מנצ'סטר יונייטד 2016/17-אימפריות נופלות לאט

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏8/7/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

אם יש ליונייטד ארגזים של כסף זה לא אומר שלא חשוב איך זה מנוצל. ההיפך זה רק הופך כישלון למביך יותר.
    ולמה לבנות הנהלה מאנשי כדורגל זה משימה קשה כמו להביא את הטריו של ברצלונה לקבוצה שלך או לדפוק את בר רפאלי?

אני לא טענתי אחרת מזה שוודי הביא למוריניו בדיוק מה רצה ובעיתוי הנכון. ברור לחלוטין. אני שוב טוען שצריך אנשים שידעו לבקר את עבודת המאמן וגם אם צריך לשאול שאלות לגבי תועלת של שחקנים בסגל לעומת מה שמקבלים ובטח כשברור שהם נראים רע מאוד.
    גם בעתיד ביום שאחרי המנג'ר הנוכחי(לא משנה אם יצליח או יכשל) לראות איזה מנג'ר הוא מספיק עדכני ומתאים היום למטרות של המועדון והדרך בה הקבוצה צריכה לשחק.

טוב שהזכרת את ואן חאל. זו דוגמא נהדרת למה כדורגל לא באמת מעניין אנשי הנהלה ביונייטד. ואן חאל כבר בעונתו הראשונה הוכיח חוסר התאמתו גם לפרמייר ליג, גם דרך בה יונייטד הייתה צריכה לשחק. אבל הוא הביא את המקום בצ'מפיונס, הכסף נכנס. הכל בסדר...
    ככה שופטים מנג'רים בצורה מאוד רדודה ושטחית. כן טופ 4 או לא טופ 4.

זה שיונייטד כל קיץ צריכה לעשות מהפכות גדולות בסגל מראה על כישלון ניהולי. שלא לדבר על תוצאות.

2. פול סקולס Member

אלכס, כמה 'הנהלות כמו של באיירן מינכן' יש?
    DoF שיעבוד ביונייטד יכול להיות הצלחה, ויכול להיות שלא. יש מספיק קבוצות כדורגל בעולם שיש אצלן סמכויות מקצועיות מלבד המאמן/מנג'ר, שלא נמצאות במצב מזהיר במיוחד. ויש מנג'רים שעומדים יפה מאוד במטרות של הקבוצות שלהם כי בלי DoF שיעבוד לצדם / מעליהם.

זה נשמע לי מסוג הדברים שאנשים יצביעו עליהם כשהקבוצה נמצאת במקום לא טוב. אם מוריניו היה גורם לנו לשחק כדורגל יותר טוב והיו לנו עוד איזה 5 נקודות בטבלה, מישהו היה מדבר על צורך במנהל מקצועי? אני לא חושב.

ההנלה של באיירן היא יוצאת מן הכלל שמעיד על הכלל.

oranfu אוהב/ת את זה.
  3. alexshw Member

דברים כאלה צפים כשהניהול לא מספיק טוב וכמובן זה מתבטא בתוצאות. שוב זה לא צריך להיות תלוי במידת ההצלחה של מוריניו. הדברים צפו כבר בעונה שעברה.
    זה צריך להיות אינטרס של בעלים בכלל. לא מאמין שיש בעלים שלא אכפת לו ממידת ניצול הכסף. יונייטד בנתה את הסגל בלי שום חוכמה מספר שנים.
    גם עכשיו יש הרבה שחקנים שלא ברור מה עושים בסגל עדיין.

גם צריך לחשוב תמיד על העתיד. מוריניו לא יהיה פה 25 שנים, לא 10, ולא בטוח שאפילו 3.

4. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא מבין ממש מבין מה אתה רוצה.
    תפקיד ההנהלה זה לתת למנג'ר את הכלים כדי לעמוד בציפיות. זה בדיוק מה שעושים אצלכם.
    הנפילות הם עם הבחירות במאמנים והבחירות שלהם לרכש השחקנים.
    ואן חאל ומוייס היו נפילות, בוא נראה מה יהיה עם מוריניו. ברור שיהיה הרבה זבל על שכר גבוה בסגל, ככה זה כשנופלים עם מאמנים יותר מדי פעמים.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. alexshw Member

חושב שהסברתי כבר קודם שאני רוצה שאיש כדורגל יבחר מאמנים ויעזור בהרכבת הסגל וגם ינתח את עבודת המאמן כל הזמן.
    לא כל שחקן שמאמן דורש נחוץ באמת להביא ע"ע שוויני למשל שכבר עונה לפני כן גילה כשירות עלובה ועוד היה צריך,להגיע לליגה תובענית.
    הדבר המתבקש זה לקחת סמכויות מקצועיות מהמנכ"ל. יונייטד מועדון גדול מדי וצריך אנשים שיתמקדו בענייני כדורגל.
    ראינו 3 שנים שהמודל של השדים לא עובד. זה מספיק זמן כדי להבין שדרוש שינוי.

6. פול סקולס Member

בסדר, אבל באותה הקלות שנפלנו עם מויס וואן חאל, אפשר ליפול גם עם מינוי כושל של אותה סמכות מקצועית שאתה מדבר עליה,
    והרי וודוורד והגלייזרים יהיו אלה שיצטרכו לתת את הדין לגבי האם הסמכות הזאת עושה את עבודתה באופן ראוי.

זה שאתה ממנה מנהל מקצועי ממש לא הולך להגביל את העיסוק של 'אנשי החליפות' ביונייטד לחוזי פרסום בלבד.

אם אתה מוצא מישהו יוצא דופן- נניח כמו רומיניגה וזאמר בבאיירן- אז כן, המודל שאתה מציע יכול לעבוד היטב,
    ובאמת תהיה הפרדה בין מי שמתעסק בכדורגל לבין מי שמתעסק בדברים שמסביב.

זה נשמע כאילו אתה מפנטז על איזה DoF אידיאלי, כשבפועל אין הרבה כאלה.
    אני לא מתנגד שננסה להביא אחד כזה,
    אבל בסופו של יום יכול להיווצר מצב שבו אתה סתם מוסיף עוד בנאדם בשרשרת הפקודות, כשוודוורד ושות' הם אלה אשר calling the shots.

oranfu ו-Mellow29 אוהבים את זה.
  7. alexshw Member

וודוורד calling the shots מתוקף סמכויות שניתנו לו. אין אף פעם שום הבטחה להצלחה. אני מחפש אנשים שיבואו מהתחום ויקבלו את הסמכויות המקצועיות שיש לוודי.
    אתה צריך לשאול את עצמך למה השכנים הפכו לקבוצה המצליחה בעיר בשנים האחרונות ואני יודע שגם שם אפשר לשאול הרבה שאלות על מינוי מאמנים.

8. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני דווקא מסכים מאוד עם הדעה של אלכס. העידן של פרגוסון היה ונגמר ולא בטוח שנצליח להביא עוד מנג'ר שהוא כל יכול ויכול למלא בהצלחה גם תפקידים של מנהל מקצועי.
    מקווה מאוד שמוריניו יצליח אצלנו, אבל לא בטוח שמדובר באדם שיכול כמו פרגוסון לגעת בכל אספקט מקצועי שקיים במועדון ולהתוות דרך מלמטה עד למעלה.
    בקיץ היו הרבה מאוד פרסומים שאנחנו מעוניינים ברמון רודריגס ורדחו - "מונצ'י" מסביליה, עד שסביליה הוציאה הודעה שהם ביקשו ממנו לכבד את החוזה שנשאר לו במועדון עד לשנת 2020 והוא הסכים.
    ככה שיכול להיות שבמועדון כן מחפשים מנהל מקצועי, שרצו את "מונצ'י", אבל כשהוא ירד מהפרק החליטו להמתין כדי לא להביא מנהל מקצועי רק כדי להגיד הבאנו, אלא לחפש מישהו שבאמת יהיה מספיק איכותי למועדון בדרג שלנו.

פול סקולס אוהב/ת את זה.
  9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני בעד דיירקטור אוף פוטבול, אבל אילו סמכויות מקצועיות כבר יש לוודוורד חוץ מנושא המנג'ר?

10. alexshw Member

זה לא עניין סמכויות זה עניין של ידע בכדורגל.
    בשורה התחתונה הכתובת במועדון להחלטות מקצועיות כולל בחירת מנג'ר מגיע לצוות חסר כל ידע נחוץ בתחום.

