מנצ'סטר יונייטד 2015/16-הסיוט שנגמר עם גביע

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אם השלושער מול ברוז' לא הוסיף לו קמצוץ של ביטחון עצמי ולא שיפר אותו במאומה (ולאורך השנים רוני היה מאופיין בזה שמשחק אחד טוב יכול להצית אצלו מומנטום של חודשיים, ולהפך), אז אני לא רואה מה משחק בגביע הליגה יוכל להוסיף.

נערך לאחרונה ב: ‏21/9/15
  2. k_700 Member

סבבה, צודק.
    בוא ניתן לו מנוחה אם כך ברביעי שיהיה בריא וכשיר לסנדרלנד ומי יודע אולי אחר כך יפרח מול ארסנל בחוץ.

משחק רע מאוד מול איפסוויץ' יכול להזיז משהו גם בתפיסה של ואן חאל לגבי רוני.
    לא חושב שואן חאל עד כדי כך אהבל שהוא לא קולט שמהשחקן הזה נראה שלא נשאר כלום, הוא לדעתי מחפש לא להכנס איתו לעימות עכשיו שיכול די לחסל לו את חדר ההלבשה וכשהביקורות מתחילת העונה לא נרגעו.
    אבל משחק רע מול איפסוויץ' שיחתום בעצם חודשיים מהגיהנום ואיזה קילומטראז' של 17 וחצי שעות בלי לכבוש שער באדמת אנגליה במדים שלנו, יכולים להיות קטליזטור טוב בשביל להניח אותו על הספסל לכמה משחקים.
    בדיוק כמו שקורה עכשיו עם טרי בצ'לסי. מוריניו חיכה לנפילה ממש חזקה כדי לעשות את זה חלק ויפה, גם כדי שהשחקן ירגיש שהוא הרוויח את הישיבה שם בצדק, גם כדי להרוויח באמת שינוי בMOOD הכללי של הקבוצה וגם כדי שבתקשורת לא יהיה מקום לספק.
    היום עוד אתה מקבל כל מיני מגיני נפש בתקשורת על רוני הקפטן, חלקם מבלבלים עוד את המוח שה2 אינץ' שמותר רק לווין רוני לשחק עליהם(ואם תזיז אותו מילימטר ימינה או מילימטר שמאלה בעצם גרמת לו להראות כמו ג'ון אושיי) הם פיקציה והוא בסך הכל ממלא הוראות של המאמן במשחק טקטי, חסר השראה ובלה בלה בלה.
    כולנו זוכרים מה טראומה ממשחק אחד ממש רע בגביע הליגה מול יריבה שהיא כלום ושום דבר יכולה לעשות לסגל עצמו. אין לי בעיה לצאת לניסוי הזה מחר עם רוני.
    אם יהיה זוועה, צל של עצמו בהמשך ישיר לכל העונה שלנו ויהיה חלק מהדחה די משפילה או נצחון ששוב נראה בו כמו קבוצה ב10 שחקנים אז כבר יהיה הרבה יותר קשה למצוא לו סנגורים לטובתו, מה שיכול להוליד הדחה שלו מההרכב בצורה אלגנטית יותר.

מפציעה שלו כאמור אני לא חושש, גם לא מזה שיהיה עייף או לא מוכן לשבת.

חבל שלינגארד ווילסון לא ישחקו במשחק הזה, אליהם גם הייתי מוסיף את פוסו מנסה הנהדר שנראה כמו איזה בוס במשחק היום. השינוי שעשו לו באמצע העונה שעברה מבלם לקשר 50/50 מוציא ממנו הרבה מאוד, היום הוא לינגארד ווילסון היו הטובים ביותר(ווילסון ולינגארד גם כבשו).
    אבל עדיין יש מספיק שחקנים שצריכים דקות, גם כאלה בכירים בסגל.
    נקווה שלא נלך על שטות של שיתוף של מארסיאל, מאטה, דפאיי, שוונשטייגר.

