מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. k_700 Member

טוב לםני שנתיים, כלומר אחרי עונת האליפות שלה בקושי תרם?? הוא היה טוב עונה אחת לפניה ולפרקים גם בעונה של מוייס ובסוף העונה שעברה(לפרקים קצרים).

הייתי מוותר על ה12 שערים שלו ולוקח 90 מיליון לבנק.
    ויותר מהכסף זה שחרור תודעתי לקבוצה.
    רוני הוא כאילו הסמל סטאטוס הכי גדול במועדון הזה כבר ליותר מדי שנים.
    אם לא היה רוני הקיץ ואן חאל גם היה חייב לחזק את העמדה עם שחקן בקליבר רציני אחד לפחות.

שוב אני לא מאשים מאמנים שנופלים לפח הזה עם רוני כחלוץ בכיר לפני שהעונה מתחילה.
    רוני הוא שחקן היסטורי, עם עשר שנים בקבוצה, קרוב לשבור שיאי כיבושים.
    כנראה כל מאמן אחר שהיה עובר פה היה לוקח את אותן החלטות שלקחו מוייס וואן חאל בהקשר שלו(כלומר להאמין בו כאופציה ראשונה).
    אני כאוהד מאוד חששתי מזה הרבה לפני שהעונה יצאה לדרך( תשאל את אמיר ואואן)אבל אני לא מאשים מאמנים שמתמודדים איתו מקרוב יום יום ונופלים בםח בגלל זה.

כולי תקווה שלא נמשוך את זה יותר מדי. מתי שיתאפשר לחזק את עצמנו בחלוץ רציני, פשוט לעשות את זה.
    רוני לא צריך יותר להיות בתודעה השחקן שאתה בונה מסביבו.
    כמו הוד מלכותו הקפטן של אלופת העולם הטריה, גם הוא יכול להרוויח את הדקות שלו מלמטה.

2. alexshw Member

כסף הוא לא הבעיה של יונייטד ולא הגורם לירידה בתוצאות. רוני הראה יכולת הרבה יותר טובה לפני שנתיים וההתעקשות הייתה נכונה.
    הבעיה היא במערכת של מנצ'סטר יונייטד איך שהיא מתנהלת בשוק העברות.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  3. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני צריך לכתוב מי זה רוני? מה זה איזה ילד בן 19 שהגיע מקוסטה ריקה שצריך לנמק מה האיכויות שלו ומה הוא מביא למגרש?
    לנתח את היכולת של רוני כשאנחנו רק בפתיחת העונה, לקבוע נחרצות שהוא גמר את הקרירה וצריך לפרוש או שהוא לא מתאים לרמות האלה זה מאוד קיצוני ומתרחש אך ורק בגלל שמחכים לרוני בפינה בגלל שרצה לעזוב פעמיים בעבר.
    שחקן אחר עם האיכויות של רוני והתרומה שלו למועדון לאורך השנים (הכי יציב מבחינת מספרים כבר הרבה שנים, גם בשנים האחרונות), היה מקבל הרבה יותר קרדיט, תמיכה ואמון.
    אני מקווה שרוני יכנס לכושר ויאכיל כובעים הרבה מאוד אנשים.

4. k_700 Member

alexshw,
    אתה יודע אתה יכול להגיד את זה גם ארבע פעמים, זה לא ממש יהפוך את זה לנכון.
    רוני לא היה בעונה טובה בקיץ שמוייס הגיע(ואז מוריניו ניסה לנצל את המצב ולגנוב אותו).

בעונה של מוייס היו לו רגעים טובים כשנראה כשחקן טוב עמוק בבור החרא שהקבוצה הייתה שרוייה.
    שנה שעברה היו לו שניים, שלושה משחקים טובים ביהלום ועוד כמה בודדים בסוף העונה ב433.
    בטח לא הופך את זה לאיזה עונה היסטורית שמצדיקה ויתור על סכום לא הגיוני שיכולנו לשאוף לקבל מצ'לסי.

נכון שכסף לא חסר וכנראה לא יחסר בעתיד הקרוב.
    אבל על הפרק היתה מונחת אפשרות לחסוך מאתנו את החוזה הגדול בהיסטוריה של הכדורגל+ לקבל באיזור ה90 מיליון יורו אם היינו מתמקחים טוב ומראים רצון למכור+ אפשרות לבנות על אמת התקפה בלי מחשבה על איזה לבל מקסימלי כדאי לשאוף להביא כרכש כדי שמעמדו של הקפטן לא יפגע+ תעצום עיניים ותחשוב על רוני ופלקאו של השנה האחרונה בצ'לסי במקום דייגו קוסטה נניח.

לא בטוח שצ'לסי לוקחת אליפות עם הדיל הזה ואפילו בליגה המגוחכת שהייתה פה בעונה שעברה.

