצלחה ונסיון במעמדים הכי גדולים? גם נכנס לטופ 3 בקבוצה.
    זה שלא הצלחנו לחבר אותו או לגרום לו לרצות יותר מדי להשאר במועדון ולהלחם בשביל ההצלחה שלו ושלנו? זה כשלון שלנו ושלו.
    מי ירוויח מהסיפור? אני לא בטוח שדי מאריה, "הפרימדונה" לא יהיה זה שיצחק בסוף היום.
    הוא מגיע לקבוצה טובה יותר שבגילו גם יכולה לאפשר לו להלחם על ליגת אלופות בהווה.
    כמובן שזה פופלארי מאוד לשנוא אותו עכשיו ובגלל הדרך שעזב, אבל החלטה חכמה ולהפוך את זה כאילו אם נשארנו עם יאנג במקום אז בעצם זכינו בזהב? לדעתי מגוחך.

11. alexshw Member

ויתרו על די מריה כי חוץ מלהסתובב עם חולצה "אני לא רוצה להיות פה באמת" די מריה שידר הכל בכיוון הזה.
    תוסיף לזה שגם לואן חאל לא היה יותר מדי מושג איך לשלב אותו במערך. עכשיו תגיד ואן חאל מטומטם, יכול להיות אבל ואן חאל ממשיך, אז מה זה שווה להמשיך במתכונת של החודשיים האחרונים? עדיף 44 מיליון פאונד.

לגבי דה חאה צריכים להיות חכמים ולאו דווקא צודקים. יונייטד בדרך כלל נבנת משוער גדול והיו צריכים לקבל החלטה עקרונית ולא להתקע.
    לוריס עצמו מת לעזוב את טוטנהאם לקבוצת צ'מפיונס ולדעתי הלחץ היה עושה את שלו. לא כל דבר לוי מושך עד הסוף חוץ מזה לוריס הוא לא האופציה היחידה, אבל כן היו צריכים לשאוף שלמסע משחקים נצא עם שוער שיהיה שוער ראשון.
    אגב אין לי בעיה שזה דה חאה וממשיכים איתו. מעצבן מאוד שמועדון כל כך גדול משאיר הכל באוויר.

12. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

@אלעד ממה שאני קורה פה ודברים שאני אוסף פה ושם אני מסכים איתך שסאגת דה חאה לא עושה טוב לקבוצה של ואן חאל. בלי קשר לעד כמה רומרו טוב או לא. אין ויכוח. אבל ראיתי שתי תגובות פה בדיון מהן ניתן להסיק שהקבוצה נתקעת בלי שוער נורמלי ("אין שוער") ואני חושב שזו הגזמה חריפה.

מה שאני פחות מסכים זה שקבעת שרומרו זה הימור. הוא הימור בדיוק כמו כל רכש אחר שאתה לא יודע איך יתחבר למועדון, אבל חוץ מזה די יודעים מה יקבלו ממנו (בטח שואן חאל יודע). הוא פחות טוב מדה חאה אין ויכוח, אבל לא הימור.

13. פול סקולס Member

בוודאי שגם יונייטד כמועדון שותפה לכישלון של די מאריה. איך בכלל אפשר לטעון אחרת? כולי תקווה שאנחנו לא בונים על יאנג כווינגר הבכיר שלנו... למה לא לשים את דפאיי באגף?

14. k_700 Member

נו זה קשקוש.
    בחודש וחצי הראשונים די מאריה נראה לך כמו שחקן שרשום לו על החולצה "אני לא רוצה להיות פה"?

