מנצ'סטר יונייטד 2017/18-מוריניו מכה שנית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏9/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

במה הוא צודק? סקולס טעה במשהו בניתוח שלו על פוגבה?

בכל אופן לדעתי מנג'ר לא צריך להגיב לפרשנים בלי קשר למי הם ואיפה שיחקו, גם לקראגר לא הייתי רוצה שהוא יענה. תכף גם יתחיל לעשות חיקויים של הגבות שלהם.

alexshw אוהב/ת את זה.
  2. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

תגובות כאלה רק מחזקות את התחושה שאתה לא צופה בהרבה כדורגל מחוץ ליונייטד, שזה לגיטימי, אבל מדבר כאילו אתה כן. אף אדם שעקב אחרי הקריירה של סטרלינג לא היה מנפק תגובה כזאת. אז על סמך מה אתה עורך את ההשוואה בינו לבין לינגארד?

לסטרלינג מעולם לא הייתה בעיה של "מוח כדורגל" או של קבלת החלטות. כבר בגיל 18 הוא הפגין אינטיליגנציית משחק לחלוטין לא אופיינית לשחקן התקפה בגיל הזה. הבעיה של סטרלינג תמיד הייתה טכנית יותר - הביצוע. הכדור האחרון, הסיומת מול השער.

לסטרלינג גם היה הרבה יותר מרק ה"עונה ההיא עם סוארז". עונת 14\13 זה לא מה שגרם לסיטי לבוא עם הצעה של 50 מ' ליש"ט, אלא 15\14, במיוחד החצי הראשון שלה. בלי סוארז, סטרלינג הפך לשחקן הכי טוב ומשמעותי שלנו ובערך סחב את הקבוצה הזאת על הגב. מעט האיכות ההתקפית שהייתה לה (מאחר וסטארידג' היה פצוע רוב הזמן) הסתכמה בו. הוא עשה את זה בגיל 19, ומכל מני עמדות מוזרות (בכלל לא בכנף) מאחורי החלוץ או כ9 נסוג.

בקיצור אין שום השוואה בינו לבין זאהה, רדמונד, או הטייפקאסט הזה של ארון לנון וחברים. זאת השוואה שמתבססת נטו על הדרכון שלו ועל צבע העור שלו, שזה מגוחך ואפילו קצת מעליב.

אני לא אעמיד פנים שאני עוקב אחרי הקריירה של לינגארד מגיל צעיר אבל אף פעם לא קיבלתי רושם שיש לו איזה משהו מיוחד ברגליים. זה לא נראה לי כמו שחקן שהכשרון שלו הביא אותו למקום שהוא נמצא בו.

oranfu, k_700 ו-alexshw אוהבים את זה.
  3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטרלינג העונה מביא מספרים מעולים ועם זה אני לא הולך להתווכח, זה בסופו של דבר מה שהכי חשוב. יש אצלו שיפור משמעותי בסיומת.
    לפני העונה אני לא ממש התרשמתי שהוא מתקדם, ראיתי את אותם הליקויים שראיתי אצלו בגיל 17-18.

oranfu אוהב/ת את זה.
  4. avdz7 Member

לגבי מה שסקולס אמר על פוגבה אני מאה אחוז איתו, התכוונתי לגבי זה:
    ‘Scholes will be in history as a phenomenal player – not as a pundit. If one day Paul decides to become a manager I wish that he can be 25 per cent as successful as myself.’
    בעניין יכולת הפרשנות של סקולס אני לא בטוח, אבל אפשר לומר שהוא ענה לו יפה...

5. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

השאלה איזה פרשן סקולס לא רלוונטית (אגב מאז שרוני לא ביונייטד והוא לא צריך לסנגר עליו הוא משתפר). יש מי שתפקידו לאמן ויש מי שתפקידו לפרשן, ומוריניו בטח שלא מוסיף לעצמו כבוד עם התשובה הילדותית הזאת.

alexshw אוהב/ת את זה.
  6. DRORIKO Member

גם אני לא מת על זה, אבל עד היום זה היה סתם מוריניו-טרולינג. ברגע שהוא מתנגח בסקולס זה חציית קו אדום. זה לא לכבד את המורשת של המועדון שאתה עובד בו.

7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

"הביצוע" "הכדור האחרון" "הסיומת מול השער" לא שווה ערך לקבלת החלטות לא נכונה שבאה לידי ביטוי גם בסיומת ולדעתי הרבה פעמים גם במסירה האחרונה?
    אני גם מסכים עם גיל שעד לעונה הנוכחית סטרלינג לא הראה שום שיפור מהתקופה אצלכם, השנה קבלת ההחלטות טובה הרבה יותר.

8. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

ממש לא. שחקן שלא יודע לסיים מול השער או לתת מסירה\קרוס בחוזק הנכון זה מבחינתך עניין של קבלת החלטות? מה הקשר בכלל? אתה מתחיל לחפש בנרות את הקשר לתאוריה שלך.

הבעיות שלו היו ברובן בעיות של טכניקה עם הכדור. הוא היה מגיע מול השוער ובועט דרדל'ה או החוצה, או שהרעיון שלו למסירה האחרונה היה נכון אבל הביצוע רע.

גם אני מסכים שעד העונה הוא לא התקדם מילימטר ואני אומר את זה שנים. מה הקשר? הוא עדיין מעולם לא היה שחקן טיפש או עם קבלת החלטות רעה, בטח שאין שום קשר בינו לבין כל מני זאהה ורדמונד.

oranfu, k_700 ו-Mellow29 אוהבים את זה.
  9. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני לא חושב שזה צריך להיות קשור להיסטוריה של השחקן. מוריניו גם החמיא לקריירה של סקולס אצלנו, אבל מה שהוא עשה במדים שלנו לא רלוונטי. זה לא שלמוריניו צריך להיות חוק אחד לקראגר ואחר לסקולס.

ובכל מקרה, ההתעסקות עם פרשנים באמת מיותרת. לא שפרגי לא עשה את זה קצת, אבל חבל על האנרגיה. אז מישהו אחר.

avdz7 ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  10. k_700 Member

זה בעיקר מסמן על תחילת הסוף כשאתה מתחיל להתעסק בעיקר עם פרשנים שהם סמלי עבר.

קרה לנו כבר בכל אחד מהמקרים האחרונים.

הפרשנים האלה יחכו לו בסיבוב ובלי עין הרע עם הכדורגל שלנו לא תהיה להם בעיה להכנס בו.

בסופו של דבר דעתם משפיעה מאוד על דעת הקהל המקומי ולבסוף על ההנהלה.

צעד מאוד מטופש מצד מוריניו אבל זה הוא כשהוא מאבד את זה.

11. alexshw Member

זו הסיבה לדעתי שהוא הפך למאמן מיושן עם השנים. במקום לעסוק בכדורגל הוא עסוק בריבים.
    ככה הוא גם ממאיס את עצמו על המערכת ופשוט מקצר לעצמו את תקופת העבודה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

12. oranfu Member

סטרלינג רחוק מאוד מלהיות שחקן שלוקה באינטליגנצית משחק. אנחנו מדברים פה על שחקן שהראה יכולת גבוהה במספר עמדות שונות עוד לפני גיל 20, בגרות מנטאלית והבנה טקטית ברמה גבוהה בכל עמדה ששיחק (קשר באגף\מגן\חלוץ\קשר מאחורי חלוץ בשיטת יהלום). הוא שחקן שעושה הרבה דריבלים ולא היו לו כמעט איבודי כדור מהרגע שעלה לבוגרים. מי שטוען שהוא לוקה באינטליגנציה או לא עקב או שיש לו אינטרס לטעון אחרת.

