מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. פול סקולס Member

לא היו לנו היום 5-6 מצבים אדירים לשער, אין שום מצב בעולם.

אי אפשר להחשיב את ה"מצב" של רוני, כי הקוון הרים דגל.
    המצב של הרננדז היה מצוין, אין ספק.
    מאטה- קשה להבקיע בוולה כזה עם הרגל החלשה שלך.
    סמולינג- אי אפשר להגיד שזה מצב ענק לשער, אפילו שהכדור בסוף פגע בקורה. הוא היה צריך להיאבק עם שחקן ההגנה על הכדור והייתה לו בדיוק חצי שנייה לכוון את זה למסגרת.

ולנסיה- אחלה סגירה של קולוצ'יני. גם הבעיטה של קאריק לו הייתה פשוטה לביצוע.

קיצר, כל מיני "חצאי מצבים", שזה מעט מאוד ביחס לזמן שבילינו עם הכדור בחצי שלהם.

אני לא חושב שיש בנאדם אחד על כדור הארץ שחושב שוויין רוני הוא טופ-קלאס. אפילו לא ואן חאל.
    יש הרבה אוהדי יונייטד שבניגוד אליי ואלייך לא חושבים שרוני גמור לחלוטין ברמות האלה וש"עוד יש לו מה לתרום". אני חולק על הקביעה הזאת, אבל בסך הכל היא לגיטימית.

בהחלט נשאלת השאלה, האם ראוי שמנצ'סטר יונייטד תפתח עונה כשלחלוץ הבכיר שלה "עוד יש מה לתרום ברמות הגבוהות, כשהוא ייכנס לכושר, וכשהקבוצה תתחיל לשחק כדורגל יותר טוב שמזין את החלוצים שלה".

אם היה לנו חלוץ טוב באמת גם היינו משחקים כדורגל טוב יותר ויוצרים יותר מצבים (היה מי שמעסיק את הבלמים של היריבה, וכתוצאה מכך הווינגרים היו מקבלים יותר חופש פעולה...), וכפועל יוצא מכך גם לחלוץ הזה היה יותר קל להבקיע שערים.

אני לא נהנה לצפות ביונייטד של ואן חאל עד עכשיו. אנחנו משחקים מאוד זהיר, מאוד מבוקר. מאוד לא מבדר.

נערך לאחרונה ב: ‏22/8/15
  2. alexshw Member

אולי רוני לא היה גמור, אם היה מתנהג בקיץ כמו מקצוען ושומר על עצמו. כבר דובר לא פעם שרוני יכול לאבד את הכושר הפיזי מהר מאוד.
    זה נראה כאילו הוא טחן דברים לא בריאים בחופש ולא עשה ספורט. הוא לא צריך להיות בסגל בכלל עד שהוא לא מוריד משקל

3. k_700 Member

אוקי מקבל, לא מצבים אדירים אבל בהחלט מצבים טובים לשער.
    לא מבין איך אפשר להגיד שאלה חצאי מצבים.
    סמולינג נגח לקורה אחרי הגבהת קרן טובה בעוצמה הנכונה ולאיזור הנכון.
    אפשר להוסיף עוד הזדמנות טובה שנוצרה מכניסה טובה לעומק של דפאיי וכדור מצוין של יאנוזיי שמצא אותו(הפס אחרי שעבר את השוער לא היה טוב מספיק, זה אולי חצי מצב).
    במצב של ולנסיה היה שם יותר מזל לקולוצ'יני מסגירה טובה של הארגנטינאי.
    פשוט הכדור פגע בו. 20 מילימטר שמאלה או ימינה וזה הולך למסגרת.
    הנקודה היא שבהחלט יצרת מצבים גם מול הבונקר שהיה היום. נפלת על יום עם מעט מזל, בלי נוכחות של חלוץ מקדימה וכן גם קבלת החלטות לא טובה בהרבה פעולות ברחבה.
    המצב לא מושלם ואף אחד לא תיאר כאילו היה כזה.
    איך שחיכיתי למשפט הזה:

ויודע מה, זה גם לא איזה מקרה חריג של מישהו שסומך על רוני כחלוץ מטרה.
    תלך כמעט לכל אתר, לכל סקר שנפתח לפני שהעונה התחילה ותראה שהדיעות היו חלוקות מאוד עם ווין רוני יכול להיות חלוץ מטרה ראשון ביונייטד או לא.
    ממש לא משהו שהתחלק ל90 אחוז חשבו שלא ו10 אחוז האמינו בו.
    לא יודע מה בדיוק אתה חושב, אני לא טענתי שווין רוני גמור לחלוטין ברמות האלה.
    אני טענתי מתחילת העונה(ועוד לפני שהתחלתי לכתוב פה) שאני לא סומך עליו כחלוץ מטרה בכל מערך שבו ישחק לבד בחוד.
    זו טענה שונה לחלוטין ממה שאתה טוען בהודעה.
    מה שעצוב זה שאין לנו היום חלוץ ששווה לתת בו את האמון על פני רוני לאורך זמן ולכן אם לא נביא חלוץ זה בעצם לקום או ליפול עם ווין רוני הקפטן.
    וזה שאין אופציה יותר טובה לא הופך את ווין רוני לטופ טופ טופ טופ קלאס.

אני דווקא כן מוצא הנאה לפרקים ארוכים בעונה הזאת.
    ההגנה נראית בינתיים מסודרת מאוד, אני באמת לא זוכר רצף של 4 משחקים באף אחת מ4-5 העונות האחרונות שקבוצות סיימו משחקים עם 0 בעיטות למסגרת נגדינו ואיזה 2 מצבים בסה"כ למשחק.
    וכן גם כשקבוצות משחקות בונקר(כאילו לא הפסדנו משחקים כאלה בשנה שעברה או לפני שנתיים).
    וזה עבודה טובה של מאמן כי הקבוצה כולה לוחצת טוב, משחקת חזק, מעדיפה לשחק בטוח בניגוד לחלקים גדולים במשחק של שנה שעברה.
    זה אולי לא מרהיב כמו לשחק התקפי אבל זה יכול להוכיח את עצמו אם יהיה פה חלוץ רציני.
    תוצאה ראשונה שהיא לא טובה לעונה הזאת ואחרי הכל צריך לקבל את זה בפרופורציה הנכונה.

4. JohnTerry26 Member

בטוח לגבי שניידרלין? נראה לי כמו שחקן לא מספיק מתוחכם וטכני לרמות הגבוהות, מקרה קלאסי לקשר שנראה טוב בקבוצה חביבה אך אפרורי לצד שחקנים טובים יותר. לדעתי הוא מציע מעט מאוד מלבד חילוצי כדור. גם מאבד די הרבה כדורים עד כה.

5. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

בטוח אני לא, אבל אני חושב שהוא הרבה יותר 50-50 (ע״ע הנדרסון) מאשר קשר אחורי פרופר.

העקב שלו לשואו לקראת סוף המשחק דווקא כן מראה על תחכום, אם כי קשר לשפוט יותר מדי שהוא בקושי מצטרף קדימה. אני חושב אבל שזה גם לא משהו שאמור להשתנות, כי הציוות בקישור שלו תמיד יהיה עם קאריק ו/או שוייני ללא הררה והוא יצטרך לחפות עליהם.

לטעמי אם היית שם אותו בארסנל הוא היה יותר דומיננטי מבחינה התקפית כתוצאה מהסגנון השונה.

6. k_700 Member

אין סיבה שזה ישתנה.
    נרבה שנים חיכינו לקשר אחורי שיהווה אופציה לקאריק וביום מן הימים אולי יכנס לנעליים שלו.
    הוא ישחק deep lying ולדעתי הוא עושה עבודה מצוינת עד עכשיו, ביעקר בסגירות שטחים ויצירת אינטרספשנים.

