מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

אני שופט לפי מעשים והם מוכיחים שכן הוא עב"מ בכל מה שקשור לנושא המקצועי במועדון כדורגל.
    אם ישימו אותי לנהל מפעל כימי זה יראה אותו דבר כי אני עב"מ בנושא ניהול מפעל כימי.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בסופו של דבר, יכול להיות שהכל מסתכם בחוסר רצון להביא סותם חורים עד סוף העונה, שאז מתוכנן שינוי. אפשר להסכים ואפשר לא, אבל זה לא הכי עב"מי שיכול להיות.

וודוורד לא צריך להיות מקצועי בכדורגל. הוא צריך להיות בעל היכולת למנות את האדם או את האנשים הנכונים לעסוק בדברים האלה. יש כמה וכמה וכמה תפקידים בכדורגל ואף אחד מהם אינו קשור בשני. מנהל לא צריך להיות איש כדורגל. גם דייויד גיל לא היה, גם מרטין אדוארדס לא היה.

3. alexshw Member

מרטין אדוורדס ומרטין גיל אולי לא שחקני עבר או מאמני עבר אבל לדעתי כן הבינו יותר במקצוע מה גם שאצלם היה פרגוסון שהוא היה המנהל המקצועי האמיתי. גם אדוורדס היה צ'יירמן שזה בעצם בעלים. הוא גם בריטי ולא אמריקאי. בבריטניה כדורגל פופולרי הרבה יותר וסיכוי רב יותר שהאדם עצמו יהיה מחובר יותר למשחק. שיהיה אכפת לו מהמשחק עצמו. מאיך שהקבוצה שלו תשחק אותו.
    עם פרגוסון כמנג'ר לאף אחד לא היה אכפת מוודי תאמין לי.

העניין פה לא רק חודשיים האחרונים. בסופו של יום אנשי כדורגל במועדון אמורים לחבר בין כל החלקים - צוות אימון, שחקנים, מדיניות העברות, אקדמיה וכמובן לתקשר עם הבעלים.
    וודי כשל לחלוטין במינוי צוות אימון והוא לגמרי לא איש בעל ראיה וידע המתאימים כדי להיות החוט המקשר.
    עניין המהפכה כל שנה זה רק סימן בולט אחד.

4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

העניין הוא מעבר לוודוורד. לא התכוננו כראוי ליום שאחרי פרגוסון, לא הבנו שזה יצריך שינוי מהותי של מבנה המועדון, וכדי להוסיף חטא על פשע, הצנחנו מנכ"ל טירון לעניינים, שבשילוב כוחות עם מויס עשו קיץ הרסני. לוודוורד יכול להיות מקום במועדון-הרי הוא כן יודע לגייס ספונסרים וכן עשה עסקאות מוצלחות, אבל הוא לא יכול להיות הסמכות המקצועית העליונה.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  5. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כיוון שאני לא מאמין שיש איזו שיטה גאונית לבחור מאמנים, הריני להכין אותך למציאות קשה: לא משנה מי יהיה אחראי אצלנו, יבואו אלינו מאמנים שיהיו טובים יותר ופחות, ויצליחו יותר ופחות. גם אצל בעלים ומנהלים שכן נחשבים בעלי ידע יש מינויים מוצלחים ומינויים כושלים.

כמה אנשים - אלה שמכריזים שהם מבינים כדורגל, גם כאן - חשבו ואמרו כאשר ואן חאל מונה שזה הולך להיות אסון, כפי שהתברר? שאפילו את הדברים החיוביים שהיו בעבודתו בבאיירן ובברצלונה, שם הוא לא סיים טוב, לא נראה כאן?

@Michael Carrick וודוורד באמת לא הסמכות המקצועית העליונה, כמו שאף מנכ"ל ביונייטד לא היה. אז בוא נגדיר את זה אחרת - המנג'ר לא צריך להיות הסמכות המקצועית העליונה. זה העניין כאן.

היו דיבורים על ניסיון שלנו להביא מנהל מקצועי, את זה של אתלטיקו. לא יודע כמה הדברים נכונים. אולי גם זה מתקשר איכשהו להשארת ואן חאל, לא שאני יודע איך. נראה.

