מנצ'סטר יונייטד 2019/20-ושוב השקר הזה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏27/7/19.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. cheddar Member

מותר לך לשגות בכמות מצומצמת כולם מבינים שגם השוערים עושים טעויות

2. WellNeverDie Member

כשאתה רוצה לעשות סדר בארון בגדים, אתה לא זורק את הכל במכה אחת, כי אחרת לא יהיה לך מה ללבוש כשתרצה ללכת לקנות בגדים חדשים.
    דה חאה לא כבעבר, אבל עם המון ניסיון ולהעיף אותו עכשיו תהיה טעות. מרסיאל כנ"ל: הבחור כובש, נותן מספרים סבירים. אולי לא בשביל להיות חלוץ פותח לרמות שאנחנו רוצים להגיע אליהם, אבל תזרוק אותו ושוב רשימת הקניות שלך תתארך וחייב לבנות לאט לאט את הסגל.

קודם נטפל בפרירה, גונס, לינגרד ושאר הירקות האלו. יש לך עוד שלשול בסגל כמו אלכסיס להפתר ממנו וכמובן את החרא הראשי פוגבה שלא נראה לי הוחלט מה קורה איתו.
    יש גם שחקנים כמו מאטה, שאין להם מקום לדעתי, אבל חייבים אותם כרגע - יש עוד מפעלים, יש לשמור על רגליים טריות. זה מה יש ויש סדר עדיפויות.

דה חאה ומרסיאל אלו הבעיות האחרונות שלנו.

Liverpool-Forever אוהב/ת את זה.
  3. oranfu Member

יש הבדל גדול בין שוער בקבוצה קטנה לגדולה.
    זה לא רק הטעויות שמקבלות יותר עניין כמו שגיל רשם.

בקבוצה קטנה (עזבו ששפילד רצים למעלה העונה) - לרוב אתה מקבל לפניך קבוצה הרבה יותר מסוגרת, אין הרבה שטחים ברחבה שלך ואתה לרוב בהתגוננות כלומר פעיל רוב המשחק.
    בקבוצה גדולה, לרוב ההגנה יותר "פרוצה", ניהול הרחבה שלך צריך להיות טוב בהרבה ואתה לא יכול רק להיתקע על השער ולעצור כדורים ואתה גם צריך לשמור על ריכוז דקות ארוכות שאין לך מה לעשות בשביל להיות דרוך לכשיהיה.

זה בלי קשר להנדרסון טוב מדה-חאה או לא. לשפוט שוער בקבוצה קטנה וההתאמה שלו לגדולה זה לא עניין פשוט בכלל.

כמו כן, להגיד ששניהם צריכים להיאבק על מקומם במועדון - נראה לי שצריך לצאת מהסרט. למה שמישהו מהם יסכים לדבר כזה?

4. alexshw Member

מרסיאל ודה חאה על חוזים כבדים. הייתי מעדיף שישקיעו את הכסף בהבאת שחקנים שיביאו את המועדון חזרה למקומות שהוא ראוי בהם.
    הסיבה העיקרית לירידה של דה חאה, שלא זוכה לתחרות ונשאר במועדון מהסיבות הלא נכונות.
    לדעתי אין לו ממש מוטיבציה לשמור על ריכוז ואף לשפר דברים פחןת טובים אצלו כמו למשל משחק רגל.

מרסיאל לא עקבי, פציע, עם מנטליות בעייתית. גם הוא זכה לחוזה גדול מדי שלא יצור מוטיבציה להתקדם.
    ושוב הוא כמו ראשפורד מתאים לסגנון התקפה אחת בעיקר - מתפרצת.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

סמואל אטו אוהב/ת את זה.
  5. WellNeverDie Member

קודם נסדר את החוזים של אלכסיס, נטפל בלינגרד פרירה גונס שגם יושבים על ארגזים.

דה חאה למרות הכל עדיין נכנס.
    מרסיאל סופר לגיטימי למרות החוסר יציבות. רשפורד לדעתי יוכל לפרוח עוד יותר והוא משתפר מעונה לעונה.
    אל תשכח ששיטת האימון שלך עלובה, ופרירה היה מס' 10 רוב העונה. כשזה המצב אני סלחן כלפי מרסיאל ורשפורד....

פעם כתבו גם על סלאח שהוא רק מתאים למתפרצות. ההבדל? שיטת משחק וקלופ.
    לא שרשפורד זה סלאח, אבל עדיין אי אפשר לזרוק אותו

6. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

הנדרסון נמצא בשלב בקריירה שבו הוא פשוט חייב לשחק, והרבה. זה יהיה הדבר הכי טוב בשבילו. אם אנחנו רוצים לשים את הביצים בסל הזה, להחזיר אותו ולהיפרד מדה חאה זה לגיטימי, אבל להחזיר אותו רק כדי להיאבק על מקום עם דה חאה - סיטואציה שבה הוא יכול פשוט למצוא את עצמו מרותק רוב הזמן על הספסל - לא תשרת אותו, ולפיכך גם לא אותנו.

oranfu אוהב/ת את זה.
  7. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

1. אותי לימדו שקודם כל מנקים את הסגל מאלה שבוודאות לא מתאימים לרמה, ולצערי יש לא מעט כאלה, לפני שמגיעים לדה חאה, מרסיאל ופוגבה.