3. alexshw Member

משחק ברביעי זה הזמן להריץ את וילסון ופריירה וגם את המגן הזה מהנוער עם השם הכפול.
    מנוחה לכל ה - 11.

4. RG11 Member

44 מסירות לפני הגול של מאטה במשחק האחרון. שער שהוא פשוט מופת לכדורגל. שימו לב שבמשך יותר מ2 דקות אנחנו נותנים לחלוטין את הטון במשחק, וברגע שיש הזדמנות טובה נכנס כדור עומק ובעיטה לשער. סאות'המפטון הגנה דווקא יפה מאוד בבילד אפ לגול הזה, אבל המסירה של שוויני והנגיעה הראשונה של ממפיס לא נתנה להם סיכוי.
    שימו לב גם למאטה שנמצא פשוט בכל מקום על המגרש. תענוג לצפות בזה.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

k_700, Sir Alex Ferguson, Sir Alex ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  5. Sir Alex Las' Killa

מקבוצה שלא מסוגלת לחבר 5 פסים ישרים, הפכנו לקבוצה שמניעה כדור ומוסרת בלי הפסקה. מקיצון לקיצון.
    במקרה הזה ראינו לאן ואן חאל מכוון באמת, אבל נכון לעכשיו זה בגדר הברקות חד פעמיות ואנחנו צריכים לשחק ככה כל משחק במשך כל המשחק.

אני אוהב את השילוב רוני-מרסיאל.

6. RG11 Member

מסוג השינויים שבאמת לוקח זמן ליישם, אז אני מניח שהגיוני שזה לא תמיד הולך חלק, אבל שזה הולך אז היתה התקפת המופת הזאת. מקווה שיימשך כמובן.

מסכים איתך בנושא השילוב של רוני-מרסיאל. בכלל אני מאמין שהוא היה טוב במשחק האחרון, גם אם זה לא קרה בפעולות ישירות, הוא תרם מאוד לבילד-אפ פליי. מקווה גם שככל שתמשך העונה הוא יתחיל גם לתרום יותר בפן הישיר יותר של המשחק (קצת סטטיסטיקה). אם זה יקרה, יש רביעייה קדמית שכל אחד יכול להבקיע/לבשל בכל רגע נתון. כשמוסיפים את שווייני מאחור גם אני מאמין שאפשר להיות אופטימיים.
    אם יש בעיה אמיתית בקבוצה שבאמת צריך לפחד ממנה זה עניין העומק, מפחיד לחשוב מה יקרה אם תהיה פציעה או שתיים בחלק הקדמי.
    אגב, אפשר לומר מילה טובה לואן חאל על הטיפול שלו בנושא הפציעות, לא מובן מאליו בכלל ביונייטד.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כמובן שאהבתי מאוד לראות את הגול והנעת הכדור שקדמה לו, אבל אני חייב לכתוב שני דברים על הנושא:

1. קראתי שיש אנשים שעושים השוואה בין הגול למעלה לגולים אחרים שלנו שנבעו מהנעת כדור בתקופה של פרגוסון (לדעתי שני שערים של סקולס בזמנו שהגיעו אחרי רצף של מסירות), כשהגול למעלה מכיל בתוכו כמובן הרבה יותר מסירות.
    לדעתי קשה מאוד לערוך השוואה בין הנעת הכדור של ואן חאל להנעת הכדור של פרגוסון, הרבה בגלל ששיטת המשחק של פרגוסון הייתה הרבה יותר ישירה.
    אצל פרגוסון חיפשנו להגיע למצבים, כמה שיותר מהר וכמה שיותר מהם. כשברוב משחקי הבית למשל הפעלנו מכבש עצום על היריבה שהרבה פעמים לא הניעה כדור בגלל הלחץ והרבה פעמים אפילו לא עברה את החצי. במשחקים כאלה הנחיצות של הנעת כדור יורדת, כי אתה מקבל את הכדור באיזור החצי, הקבוצה ממול מסתגרת עם הרבה מאוד שחקנים ובכלל לא מחפשת להחזיק בכדור, ואז המטרה שלך היא הרבה יותר לפרוץ את ההגנה מאשר לשלוט בכדור.

