מנצ'סטר יונייטד 2017/18-מוריניו מכה שנית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏9/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

עוד לא שמעתי הסבר מספק למה האריכו לו את החוזה אחרי הפציעה.

2. alexshw Member

בשביל החולצות.

3. סולשאאאר Member

אופי, נוכחות בחדר ההלבשה... לא שאני בעד,
    אבל זה משהו לא מאוד יוצא דופן בכדורגל.

4. alexshw Member

נוכחותו מזיקה. ציינתי בעבר שהוא גם מייצג את האינדיבידואליות שזה הכי לא יונייטד וגם מפריע לשחקנים צעירים ובכלל שחקנים אחרים להתפתח.

הגעתו מצביעה על זה שביונייטד אין נפש חיה עם הבנה בכדורגל.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

5. Raulito Madridista

הרבה מאוד קבוצות במצבה של יונייטד היו לוקחות את זלאטן אשתקד והעונה שלו בטח לא הייתה כישלון, יש כאלה שגם את זה לא ידעו 'להעריך' או לנתח נכון. הארכת החוזה לדעתי הייתה יותר אקט ג'נטלמני, ברור שהוא ולוקאקו יחד זה לא יסתדר וזלאטן לא שחקן שהוא המבוגר האחראי שיעלה מהספסל ויעשה סדר[חואן מאטה הפך להיות שחקן כזה? לדעתי עדיף לו לעזוב ולחזור לשחק כדורגל באופן קבוע, אבל בטח יצטרך לשנות משמעותית את גובה השכר שלו בקבוצה אחרת, לא חושב שיש לו מקום בקבוצה גדולה]. אתם מזמן לא מנצ'סטר יונייטד, צריך להפנים את זה, ואני עדיין בדיעה ששחקן גדול באמת, מכל הבחינות - יכולת[ויכוח לגבי פוגבה!], אופי[ויכוח לגבי פוגבה] ועוד ועוד - יצליח לפרוץ בסופו של דבר למרות המגבלות. מאמן טוב וקרקע נוחה הם משמעותיים אבל הם לא הכל.

6. k_700 Member

כי אחריו, כלומר העונה, ממש עשינו חיל בכל התחומים שצינת.

מתי תרד כבר מהעץ הזה שזלאטאן דרדר אותנו לתהומות שלא נגענו בהן לפניו או אחריו?!?

לא ראיתי איזה צעיר מתפתח פה גם העונה כשהוא לא רלוונטי.

לא ראיתי איך אנחנו משחקים פחות על אינדיבידואליזם גם העונה כשהוא כבר לא רלוונטי.

לא שזלאטן זה השחקן הכי טוב בשוק שהיינו צריכים לקפוץ עליו לפני שנתיים, אבל ברור שהוא לא מקור הבעיות שאתה מתאר פה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. alexshw Member

אם תרצה חלק ניכר מההבדל בין מקום 2 ל- 6 זה לוקאקו במקום זלאטן. תראה איך הוא תורם להתקפה תחת מגבלות מוריניו. בסוף לא פעם זה הביא 3 נקודות במקום להתקע עם תיקו כמו בהמון משחקים עם זלאטן.
    זלאטן כבר סתם היה עמוד חשמל שתקע הכל. לוקאקו גם יותר קליני מזלאטן גם יודע לתת כדורים טובים לאחרים.
    9 מחזורים לסוף יונייטד עברה את מנת שערי הליגה שלה מהעונה שעברה.

זלאטן רכש פשוט לא נכון מקצועית.

8. k_700 Member

אמממ לא.

ההבדל בין מקום 2 למקום 6 זה קבוצה שהתחזקה בעוד איזה 250 מליון פאונד.

שכחת אבל זלאטאן תרם לך 26 שערים בעונה שעברה(מינוס חודשיים וחצי בסוף כשכבר היה מושבת).

זה לא שהתחלת לשחק כמו ברזיל 70 אחרי שזלאטאן הלך.

חיזקת את הקבוצה שלך לרמה שהיית אמור להיות היום בדיבורים על חצי גמר אלופות, במקום זה בעונה די חלשה בליגה אתה כרגע מקום 2 עם סגל שנבנה בתקציב של 700 מליון פאונד, הפרחים בדרך.

