מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. k_700 Member

לא השוויתי בין לוריס לקאסיאס, טענתי טענה פשוטה שאי אפשר להגיד בבטחון מלא שגל 29 לשוער זה גיל מצוין ואז לרוץ לשלם 50 מיליון פאונד עליו.

כן, יש לא מעט מקרים של שוערים שבגיל 31 כבר נראו רבע מהשוערים שהיו ובגלל זה לא צריך בבטחון לחשוב שוואללה אם יש כמה שוערים גדולים שנראים גדולים גם בגיל 34 אז כל שוער יראה ככה ושזה אחלה לרוץ ולשלם את מה שלוי ידרוש.

חוואן מאטה כ10 זה משהו שנוסה בעיקר אצל מוייס.
    היה נראה מלהיב יחסית בהתחלה(ביחס לקאווגה ולאכזה ממנו) אבל אצל מוייס לשנייה אחת לא היינו תחרותיים ולא חדירים מהאמצע.

גם צ'לסי הייתה קבוצה בינונית מאוד כשהוא שיחק בתפקיד הזה.
    אצל ואן חאל באף מערך מאטה לא התקרב ל10 ולא סתם.
    אפילו ביהלום שלחו אותו לשחק ליד ואן פרסי כחלוץ ולא שמו אותו 10.
    הסיבה המרכזית זה החיסרון שלו בכל מה שקשור לכוח. זה אולי נשמע כבר נדוש ומעייף אבל הפסדים של כדורים באיסורים של מרכז המגרש והעובדנ שהוא לא מתקל גדול או לא אחד שיודע ןסגור כמו שצריך במרכז המגרש תזמין המון התקפות ותחשוף אץ כל האמצע.

אין לי מושג מאיפה התלונות עליו כשחקן בקו באות.
    אץמול בחצי הראשון הוא היה השחקן הכי מסוכן בהתקפה, נכנס המון לאמצע, השתחרר מ2-3 מגנים על הקו, הפעיל את דארמיאן, שלח מסירות חכמות מצד לצד ששחררו את ההתקפה, יצר את האינטרספשן שהתחיל את ההתקפה לשער.
    הוא נהדר על הקו כי אפשר לנצל גם את התנועה בלי הכדור שלו לעומק והפיניש שלור ברחבה הוא מצוין ושווה 9-10 שערים בעונה.

אתמול שיחקנו במערך שאמור לנצל יותר מתפרצות ופחות משחק התקפה מסודר, בעתיד כשהרירה יחזור להרכב אנחנו נראה ממאטה לדעתי הרבנ יותר באיזור הרחבה.

נערך לאחרונה ב: ‏9/8/15
  2. פול סקולס Member

זה לא מובן מאליו שהררה יחזור להרכב.

יש למאטה הרבה יתרונות- בעיקר זה שהוא נמצא המון באמצע כאילו היה קשר התקפי נוסף, מה שלעיתים גורם להגנת היריב לאבד את הצורה שלה- אבל זה לא סתם שההתקפות שלנו הרבה פעמים מתנקזות לצד השני, שבו מאטה לא משחק. האיטיות שלו היא מינוס גדול, לא משנה באיזו עמדה אתה תציב אותו. אם כבר, על הקו זה הכי בולט.

לא תמצא ווינגר מהשורה הראשונה שאין לו מהירות. אולי תומאס מולר, אבל הוא איזו הכלאה לא ברורה בין קיצוני וחלוץ, והוא הרבה יותר משפיע על המשחק מאשר מאטה.

יותר מזה, יש לך שחקנים כמו גבריאל אוברטאן או פ.א. אובמייאנג שקבלת ההחלטות שלהם לא מספיק טובה, אבל היכולת שלהם לדהור קדימה, ולפעמים לעבור את המגן כאילו הוא לא קיים או להשיג אותו בספרינט כשמתחרים על כדור עומק, גורמת להם בכל זאת להיות אופציה לא רעה מהאגף.

בגלל זה דפאיי נראה כמי שתפור על העמדה הזאת (לא יודע אם משמאל או מימין). אם נוסיף לזה את העובדה שהוא בנוי כמו שור, אז בכלל...