הימים שאחרי פרגוסון תמיד עמדו להיות מבלבלים. זה שינוי עצום, וכפי שצוין, העובדה שהחלפנו במקביל גם מנכ"ל לא עזרה (אם כי אני לא חושב שגיל היה מושיע). נצטרך לקבל את זה שלוקח זמן למועדון לעלות על הפסים הנכונים בעידן פוסט-פרגי. סביר להניח שזה היה קורה לרוב המועדונים בעולם שהיו רגילים לעבוד בצורה מסוימת בזמן שכל העולם התקדם, ויום אחד יוצאים מהמערה.

6. alexshw Member

אמיר כשאני כותב שהוא כשל לחלוטין במינוי צוות האימון, זה לא אומר שיש נוסחת פלא לדעת איזה צוות אימון יצליח בודאות, אלא שמונו מאמנים עם סיכוי הצלחה קלושים מלכהתחילה, אם לקחת בתמהיל את האופי שלהם, קריירה קודמת, סגנונות משחק, נסיבות ההגעה(במיוחד במקרה של ואן חאל - טורניר גדול קרי הגעה מאוחרת מאוד) והשינויים הרבים שהמועדון דורש.

כמובן שקשה לנבא דברים, אבל ראבק לפחות תמנה מנג'ר עם סיכויי הצלחה סבירים.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני ממש לא רואה למה לוואן חאל לא היו סיכויי הצלחה סבירים ולטעמי כל אמירה אחרת היא חוכמה בדיעבד.

בסופו של דבר, גם ההשתתפות של ואן חאל בגביע העולם איננה באמת משנה in the grand scheme of things. לא היינו היום במצב אחר אם לא היה לו את הטורניר.

תגיד שתפסנו אותו מאוחר מדי, כשהוא כבר די גמר ונשאר מאחור בכדורגל של היום. תגיד שהוא לא מתאים לאנגליה. שני הדברים לגיטימיים, אבל מי אמר אותם בקיץ 2014?

8. alexshw Member

רבים וטובים. הם בעיקר ציינו את האופי הבעייתי ונטייה לסכסוך, את החיבור עם הנסיבות שציינת בדיוק צריך לעשות בן אדם בתפקיד של וודי.
    אם מחברים את כל החסרונות במינוי + המצב של המועדון מגיעים לאחוזי הצלחה נמוכים.

דבר אחד באמת לא ציפו, זה את הסגנון המשעמם, כדורגל עם מעט שערים. כן חשבו שיונייטד תהנה לפחות קצת מהטוטאל פוטבול שלו מהעבר.

9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כולם יודעים על האופי הבעייתי של ואן חאל. אתה יודע מי עוד בוודאי ידע? אותם גאונים של באיירן מינכן, אלה שמרבים להלל אותם, כאשר מינו אותו לפני כמה שנים. גם אלה של ברצלונה, שמינו אותו פעם שנייה אחרי שכבר היה שם קדנציה סוערת אחת.

יש לו פלוסים ויש לו מינוסים, כמו כולם. בהתחשב בכך שלא כל מאמן בעולם היה פנוי ושהמצאי היה מצומצם, המינוי הזה היה בהחלט סביר. אי אפשר היה לדעת שזה יתברר כמהלך שבו כל מינוס אפשרי יהיה מינוס וכמעט כל פלוס אפשרי יהיה מינוס.

10. alexshw Member

הוא לא הגיע לבאיירן וברסה באיחור בגלל מונדיאל וגם המצב של המועדונים היה טוב מזה של יונייטד. היו דרושים פחות שינויים וגם האקדמיות שם היו טובות יותר והוא שלף כמה יהלומים.