2. וזאת לדעתי גם חלק מהבעיה של הנעת הכדור תחת ואן חאל. אנחנו לא ברצלונה תחת פפ שהניעה כדור בצורה תכליתית. שהנעת הכדור שלה ייצרה מצב אחרי מצב אחרי מצב. היו משחקים תחת ואן חאל ששלטנו בכדור בצורה מוחלטת אבל סיימנו את המשחק עם בעיטה או שתי בעיטות לשער בכל 90 הדקות.
    גם הנעת הכדור בגול למעלה, היא הייתה יפה בעיקר כי בסוף הגענו להזדמנות, אבל חלק לא מבוטל של הנעת הכדור היה בהגנה, לא מעט פעמים אחרי שהכדור כבר היה קרוב לרחבה של סאות'המפטון הוא חזר עד להגנה שלנו, וזה די בעייתי כי הנעת כדור תכליתית, כמו של ברצלונה בעבר ובאיירן הנוכחית, מתרכזת הרבה מאוד באיזור הרחבה של היריב או בחצי שלו במטרה לחפש את השחקן החופשי או הפס החכם או הטעות, ברגע שהנעת הכדור שלנו גם חוזרת אחורה הרבה פעמים אז היא כבר לא תכליתית הרבה פעמים.

ואן חאל חייב לשפר את האספקט הזה, כי בקבוצה כמו שלנו יהיה קבוצות רבות שלא יחפשו בכלל לשלוט בכדור ושמבחינתם אנחנו יכולים להחליף גם 200 מסירות כל עוד הם נעשות באזור החצי או באזור הרחבה שלנו, כל עוד זה לא באיזור המסוכן מבחינתם זה עוד דקה שיורדת מהשעון ומשרת דווקא את המטרות שלהם.

8. RG11 Member

מסכים איתך במאה אחוז, אני גם לא אוהב לראות אובר הנעת כדור (אגב אצל פפ בברצלונה זה קרה המון, רוב הזמן הנעת הכדור שלהם הייתה סתמית). אני מאמין (ומקווה) שואן חאל לא מכוון לזה אלא ליותר תכליתיות. האיזון הזה בין הנעה סבלנית אך יעילה לבין הנעה חסרת תכלית הוא הדבר הכי קשה במשחק מהסוג הזה. מול סאות'המפטון אני חושב שהיה שיפור מאוד גדול באספקט הזה, וגם הכנסתם של שחקנים ישירים כמו מרסיאל, דפאי ושוויני תרמו לזה.
    שחושבים על זה, הרבה פעמים מה שעושה אאת ההבדל בין הנעה סתמית לתכליתית הוא חלוץ מטרה. שים לב שבשני המשחקים בהם מרסיאל שיחק בעמדה זו ולא רוני (ליברפול וסות'ון) הבקענו שישה שערים. קיצור יהיה מעניין לראות את העסק מתחבר המשחקים הבאים.

Sir Alex אוהב/ת את זה.
  9. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

כולם מדברים על ההשפעה של שוויני על משחק המסירות שלנו והנעת הכדור שלנו, ואין ספק שההשפעה היא אדירה (למרות שלדעתי הוא עדין סובל מעודף משקל וחייב להוריד מהמשקל כדי להיות נייד יותר ומהיר יותר), אבל אני גם מתרשם מאוד ממשחק הגובה של שוויני. הוא פשוט מפלצת באוויר. מנצח כל מאבק באוויר, מרחיק אין ספור קרנות שמורמות לקצר כשהוא עומד שם. הייתי שמח למצוא סטטיסטיקה על המאבקים האוויריים של שוויני אצלנו. לא זוכר אפילו מאבק אחד שהוא הפסיד, מעניין לראות את המספרים (אם יש דבר כזה בכלל).