3. k_700 Member

לדעתי זה כן מובן מאליו שהוא יחזור להרכב והמובן מאליו הזה כמובן יבחן בסוף העונה כשנצטרך לסכם ולראות במי השתמשו יותר.

למה זה מובן מאליו?
    1. אני מאמין שואן חאל יעמוד במילה שלו והמערך המרכזי העונה יהיה 4-3-3 שם הוא הראה שהוא השחקן הכי חשוב.
    2. שוונשטייגר היה כשיר בעונה שעברה בקושי ל20 משחקים, קאריק היה כשיר לאותו מספר פחות או יותר.
    כמו שניתן לראות הגרמני כבר מראה סימנים בעייתים של פציעות קטנות ומטרידות. אני מאמין שגם הקשר האנגלי לא יהיה באנקר מוחלט בהרכב.
    ואז אתה לא מוצא יותר אופציות טובות מהרירה בסגל.

זה נכון שלמאטה יש חסרון בהיבט של המהירות.
    אבל זה הרבה פחות בולט בסגנונות שאנחנו משחקים, בטח כשאתה משחק הרבה יותר לרגל ועם הרבה יותר שחקנים שנכנסים פנימה.
    לא חסרים שחקנים שהרגישו הרבה יותר נוח עם הטכניקה שלהם על האגף למרות שהם ממש לא מהירים- דוגמאות? נאסרי, סילבה.

היתרון של מאטה אני חושב על הרבה אופציות של "קיצוניים מהירים" בליגה הזאת זה הסיומת שלו ברחבה. סיומת שלדעתי טובה משל הרבה מאוד חלוצים בליגה הזאת.
    מהקו הוא נכנס הרבה פעמים יותר בקלות לרחבה כי ההגנות לא מתרכזות בו, מהאמצע הרבה יותר קשה לשחק FREE ROLE על המגרש וכשיש ממך גם לא מעט דרישות טקטיות.
    "לא תמצא ווינגר מהשורה הראשונה שאין לו מהירות"- מהשורה הראשונה בעולם? בסדר, אנחנו בליגה האנגלית לא חייב שיהיה לך את הווינגרים הכי טובים בעולם כדי להצליח פה.
    המערך והחיבור של המערך לשחקנים הרבה יותר חשוב כרגע משם כזה או אחר ועובדה שמאטה את התקופה הטובה ביותר שלו אצלנו עושה כשחקן קו אצל ואן חאל.
    לא 10 ולא חלוץ שני גרמו לו להראות יותר טוב.
    ליד הרירה הוא מצליח להביא לידי ביטוי יותר את הקילריות שלו בהתקפה כי הרירה נותן לו חופש לשחק בלי הכדור וגם יש לך שחקן 50-50 שמסוגל לנהל משחק מאחורה ולמצוא אותו(כמו מול ליברפול, טוטנהאם ועוד משחקים בעונה שעברה), אבל כמו שאתה רואה לא בכל מערך אפשרי לשחק עם שניהם.

לא יודע מתי ראית את מולר משחק על הקו, כבר שנים זה לא ככה.
    הוא נמצא באמצע לפעמים יותר מלאבנדובסקי או מנדזוקיץ' לפניו.
    הוא לא סילון אבל הוא גם בטח לא שחקן איטי.

בכדורגל של היום בוא נגיד את זה בעדינות מהירות על הקו זה ממש לא הדבר הראשון שהייתי מחפש.

אגב, אני לא פוסל בכלל את דפאיי על הקו(כלומר על קו שמאל, אני לא יודע או מכיר את זה שהוא שיחק בימין), אבל אני כן מבין את המחשבה של לשחק איתו כ10 במערך של 4-2-3-1. בתפקיד הזה, במערך הספציפי הזה הוא לדעתי יכול לתת הרבה יותר בתפקיד הזה מהרירה או ממאטה כ10(בכלל אני לא חושב שהרירה מושלם לתפקיד של 10, היתרונות שלו הם כשחקן 50-50 דינאמי לא כקשר התקפי ולמרות שבעונה האחרונה שלו בבילבאו שיחק שם לא מעט ולמה אני חושב ככה? הוא מתקל באופן די נדיר לעמדה שלו, ורם להמון אינטרספשנים מקריאה נכונה של מסירות ותנועות של שחקנים והוא בעיקר שחקן שיודע לנהל משחק מאחורה וגם להצטרף יפה לעומק, קצת כמו סקולס בימי הנעורים, בגלל זה הולדינג מידפילד זה התפקיד המוגדר שלו הרבה יותר).

4. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אם דה חאה עוזב כבר הקיץ, אנחנו צריכים לקנות שוער מוכן, שוער שכבר עכשיו נמצא ברמות הגבוהות, שוער שמכיר את הליגה, ולא שוער שנצטרך לקחת הימור שאולי שוב יצטרך להתגלח לנו על הזקן, שוער שיצטרך שנים כדי לממש את הפוטנציאל שלו.

מעדיף בכל יום להוציא 50 מיליון פאונד על לוריס שנמצא בגיל שבו שוערים בשיאם, מאשר לחסוך כמה מיליונים (אם הצעה של 35 על יאן אובלק כבר נדחתה, זה אומר שכדי להביא אותו נצטרך להוציא 40 מיליון וצפונה) ולהביא שוער שהוא בבחינת הימור ושיצטרך לעבור תהליך התאקלמות באנגליה (אולי חלק מהאוהדים שלנו שכחו, אבל אני זוכר את שכר הלימוד הגדול ששילמנו על דה חאה ואני לא חושב שאנחנו צריכים לעשות זאת שוב או לקחת הימור ולהביא שוער שיש סיכוי שזה יקרה איתו שוב).

5. k_700 Member

אתה סותר את עצמך בערך 4 פעמים בהודעה אחת.

מצד אחד אתה רוצה שוער שבוודאות כבר נמצא ברמות הגבוהות?

באיזה לקסיקון טוטנהאם ברמה גבוהה יותר משוער ראשון באתלטיקו מדריד.
    נניח שהטענה שאתה בא איתה זה נסיון בליגה האנגלית, ניחא.
    אבל רמות גבוהות?צר לי לנפץ חלומות אבל אתלטיקו בשנתיים האחרונות חזקה מכל קבוצה בפריימרליג וכל זה מבלי בכלל להכניס את הסעיף הממש קטן והלא חשוב שלשחק באתלטיקו מדריד זה בעצם לשחק מול ברצלונה, ריאל מדריד סביליה, ולנסיה.
    ה2 הראשונות הן מה3 הטובות בעולם וה2 האחרות היו נהדרות בעונה שעברה.

לא יודע ממה אתם מסיקים שלהביא שוער בן 22 זה בהכרח לעבור איזה מסע מפרך של שכר לימוד.
    התרגלות לליגה? גם אם תביא את הנדנוביץ' יכול מאוד שיקח לו שנה וחצי להתרגל לליגה. התירוץ הזה לא ממש קונה אותי, או ליתר דיוק לא משכנע שצריך ללכת להתאבד מול האיש שהוכיח שהדבר הכי טוב שהוא יודע לעשות זה לקרוע לנו את הצורה במו"מ, כל מו"מ.

ורגע בן כמה ברנארד לנו שמלא אוהדים חושבים שהוא פרוספקט מתאים?

בוא לפסול גם אותו בעצם כי הוא צעיר מדי.

על אובלק המארקה אומרים שהצעת 35 מיליון יורו(אין אישור לזה אגב מעוד מקורות).
    על לוריס אתה תתחיל לדבר עם האיש שיודע לחלוב אותנו הכי טוב ב50 מיליון פאונד ומי יודע לאן המספר הזה עוד יכול לעלות וכשכל דקה שמתקרבת לסוף החלון כרגיל מגדילה רק את הסיכויים שלו להרוויח יותר.

חוץ מזה עוד דבר שלא נגענו בו בכלל וזה הרצון של לוריס לעבור משם. מראיונות איתו בקיץ הוא נשמע מאוד שמח על החיים בלונדוו והתפקיד המשמעותי שלו בסגל.
    מישהו בכלל דאג לבדוק אם הוא רוצה לעבור?(כן אני יודע money talk, אבל אתם בטח זוכרים את הנסיון האחרון שלנו עם הביטוי החביב הזה).

