מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Sir Alex Ferguson אני מסכים שלא לפטר או למנות מישהו בגלל הפיצויים זה שגוי. אבל ספק גדול מאוד אם זה רלוונטי במקרה של ואן חאל ומוריניו.

לגבי מה שאיש אם ידע מקצועי בהנהלה היה יכול לעשות בעניין מויס, אני לא משוכנע שזה היה קורה. כאמור, היתה הילה גדולה למינוי כי זה היה איש של פרגוסון ויש מצב סביר שהם ראו את פרגי עצמו כאיש בעל הידע המקצועי שאליו אפשר לפנות בעת הצורך.

ובכל מקרה, צריך לקבל את זה שלא היה סביר שהמועדון ייאבד את פרגוסון, והיה עובר מיד למודל אחר (כי מנכ"ל המועדון בכל מקרה לא צריך להיות איש מקצוע בכדורגל). זה נשמע נחמד ונכון בתיאוריה, אבל מעשית שינויים כאלה הם קשים לעיכול וכנראה שצריך לספוג מהלומה או שתיים כדי להבין שצריך לבצע אותם ולא לנסות להמשיך כמו פעם רק עם אנשים אחרים.

2. alexshw Member

אתה צודק ברוב המקרים, אלא שעם מויס היה מקרה מיוחד - חוזה שערורייתי ל - 6 שנים. תכפיל 5.2 מיליון פאונד ב - 4 זה ההפרש בפיצויים שנכסך ותוסיף לכך אפשרות סבירה שכיוון שהשוק היה מת ועם גיגס הסיכויים לסיים בטופ 4 עם אותו סגל גם כן לא היו משהו, תקבל בסופו של דבר הפסד רציני גם עבור מועדון כמו יונייטד.

מסכים לחלוטין שבנוגע לואן חאל עניין פיצויים לא צריך לשחק תפקיד. במקרה של מויס היה חיסכון רציני שצריך לקחת בחשבון.

3. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

הזכרתם את בניטז, אז למרות התיעוב של כולנו לאיש הזה, אני חושב שהמודל שהיינו צריכים ללמוד ממנו זה הקדנציה שלו בצ'לסי. רומן פיטר את די מתאו כי התוצאות היו גרועות, וידע שבקיץ הוא ישיג את מוריניו, ולתקופת הביניים הזאת הוא הביא את בניטז כמאמן זמני, אפילו שהיה שנוא על אוהדי צ'לסי, כשהרווח לשני הצדדים ברור: צ'לסי עושה את חילופי המאמנים שהיא צריכה, ובניטז חוזר למעגל של המועדונים הגדולים אחרי שהיה מובטל שנתיים. הוא הצליח וזכה בליגה האירופית, ולמרות שידע שלא ימשיך, שיקם את המעמד שלו וקיבל את המינוי בנאפולי ואחר כך בריאל מדריד.

זה לדעתי מה שהיינו צריכים לחפש בדצמבר. מאמן שיוכל לבלום את ההתרסקות של ואן חאל, אולי אפילו ייקח תואר, ויידע שגם לו יש הרבה מה להרוויח כמאמן זמני.

4. yonmu Member

אתה לוקח את בניטז עכשיו?

5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

חס וחלילה. הרגתי מישהו?

אני חושב שהיה ברור שזה היה צריך להיות משהו בסגנון המינוי של בניטז, מאמן שיש לו מה לתרום אבל שלא יכול להתלונן על היותו זמני, ולא את האיש עצמו.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

מישהו כתב שיש שמועות שלא ממנים את מוריניו כבר עכשיו בגלל שצ׳לסי עדין משלמת לו שכר או פיצויים ואם נקח אותו זה יפסק. אז גם כאן אם רוצים את מוריניו אפשר להגיע להסדר כלכלי עם מוריניו על מנת שהנושא הכספי לא יפריע. גם כאן אני חושב שאם זה מה שעומד בפני החתמת מוריניו כבר עכשיו צריך לשלם את הכסף ולא לחסוך ולהתקע עם ואן חאל עד סוף העונה.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

זה לא בהכרח עניין של כסף אלא סעיף בהסכם הפרידה שמונע ממנו לקבל תפקיד. אבל זה ספקולטיבי כמו כל דבר אחר.