11. פול סקולס Member

נשאלת השאלה- ואני לא יודע לענות עליה בעצמי כי אני ממש לא מחובר לכדורגל כמו פעם, ולא מסוגל לצפות 90 במשחק שהוא לא של יונייטד, וכפועל יוצא אני גם לא מעודכן בשום דבר שקורה מחוץ לכותלי המועדון שלי-
    האם אפשר לסמן את כל הקבוצות המצליחות לפרק זמן ארוך יחסית בשני העשורים האחרונים (סתם כדי שיהיה תיחום), ולמצוא אצל רובן מכנה משותף של דיירקטור אוף פוטבול שעובד בצוותא \ מעל למאמן?

בסדר, באיירן מצטיינים בתכנון לטווח הרחוק כמו גם בדאגה להווה. אין ספק שהם משהו מיוחד וכבר דשנו בזה (גם זה אגב נתון לשינויים, וזה לא תמיד היה המצב אצלם).

ריאל מדריד, ברצלונה, האיטלקיות בעשור הקודם או רק יובנטוס בהווה, ארסנל וצ'לסי... האם בכל המועדונים האלה מעסיקים סמכות מקצועית בנוסף למאמן/מנג'ר?

מה גם שהעמדה הזאת שאתה מצפה מהגלייזרים ו/או וודוורד לנקוט היא עמדה שיש בה מעט מאוד אגו. להיות מסוגל להודות בפני עצמך "וואללה אני איש של כספים ולא של כדורגל, מוטב שאעביר את הסמכויות המקצועיות לאנשים שמבינים בזה יותר ממני" זה לא דבר של מה בכך.
    ואגב, יש מי שיטען שמיום הגעתם של הגלייזרים ליונייטד הם עושים בדיוק את זה-
    נותנים למנג'ר את כ-ל הסמכות המקצועית להחליט מה שהוא רוצה, כי הם לא מבינים בזה מספיק טוב.

יש בזה בעייתיות כי המנג'ר שבוחרים עלול להתגלות ככישלון- ומי כמונו יודע- אבל אתה פותר את הבעיה הזאת רק אם אתה מביא DoF שהוא שפיץ עולם.

נערך לאחרונה ב: ‏3/10/16
  12. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

@פול סקולס,

באיטליה נהוג לתת למנהל המקצועי לבנות את הקבוצה ולמאמן לעבוד עם הכלים שנותנים לו (מניח שיש תיאום ביניהם).

באנגליה, ברוב הזמן, היה את תפקיד המנג׳ר שנוטה לעשות הכול. המעמד של ונגר הוא משהו מיוחד בפני עצמו. מבחינתי אפילו לפרגוסון לא היה את הכוח שיש לו במועדון. עם זאת, עכשיו אפשר לראות לא מעט מועדונים ששינו גישה בהתאמה לעומסים של הכדורגל כיום ובונים מערכת מסביב למאמן - חלקם גם מביאים GM (אפשר לראות את אברטון הקיץ עם וולש ביחד עם קומאן או את בגירסטיין שהגיע לפני לסיטי והביא את פפ).

בספרד שתי הגדולות לא צריכות לבצע סקאוטינג טוב ו/או מרשים רוב הזמן, כי כוח המשיכה שלהן מספיק גדול כדי לקלוט כל שחקן שיחשקו בו. כן, מדי פעם אנחנו נראה החתמות של צעירים מעניינים (ראה ערך: וראן בריאל, טר שטגן בברצלונה), אבל לרוב הן במילא מביאות כוכבים מוכחים כדוגמת בייל וסוארז. על אתלטיקו מיותר להרחיב, שכן העבודה של המאמן שלה על הקווים היא כנראה מהמרשימות שנראו אי פעם.