6. Raulito Madridista

תומאס מולר הוא כדורגלן ברמה אחרת, הוא מזכיר לי את ראול. הוא לא 10 בשום דבר(מבחינת אתלטיות, מהירות, דריבל) אבל הוא לפחות 8 בהכל. המיקום שלו מדהים, הסיומת, קריאת המשחק. כששחקן בעל יתרונות ברורים באספקטים האלה - הוא יכול להיות שחקן גדול גם בלי מהירות שהיא כלי חשוב אך לא הכל בכדורגל, אחרת וולקוט היה בשורה עם מסי וכריסטיאנו רונאלדו.

בזמנו מוריניו הזיז את מאטה הצידה כי הוא לא היה מחויב מספיק טקטית. אבל מאטה כבש 20 גולים בעונה השנייה שלו בקבוצה, כמות שהאזר למשל עדיין לא הגיע אליה, ונבחר פעמיים ברצף לשחקן השנה של האוהדים. הוא יודע למסור בטיימינג נפלא, הוא מצטרף מאחור ויש לו אחלה פיניש. גם כקיצוני הוא לא יהיה איזה כישלון מהדהד אבל מובן שעדיף לא לבנות על זה לפרק זמן ארוך. מאטה יכול להיות מס' 10 נהדר. לא חושב שזה המצב לגבי הררה, יותר נוח לו להגיע מאחור מהגל השני. לא כל שחקן שהוא 50\50 טוב יכול להיות גם מס' 10 קלאסי כמו ג'רארד ששיתף פעולה עם טורס בליברפול בצורה מדהימה. ובכל-זאת אני חושב שבמשחקים נגד יריבות חזקות, יונייטד צריכה 4-3-3\4-3-1-2, קצת יותר אגרסיביות באמצע, שלושה קשרים שיודעים לסייע להגנה על אמת ופחות הרפתקנות.

7. k_700 Member

מולר לא שחקן איטי וחבל לבזבז זמן בהתייחסות אליו ככזה.

אם מהירות הייתה באמת הדבר הכי חשוב לשחקני אגף המון קבוצות היו נתקעות עם כל מיני ג'רמיין פנטים כאלה, עובדה שברמות הגדולות זו ממש לא התכונה הראשונה שמחפשים.
    בעיקר כשרוב הקבוצות היום(ברמות הגבוהות) נכנסות יותר ויותר למערכים שדומים ל4-3-3, הדבר הכי חשוב שאתה תרצה מהקיצוני שלך זה היכולת להשפיע בשליש האחרון במגרש.
    זה מתבטא כמובן ביכולת טכנית עם הכדור, קריאת משחק, מסירה, זריזות עם הכדור(כבר הרבה יותר חשוב ממהירות בלי הכדור, תסתכלו למשל על יאנוזיי איך הוא רץ ונראה בלי הכדור וכמה הרבה יותר מהיר ומטרד הוא למגן כשהכדור אצלו ברגל ויאנוזיי כמובן זה חומר ביד היוצר, רחוק מלהיות מוצר מוגמר).
    לשם הכדורגל הולך היום.
    היום וולבקים ותיאו וולקוטים באגף יכולים להיות סוג של קישוט נחמד לסגל או לרפד סגלים של קבוצות אמצע לא יותר מזה, איפה שנמצא הכדורגל האמיתי אתה תראה הרבה יותר מרק ווינגר מהיר. גם במערכים שהם לא 4-3-3 אתה רואה שווינגרים נבחנים המון בהשפעה שלהם ברחבה עצמה שזה משהו שלפני עשור וחצי היה מוזר לחשוב עליו כאפשרי(כשהיו ווינגרים מהסוג של בקהאם, פיגו למשל).
    ברגע שיש לך ווינגר עם חוש טוב מאוד לדברים חיוביים ברחבה(מאטה, סילבה) אז כנראה שאתה במצב לא רע בכלל.

