מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

זה בכל מקרה דבר חיובי. עם רוני הרגשתי שמשחקים עם 10 שחקנים.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

בזמן שאני מקבל את הרעיון שאיך שרוני נראה, כל דבר במקומו זה עדיף, אני עדיין מעדיף לתחם את ה"כל דבר" לחלוצים בלבד.

3. פול סקולס Member

אז בעצם... אנחנו עולים למשחק נגד ליברפול בלי אף סקורר טבעי (אם הבנתי נכון ומרטיאל איננו כזה...)?
    זה אחד הדברים האחרונים שחשבתי שאראה במנצ'סטר יונייטד.

4. alexshw Member

אפשר להגדיר את דפאי כסקורר טבעי לפחות ממה שראינו בהולנד. הוא גם יכול לשחק 9
    בכללי רוני לא שיחק כמו סקורר טבעי כי בליגה הוא טייל בעיקר במקומות רחוקים מהשער

5. פול סקולס Member

נראה, אולי גם הצרפתי הצעיר יפתיע, אם בכלל יקבל דקות.
    רק לי זה מרגיש כמו ה יונייטד-ליברפול הכי מצ'וקמק שהיה בעשרים שנה האחרונות?

מצד אחד אני מת שכבר תגיע שריקת הפתיחה, ומצד שני אני פשוט מצפה למשחק כדורגל בינוני להחריד ומשעמם רצח לצופה הנייטרלי.

owen11111 אוהב/ת את זה.
  6. k_700 Member

עם כמה שנכון מאוד לבקר את ווין רוני על היכולת הזוועתית שלו, יש לו חשיבות במשחק מהסוג הזה בטח כשלא התכוננו למצב כזה מראש.
    זה גם לא סוד שהחוסר יציבות שלו נעצר הרבה פעמים במשחקים גדולים כאלה.

מצד שני כן אפשר לעלות בכמה אופציות ולהרוויח קצת יותר מהירות מקדימה.

"סקורר טבעי" וכל מיני מושגים כאלה שאין לי שמץ מי הגדיר אותם או למה בכלל להעדיף להאחז בהם.
    ווין רוני הבקיע איזה 240 שערים בכל המסגרות בקריירה ועדיין סוגר 1000 דקות ללא כיבוש שער בליגה, אז הוא סקורר טבעי??

ובכלל רוני בכלל לא יכול לשחק חלוץ מטרה, הוא איטי מאוד, אין לו יכולת היום לעשות סיבוב על הבלם ואין לו שום יכולת לשחק עם הגב לשער ולזכות בכדורים(ואת כל זה ראינו אפילו מול הגנת הדייגים של סן מרינו).
    מטריאל ילד בן 19 וכשאתה זורק אותו ללוע הר הגעש של המשחק הכי חם בכדורגל האנגלי אתה אף פעם לא יכול לשער מה תקבל מילד כזה במשחק בכורה, אלה בטח לא תנאים אידיאלים למצב שכזה.
    אבל עדיין ממה שאני ראיתי הוא כן יכול לעשות הרבה מאוד בלאגן חיובי אם נשים אותו מקדימה, גם בצרפת כשנכנס הוא הלך בדיוק לתפקיד של בנזמה וראו שלילד הזה יש המון כוח, מהירות, עוצר כדורים יפה.
    בעיקרון במשחק כזה אסור לוותר לדעתי על מהירות ופיזיות, בטח כשהם הולכים לנסות להתבנקר עם לוקאס לייבה שהתחביב האהוב עליו זה להפסיד מאבקים קרוב לשער שלהם או לעשות עבירות.
    הייתי מנסה את הרירה דווקא בקישור האחורי במשחק כזה אבל קשה לי להאמין שואן חאל יוותר על הרעיון של להשתמש בנסיון של שוונשטייגר.
    לליברפול לא יהיו הרבה כלים במשחק הזה פרט ללזרוק כדורים קדימה ושוושנטייגר קצת מדאיג אותי אחרי 40-50 דקות במשחק כשהוא מתעייף ואתה מרגיש שהוא כבר משאיר המון חורים במגרש, משהו שהרירה מאחורה לא יעשה.

הייתי שוקל את יאנג צד אחד, דפאיי מאחורי מטריאל ומאטה צד שני.

לא אתפלא אבל אם במשחק כזה הוא חוזר לפלאיני כקדמי מבין השלושה קשרים, ליד הרירה וכשדפאיי ומאטה בצדדים כווינגרים שאמורים לעשות המון תנועה פנימה(במערך בלי "חלוץ טבעי").

יאללה שהזמן יעבור.

7. פול סקולס Member

סקורר טבעי זה מישהו שהאינסטינקט שלו הוא קודם כל לחפש את השער (ולא מישהו שבהכרח טוב בהבקעת שערים. לכן גם צ'יצ'ריטו עונה להגדרה הזאת). וכשיש לך אחד כזה על המגרש, גם אם הוא לא איזה רוד ואן ניסטלרוי, ההתקפה שלך נראית טוב יותר, כי השחקן הזה ידע לעשות תנועה לעומק שתעסיק את הבלמים.