@Michael Carrick אתה לא טועה בגישה. הבעיה שבדיוק כאן עולה הבעיה של מה שאין לנו במועדון. ובקיצור, ומי בדיוק היה מעלה את השם של המאמנים הרלוונטיים? אין לנו מי שיעשה את זה.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמיר, כאחד שעוסק בתחום, אני יכול להגיד לך שסעיף שמונע מעובד לקבל עבודה במקום אחר הוא נדיר וחריג ושמור בדרך כלל רק למקרים שהעובד נחשף לאיזה פטנט או סודות מסחריים ולכן מגבילים את המעבר. בתחום הספורט, לא קיים לדעתי סעיף כזה. אולי יש סעיף שאומר שאם הוא מקבל תפקיד במקום אחר אז הוא מוותר על כספי הפיצויים/המשכורות הנותרים מצ'לסי, זה משהו אחר וזה משהו שאפשר להתגבר עליו בכך שההצעה הכספית שלנו תהיה מספיק אטרקטיבית כדי שהוא יהיה מוכן לוותר על הכספים מצ'לסי.
    וזאת בדיוק הנקודה שלי, שאם צריך לתת למוריניו תוספת כסף כדי שיוותר על הפיצויים מצ'לסי, הייתי עושה זאת כבר בדצמבר.

גם בהעברת די מאריה נניח, שטענו שיש סעיף שמונע ממנו לעבור לברצלונה, די הטעו את הכותבים ופירשו את הסעיף לא נכון. ריאל פשוט הכניסו סעיף שאם יונייטד מוכרת אותו לברצלונה, היא תצטרך להפריש לה סכום גדול של כסף מהעיסקה, בעוד אם היא מוכרת אותו לפריס, הסכום יהיה נמוך משמעותית. כלי התקשורת לקחו את הסנקציה הכלכלית והפכו אותה לאיסור פיזי לעבור, וזה כמו שאמרתי נוגד את חוקי העבודה בכל העולם.

לדעתי גם בנושא מוריניו הדברים דומים. גם אם קיים סעיף בנוגע למעבר לקבוצה אחרת, הוא לא מונע ממוריניו לחתום פיזית ביונייטד, כי זה משהו שחוקית אי אפשר לעשות בתחום הספורט, אלא פשוט אומר שאם מוריניו יחתום אצלנו הוא יאלץ לוותר על הפיצויים מרומן, ואת הסנקציה הכלכלית הזאת מציגים בתקשורת, כמו בנושא די מאריה, כאיזה שהוא איסור מעבר (מה שהוא כמובן לא נכון).

9. oranfu Member

זה קיים.

לצורך העניין, לפני כמה שנים אנחנו "גנבנו" סקאוטים של סיטי. כתוצאה מכך הם היו בסוג של הקפאה ואסור היה להם להתחיל לעבוד אצלנו לפרק זמן מסוים.

10. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

We're not talking. We're just...talking.

Scouser Tommy ו-Eric Cantona אוהבים את זה.
  11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא מכיר את המקרה, אבל השאלה כמובן האם הם היו תחת חוזה אצל הסיטי, והאם ההקפאה הייתה פשוט דרך לא לשלם פיצויים לסיטי כשהקפאה זה פשוט ביטוי לכך שהם המתינו עד סוף החוזה עם סיטי או שהגעתם לאיזה הסדר עם הסיטי בנושא שוב על מנת לא לשלם פיצויים.

הרבה פעמים התקשורת מפרשת הסכמים בין הקבוצות, בטח בנושאים כלכלים, בצורה לא נכונה.
    ושוב, חשוב לשים את הדברים במקום הנכון, אנחנו לא מדברים על שחקן או מאמן תחת חוזה שרוצה לעבור, אלא על שחקן או מאמן שהוא לא תחת חוזה שרוצה לעבור. במקרה כזה אני לא מכיר מקרה שהקבוצה הקודמת יכולה למנוע ממנו לעבור לקבוצה אחרת.