מאטה הוא סקורר טוב מאוד לעמדה שלו ולכמות ההזדמנויות שקיבל עד היום ביונייטד.
    ציינת את העונה של ה20 שערים, ובכן זה לא מקרי.
    לא יודע למה צריך לחשוב שיש תאריך תפוגה ללשחק איתו שם, בטח כשהוא משפיע על המשחק בהרבה צורות כשאתה כביכול מרכיב אותו באגף. הסגל צריך לקבל בוסט גדול ברגע שנחתים עוד שחקן קו, כזה שיוכל גם לקחת את המקום של יאנג בהרכב ולתת את האקסטרה וכמובן גם לתת מנוחה כשצריך למאטה.
    השאיפה היא ליצור איזון טוב ולא להגיע למצב שלשחקנים כבר אין אוויר במרץ.

מאטה כ-10 זה ממש נחמד בפנטזיות או אולי בדמיון שיש לאוהדים מספרד ממאטה של ולנסיה מלפני 6-7 עונות בערך, קצת פחות פרקטי לפריימרליג מסתבר.
    ה4-2-3-1 צריך להמשיך לקבל עוד קצת ריצה גם אם לאוהדים זה לא מתאים כי אוי ואבוי איפה הרירה ואיך ואן חאל השחצן הזה מעז...
    אוהדים נוטים לשמוח ולהתעצבן ממה שהם רואים עכשיו בעיניים, מאמן צריך כבר לתכנן את המחר.
    ואם המחר אומר שבמשחקים קשים מאוד במגבלות הסגל שלנו כדאי לחשוב על ה4-2-3-1 אז זה אומר שצריך לתרגל אותו ובטח לא לחכות למשיח.
    אי אפשר לשפוט אותה לחיוב או לרעה אחרי משחק רשמי אחד(שאגב, מבחינה הגנתית כנראה היה יותר טוב מכל משחק בעונה שעברה להוציא אולי 2-3 משחקים ברצף הטוב).

בינתיים המחזור הזה די מאשש את התחושה שלי אחרי המשחק אתמול, מה שכרגע חשוב זה לנצח, לצבור דקות ביחד, לנסות איכשהו לטשטש את התחושה שהשחקן הכי טוב בשנתיים האחרונות הולך לעזוב אותנו ולבנות את הבטחון לשוער ולהגנה שנמצאת מלפניו.
    אין לי בעיה לגרד עוד 4 נצחונות רצופים שיהיו בדיוק באותה צורה, משער עצמי וממצב אחד של בעיטה לשער.
    ליברפול שרצה לאליפות לפני שנתיים לא נראתה הרבה יותר טוב ב-6 משחקים הראשונים כששיחקה בלי סווארז, יונייטד שלקחה אליפות ב2008 לא נראתה יותר טוב ב-4 משחקים הראשונים שלה בעונה(שכללו גם הפסד די מעצבן בדרבי עם הופעה הירואית של קספר שמייכל).
    קבלנו טעימה טובה במחזור הזה מה נצחון מזליקי יכול לעשות לבטחון של המערכת ועד כמה המצב שלנו ממש לא נורא כמו שהיה מורגש אחרי המשחק.

8. alexshw Member

יונייטד לא נראתה טוב במחזורים הראשונים בלא מעט עונות אליפות. לכן גם הרבה פעמים היא לא הופיעה כמועמדת ראשית לתואר כי ארסנל הכי הרשימה בחלק הראשון של העונה ויונייטד מתי שהיה צריך.
    אבל מדובר בתקופת פרגוסון שידע מה הוא עושה והיה אפשר לסמוך עליו.
    מנגד על ואן חאל עוד אי אפשר באמת לסמוך בגלל ההחלטות המוזרות שהוא נוטה לעשות. בשורה התחתונה ראינו נגד התרנגולים אותו כדורגל שלא אהבנו מהעונה שעברה וידוע לאן זה הוביל.
    יחד עם זאת גם אצל ואן חאל היינו לנו משחקים מצוינים וביחד עם סגל שנראה קצת יותר מאוזן אפשר להיות אופטימיים אבל רק בתנאי שואן חאל ידע להציב את השחקנים בעמדות אופטימליות וישחק במערך שלא יסרס את הסגל.
    משחק מסירות חסר תכלית ואיטי לא יוביל לשום דבר.

