מנצ'סטר יונייטד 2017/18-מוריניו מכה שנית

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏9/7/17.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. alexshw Member

צריך להבין את הנסיבות. וידיץ' וריו היו צמד הבלמים הטוב בעולם באותה תקופה ופיקה הרגיש שהוא צריך לשחק קבוע ונראה כצמד יציב להרבה שנים קדימה. זה לא עניין של לחזות התפתחות. בכושר של הצמד ב- 2008 לפיקה באמת היה קשה לקבל כמות דקות משמעותיות והוא בצדק רצה לשחק קבוע. אי אפשר לחזות הכל.

נערך לאחרונה ב: ‏25/3/18
    Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  2. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

קשה להאמין לזה היום, אבל באותו זמן גם ג'וני אוואנס היה הבטחה גדולה.

3. alexshw Member

לא יותר גדולה מפיקה, אבל כן פרגי לא הכי הצטער להפרד מהספרדי כי חשבו שג'ונס הדבר הבא.

4. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

אין קשר, פיקה עזב ב-2008 וג'ונס נרכש ב-2011 כשפיקה כבר שחקן הרכב מבוסס בקבוצה הטובה בהיסטוריה.

5. alexshw Member

חח אוונס כמובן. סורי.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

פרגוסון ראה בפיקה כישרון גדול לעתיד ובגלל זה גם הביא אותו מברצלונה, אבל מצד אחד היה בהרכב את שניים מהבלמים הטובים בהיסטוריה שנראה בזמנו שלא יזוזו מההרכב עוד הרבה שנים, פלוס בלם צעיר (אוונס) שגדל במועדון וגם הראה הרבה כישרון, ומצד שני בחור צעיר מספרד שכבר הושאל לעונה אחת לסארגוסה ודרש דקות קבועות, ואז גם הגיעה קבוצת נעוריו מהמדינה שבה גדל ורוצה אותה, ועוד קבוצה בדרג של ברצלונה, אי אפשר היה להשאיר את פיקה במצב שנוצר, ולאור העובדה שמדובר בבן אדם ולא במכונה גם לא היה הוגן/נכון להשאיר אותו בכוח באותה סיטואציה.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה גם שפיקה היה שנה לפני סוף חוזה. לא שקיבלנו המון עבורו - נדמה לי איזה חמישה מיליון ליש"ט - אבל בסיטואציה שהיתה איתו, עם ריו ו-וידיץ', גם עם אוואנס, אף אחד לא הניד אז עפעף כי הוא בכל מקרה היה יכול ללכת כעבור שנה מבלי שנוכל לעשות דבר. וכל החוכמה שבדיעבד מיותרת.

8. alexshw Member

8 מיליון לדעתי

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

9. k_700 Member

פיקה לא שיחק מספיק(נראה לי שהיה לו שער אחד גם לקראת הסוף בנגיחה במשחק הלא חשוב מול רומא בשלב הבתים) וצריך להגיד את האמת- גם פרגוסון האמין לא פחות בכשרון אל אוונס באותם ימים.
    אוונס נכנס להגנה שלנו ברצף המשחקים ללא ספיגה של ואן דר סאר והיה מצוין, זה נשמע מצחיק היום אבל לא אז.

אי אפשר להגיד שפרגוסון האמין בפיקה לא פחות, אין לזה כיסוי.

חוץ מזה לדעתי גם אם היה באנקר בהרכב הוא היה דורש לעזוב בסוף לברצלונה, הוא יותר מדי פנאט קטלוני כדי לא להיות שם.

10. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

לא יודע במי מהם הוא האמין יותר, אבל כשיש שני בלמים מבטיחים שלא יקבלו המון דקות, אחד מהם הוא שחקן בית והשני "בן אובד" של אחד המועדונים הגדולים, ברור מי מהם יישאר ומי יעזוב.

11. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

5 מיליון יורו, לא פאונד, וכן הנסיבות היו בעייתיות מכל הכיוונים, הדרך היחידה להשאיר אותו הייתה להחתים אותו על חוזה חדש באמצעות הבטחה לדקות קבועות וזה היה לשקר לו כי בדיוק סיימנו עונה עם אליפות אנגליה וזכייה בליגת האלופות, כשריו ווידיץ' שוברים כל שיא הגנתי אפשרי.
    זה כמו לבוא לשוער שני עכשיו שגדל בריאל מדריד ומשחק אצלנו ויש לו הצעה בקיץ הקרוב לבוא ולהתחרות עם נבאס והחוזה שלו נגמר בקיץ הבא ולהבטיח לו שהוא בעתיד יקבל דקות משמעותיות כשיש לנו את דה חאה...

12. alexshw Member

עד עזיבת פיקה אוונס שיחק בדיוק 3 פעמים בבוגרים של יונייטד - כל המשחקים ב 07/08 - גביע הליגה ושני משחקי גרבייג' באלופות.

פיקה היה גם מבוגר בשנה וגם ביי פאר מועדף על אוונס.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

13. Gass12 Member

תודה רבה על השיתוף.

להלן קטע שהרטיט לי את הלב בגעגוע מטורף לאיש ,לאישיות ולג'נטלמן.הגינות ויושר מעל ולפני הכל.כשמשווים את ההתנהגות האצילית
    לשקרן המתועב שעל הקווים היום מבינים את התמונה כולה :"
    לפני המשחק, ישנו את שינת הצהריים בת השעתיים הקבועה שלנו בבית המלון. כמובן, לא יכולתי לישון. פתאום, יש דפיקה בדלת, ואני מסתכל בחריץ…
    זו לא המנקה. זה סר אלכס.
    ידעתי שמשהו קורה, כי הוא מעולם לא הלך לפגוש שחקנים לפני המשחק. פתחתי את הדלת והוא אמר: “ג’רארד, אני מצטער להודיע לך שאני לא יכול לתת לך לשחק היום. העסקה כמעט סגורה. אם אתן לך לשחק, ויהיה לך משחק רע, יגידו שזה כי אתה בדרך לברצלונה. אז אני לא יכול לשים אותך בהרכב. אני רק רוצה שתדע למה.”
    המשפט האחרון מסכם ב5 מילים את האיש והאגדה. געגועיי לפרגי:(:(:(

14. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני גם חושב שפיקה הועדף על אוונס (בא לידי ביטוי בכך ששניהם חזרו מהשאלות, פיקה בסארגוסה ואוונס בסנדרלנד, ופרגוסון החליט להשאיר את פיקה כבלם השלישי ואת אוונס לשלוח לשנת השאלה נוספת בסנדלרנד), אבל אני כן חושב שאוונס הקל על ההחלטה של פרגוסון, כי אחרי ההשאלה השנייה לסנדרלנד אוונס נראה כמו שחקן שיכול להיות בלם מחליף אצלנו וזה הקל על פרגוסון לשחרר את פיקה בידיעה שיש לנו שני בלמים טובים ובלם שיוכל להחליף אותם למקרה הצורך, כלומר גם אם נותנים לפיקה ללכת אנחנו עדין מסודרים בעמדת הבלמים.

15. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אוואנס נראה מצוין בתחילת הדרך אצלנו, לרבות בעונת 2008/09 אחרי שפיקה עזב. פיקה אולי נחשב מבושל יותר ב-2007/08. או שפשוט סנדרלנד היתה אופציה טובה לתת לאוואנס להתבשל בקביעות.

אגב, אין שום דבר חדש בסיפורים שהובאו כאן מפי פיקה. הכל הוא כבר אמר לפני שנה-שנתיים-שלוש. וגם אז היו אותם דיונים על למה נתנו לו ללכת...

מצב נושא:
הנושא נעול.