נערך לאחרונה ב: ‏8/9/15
  5. Raulito Madridista

הייתי אומר שהיו עמדות בסגל שדרשו חיזוק בצורה דחופה יותר - אבל גם שום בלם לא הגיע, למשל, וגם לא חלוץ חוד שלא היה חייב להגיע על חשבונו אלא בנוסף. בכל-מקרה, רוני כבש פחות מ-20 שערים בכל המסגרות ב-4 מ-5 העונות האחרונות ואי-אפשר להתעלם מכך. נמצא בירידה בכל האספקטים של המשחק, אני אישית לא יודע על איזו עונה מדברים כאן, רוני לא פוגע מאז 2012. האחראי הישיר לאליפות האחרונה של פרגוסון היה ואן-פרסי שהציג מספרים מדהימים של חלוץ. הוא יכבוש יותר שערים העונה בגלל העמדה הקדמית בהשוואה לעונה שעברה, השאלה אם זה יספיק למנצ'סטר יונייטד. אני חושב שלא. אפשר לומר שקשה קצת להצליח ביונייטד בעונות האחרונות ושהמועדון איבד את דרכו, ומצד שני משחקן כמו רוני מצפים לערך מוסף, אז או שמצפים או שלא. פרגוסון כמעט אף-פעם לא פספס כשחתך שחקנים אהובים שהיו מעבר לשיא. עם רוני המקרה קצת אחר ושומרים לו חסד נעורים.

6. k_700 Member

מייקל אוליבר שובץ למשחק מול ליברפול, לדעתי נהדר.

השופט שהכי מוכיח את עצמו במשחקים מהסוג הזה בשנתיים האחרונות.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

כל אדם וכל שחקן הוא סיפור אחר. הרעיון שכדורגלן מגיע לשיא בגיל 27-30 לערך הוא נחמד, אבל לא נכון לגבי כולם. תמיד אמרו על רוני שהוא לא שחקן שייהנה מקריירה מצליחה עמוק לשנות ה-30 בגלל מבנה הגוף שלו. תוסיף את ההתחלה המוקדמת מאוד שלו בבוגרים ואת העובדה שהוא ממש לא אחד ששמר על עצמו ותקבל סיטואציה די הגיונית ל"שריפה" מוקדמת.

ראיתי שדיברו על כך שניסיון העזיבה הכפול שלו שינה תפישות לגביו. ובכן, זה בהחלט שינה תפישה שלפיה הוא היה שחקן סופר נאמן שלעולם לא יפזול הצדה, אבל זה בסך הכל העביר אותו לעמודה שבה נמצאים רוב השחקנים. זה לא משפיע על איך שאני שופט אותו מקצועית.

8. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

הקביעה הכללית המוזרה הזו לפיה ספורטאי, ואם תרצו לצורך העניין כדורגלן בדיון שלנו, מגיע לשיא בגיל X תמיד שיעשע אותי. הדבר הזה אף פעם לא היה מדוייק, ועכשיו הוא עוד פחות מדוייק שמצד אחד המדע התקדם מאוד והיום אפשר לשמור ולטפל בכדורגלנים בצורה הרבה יותר גבוהה, אם כי מהצד השני יש על אותם כדורגלנים עומס מטורף, בעיקר ברמות הגבוהות, שלא היה בעבר. כמו כן, אני זוכר אפריקאים שבגיל 20 נראו כמו בני 40 וזה כנראה גם היה השיא שלהם, יש איטלקים שמתחילים את הקריירה שלהם רק בסוף שנות ה-20, יש ברזילאים שבאמת הגיעו לשיא באמצע שנות ה-20 ומאז נגמרו פיזית ומנטלית, יש הולנדים שנפצעים בלי סוף וממשיכים לספק את הסחורה, וכן הלאה.

ועם כל הדברים הללו, הרבה פעמים זה גם תלוי בשחקן עצמו: איך הוא שומר על עצמו, האם הוא מסוגל לשפר אספקט אחר במשחק שלו ברגע שהוא איבד אספקט מסויים, בדר״כ בפן הפיזי, האם הוא מסוגל להוריד מהאגו שלו בשביל להאריך את הקריירה שלו וכן הלאה.

אגב, לגבי רוני, הוא אומנם לא עבר פציעה קשה לאורך הקריירה, אבל הוא עבר לא מעט פציעות. כל פציעה פוגעת בך גופנית, אם לא בטווח הקצר, אז ככל הנראה שבטווח הארוך. יש גם את העניין הידוע ש״שרפו״ אותו לאורך הקריירה בכל-מיני עמדות, אבל אני חושב שכיום זה הרבה פחות רלוונטי - הוא פשוט לא נראה טוב. אולי יש כאן גם איזה קטע מנטלי, אולי צריך להוריד אותו לספסל ולראות איך הוא יגיב.