לסטרלינג יש כל מה שצריך ברמות הגבוהות. הוא מאוד מהיר (יותר מלינגארד), הוא מאוד חזק (ג'רארד סיפר שהשחקן היחיד שהוא פחד להיכנס איתו לתיקולים באימונים היה סטרלינג) ויש לו טכניקה מצוינת בכל הנוגע להובלת כדור ולנגיעה ראשונה. לא רק שהוא היה חכם עם הכדור וקיבל בד"כ החלטות נכונות, הוא גם מאוד חכם עם התנועה שלו בלי הכדור (בניגוד לאנגלים הקלאסיים כמו לנון\וולקוט...) ותמיד עבד מאוד קשה על המגרש.
    תמיד היה לו ליקוי אחד (משמעותי) במשחק שלו וזה הכדור האחרון. הוא היה מקבל החלטות נכונות אבל הבעיטה\מסירה אחרונה היו מבוצעות לרוב בצורה רעה מאוד (כמעט רשלנית). הוא היה מאוד מתסכל במובן הזה אבל הוא עדיין באמת צעיר.
    מה גם שהוא מפגין יכולת גבוהה בערך מהרגע שעלה לבוגרים למעט איזה שנה אחת (שכללה חצי עונה של שביתה איטלקית). הרי כבר בעונה שעברה בסיטי הוא נראה טוב.

אני מסכים עם גיל, אגב, שזה בדיוק אותו שחקן שעלה לבוגרים אצלנו. אני לא רואה שם שום שיפור. הוא פשוט רץ עכשיו בקבוצה חזקה מאוד וגם כל מיני דרדלה שלו נכנסים עכשיו מה שלא כל כך קרה בעבר. אבל אני לא רואה שם שיפור, טכניקת הבעיטה עדיין מביכה.

מיותר לציין שהוא שחקן בלב אחר לחלוטין מלינגארד.

13. סולשאאאר Member

14. סיונרה Member

כולם קיצונים אנגלים צעירים ומהירים שעיקר היכולת שלהם היא עם הכדור ולא בלעדיו, זה נראה לי כמו אחלה השוואה. סטרלינג פשוט טוב יותר מהאחרים ופרץ בגיל צעיר יותר.זה שהעונה הוא התקדם מאוד אף אחד לא יחלוק עלייך. אבל עד עכשיו בתור אוהד נייטרלי היה לי ברור שכשהכדור יגיע אליו והוא יצטרך לקבל החלטה אחרי מחשבה של יותר מעשירית שנייה זה כנראה ייגמר לרעתו.
    גם קובאצ'יץ', מודריץ' וראקיטיץ' מושווים הרבה פעמים אחד לשני, כולם קשרים, לבנים, כולם קרואטים, ממש לא אותו סוג של שחקן, האם זה עורר אצלך את אותה ההסתייגות?
    מעצבן אותי שבכל פעם שמישהו אומר משהו על שחקנים שחורים הוא ישר הופך לאיזשהו סוג של גזען בארון. דווקא מי שחושב שההשוואות הללו מקורן בגזענות, צריך לשים לב שהוא לא אומר את זה רק כשמדובר בשחורים.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  15. oranfu Member

רק שסטרלינג, בניגוד לנראטיב שמוצג פה, ממש לא שחקן טיפש וחד גוני כמו האחרים. הוא גם לא באמת השתפר מלבד כמות השערים אבל כשלוקחים בחשבון באיזה קבוצה התקפית הוא משחק ושכל דרדלה פתאום נכנס לו...

אגב, אני אמנם לא ממש מתעניין בכדורגל הספרדי אבל לא ראיתי שמישהו משווה בין שלושת הקרואטים הללו. זה גם כנראה יהיה קצת פחות מעליב כי לא קוראים להם שחקנים שלוקים באינטליגנציה.

golding אוהב/ת את זה.
מצב נושא:
הנושא נעול.