RG11 אוהב/ת את זה.
  10. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Sir Alex Ferguson אני זה שהזכרתי את הגולים של סקולס בעידן פרגוסון (ומסתבר שהיה גם שער של יאנג נגד בלקבורן אחרי המון מסירות), לא כדי להשוות בין הכדורגל של פרגי ושל ואן חאל, שהם באמת משהו אחר לגמרי, אלא סתם כדי להזכיר שהחזקת כדור היא לא מלה גסה. ושפעם כששמנו גול אחרי עשרים ומשהו מסירות רצופות, אנשים התלהבו. כי יש בזה אלמנט מיוחד.

אני מאוד מרוצה מכך שהפכנו לקבוצה שמסוגלת להחזיק בכדור. הכדור הוא הנכס החשוב ביותר במשחק ועדיף שיהיה ברגליים שלך מאשר ברגלי היריב, נקודה. הבעיה היא כמובן מה שאנחנו עושים איתו, והתשובה היא - לא מספיק. אבל אני לא חושב שזה נובע מכך שוואן חאל שמח שנמשיך להחזיק בכדור לנצח מבלי לעשות איתו כלום ויותר בגלל פגמים במשחק ההתקפה שלנו בשליש האחרון. זה לא שהחזקת הכדור אינה מתגלגלת לכך שאנחנו מגיעים שוב ושוב לשליש האחרון ומנסים לעשות דברים, אלא שאנחנו לא מצליחים.

RG11 אוהב/ת את זה.
  11. yonmu Member

יש סיכוי שואן חאל יעלה עם קשר אחורי אחד לצד מאטה והררה, ושלישייה התקפית של ממפיס-מרטיאל-רוני?
    קישור כזה עלול להיות רך מדי (תלוי בקשר האחורי) אבל יכול לשמר את החזקת הכדור ולהפוך אותה למסוכנת יותר.

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

@yonmu זה מה שעשינו נגד ברוז' בבלגיה (נדמה לי קאריק והררה) ונגד איינדהובן, כששוויינשטייגר פתח כקשר האחורי ביותר וקאריק ושניידרלן פתחו על הספסל. התקפית אלו היו משחקים טובים (למרות ההידרדרות של ההופעה בהולנד ככל שהמשחק התקדם), אבל אני לא בטוח שזה מדד מספק בעניין העלות/תועלת בהתחשב בחולשה היחסית של היריבות. גם פ.ס.וו, למרות ההפסד.

13. k_700 Member

שום סיכוי, זה בערך הדבר הכי פרוץ שיש.

גם חבל על כל דקה שמארסיאל יבזבז באגף כשהחלוץ מטרה זה ווין רוני.
    מול ההגנה של סן מרינו הוא לא בא לידי ביטוי אז מול הגנות בליגה?

אמיר, בברוז' מאטה לא היה באמצע.
    מול פ.ס.ו זו הייתה פעם ראשונה שעלינו בלי קשר אחורי אמיתי ועם הרירה ומאטה לידו.
    לא מאמין שאי פעם הוא יחזור על ניסוי כזה.

14. yonmu Member

התכוונתי שרוני באגף ומרסיאל בחוד, כשמאטה מאחוריהם. אבל האמת שאפשר גם את מאטה באגף ורוני מאחורי מרסיאל (עם הררה ושווינשטייגר).
    זה אומר הסטה סופית של רוני לקישור (כאילו יש ברירה אחרת) ואם שווינשטייגר עדין קרוב ליכולת השיא שלו - זה יכול לעבוד לדעתי.

15. k_700 Member

רוני יותר כבד מלוקאס לייבה, לתקוע אותו באגף??

לשים את רוני כ10 זה לא הסטה ולא בטיח, כל הקריירה הוא שיחק מאחורי חלוץ.

מצב נושא:
הנושא נעול.