לטעמי, בגלל שהחשיפה בכל העולם - הרבה מעבר לכדורגל - כ״כ גדולה, כולם כבר מכירים את כולם. מעבר לכל התוכנות והסטטיסטיקות המתקדמות כל ילד בן 8 יכול לדעת היום מי זה שחקן X ומי זה מאמן Y. בסופו של דבר, אפשר להתחכם ולנהל דיונים במשך עשרות עמודים, אבל המשוואה נשארה פשוטה גם בשנת 2016: תפגע באיש הנכון ותצליח. זה יכול להיות GM, זה יכול להיות מאמן, וזה גם יכול להיות שניהם.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. alexshw Member

אפשר לתת את הדוגמא של ברצלונה. אומנם המודל שם אחר - קבוצה היא כמו רפובליקה, העם קרי האוהדים חברי המועדון הם אלה שבוחרים את מי שינהל את המועדון - הנשיא, אבל גם שם יש מנהלי כדורגל בנוסף.
    נכון שהייתה להם את הזכות לגדל את השחקן הגדול בדורו(או אחד מהשניים לא משנה) אבל תראו איזה קבוצות בונים שם מאז 2004. אי אפשר לפתור הכל במסי, צ'אבי ואינייסטה שגידלו אותם לפניו. חוץ מפפ אני לא חושב שהם מינו מאמנים גדולים מדי(אולי טיטו עליו השלום יכל להיות כזה אבל לצערינו הוא חלה והלך לעולמו אחרי קריירה קצרה). זה אומר שהבניה שם הייתה בידי אנשים שמבינים כדורגל וחילופי מאמנים עברו בצורה יחסית חלקה, כאשר יש סגנון קבוע ובסיס חזק מאוד. כלומר יש שם שיטתיות בעבודה.
    למה ריאל היא פחות הישגית מברסה בצורה משמעותית בכל השנים האלה? בריאל הניהול שם קידש את השמות, קידש את האינדיבידואל. באמת רודפים אחרי חולצות. אילו בברסה קידשו יותר את הקבוצתיות.
    והנה התוצאות.

לא רואה בעיה שבעלים יזהו את הבעייתיות בניהול הדברים כי בסופו של דבר זה גם מתורגם בהוצאות שלא השיגו את המטרה. מוודי אין מה להודות, הוא כאמור בדיוק מבצע את עבודתו לפי סמכויות שניתנו לו.
    לא מצפה מבעלים להבין בכדורגל, אלה בדיוק לפצל סמכויות ולתת למישהו שבאמת מבין את כל רזי הניהול המקצועי של הכדורגל את הסמכויות המתאימות.

אגב דווקא בעניין סקאוטינג ועניין אקדמיה וודי כן הזיז את העניינים וזה לזכותו. עדיין זה לא מספיק כי מה עם הקבוצה הבוגרת?

14. ManUnd Member

בארסה מאז התקופה של פפ מתבססת על אותו שלד.
    בנוסף על כך הם הביאו את החלוץ הטוב בעולם(למרות שהפתיחה שלו העונה לא כה טובה)ואת השחקן הטוב או השני הטוב בעולם בעתיד.ההגנה שלהם כבר שנים לא טובה.
    רק העונה הם בנו בנייה איכותית ורחבה לסגל.

Sent from my ONE E1003 using Tapatalk

oranfu אוהב/ת את זה.
  15. פול סקולס Member

@רודמן מסכים לחלוטין עם השורה התחתונה שלך. זה מה שניסיתי להגיד בעצמי. אם יש לך את האנשים הנכונים, זה לא משנה איך אתה מגדיר את התפקיד שלהם.

יש לי את הספקות שלי לגבי היותו של מוריניו האיש הנכון ביונייטד,
    אבל לפני כל דיון כזה חייבים להיות הוגנים ולומר שהשיקום של יונייטד והחזרתה לקדמת הבמה זו חתיכת משימה.
    אני לא אבקש מאף אחד כאן לרחם על מישהו שלוקח את העבודה הזאת ומקבל עליה מיליונים על גבי מיליונים,

אבל עם המשאבים העצומים שיש לנו, ועם זה שרוב ציבור האוהדים שלנו + התקשורת האנגלית מצפים ל quick fix למרות שכל בר דעת יבין שאחרי כל השנים האחרונות אנחנו נמצאים בחתיכת ברוׁך שאין כ"כ פתרונות קסם לגביו...

נו, אפילו ש'הצלחה' ו 'כישלון' אלה מושגים אמורפיים, אני מרשה לעצמי לכתוב שהסיכוי להיכשל כמנג'ר ביונייטד גבוה הרבה יותר מהסיכוי להצליח.

cheddar אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.