7. Andrei Kanchelskis Member

בלי חלוץ מטרה אני חושב שהעונה הזו תוביל אותנו לשום מקום. המשחק היום צבט לי מאוד מהסיבה שהוא היה בשליטה מוחלטת שלנו אבל לא הייתה לנו שום רגל מסיימת כפי שבעבר הייתה לנו עם שחקנים כמו קול,יורק,ואן ניסטלרוי ורונלדו. ווין רוני בכושרו הנוכחי זה כבר לא זה ואם אתם שואלים אותי עדיף היה למכור אותו בקיץ בסכום גבוה ולהביא במקומו שני חלוצים צעירים ברמה גבוהה. המצב הנוכחי בו אנו תקועים עם ווין רוני כחלוץ יחיד שגם ככה מקרטע ומשוועים לחלוץ נוסף ברמה גבוהה שאני ממש לא בטוח שיגיע אלינו לפני סגירת החלון הוא המצב הגרוע ביותר בו אפשר היה להיות וללואיס ואן חאל יש אחריות גדולה על כך, אי הגעה של חלוץ+שרשרת כישלונות בליגה ובאירופה תצטרך לסיים את דרכו של ואן חאל בקבוצה כי ככה כאמור לא נגיע לשום מקום.

8. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

נפלא, סוף אוגוסט ואנשים כבר מדברים על הסוף של ואן חאל.

Sir Alex Ferguson, k_700 ו-Sir Alex אוהבים את זה.
  9. Sir Alex Las' Killa

בונקר מדהים של ניוקאסל, הצילו שערים בטוחים בגופם.
    בגדול שיחקנו טוב, מסודר עם הרבה מצבים ומהלכים יפים. אבל אין שערים והקבוצה נכנסת ללחץ.
    חייבים חלוץ. לרוני אין את היכולות להתמודד לבד הוא צריך פרטנר.

10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

רוני צריך פרטנר, אבל אנחנו לא צריכים את רוני עם פרטנר. כלומר, אנחנו לא צריכים אותו בחוד של שניים מאחורי החלוץ, יש לנו שחקנים טובים ממנו. אנחנו צריכים מישהו שישחק כ-9 ואם רוני לא האיש שיכול לעשות את זה, אז שיהיה מחוץ להרכב.

עוד אחד מאותם פרדוקסים של העולם.

11. k_700 Member

זה פרדוקס שכמעט כל אחד מסתובב איתו על הלשון כבר שנה לפחות.
    במוקדם או במאוחר זה יצטרך להפתר, נקווה שלא מאוחר מדי כשזה כבר יראה מביך בערך כמו פלקאו וואן פרסי בחצי השני של העונה.

12. Sir Alex Las' Killa

רוני צריך לשחק בעמדה של יאנוזאי, במקומו צריך חלוץ אמיתי

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  13. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

הבעיה היא שגם ינוזאי לא אמור לשחק ב"עמדה של ינוזאי", אלא הררה, וקשה לטעון שרוני עדיף עליו.

14. k_700 Member

הרירה מעולם לא פתח אצלינו בעמדה קדמית ומאחורי החלוץ, אנשים מניחים שהוא יהיה שם מדהים כמו שהניחו שרוני זה בהחלט באנקר שאפשר לסמוך עליו בחוד וזה גם אותם אלה שבכו מתחילת העונה שעברה שואן חאל חייב לשחק עם רוני רק חלוץ!.

הרירה אם צריך לשחק בהרכב צריך לשחק על התפקיד של שוונשטייגר כמנהל משחק.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני חושב שינזאי קיבל קצת זמן מאחורי החלוץ בעונה של מויס. יכול להיות שהוא מסוגל להתפתח לתפקיד הזה ויכול להיות שלא.

העניין עם רוני, הבעיה עם רוני, זה שהוא השמש וכל הקבוצה הכוכבים. כלומר, הוא צריך לשחק והשאלה היא מה יקרה סביבו. אולי הגיע הזמן לשבור את הפרדיגמה הזו? פעם זה היה שרוני הכי טוב כשהוא מקדימה, חלוץ חוד. עכשיו מדברים שוב על זה שהוא צריך לשחק מספר 10 - והוא לא, הוא פשוט לא. הוא לא טוב מספיק, הוא לא יציב מספיק, הוא לא חכם מספיק. אם אנחנו רוצים מישהו כמספר 10, שיהיה מאטה. אם אנחנו לא רוצים לשחק עם הררה מאחור, שיהיה הררה. זה לא צריך להיות רוני. ואם רוני לא טוב מספיק להיות מספר 9 - אז שלא יהיה בכלל. מספיק. אני מתחיל להרגיש כאילו אנחנו ליברפול עם ג'רארד או, אומלל יותר, מכבי תל אביב עם נמני. הלו, הקבוצה גדולה יותר מהשחקן.

מצב נושא:
הנושא נעול.