ובהמשך הוספת למעשה את המשפט שחשף שגם אתה מבין שלמטבע שני צדדים:
    "תוסיף לזה שגם לואן חאל לא היה יותר מדי מושג איך לשלב אותו במערך."
    אני בהחלט מוסיף את זה לעניין הפעוט שדי מאריה היה צריך לראות איך בכל המאני טיים של העונה הוא בקושי בק אפ לאשלי יאנג, אז ראיתי שהמוטיבציה שלו להשאר פה כבר כמעט לא קיימת.
    לפני כן? הוא היה הרבה יותר קורבן של הנסיבות.
    שיחק בקבוצה שלא מצאה את המערך הנכון שלה, שיחק לפעמים כחלוץ חופשי מאחורי החלוץ, פעם בימין, פעם בשמאל, פעם עם אשלי יאנג מאחוריו על הקו ופעם עם רוחו ומדי פעם עם שואו.
    שיחק כשמלפניו פלאיני, פלקאו, ואן פרסי וכשרוני ב3 או 4 משחקים בקישור האחורי.
    וגם במשחקים האלה לא ראיתי שחקן שלא רוצה להיות פה גם אם המון פעמים הגבהות שלו הגיעו ליציע(אגב שזה מדהים אותי שאוהדי יונייטד מתפלאים מזה וכאילו לא ראו משחק אחד שלו בריאל מדריד מה280 ומשהו משחקים שלו שם).
    זה השחקן, הוא הרבה פעמים מנסה, מנסה, מנסה, רץ המון, הרבה פעמים מושך לקו ואז המוצא האחרון שלו זה הגבהה.
    אבל שים לב שבכל משחק בתקופה כשעוד רץ בהרכב, גם בתקופות הרעות שלנו, הוא הצליח לייצר מצבים של כמעט שער לשחקנים.
    זה אבידה עצומה כי זה שחקן שבקלות משנה את הTEMPO של המשחק, שבין כל האיבודי כדור והכדורים הלא מדויקים הוא כמעט היחיד שיכול לעשות משהו עם הכדור ברגליים בשליש האחרון של המגרש(אני מקווה מאוד שדפאיי יוכל למלא את החוסר הזה כי אחרת אנחנו בבעיה).

עכשיו כן, מדובר בשחקן עם אלטר אגו בעייתי במיוחד, כזה שלא קל לאימון.
    אבל מהזכרון אני יכול לשלוף לך לא מעט כוכבים בקנה מידה עולמי שהיו מגיבים כמעט אותו דבר אם היית מייבש אותם לחודשיים וחצי בשביל אשלי יאנג(ואין צורך להכניס לדיון אם זה היה נכון או לא, אנחנו מדברים על התגובה שלהם לא על האם זה עזר/יעזור לקבוצה).

לגבי דה חיאה- אתה אומר שצריך להיות חכמים ולא צודקים.
    אני יכול להסכים עם המשפט הזה.
    אבל מה זה חכמים? אם השחקן היחיד שסימנת זה לוריס. ולוי עצמו אמר שלוריס לא זז העונה וגם השחקן אגב, התבטא שהוא רוצה להשאר שם.
    ונניח שהצעה של 56 מיליון מעיפה משם את לוריס. למה נראה לך שזה יקרה לפני ה1.9? הרי לוי הוכיח כבר אינספור פעמים שאין לו בעיה למכור את הכוכב הכי גדול שלו בתאריך הזה וגם על חשבון הצלחת הקבוצה בתחילת העונה.
    אז מה בדיוק חכם פה? היית מוכר לריאל מדריד את דה חיאה ב20 מיליון פאונד, אולי 25 מיליון פאונד שזה מה שהם רוצים לשלם.
    ועם מה היית נשאר ביד? עם רומרו שהגיע בחינם בין כה וכה.

15. alexshw Member

יונייטד מועדון מספיק עשיר בשביל לסמן מספר אלטרנטיבות. אם רוצים למכור את דה חאה אז לא צריך לחכות עד שהוא עוזב בשביל להביא מחליף.
    לגבי די מריה כבר כתבתי מיליון פעם למן ההתחלה הייתה איזו אווירת ברירת מחדל, אבל בהתחלה כמובן בגדר ספקולציות וניחושים אבל ככל שהעונה התקדמה לצערי המציאות חיזקה את הרושם הזה. על כל פנים אני לא מחובבי יאנג אבל השינוי הזה הוכיח את עצמו באותה סיטואציה אין מה לעשות.

מצב נושא:
הנושא נעול.