זלאטאן בערך באותה תקופה בשנה שעברה כבר היה מושבת, אני לא זןכר שהקבוצה התפוצצה בחודשיים וחצי אחרי שנפצע והתחילה לשחק כדורגל.

העונה עברת את מנת השערים של העונה שעברה? וואו שמחת זקנתי בראש חוצות.
    איך עשית את זה? ממש הישג מדהים, בטוח השתפרנו.
    זלאטאן אשם.

אתה מצחיק אותי כי אתה לא צריך לשכנע אותי שב2017-18 לוקאקו חלוץ טוב מזלטן.
    אבל אנחנו משחקים בדיוק באותה גישה, יירוטים לראש של לוקאקו ולקוות לנס .

נערך לאחרונה ב: ‏22/3/18
    oranfu אוהב/ת את זה.
  9. Raulito Madridista

התגובה לא כוונה אליי, אבל לדעתי ההשוואה לא מדויקת, בקבוצת כדורגל יש עוד המון אלמנטים, מעבר לשחקנים אחרים. יונייטד כן השתפרה השנה אבל מצחיק לכתוב את זה עליה כי ההתקדמות לא הייתה כפי שציפו, זו התקדמות קטנה ביחס להשקעה וגם לטייטל המפוצץ 'תסמונת העונה השנייה' של מוריניו(ובלי קשר אליו, מדובר בעוד עונה שסגל קיים רץ). היא השתפרה מ-6.5 ל-7\7.5. בשנה שעברה כנראה לא היה אפשר להביא את לוקאקו. בלי זלאטן המצב היה הרבה יותר גרוע.

זלאטן: 17 שערי ליגה ב-28 משחקים.
    לוקאקו: 14 שערי ליגה ב-29 משחקים.
    גם הסה"כ הכללי שלהם הוא אותו הדבר כמעט.

לא רואה הבדל יוצא דופן. הנה גם העונה מרסיאל פתח טוב ו-'נתקע' בלי קשר לזלאטן. אגב, כל המשחקים של יונייטד בצ'מפיונס עד עכשיו היו מביכים מבחינת איכות היריבה, זה הרגיש שהקבוצה עדיין בליגה האירופית ב-2016/17.

10. alexshw Member

זלאטן בהחמצות שלו איבד לנו לא מעט נקודות. שוב אתה מתווכח לצורך ויכוח. אתה מנסה לשכנע את המשוכנע שיונייטד לא משחקת טוב.
    סיימתי את הדיון.

תעמוד מול המראה ותתווכח עם עצמך.

11. k_700 Member

״השתפרנו מ4.5 לכיוון ה5.5 לא מעבר.

וכל זה כשרכשנו קשר אחורי מהאלופה, את הקיצוני הכי טוב בליגה בשנתיים האחרונות, חלוץ ב80 מליון פאונד ועוד בלם ב40 מליון.

שאפו.

אלכס, מצוין אתה יכול לזרוק איזה חצי משפט שהוא אולי עובדה בעינך רק כדי לנסות לחפש דרך מילוט ולברוח מהדיון.
    מקובל.

אבללל כדי שלא תבלבל גם אחרים-
    זלאטאן מחמיץ.
    מה עם לוקאקו, ראשפורד, מארסיאל ואלכסיס? הם לא החמיצו לך שערים שהיו מביאים נקודות? או שזה רק זלאטאן ובכמות.

ואני לא מנסה להאשים שחקן התקפה שנראה פחות טוב יותר במסגרת שלנו.

הכשלון שלנו עם הצלחה של שחקנים הוא מערכתי, לא כי קנינו שחקן ״אינדיבידואלי״.

אנחנו בכלל לא משחקים בצורה שונה עם לוקאקו בחוד וזה ברור לכולם, כולל לך.

12. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אין לי שום טענה לזלטאן עצמו. בניגוד ללא מעט "כוכבים" שהיו כאן בשנים האחרונות, הוא עשה את המיטב שלו. אבל ההחתמה שלו היא סמל לכל מה שמקולקל פה מאז ה-8 במאי 2013, שהוא היום בו מנצ'סטר יונייטד מתה והשטאג FC קמה תחתיה: רדיפת שמות גדולים בלי קשר למידת התאמתם המקצועית, באזז והצהרות ללא כיסוי על הדשא, וכדורגל מימי הביניים.

avdz7, yonmu ו-alexshw אוהבים את זה.
  13. k_700 Member

אני ממש הייתי נגד הצירוף של זלאטן לפני שנתיים, אין לי מה להסתיר כי כולם קראו את זה פה.
    לא שיניתי את דעתי, אבללל- היום במרחק של שנתיים מהסגירה שלו אצלנו, אין לי ספק שזה רכש של מאמן הרבה יותר מההאשטאג וכל הקשקושים האלה(מי ישמע כמה גם המועדון הפעיל אותו השנה כשהוא יעני היה פה אבל לא שיחק, אם תכלס הרעיון היה רק לשווק אותו היו עושים את זה בשלל דרכים וכשהוא במשך כמה חודשים טובים שיקם את הברך אצלנו וגם התאמן, אבל אף אחד כמעט לא שמע עליו).

לדעתי, זה היה ככה-
    הציעו למוריניו X כסף לעונה ראשונה והבטיחו לו חלוץ יקר מאוד בקיץ של אחרי(שהיה נראה שזה גם הולך להיות קיץ שיהיה בו מבחר של חלוצים עם שם על המדף), לקיץ הראשון הפריוריטי היה להשיג קיצוני לא זול עם שם, ואת פוגבה ביחד עם בלם שהוא לא התפשר עליו.

זלאטן הייתה האופציה הכי מתאימה לכדורגל שמוריניו רצה להנחיל פה, בערך מה שמסכם את גבול יכולתיו כמאמן בימים אלה.
    זלאטן היה פתרון זמני אבל תואם מאוד לכדורגל של מוריניו.
    שנתיים אחורה, אף אחד לא באמת חשב פה שזה הכדורגל שנכוון לשחק, אפילו אני, מי שלא האמין שיש לנו 20 אחוז להצליח עם מוריניו לא האמנתי שבמרחק שנתיים זה יהיה בדיוק הכדורגל העלוב שנשחק ועם כל הכשרון הזה שיש לנו ושהיה ברור שעוד נוסיף.
    אבל זלאטן בדיוק התאים לנישה של אז ולמען האמת גם לנישה היום, כי גם עם לוקאקו ו"הסו קולד עברנו כבר את מכסת השערים מהעונה שעברה 8 מחזורים לסוף", אנחנו משחקים בדיוק אותו הדבר.

ופה זה מתנגש עם הטענות ההזויות שאלכס מנסה לייצר, כאילו כל המשחק שלנו בעצם נתקע על זלאטן, כל הקבוצה עצרה מלכת, כשרונות העל נחסמו ולא יכלו לפרוץ קדימה כי הכדורגל היה תבעט את הכדור הכי מהר וגבוה שאתה יכול לזלאטן...

כל התיאוריה בשקל 90 הזאת של מלך התאוריות בשקל 90 הייתה יכולה להיות נכונה אילולא לא היינו מתעוררים מהסיוט שבעצם תקחו את המשפט האחרון תחליפו את זלאטן בלוקאקו ותקבלו את סגנון המשחק של יונייטד מודל 18.

המסקנה המתבקשת היא שזלאטן לא באמת היה רכש האשטג אלא לגמרי רכש של מאמן, שהתאים מאוד לשיטה שלו, שהיה פתרון זמני עם נסיון וזול.
    כמובן פתרון שאני לא מנסה להצדיק כי הוא לבד התיישב עם לא מעט חסרונות שפגעו בתפקוד הקבוצה(ושוב, זה לא משהו שהשתנה גם אחרי שזלאטן עזב- שזה בפועל באיזור מרץ בשנה שעברה).

