מנצ'סטר יונייטד 2017/18-מוריניו מכה שנית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏9/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. owen11111 Member

על רגל אחת:
    זה קשור לזהות הבעלים ומבנה הבעלות. אני לא בקיא כיצד הסינים מתנהלים עם הקבוצות האיטלקיות, אבל גם בסיטי וגם בפסז' יש ניפוח הכנסות שרובו מלאכותי לחלוטין.

בסיטי זה מקבל ביטוי בעיקר ב- Commercial Revenues שלהם, סעיף שמכיל לרוב את ההכנסות הנובעות מהסכמי חסות כאלה ואחרים. הסכמי חסויות יצרו לסיטי שנה שעברה 178 מיליון פאונד, לצורך השוואה: ארסנל הכניסו 106 מיליון פאונד, ליברפול 115. המספר הזה נופל למעשה רק מארבעה מועדונים: בארסה, ריאל, באיירן ויונייטד.
    ואנחנו מדברים על מועדון שלא מצליח למלא את האצטדיון שלו לקראת רבע גמר ליגת האלופות, כן?

ב-פסז' זה אותו סיפור עם הסכם החסות, אבל שם בנוסף יש את אל גז'ירה (אם אני לא טועה), שרכשו גם את זכויות הליגה הצרפתית בסכום מנופח וחסר פרופרציות ובנו את העסקה בצורה כזו שמירב הכסף יזרום אל פסז'. אבל אני באמת פחות בקיא בחומר בליגה הצרפתית, אולי אבדוק את זה בהזדמנות.

באיטליה, עד כמה שאני מבין, התאגידים הסינים אומנם רכשו את אינטר ומילאן, והם מזרימים לא מעט כסף פנימה. אבל בניגוד למה שקורה עם פסז' ועם סיטי, שם חברות "לא קשורות" מזרימות כסף באמצעות חסויות, כאן הבעלים הם אלה שמשקיעים מכספם ולא באמצעות חברות "חיצוניות". בשורה התחתונה, ה- FFP חיי בשלום עם כסף מלאכותי שמוזרם בעסקאות חסות מנופחות, אבל לא מוכן לקבל מצב בו המועדון משתמש בכספי הבעלים.

נערך לאחרונה ב: ‏19/7/17
  2. golding מנהלים

סיטי ופריז מצפצפות על אופ״א כבר שנים. לא רוצה לחשוב איך עולם הכדורגל היה מגיב אם צ׳לסי הייתה חותמת על הסכם חסות עם חברה של רומן.

3. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא היו מגיבים.

You are the famous משהו או וואטאבר אחר שאתם מאמינים לו.

Gianzola ו-golding אוהבים את זה.
  4. alexshw Member

אופ"א חזקה על חלשים. היא תטפל באיזה קבוצה רומנית או דינמו מוסקבה שלא מעניינות איש באירופה.

oranfu ו-Sir Alex Ferguson אוהבים את זה.
  5. alexshw Member

6. EO11 בפה אליל היכל התהילה

כמובן שההסבר מצוין ואני עצמי מודע לכל הבעיות סביב הפייר פליי, אבל במקרה של אינטר ספציפית הבעלים הקודם, אריק תוהיר, חתם על הסכם מול אופ"א שמחייב את אינטר להציג תקציב מאוזן בשלוש עונות - 16/17, 17/18, 18/19, אחרת יינקטו סנקציות נגד הקבוצה. אינטר התקשתה לעמוד בהסכם במהלך העונה האחרונה, גם מכיוון שלא הצליחה כל כך במפעלים האירופאיים, וגם מכיוון שתוהיר לא עשה שום דבר בענייני חסות והכנסות "טבעיות" לקבוצה, ולכן עדיין אנחנו תחת העין העוקבת של אופ"א, שרוצה שבסיום עונת 17/18 נסיים עם תקציב מאוזן לכל הפחות. זו הסיבה שבאינטר רוצים קודם כל לאמוד את ההכנסות ובהתאם להן להעמיד תקציב רכש, בניגוד לקיץ הקודם שרכשנו שחקנים ב-160 מיליון אירו ומכרנו ב-20 מיליון.

כשאינטר תחזור לצ'מפיונס ליג, בתקווה שזה יקרה כבר בסיום העונה הקרובה, היא תחזור להיות כוח כלכלי משמעותי באירופה.