אתה צודק שוויין רוני כבר הרבה זמן לא משחק בצורה הזאת. אולי שווה לתת לדפאיי להראות מה הוא שווה בתור חלוץ, או "השחקן הקדמי ביותר" לצורך העניין. אם נעשה ממנו ווינגר שתמיד חושב איך להבקיע- א-לה רובן בבאיירן מינכן- זה אחלה.
    אבל אם אנחנו עולים היום עם מאטה, הררה, פלאייני, יאנג, דפאיי... כולם שחקנים שיכולים להבקיע, אבל אף אחד מהם לא חלוץ אמיתי.

דוגמא יותר טובה תהיה המשחק ההוא במונדיאל ב 2010 כשדל בוסקה עלה למשחק עם פברגאס, אינייסטה, דוויד סילבה בהתקפה... כולם שחקנים שירגישו הרבה יותר בנוח לתת את כדור העומק המושלם לשחקן שעושה תנועה, במקום להיות אלה שעושים את התנועה בעצמם וצריכים לשים את הכדור ברשת.

ממצב כזה אני חושש, ולא רק בהקשר של היום, אלא בכלל, איך שהסגל שלנו בנוי.

8. k_700 Member

זה ממש לא דומס לfalse 9 שדל בוסקה שיחק איתו כי פלאיני הוא שחקן שממש לא צריך לקבל כדור לרגל או להחזיק בו ודפאיי ומאטה שניהם שחקנים שעושים המון חיתוכים בלי הכדור לאיזור הרחבה.

ספרד של אז שיחקה גם באותו משחק דרך האמצע וכשכל השחקנים בחלק הקדמי אלה שחקנים שמרגישים נוח להחזיק בכדור.

דווקא הפתעה למשחק כזה עם פלאיני שיתן המון פיזיות בקישור הקדמי יכולה לשחרר מאוד שחקנים של תנועה טובה ללא כדור- מאטה, דפאיי, הרירה ומטריאל מהספסל.

האינסטינקטים של רוני בחיפוש השער אף פעם לא נראו לי אינסטיקטים כמו של חלוץ רחבה מדופלם. היכולות הכי טובות שלו הגיעו בשיתוף פעולה עם כל החלק ההתקפי ובהגעה לשער עם הפנים אליו(גם בלי הכדור).

צ'יצ'ריטו הוא חלוץ רחבה עם אינסטינקטים טובים בהגעה לכדורים בתוכה אבל הוא כבר מזמן לא קשור לרמות האלה ולכן אני ממש לא מרגיש בחסרון שלו.

צריך מהירות טובה במשחק כזה, פיזיות, רצון, ריכוז, עמידה טובה ולנצל את המעט מצבים שיהיה לך.
    יש לנו מספיק שחקנים עם אוריינטציה התקפית שיעמדו במשימה הזאת.

שיהיה בהצלחה.

9. Raulito Madridista

בואו נעמיד את הדברים על דיוקם בבקשה, למרות שאולי הדעה שלי לא תהיה פופולרית כאן: ריאל מדריד לא הפסידה שום דבר. יש לה שוער מעולה שקוראים לו קיילור נאבאסף הוא כבר היום אחד הטובים בעולם, שוער שאין לו שום חיסרון בולט. וגם אם לתקשורת הספרדית יש אורגזמה מהמחשבה שהשוער של ריאל מדריד יהיה ספרדי וזה מקור האוננות על דה-חאה שהוא שוער נפלא - אז הם יתמודדו עם זה. אני חי בשלום עם קיילור נאבאס.

