מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. JohnTerry26 Member

מבחינת מאמנים באמת יהיה טירוף מוחלט בליגה.. הרבה יריבויות, אם כי זה בעיקר בזכות מוריניו (ונגר, פפ, ראניירי סוג של, בניטז היה יכול להיות) ואפשר לומר שלמעט אלגרי וסימאונה (ויש מי שיגיד גם אנצ׳לוטי, אני לא) המאמנים הטובים באירופה יהיו באנגליה. האם זה יסמן שינוי? אולי, אולי לא, לא באמת אכפת לי, העיקר שקונטה יסיים תעונה אינשאללה.

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

מוריניו וקונטה מרגישים לי כאילו יש חרא קיצוני אחד יותר מדי בליגה. זה ייגמר בדם. ליטרלי.

מזל שלונגר יש מעיל.

3. k_700 Member

תגידו לי אף אחד לא שמע את הההחדשותתת של היום הזה? גאייטן מצטרף לאתלטיקו מדריד, קראתם נכון.
    סוף לסאגה אני חושב..מי הגאייטן הבא?

4. Gianzola משתמשים של כבוד היכל התהילה

רנאטו סאנצ׳ז? הא...

Sent from my iPhone using Tapatalk

5. alexshw Member

תמיד אפשר את הכי קל - בייל

נערך לאחרונה ב: ‏22/5/16
  6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אגב, נכון תמיד אומרים על אנשים מסויימים שאין בהם אמצע וזה יילך בצורה קיצונית לכאן או לכאן? מוריניו הוכיח שהוא יכול לעשות הכול ביחד בקדנציה אחת, קרי, הוא יכול להתחיל בצורה הכי טובה שיש ולסיים בצורה הכי רעה שיש. מה שבטוח זה שיהיה מעניין וגאייטן כבר לא רלבנטי.

בייל מושלם לפרמיירליג, ליונייטד ולמתפרצות של מוריניו. אכן סיכוי טוב להפוך ל״גאייטן״.

7. All_Hale_Conradinho Member

הכל נכון, אני פשוט לא יודע אם זה יביא אותו להתמודד באמת על האליפות כבר העונה. גם ואן חאל הרי קיבל צ'ק פתוח בציפייה שהאליפות תחזור לאולד טראפורד ברגע שהוא מונה.

8. alexshw Member

אין ודאות לשום דבר, הנקודה היא שגם צ'לסי וסיטי עומדות לפני שינויים רבים בדיוק כמו יונייטד וארסנל זה ארסנל.

9. All_Hale_Conradinho Member

לא מבין למה הכנסת פתאום את ארסנל לסיפור.

10. k_700 Member

הליגה והקבוצה שמוריניו מקבל היא שונה מהליגה והקבוצה שואן חאל קיבל.
    מוריניו מקבל קבוצה הרבה יותר צעירה, משופשפת, רעננה, חדשה אבל כזאת שכבר עברה שתי עונות של התלמדות ואמורה לפגוש את הפיק.
    הליגה גם הרבה יותר חלשה מאותה ליגה שואן חאל הגיע אליה(אחרי עונה די מטורפת עם האליפות של סיטי בסוף).

ואן חאל קיבל קבוצה של וולבקים, קלברלים והצל של ג'וני אוונס עם זה היה צריך להתמודד ועל הדרך לחפש קבוצות לאנדרסון, נאני וכל שאר הריג'קטים. העבודת חריש שהיה צריך לעשות בקיץ הראשון(שאליו הגיע מאוחר אחרי המונדיאל) הייתה הרבה יותר רחבה וקשה.
    מוריניו כמו שאמר לאורך כל החודשיים האחרונים יתחיל לעבוד מסוף מאי- תחילת יוני, זמן אידיאלי וכשיש לו כמעט סגל שלם ומלא לראשותו לאורך כל הקיץ.

המטרה צריכה להיות להתמודד על אליפות, למה הוא לא יקבל הנחה אחרת? כי בליגה שבה לסטר זוכה באליפות וטוטנהאם "מתמודדת ראוייה" שמגרדת 70 נקודות אין יותר הנחות סלב.
    נוסיף לזה שגם 2 היריבות הגדולות בעצמן מחליפות מאמן הקיץ והינה נקודת הפתיחה כמעט שווה לכולם, פחות מלהתמודד על התואר בעונה הבאה יחשב לכשלון. אני חושב שגם מוריניו מבין את זה וגם הוא מצפה ללא פחות מזה, גם בעונה ראשונה, בטח כשאלה תנאי הפתיחה שלו.