9. JohnTerry26 Member

חבל שאתה לא בודק את עצמך. מאטה כבש 20 שערים בכל המסגרות, כמו הזאר בעונה שעברה.

בנוסף K700, ממה שאני יודע בולנסיה הוא שיחק באגף שמאל, לא כ10. גם בעונה הראשונה שלו בצ'לסי הוא שיחק בשמאל לפחות בהתחלה.

Sir Alex ו-אלעד אוהבים את זה.
  10. k_700 Member

אני גם זכרתי אותו משחק באגף ממשחקים באלופות אבל חשבתי שעם אוהד כדורגל ספרדי מריץ את זה אז אולי באמת בתחילת הקריירה שיחקו איתו שם.

זה כנראה איזה משהו שיהיה קשה לשנות בתודעה, הוא כנראה יתפס תמיד כ10 קצת כמו שלאנשים וולבק נתפס כמו חלוץ.

11. JohnTerry26 Member

הוא נתפס כ10 כי שם הוא נתן את העונה הכי טובה שלו, בפער גדול מכל מה שהוא עשה בקריירה. מדבר על 12/13.
    אלמלא העונה הזאת לא היה לו את השם שלו, ולא הייתם שמים עליו 37 מ' ליש"ט. למרות שאני לגמרי מסכים עם הטענה שהוא לא יכול לשחק כ10 בקבוצה שרצה לתארים בגלל האיטיות והחולשה הפיזית שלו. גם בגלל שצורת המשחק שלו מכריחה את הקבוצה להתבסס עליו, כי הוא אפקטיבי כשהכדור אצלו ברגליים כשהוא מכדרר באיטיות וחושב מה לעשות.

אי אפשר להתעלם מהיצירתיות והטכניקה המעולה, אבל אני אישית חושב שאין לו מקום בהרכב ה'אולטימטיבי' שבטח תצליחו לבנות בסופו של דבר, גם לא כשחקן אגף שם המהירות וכוח הפריצה זה בהחלט פקטור. יש מספיק שחקנים שמציעים יותר לדעתי.

12. Sir Alex Las' Killa

מאטה בתחילת הקרירה, לפני הפציעות, היה שחקן אגף די מהיר והוא אפילו שיחק כחלוץ שני לפעמים. היום הוא שחקן עם תפקוד בעייתי מאוד, קשה להבין איפה הוא הכי יעיל. אין לי ספק לגבי האיכות שלו, אבל תמיד העדפתי בימין שחקן בסגנון אחר.

דפאיי קיצוני, רואים את זה עליו הוא מרגייש הרבה יותר נוח לקבל כדורים באגפים והמשחק שלו הרבה יותר זורם.

נערך לאחרונה ב: ‏10/8/15
  13. alexshw Member

לא מבין את הדיווחים על ביליה. למה צריך אותו?
    בפירוש לא העמדה בה יונייטד אמורה לחפש חיזוק

14. פול סקולס Member

ואן חאל בטח רוצה עוד שחקן עם אוריינטציה הגנתית שיוכל לשמש לו כסותם חורים על כמגן/בלם במידת הצורך.
    לא יודע האם ביליה אי פעם שיחק בהגנה בקריירה שלו,
    אבל אחרת אני לא מצליח להבין שום היגיון בהתעניינות שלנו בו,
    כשיש את שניידרלין ואת קאריק.

15. k_700 Member

את האמת ביגליה הוא יותר נופל על המשבצת של הרירה/שוונשטייגר.

נשמע כמו חרטה די קבועה של הסאן, מירור ושות'.

בגאזטה אומרים שהתעניינו בו בכלל לפני כמה שבועות שזה אולי הגיוני(נניח בטווח שחיפשנו לסגור את שוושנטייגר).
    לא באמת מאמין שאנחנו הולכים לשפוך עליו 18-20 מיליון פאונד עכשיו.

מצב נושא:
הנושא נעול.