הוא גם בלא היה כשלון גמור כמו שמנסים להציג אותו.
    29 שערים ב50 ומשהו משחקים בגיל 34, זה לא יכול להיות כשלון.
    הכשלון הוא שלנו כי כמובן שהוא הותאם לשיטת משחק של מאמן שהיה טוב אם היינו נפטרים ממנו בנובמבר בשנה שעברה,
    אבל זה לא שמה שראינו אחר כך, כולל עם הצטרפות של "הקיצוני /חלוץ הכי לוהט בליגה בשנתיים האחרונות מינוס החצי עונה הנוכחית" היה שונה.
    הקבוצה מקום 2, אין פה שום הישג מבחינת הדרך וסגנון הכדורגל.
    גם ברמה לא בדיוק השתפרנו, סיים שיט.

14. alexshw Member

תיאוריות בשקל שכותב אדם שהיה אמור להיות כבר הומלס מזמן אם היה באמת שם את הבית שלו.

זלאטן עמוד חשמל זקן שהרס את כל ההתקפה שלנו עוד בנוסף למוריניו.
    בלעדיו בעונה שעברה יונייטד לכל הפחות לא נפגעה. לפחות ראשפורד קצת יותר השתחרר.
    רכש אומלל ביותר. גם אם הגיע בחינם.
    הוא יכול להכניס את כל שעריו לתחת. הוא לא ניצח כאן אף משחק גדול.

זלאטן גוליבר בארץ הגמדים. בנה קריירה על ליגות גמדים. התקופה שלו באיטליה זו תקופת השפל הגדולה של הליגה הזו.
    גם נבחרת שוודיה איתו הייתה מוגבלת ומשעממת כשהמאמן החליט לשחק רק עליו.
    איתו הם עולים למונדיאל הזה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

נערך לאחרונה ב: ‏23/3/18
  15. k_700 Member

לאבד בית זה כסף קטן לעומת מי שהיה צריך ללכת אחרי ההימורים שלך ובשפה עדינה נגיד שצריך לבדוק אם הוא מסוגל בכלל ללכת היום.
    רגע, אתה לא זה שחגג פה את הקנייה של אלכסיס סאנצ'ז בינואר("רכש לטעמי, אני מבסוט מהרכש הזה, רכש שהוא לא האשטג אלא מקצועי נטו")?

לא זכור לי שבתום 12 משחקים במדי הקבוצה(שאצלך כקודש זה גם הרבה יותר מזמן סביר כדי לשחוט פרות קדושות או להמליך מלכים) כתבת משהו על השחקן שמתוך 12 הופעות נתן מחצית וחצי טובות(שגם הם במשחקי גביע מול שתי נמושות)?
    נניח, חלוץ בן 34 שכבש 29 שערים ב51 הופעות שחטת פה מההופעה השנייה שלו.
    אבל עם אלכסיס אתה קצת שקט לאחרונה.... אני מתחיל לחשוד שאולי המהמר המחונן מנסה להסתיר משהו.

אבל נעזוב לרגע את התחזיות הלא רלוונטיות שלך בצד ונעסוק יותר בלוגיקה שלך-
    זלאטן עמוד החשמל שהרס את כל התקפת יונייטד,
    well, איפה התקפת יונייטד בחודשיים שלא שיחק בסוף השנה שעברה ובכל השנה הנוכחית?
    זה בטח הצל הכבד.
    לפי הלוגיקה שלך אם הוא כל כך הרס את התקפת יונייטד אז לכל הפחות ההתקפה לא נהרסה השנה.
    איך זה שאני ואתה עדיין כותבים בכל דיון מחזור אחרי כל משחק שהדבר היחיד שאנחנו רואים זה כדורים שנשלחים קדימה לחלוץ מטרה עמוד החשמל התורן?

ורגע מה עם ראשפורד,
    איך שנה וחודשיים ללא זלאטן ופרח השכונות עדיין לא פרץ?
    הרי זלאטן מאוד הפריע לו לפרוץ, לא נניח המישהו מהקונטרול.
    איך זה שהוא עדיין לא פורץ ופה ושם מבליח ומייצר דיוני דיומא כאלה ואחרים?
    מוזר.
    כנראה הצל של זלאטן הרס לנו את העונה, אין לי הסבר אחר.
    זה פשוט הכי הגיוני.

מצב נושא:
הנושא נעול.