הטענה הזאת כל כך אוברייטדית בעיניי. מעבר לזה שזה קצת להכין את האליבי לכשלון שלו אם יגיע זה פשוט אוברייטד.
    כן, אם היינו סביליה או דורטמונד אז העבודה של המנהל המקצועי היא הכי קרדינלית שיש, רוב ההצלחה של המועדונים נגזרת מהעבודה של ההנהלה המקצועית.
    בקבוצה שהיא המועדון ה4 הכי עשיר בספורט המקצועני, כזה שמוציאה 300 מיליון פאונד בשנתיים וממנה כמעט תמיד את המאמנים הכי מנוסים ובעלי שם בשוק, זה פשוט אוברייטד בעיניי לחשוב שהתפקיד של המנהל המקצועי הרבה יותר קריטי(ולכן גם החלק היותר גדול בכשלון) ממינוי המאמן.

מוריניו אף פעם לא נכשל במועדונים בגלל ההנהלה המקצוענית, הוא כמעט תמיד נכשל רק בגלל עצמו. אם זה לא להתחדש עם הכדורגל שלא עומד במקום, אם זה לתסכל את השחקנים שלו, לריב עם כל העולם, לעשות צחוק מהשחקנים שלו בתקשורת, להתבכיין, לריב עם הרופאה ומה לא בעצם.
    גם ואן חאל ומוייס לא נכשלו ביונייטד בגלל וודרווד או העדר מנהל מקצועי מהרמה הכי גבוהה, הם אולי הוגבלו לאפסייד מסויים אבל כשאתה כל כך רחוק מהרף ציפיות המינמלי אתה יכול להאשים את עצמך ורק את עצמך.
    מוריניו גם ככה מאמן שרגיל לקחת חלק בכל פינה מקצועית בקבוצה ורגיל לבחור ולברור את השחקנים שהוא רוצה בפינצטה(לרוב הוא גם בוחר טוב), הבעיה היא יותר מה הוא עושה עם ההרגלים הדפוקים שלו ועם השחקנים שהוא מביא.
    הוא למשל יכול להביא את המגן הימני הכי טוב בעולם אבל אז להזכר בזה שולנסיה דווקא מתאים לו יותר, לתסכל את אותו מגן ואז אחרי שנה להפסיד אותו.

נכון שלטווח הארוך כולנו היינו רוצים מנהל מקצועי שיכין קרקע טובה לכל TYPE של מאמן שיגיע, אבל זה בטח לא צריכה להיות הבעיה הכי גדולה של מועדון שנותן למאמן שלו יד כמעט חופשית, 300 מיליון פאונד, את אחת מהאקדמיות הכי טובות בעולם(וכן זה שלא היה מאמן "על" לא ישכנע אותי אחרת, התוצאות בשטח מדברות בעד עצמן כמו גם הפרוספקטים הנהדרים שנוחתים שם בכל קיץ, בלופ).
    בקיצור הטענה הזאת היא פשוט אוברייטדית או סתם מנסה להקטין מלכתחילה את האחריות של המאמן שלך(שאגב, מילא היית מגלה עקביות בזה, לא זכור לי שואן חאל קיבל פה את ההנחות האלה).

נטען פה גם שמוריניו יביא את השנאה חזרה למחוזותינו ואיך אפשר שלא לשמוח בגלל זה ובלה בלה בלה(ההרגשה הדפוקה והמתנשאת הזאת של אוהדי יונייטד שכולם כל כך שונאים אותם ולכן הם כל כך נעלים וטובים, קצת בלתי נסבל אם תשאלו אותי), אז אתם מתבלבלים קצת.
    את יונייטד היה קל לשנוא כי היא לא גמרה את הסוס, כי היא הייתה מצליחה כל פעם מחדש וממציאה את עצמה כל פעם מחדש.
    כשמוריניו נראה כמו אחד שגומר את הסוס נשאר שם יצור די מבחיל, כזה שלא מכבד אף אחד(גם לא את השחקנים שלו), כזה שמשחק כדורגל הגנתי ומשעמם, או סתם מנסה להוציא את החשק מהמשחק עם איזה פפה כסחן אחד בקישור שמקבל רשיון להרוג, להרוג את המשחק, או להכניס אצבע לעין לעוזר המאמן של היריבה.
    כל זה אף פעם לא היה הקלאס של יונייטד, באף שלב בהיסטוריה.
    לא מבין איך זה ממש עושה את זה לאנשים אבל נו, כל אחד והפטיש שלו.
    אני מקבל את הדמות הזאת כי זה מה שהוא ואני לא מצפה שהוא ישתנה(בדיוק כמו שקיבלתי את הדמות של ואן חאל), אני רק מקווה שלא קיבלנו מישהו שעבר בהרבה את השיא שלו וכזה שנשאר ממנו רק השם והכדורגל המדכא.