ושוב, זה לא שלא תהיה סנקציה כלכלית, בהחלט יכולה להיות (למשל שמוריניו לא יהיה זכאי למשכורת מצ'לסי יותר, למשל שיונייטד תצטרך להעביר סכום גדול מהכסף שברצלונה תשלם על די מאריה לריאל) אבל שחקן לשעבר או מאמן לשעבר (כמו בדוגמא של מוריניו או די מאריה) שהקבוצה לשעבר מטילה וטו על מעבר לקבוצה אחרת כשהוא כבר לא מחויב לה בחוזה? זה משהו שלא קורה בספורט וגם לא יקרה.

נערך לאחרונה ב: ‏21/2/16
    oranfu אוהב/ת את זה.
  12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש דבר כזה שנקרא Gardening leave. הוא נהוג יותר בעולם העסקי, ולמי שזוכר עשינו דבר כזה כאשר פיטר קניון עזב את תפקיד המנכ"ל אצלנו לטובת צ'לסי ונאלץ לשבת בבית כמה חודשים. עד כמה זה נפוץ בעניין של מנג'רים, אני לא יודע.

אבל בסופו של דבר, הכל זה תיאוריה. יכול להיות שמוריניו פשוט רוצה להתחיל בעונה הבאה עם דף נקי. יכול להיות שמוריניו רוצה לעשות את זה מסודר, כי לא רוצה לצאת לא טוב מול ואן חאל ולהחליף אותו באמצע עונה. יכול להיות שאנחנו בכלל לא רוצים את מוריניו אלא מנג'ר אחר שפשוט עובד כבר כרגע.

ויכול להיות שמישהו חושב שהכל מצוין אצלנו ואין סיבה להחליף את המנג'ר.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

ההרגשה שלי, שבהנהלה פשוט לא מבינים עד כמה השפל שלנו גדול. חד וחלק.
    אין לי ספק שהדחה מהליגה האירופאית תביא לפיטוריו של ואן חאל ומינוי מוריניו, אולי גם אם נאבד סיכוי רשמי להגיע לליגת האלופות זה יקרה.
    אני באמת לא קונה את הסיפורים שיש למוריניו איזה סעיף מצ'לסי שגורם לנו לא להעסיק אותו עכשיו.

פול סקולס אוהב/ת את זה.
  14. alexshw Member

הרי ביונייטד יש את המנהלים שיכולים לקבל החלטות לגבי המועדון ויש את חברי הכבוד שהם יותר מייעצים כמו שני הסרים וגיל.
    אז לדעתי לגיגס יש לובי לא קטן בתוך המועדון כדי שיהיה המנג'ר הבא. אני מאמין שלמשל בובי צ'רלטון רוצה בכך. אולי גם פרגוסון.
    אולי גם זה מונע על הכרזת המנג'ר לעונה הבאה לפחות.

אני ממש לא אוהב את הלובי הזה. הקידום הזה של גיגס מבוסס על רגש לא על הראש. על איזשהי יונייטד ויי מומצאת.
    רק עדיין אף אחד לא הצביע על מנג'ר מוצלח של יונייטד שבא משורות המועדון כשיש דווקא דוגמא של מקגינס שהיה כזה והיה כישלון חרוץ כל כך שבזבי חזר לקדנציה שנייה ומשם התחיל כדור שלג שנגמר בליגת המשנה.

גם כל סיפורי הללמוד מפרגוסון מצביעים על שורת כשלונות של שחקני עבר או עוזרים בעבר של הסר.
    ללמוד זה לא מספיק.

15. פול סקולס Member

תחושת הבטן שלי אומרת שמוריניו בעצמו היה רוצה להתחיל את הג'וב הבא שלו רק בעונה הבאה...
    ימים יגידו.

מצב נושא:
הנושא נעול.