Die Werkself, Sir Alex Ferguson ו-owen11111 אוהבים את זה.
  7. Gass12 Member

צא אתי בבקשה למסע במנהרת הזמן אחורה לדצמבר 1989 בהנחה שהפורום הזה קיים ואתה אוכל לנו את הראש ומדכדך אותנו על הישגיו הדלים
    של הגאון סר אלכס פרגוסון שאז היה רחוק מהתואר גאון .
    פרגי החליף 16 שחקני סגל מהסגל שהוריש לו אטקינסון תמורת 13.5 מליון פאונד ( סכום עתק לאותם הימים ). בתאכלס חוץ מבריאן רובסון כל הקבוצה הוחלפה. פרגי הביא שמות כמו פאליסטר פול אינס סטיב ברוס לי שארפ מארק יוז ועוד..אלא שהתוצאות היו על הפנים . אנחנו ( אנחנו עאלק..אז עדיין לא אהדתי את הקבוצה ) אחרי 8 משחקים ללא ניצחון ומאיישים את המקום ה17 המאמלל . מקריאה בספר של פרגי הוא אמר זו "היתה התקופה הכי אפלה שלי בכדורגל. לראשונה חשתי לא בנוח לגבי המשרה שלי".
    האוהדים איבדו את הסבלנות ואחד מהם אפילו הניף שלט שהתפרסם : "שלוש שנים של תירוצים וזה עדיין חרא. להתראות, פרגי"
    אז תגיד לי אלכס וחבר מרעיו הנגועים בדכדוך ומלנכולה ממארת. אין בכם את היכולת להתעלות וללמוד וללמוד מעט מההיסטוריה.
    גם פרגי הגיע עם רקורד מוכח של הצלחות באברדין כמושיע ולא סיפק את הסחורה בהצלחה.
    אני נתתי את האמון במוריניו בעונה הקודמת ואמשיך להעניק לו את הקרדיט כי ראשית הוא רוצה!!! שנית הוא יכול!!
    אז יאללה פתח קצת עמוד שדרה ומעט אופטימיות.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  8. alexshw Member

זה דיון שניסו לפתח על למה כן צריך לתת לדוד משה להמשיך וחשבתי שמיצינו אותו.
    גם האגדה שפרגי התחיל גרוע ביונייטד לא ממש נכונה, אם ניקח בחשבון את הנסיבות והציפיות מיונייטד באותה תקופה.
    מוריניו לא היה הופך למאמן בטופ בשנות השמונים בדיוק כי לא הייתה לו את היכולת לבנות סגל חזק תוך חלון או חלון וחצי בגלל שקודם כל לא היה אז חוק בוסמן.
    חוץ מזה רק תזכיר לי באיזה שלב לפרגי היה סגל איכותי ויקר שהוא הפריע לו לשחק?

Rashford אוהב/ת את זה.
  9. golding מנהלים

איך אתה אומר דברים כאלה בכזה ביטחון? זו הנחה חסרת כל בסיס.

10. alexshw Member

אין לי ספק בכך. בתקופה שלפני חוק בוסמן הייתה חשובה יכולת להביא שחקנים מלמטה או לתת אמון בצעירים. למוריניו אין יכולת כזו וכולם יודעים מה טביעת העין שלו בצעירים.
    אם תסתכל על מה הייתה בנויה ליברפול שהיא הקבוצה הדומיננטית באנגליה בשנות השבעים והשמונים - זה בדיוק על הדברים האלה. היו שם שחקנים שאפילו באו מנון ליג. ראש בא מליגה רביעית.
    גם למאמן הייתה צריכה להיות אורך רוח במועדון לבנות את התלכיד במשך מספר שנים. מוריניו אדם שלא מסוגל להיות במערכת אחת יותר מ- 3 שנים מבלי שיהיה מסוכסך עם כולם.
    מוריניו לגמרי תוצר של עידן בוסמן.

11. golding מנהלים

אין לך מושג, כי אין לך דרך לאמת את זה. גם בתקופה שקדמה לחוק בוסמן היה אפשר להחתים שחקנים ולבנות קבוצות שלא מבוססות על שחקני בית בלבד, והדוגמאות שנתת מחזקות את זה. לומר שמוריניו בהכרח לא היה מצליח ליצור תלכיד זה בסך הכל הנחה שאין לה בסיס, היות ומוריניו מתאים את עצמו לעידן הכדורגל המודרני מעצם היותו מאמן בתקופה הזו. לא צריך לקחת ממנו את מה שיש לו, וזה יכולות ניהול סגל יוצאות מן הכלל ומנטליות של ווינר, שרק הולכת ומתפוגגת לדעתי.