11. Eric Cantona Member

אני מוכן לקבל כל מה שאתה כותב, אני אחיה עם הדברים, למעט רק שמוריניו לא הולך לקבל ליגה פחות טובה או משהו כזה. פפ מגיע, סיטי תהפוך למפלצת תוך שנה (יקח זמן להחליף את כל הרפש שם, זה לא יכול לקרות בקיץ אחד). אלו חדשות רעות לכל הקבוצות שרצות לאליפות (כן, הלונדוניות הלוזריות שהזכרת, ולכן בכיוון הזה הליגה באמת חלשה, זה נכון). המטרה הריאלית היא מקום שני תחילה. אם נגיע לשם עם כדורגל טוב ונראה שבונים עתיד טוב, לא מאמין שמישהו יבוא בטענות למוריניו. אין סיבה לא להסתכל על ונגר והתרנגולים מלמעלה.

12. k_700 Member

אני מדבר על המצב הנוכחי העובדתי של הליגה שאליה יכנס מוריניו.

אתה מניח שעצם הנוכחות של פפ תהפוך את סיטי למפלצת ועוד מוסיפף שזה יקרה תוך שנה.
    אני חושב שהאתגר שם הרבה יותר גדול מהצורה שאתה מעריך אותו. קודם כל לסיטי יש המון כסף אבל האם הכסף בהכרח יביא לה שחקנים טובים שיהפכו אותה למפלצת?? סיטי שילמה 50 מיליון פאונד על סטרלינג ו42 מיליון פאונד על מאנגלה, הינה מה שהכסף הגדול יכול להביא לך.

חוץ מזה שאני קצת נגד תפיסת המשיחות, או לפחות לא רואה באמת עד כדי כך מאמנים בעידן של היום שהם כאלה(כלומר כאלה שרק נוחתים והכל הופך לזהב), גם פפ לדעתי לא כזה.
    כמו שאתה חושב שהוא רק יגיע וכל התפיסה תשתנה, הכדורגל יראה הכי טוב וכו וכו לי מותר לתהות אם סאנייה או זאבלטה יהפכו לקשרים אחוריים? ואם זה יקרה, זה יעכב קצת את הפיכתה למפלצת שדורסת הכל.

חוץ מזה שסיטי בסוף תקופה, היא צריכה לקבל החלטה גוראלית על הסמלים שהביאו לה משהו ולהחליף המון בררה מיותרת בסגל הרוחבי ואני מתכוון להמון.

וחוץ מזה יש עוד נקודה קטנה, מה תהיה מידת הירידה על הברכיים של כל גורמי ההנהלה בסיטי כשפפ יבוא? האם אחרי כל מילה שיגיד יגידו אמן או שינסו בשילוב מסויים להחליט ביחד על איך תראה הקבוצה ואיזה שחקנים יבואו(כמו שנניח קרה בבאיירן מינכן בהצלחה גדולה(לפחות בנושא הרכש שם)).
    אני לא לגמרי בטוח שפפ עם 100 אחוז שליטה יהיה מסוגל תוך קיץ אחד לפגוע כל כך טוב ברכש, אבל זה גם כן דיון עקר ובעיקר דיעה.

אין דבר כזה מטרה ריאלית מקום שני, מצטער.
    מקום שני בקבוצה כמו מנצ'סטר יונייטד צריך לשאוף להלחם על אליפות כמקום שני בטח בליגה שכרגע נקודת המוצא היא שמקום שני בה עד לא מזמן היא טוטנהאם שנאבקה על אליפות וסיימה עם 70 נקודות, פחות ממה שהשיג וילאש בואש המושמץ באותו מועדון כמה שנים לפני.