9. alexshw Member

שרינגהאם התחיל את הקריירה בגיל 33 :p

10. פול סקולס Member

@Sir Alex Ferguson כולנו יודעים טוב מאוד מי זה רוני, ובניגוד למה שאתה אולי חושב, אף אחד כאן לא שונא אותו ואף אחד לא נהנה לראות אותו מציג כזאת יכולת או מלהגיד "אמרתי לכם". כן, אני לא מת עליו, אבל הייתי מת שהוא יבקיע 40 גולים העונה, ובמצב כזה הייתי נותן לו את כל המחמאות שבעולם. רוני טוב = יונייטד טובה יותר.

אבל מה? אני מסתכל על וויין רוני של 2007-2010 ואני רואה שחקן ענק, אחד הטובים בעולם. אני מסתכל על רוני של 2011-2012 ואני רואה חלוץ טוב מאוד. אני מסתכל על עונת האליפות האחרונה עם פרגי ואני רואה שחקן התקפה ורסטילי, שתורם המון ושבהחלט יש לו מקום בהרכב של יונייטד, גם אם חלה נסיגה ביכולת שלו להיות האיש שמטיל אימים על ההגנה (ונוסיף לזה את נוכחותו של ואן פרסי, מן הסתם). נתעלם מהעונה של מויס כי לאף אחד שהיה אז בקבוצה לא היה סיכוי להיראות טוב. אני מסתכל על העונה שעברה ואני רואה וויין רוני שתמיד בהרכב, שהמשחק שלנו נדמה כי סובב סביבו, שעושה קצת מכל דבר (ונכון, אני גם רואה שחקן שהמנג'ר שלו משגע אותו ומזיז אותו כל הזמן מההתקפה לקישור וחוזר חלילה.). יש לו איזו נוכחות על המגרש, יש מי שיגיד שהוא "הלב של הקבוצה". יותר מזה? לא נראה לי. ואז אני מסתכל פתיחת העונה הנוכחית ורואה שבר כלי שלא מסוגל לעצור כדור, שום מנהיגות ושום בטיח.

רק אני מזהה כאן איזה שהוא דפוס?

11. k_700 Member

אז ברכות לווין השור הזועם רוני, 50 שערי נבחרת, עוד פנדליטו מוצלח.
    נקווה שנראה אותו שמח ורעב גם בשבת.

משחק טוב מאוד של הנבחרת האנגלית ומול נבחרת בסדר גודל שלה.
    גם סמולינג חזר לשחק.

12. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

EsheD ו-אלעד אוהבים את זה.
  13. alexshw Member

ג'יימס וילסון הושאל לדרבי קאונטי עם אופציה של חזרה מיידית בכל רגע

14. Raulito Madridista

ואן-חאל לאוהדים: יונייטד לא תזכה באליפות

http://images.one.co.il/images/d/dmain/ms/gg1210127.Xxx

המנג'ר אמר בכנס אליו הגיעו 900 אוהדים - הקבוצה תיאבק ותסיים כנראה במקום השני או השלישי. ואן-חאל משוכנע שראיין גיגס יהיה היורש שלו בתפקיד כשיעזוב בקיץ 2017 והחמיא לווין רוני אותו בחר בין חמשת השחקנים הטובים ביותר אותם אימן, יחד עם רולנד דה בור, לואיס פיגו, פיליפ לאהם ובסטיאן שווינשטייגר. המאמן התחייב שיונייטד, שפתחה את העונה עם 7 נק' מתוך 12 אפשריות - תנצח בשבת את ליברפול.

יפה, לפחות הוא לא אמר שהמטרה היא טופ 4(ציניות, ציניות). מעניין אותי איפה נמצאים ברשימה של ואן-חאל שחקנים כמו רובן, ריברי, מולר ופויול. את האזכור של פיגו ממש אהבתי. עם כל הכבוד לשיא של רוני, שער במשחק חשוב נגד ליברפול שווה ערך להרבה גולים סתמיים במדי הנבחרת האנגלית נגד יריבות פח, ומהנקודה הלבנה.

15. alexshw Member

אינני מעוניין במאמן שבמחזור 4 אומר שלא ניקח אליפות, גם אם הסיכויים לא נראים כאלה גבוהים בשלב הזה.
    בטח מאמן שקיבל סכומי רכש מטורפים.
    גם הגיע זמן להפסיק לשאול מאמנים על היורשים שלהם. יונייטד נפלה קשות בתחום. מאמן יונייטד צריך להיות מישהו מוכח יחסית.

ואן חאל כבר די נמאס עליי. אשמח אם יעזוב את המועדון הכי מאוחר בתום העונה ללא קשר לתוצאות.
    הוא העבר של הכדורגל.

מצב נושא:
הנושא נעול.