"תוצר של עידן בוסמן" זה משפט כל כך חלול. כל הכדורגל המודרני הוא תוצר של עידן בוסמן.

owen11111, אלעד ו-gilad16 אוהבים את זה.
  12. alexshw Member

אם יש משהו שלא צריך ללמד אותי זה הסטוריה. לא כתבתי שמבוססת רק על שחקני בית אבל מורכבת במידה רבה. שוב לאותה ליברפול הייתה אקדמיה מרשימה פעם. עד סוף שנות התשעים.
    יכלת לשים רק 3 זרים במגרש, אז בסגל אולי היו לך 5 מקסימום. שחקן שגמר חוזה במועדון עדיין היה שייך לאותו מועדון. היו מיליון ואחד מגבלות למאמן שרוצה לבנות קבוצה. לכן פרגי התחיל לבנות קבוצה גדולה ראשונה ב - 88 בערך וסיים רק ב - 92.

היום למאמן יש הרבה יותר חופש פעולה בשוק העברות כשאתה בקבוצה אנגלית בכירה לפחות.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

איך הטענות שלך מסתדרות עם העובדה שמוריניו לקח עם פורטו את ליגת האלופות (וטראבל באותה עונה) עם הרכב שכלל 9 פורטוגלים ושני זרים בלבד (קרלוס אלברטו ודרליי מברזיל, שגם הם לא תוצר של חוק הבוסמן)?

14. Raulito Madridista

http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2014/08/21/1408612638896_wps_5_Manchester_United_manager.Xxx

התגלגלתי אתמול למגזין ישן מאוד של 'שם המשחק ', עם כתבה לפתיחת הליגה האנגלית ב-2007/08. כותרת המשנה על מנצ'סטר יונייטד הייתה 'צ'לסי של הצפון'. בזמן שמוריניו לא השתולל למרות שאיבד את הכתר האליפות - דווקא אלופת אנגליה, הקבוצה של פרגוסון שזכתה באליפות נהדרת - הייתה פעילה לחלוטין. היא השקיעה 75 מליון ליש"ט והעמיקה את הסגל בצורה בלתי-רגילה. הארגריבס הגיע מבאיירן אחרי חיזורים רבים, הצעירים המבטיחים נאני ואנדרסון הגיעו מפורטוגל וגולת הכותרת אולי היה קרלוס טבס שנרכש מווסטהאם בתמורה ל-30 מיליון יורו. באותה עונה יונייטד זכתה כמובן בדאבל - אליפות אנגליה וכן גביע האלופות הראשון שלה מאז 1999 והשלישי בסה"כ. קיץ לאחר-מכן היא צירפה גם את דימיטאר ברבאטוב ויצרה סגל מפלצתי בחלק הקדמי כשלצד אלה אסור לשכוח שלא רק כריסטיאנו ורוני היו אלא גם גיגס, ג'י-סונג פארק ועוד.

אני חושב שלמרות שנאני ואנדרסון לא עמדו בציפיות - רכישתם, ובעיקר זו של טבס - הפגינה יומרות בצורה בלתי-רגילה. יונייטד הייתה קבוצה מעולה עוד קודם לכן וזכתה באליפות נהדרת. האגריבס 'נהרס' בגלל הפציעות אבל בעונת הבכורה היה חשוב. קיץ די מוצלח הייתי אומר היה אז.

15. alexshw Member

פורטו מועדון פורטוגלי בכיר מאז ומעולם והם עשו רכש מאסיבי מקבוצות הליגה הפורטוגלית ב- 2002, מה שפורטו עושה לא מעט גם לפני מוריניו וגם אחריו.
    במפעל עצמו אין ספק שהוא הפתיע ויצא גדול ואני לא טוען שהוא תמיד היה מאמן לא טוב. אני טוען שהוא תוצר של חוק בוסמן כי הוא רוב הקריירה חי על כיסים עמוקים ורכישות יקרות.
    שזה מצב שונה לגמרי למה ש - GASS תיאר עם פרגי ב - 89.

מצב נושא:
הנושא נעול.