האתגר בליגה לא כזה עצום ולמרות השמות שקיבלו פה משרה בקיץ האחרון, זו עדיין אותה ליגה עם אותה בועה, אותה תקשורת ואותם שחקנים.
    אין פה סווארזים, ניימארים וכריסטיאנו רונאלדויים שיציבו לך רף כמעט בלתי עביר,
    שניים מהשמות הכי גדולים בליגה הם כרגע(וכנראה גם בעונה הבאה) בני 20 ו19, זו הסיטואציה.
    מאמן עם הרזומה והנסיון של מוריניו צריך להרגיש יותר מבנוח להכנס לאתגר כזה בטח במועדון שהוא יחסית מאוד סבלני כלפי מאמנים(היחס הוא לקבוצות הכי עשירות בעולם) וגם נותן לו צ'ק פתוח ולא הגיוני לבזבוזים.
    אם מוריניו מקבל אפילו 150 מיליון פאונד להשלמת הסגל זה קצת מבייש לחשוב שהוא לא צריך להאבק על אליפות, בטח כשרוב השלד ישאר פה וצבר שפשוף של בין שנה לשנתיים ואפילו זכה בתואר.

אגב, אני חושב שאפילו מוריניו לא רואה לעצמו כמטרה להגיע, לקבל מלא כסף ובסך הכל להסתכל על ונגר והתרנגולים מלמעלה.
    מוריניו מראש מאמן שבא לקדנציות קצרות או אחד שמסמן לעצמו לקצור פירות באופן מיידי ושוב אין שום סיבה שזה לא יהיה היעד מלכתחילה.
    הוא מקבל מעל ומעבר מהבעלים שיעסיקו אותו כדי להעמיד קבוצה שתוכל לאתגר את האיכות שיש לליגה הזאת להציע.
    להבדיל מקודמו בתפקיד הוא גם יקבל קיץ שלם, אחרי שעקב כמעט חצי שנה מהצד אחרי מצב הקבוצה ועם סגל שכמעט כולו לא ישחק ביורו או בטורנירים בקיץ הקרוב, שזו חתיכת פריבילגיה.

נערך לאחרונה ב: ‏22/5/16
  13. alexshw Member

המטרה צריכה להיות יונייטד תחרותית בליגה. עכשיו אם זה אליפות מיד או לא, קשה להעריך, וגם אני לא חושב שנכון לכוון דווקא למקום 2.
    אפשר גם להיות תחרותי ולהתחרות עד הסוף וברגע האחרון לסיים שלישי.

פול סקולס אוהב/ת את זה.
  14. k_700 Member

תחרותי זה מכבסת מילים לאליפות.
    אי אפשר להיות "תחרותי" בליגה אנגלית שבה מקום שני שנאבק על אליפות מסיים עם 70 נקודות ולכוון למשהו אחר.
    אפשר להתחרות על אליפות ובסוף לסיים מקום שני או שלישי אבל זה לא צריך להיות היעד(ואגב גם לא צריך לקבל את זה בהשלמה, כלומר אם נסיים בסוף מקום 3 עם קריסה דומה לשל טוטנהאם צריך לבחון טוב מאוד את התפקוד של מוריניו, את הכדורגל ששיחק וכמובן בהתאם לסוג הרכש שהביא).
    אני למשל חושב שזה פחות יתקבל בהבנה אם מוריניו ינחית פה איזה גריזמן או קרוס עם נאיינגולן ואת מאנולס או קוליבאלי למרכז ההגנה ועדיין הוא יפסיד אליפות ללסטר או סאותהמפטון וכל זה עם הכדורגל ההגנתי המדכא הזה מהתקופה האחרונה שלו בצ'לסי.
    לכן כל דבר צריך להבחן מול הפרמטרים הנכונים ומקום שני בטח לא צריך להיות מוגדר כיעד לקבוצה שמכוונת לרכש של 150 מיליון פאונד ומעלה ומעסיקה את מוריניו.

15. alexshw Member

הייתה גם עונה שמקום שני סיים עם 89 נקודות. העונה הזו מיוחדת. עונה הבאה משהו אחר.

מצב נושא:
הנושא נעול.