ועוד גורם חשוב זה שהוא הגיע למקום עבודה הזה לפני פרישה. אין מה להשוות לואן חאל של 97 שאולי היה המאמן החם באיזור ומלא אנרגיה ורצון להוכיח את עצמו.
    זו אחת הבעיות של יונייטד - רודפת אחרי העבר.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, אני חושב שהצדק עם אמיר בנוגע למינוי ואן חאל. הבעיה מבחינתי היא לא המינוי של ואן חאל בתחילת הדרך, שהיה על הנייר אמור להיות מאמן עם ניסיון בקבוצות שמתמודדות על תארים (ההפך הגמור ממויס), מאמן שמקדם צעירים, מאמן שמרגישים את טביעת האצבע שלו בקבוצה ובעיקר מאמן שמשחק כדורגל התקפי. הבעיה היא שלא ידעו לחתוך את ואן חאל בזמן ברגע שהבינו שואן חאל בגילו היום ובמצבו המנטלי היום זה לא ואן חאל של איאקס בשנות ה - 90 ואפילו לא ואן חאל של באיירן של לפני כמה שנים.

דרך אגב, המוטיב הזה שלא יודעים לחתוך מאמן בזמן קרה גם עם מוייס, וזה כן מלמד מבחינתי על הבנה מקצועית לקויה של אנשי ההנהלה שלנו, וכאן אני די מסכים עם אלכס, כי לכולנו נדמה שכל העולם חיי כדורגל ואוהב כדורגל ונושם כדורגל אבל יכול להיות שאנשי ההנהלה שלנו היום הם מהאמריקאים האלה שמעדיפים בכלל פוטבול או בייסבול ושעד שהגיעו ליונייטד כדורגל מבחינתם היה בכלל סוקר. זה כמו שאני אנהל קבוצת פוטבול, ראיתי כמה משחקים, אני יודע פלוס מינוס מה החוקים, אבל לתת לי להיות הסמכות המקצועית בקבוצת פוטבול? אני מניח שזה יהיה רע באותה צורה ואולי גם אני אשאיר מנג׳ר כושל יותר מידי זמן בגלל חוסר מודעות מקצועית לעד כמה הכישלון גדול או עד כמה הכדורגל רע.

נערך לאחרונה ב: ‏21/2/16
    ofirmala ו-פול סקולס אוהבים את זה.
  12. alexshw Member

אחרי שנחשף הסעיף בחוזה של מויס ובהתחשב באורך החוזה אז עיתוי הפיטורים הפך להגיוני. עצם המינוי הייתה טעות אסטרטגית לא פחות.

בכל מינוי שהוא, גם של מוריניו חובה לקחת את החסרונות והיתרונות ולראות מה הם בכלל סיכוי הצלחה מלכהתחילה. עד כמה שניתן להעריך. אצל ואן חאל הייתה מסה קריטית של חסרונות בהתחשב בנסיבות הגעתו.
    מאמן שמקדם צעירים? קודם תשאל אם יש את מי לקדם.

13. golding מנהלים

למה שוודוורד הבריטי יקרא לכדורגל ׳סוקר׳?

אתה לא צריך להיות אוהד כדורגל מושבע כדי לדעת איך לנהל קבוצה. אפשר להאשים אותו בהעדפת הצד העסקי של המועדון על חשבון הכדורגל, אפשר לטעון שהוא מבצע את עבודתו בצורה לא טובה, אבל לקרוא לו אמריקאי כשהוא בכלל בריטי ולטעון שהכישלון שלו נגזר מהבורות שלו בכל הקשור לכדורגל זה taking it a step too far.

14. alexshw Member

למען הסדר הטוב הכוונה שלי הייתה שהגלייזרים הם אמריקאים, כהשוואה לאדוורדס שהוא צ'יירמן בריטי ואמיר נתן כדוגמא.
    לא התכוונתי לוודי.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא הייתי הופך את מועד הגעתו של המנג'ר ל-Deal Breaker אם סבורים שהוא האיש הנכון. ושוב, קשה לומר שמשהו מהמצב שהגענו אליו נובע מכך שהגיע באיחור בגלל גביע העולם.

לגבי היתרונות והחסרונות של האיש, אציין עוד נקודה חשובה - שאלת האלטרנטיבה, האפשרויות האחרות בשוק. מה שגם שסביר להניח שאחרי מויס, ביונייטד ממש רצו מישהו שכבר היה בכל המקומות ועשה הכל, שזה דבר לגיטימי ויתרון גדול מאוד שהיה לוואן חאל על פני כל אפשרות סבירה אחרת בערך.

מצב נושא:
הנושא נעול.