מתי יוצאת הרכבת של חגיגות ההישארות של דה-חאה? כי פעם אם אני לא טועה יונייטד הייתה חוגגת תארים, שמחה אחרי נצחונות גדולים בעידן פרגוסון ועוד ועוד. היום אין לה במה להיאחז. משחקים חתול ועכבר עם השוער במשך כל הקיץ, בעל-כורחה. אז יונייטד הרוויחה באמת והיא שמרה את השוער הנפלא הזה אצלה, העמדה בין הקורות מכוסה ל-5 העונות הקרובות. ומה הלאה? הנה, רוני, שכבר רחוק מלהיות קונצנזוס גם כאן, בשורת האוהדים השרופים של מנצ'סטר יונייטד בישראל - לא משחק היום ובמקומו יונייטד תחלטר ותעלה כנראה עם פלאייני כחלוץ. כי אין לה חלוץ נורמלי אחר. אין בלם, אין חלוץ, אין עומק. המנג'ר שהשקיע 300 מיליון יורו ברכש ובדרך הסתכסך עם יותר מחצי קבוצה - אומר שיונייטד לא תזכה באליפות וכל זה כשאנחנו כולה בחודש ספטמבר וחוץ מסיטי אף קבוצה לא נראית טוב. תסלחו לי, בשביל מקום שני לא משקיעים כל-כך הרבה כסף.
    עכשיו יבואו החבר'ה ויזכירו לי שוב את עונת 2006/7 - אין צורך, אני מכיר את הפרטים: צ'לסי הייתה מפלצת והיא עוד צירפה אליה את באלאק ושבצ'נקו בעוד יונייטד ויתרה על רוד ולא ביצעה רכש משמעותי חוץ מקאריק. אבל הרבה דברים השתנו מאז. לפי הגישה שלכם אין טעם בכלל לרכוש כוכבים הרי כל אחד 'יכול להיכשל' ו'אין בטוח בכדורגל'. נכון, גם החיים לא תוכנית ביטוח. אבל אם תומאס מולר למשל או כריסטיאנו רונאלדו היו במנצ'סטר יונייטד אז הסיכויים לתואר היו גבוהים יותר מן הסתם, ואפשר לדבר גם על שמות ריאליים כמו אוטמאנדי, פדרו ועוד. יותר מדי דברים לא צפויים צריכים לקרות כדי שיונייטד תעשה עונה טובה באמת ובואו לא נשכח את העומס של ליגת האלופות שהפעם כן יהיה קיים. אין ספק שכריסטיאנו פרץ ב-2007 אבל זה לא היה 'משום מקום', הפוטנציאל תמיד היה שם, טונות של פוטנציאל, ובכל-זאת זה לקח לו 3 עונות של השתפשפות והתקדמות. אז היה את פרגוסון שהוא מאמן אדיר, המועדון היה מאוחד כמו אגרוף, הקבוצה הייתה רעבה. וחוץ מכריסטיאנו היו כמובן שחקנים וותיקים אחרים שסחבו - גיגס הוריד ממנו נטל, פול סקולס ועוד. הפעם זה נראה כמו דפאיי נגד שאר העולם, בערך. או שוונשטייגר.

10. k_700 Member

אוקי הרכב בערך כמו שחשבתי שיפתח פרט להפתעה אחת: קאריק במקום שניידרליין.
    כנראה הספיק להחלים מהר מהוירוס המסתורי וואן חאל לא מוכן לוותר על עוד פיסה של נסיון למשחק הזה.

מעניין איך זה יראה עם פלאיני.
    אם סתם נזרוק אותו כנאמבר 9 למעלה בלי שום מחשבה זה יהיה מאכזב.
    אם נשתמש בו באיזור הקישור ההתקפי כדי שיזכה בכדורים, יקבל שמירה כפולה ויוריד כדורים אז זה יכול להתברר כבול פגיעה.
    ההרכב לא רע לנוכח הנסיבות.
    יאללה שיתנו לנו 3 נקודות היום ושנהיה לראש ולא לזנב.

11. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לא יודע אם שמתם לב אבל בעלייה למגרש השחקנים לבשו חולצות עם שמות של אנשים אחרים, לא שמעתי על זה כלום אבל אני מעריך שזה לאות הזדהות ותמיכה בפליטים.

12. alexshw Member

3 שחקנים עד היום כבשו בבכורה שלהם ביונייטד נגד ליברפול, שניים מהם עשו זאת בליגה והם אלמוניים לגמרי:
    תומס נוטל ב - 1911 וארני תומפסון ב - 1936. RVN עשה זאת במגן הצדקה של 2001

13. Wazza Member

אם כל הכבוד, עם הסגל שליברפול עלתה היום ועם איך שהיא נראתה, קבוצה כמו סיטי מסיימת את המשחק עם מינימום חמישייה, עם מהלכים ולא סתם פברוקים.

14. פול סקולס Member

דור, אל תשתמש בטיעונים של ילד קטן.
    השטות הזאת של "אם קבוצה השקיעה X כסף היא בהכרח חייבת להצדיק את זה עם זכייה באליפות כבר בעונה הקרובה" מתעלמת לחלוטין מהמצב שבו הסגל שלנו היה, ומהתחרות שלנו עם צ'לסי ומנצ'סטר סיטי שהשווי של הסגל שלהם גם כן מגיע לסכומים האלה (ואם לא- זה רק מכיוון שלפני 10 שנים כשצ'לסי קנתה קבוצה שלמה, או לפני 6 שנים כשסיטי קנתה קבוצה שלמה, הן היו צריכות בשביל זה קצת פחות כסף).

יש המון בעיות ביונייטד מודל 2015, אף אחד לא מנסה להתכחש.
    אתה יודע, לא כולנו אוהדים את הקבוצה שיכולה להחתים כל שחקן שהיא רוצה, אם לא עכשיו אז מחר ואם לא מחר אז מחרתיים.

15. Clock End Stand משתמשים של כבוד היכל התהילה

סליחה מראש אם נפלתי בפח של התקשורת הצעקנית ומחפשת הכותרות. אבל השער של מרסיאל כל כך הזכיר לי את הנרי. הכל. העמידה בצד שמאל של המגרש, הנתונים הפיזיים ויותר מהכל הסיומת.

חשוב לי להבהיר שאני נגד כל השוואה כזאת או אחרת שרואים כל יומיים בתקשורת הספורט. "מסי היפני" "פלה הבא". מאוס.

Sir Alex אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.