2. כמובן שאם פתאום תגיע הצעה יוצאת דופן (קשה לי להאמין במצב הנוכחי לאור הקורונה) אז הסיפור יהיה אולי אחר, אבל השלושה שציינתי (במידה וכולם עם חוזה לזמן סביר) צריכים להיות חלק מהבסיס שלך.

3. ואם הבעיה היא מוטיבציה או חוסר מוטיבציה, גם כאן, מצפה מהמאמן והמערכת לטפל בזה, ולא לוותר על המעטים שעוד מתאימים לרמה/יכולים להיות טופ קלאס.

yakov_y, oranfu ו-Liverpool-Forever אוהבים את זה.
  8. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

דה חאה כבר שנתיים שוער בינוני שעולה לנו בנקודות. לא יודע אם הנדרסון כבר ברמה הדרושה כדי להיות שוער ראשון אבל צריך ריענון בעמדה הזו. יש לנו ניסיון מר בלמשוך עם שחקנים גדולים הרבה, הרבה, הרבה אחרי שהם גמרו את הסוס.

9. Raulito Madridista

ואם מרסיאל נשאר על תקן שחקן ספסל שחקן 12-13, מה דעתכם על זה? זו הרמה אליה מנצ'סטר יונייטד שואפת. המספרים שלו עדיין לא מדהימים אבל יש שיפור קל, בכל משחק הוא עושה איזה מהלך עם המהירות האדירה שלו שגורם לך להתרגש. לגבי האחרים - עם דויד דה חאה בשער עדיין אפשר להרגיש בטוח לפי דעתי, אם הוא היה זקוק לשנת הסתגלות תארו לכם מה יקרה לשוער אחר, והוא הגיע מאתלטיקו שהייתה קבוצת צמרת גם אם רחוק שנות אור ממה שקרה לאחר מכן. לגבי פוגבה - אני רואה בו מיותר משום שיש את פרננדש ומבחינתי אפשר למכור אותו גם בהצעה "בינונית", הרי 150 מיליון יורו לא יקבלו עליו גם בגלל משבר הקורונה. ההתלהבות שלו מהחזרה למגרשים יחד עם אפקט הפורטוגלי וכל מיני דברים כאלה שקראתי ב"סאן" וכאלה - לא רואה את זה מחזיק מעמד זמן רב. הוא לא רוצה להיות שם, הוא עושה טובה, הוא פצוע, הוא לא הרשים אותי חוץ מפרקים קצרים. כשהיה כיף הוא היה טוב, כשמשהו השתבש הוא היה הראשון להוריד את הראש. ומשום מה זה עדיין מרגיש שיובנטוס וריאל רוצות להיכנס להרפתקה בנוגע אליו.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

השאלה מה הסיבה לירידה ביכולת? דה חאה בדיוק עכשיו נכנס לשנים שהם השיא עבור שוער, אולי זה קשור לכיוון שהלכנו אליו, לעבודת האימון איתו, בדיוק כמו מרסיאל ופוגבה, קל להפיל הכל על השחקן, השאלה מה החלק שלנו בירידה שלו ביכולת.
    קחו את גרינווד לדוגמא, בסגל שנבנה השנה עם לינגארד ופראיירה כשחקנים שמקבלים דקות קבועות וכשמאטה עדין בסגל למרות הירידה החדה ביכולת הוא היה אמור להיות פריצת השנה לא רק אצלנו אלא בכלל בליגה ומהשחקנים הבולטים בליגה. זה מה שהיה קורה אם היה נניח משחק בדורטמונד העונה. במקום זה ברוב העונה הוא סופסל בזמן שפראיירה בהרכב ומאטה ולינגארד נכנסים לפניו מהספסל או פותחים לפניו בהרכב.
    כשאני חושב על העונה של מייסון אני רותח, פשוט פיספסנו הזדמנות לקדם שחקן שיכול להיות משהו מיוחד בשביל שחקנים הרבה פחות טובים שתרמו הרבה פחות ושגם יש להם פחות עתיד אצלנו.

WellNeverDie אוהב/ת את זה.
  11. alexshw Member

הסברתי את הסיבה. זה יותר חוסר יצירת תנאים להצלחה מצד המועדון בגלל שהכל פה מזויף ולא מבוסס על ידע מקצועי.

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

12. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

@Sir Alex Ferguson דווקא במשך הרבה שנים בהן יונייטד בבירור אומנה לא טוב, דה חאה פרח. אז לא יודע מה הסיכוי שדווקא עכשיו קורה מה שלא קרה עם מויס, ואן חאל ומוריניו.

לא רוצה להפיל הכל על השחקן, כי אני באמת לא יודע מה הסיבה לירידה ביכולתו. הבעיה הגדולה שלי איתו היא שהוא היה ונשאר שוער שמתבסס על אינסטינקטים, על יכולות פיזיות - ואלו לא מחזיקות לנצח. מאחר שהוא לא פיתח דברים אחרים, כמו שליטה ברחבה, הנהגה וכדומה, הוא תמיד פגיע לכך שברגע שתהיה ירידה, ולו קטנה, ביכולת הפיזית - הוא כבר לא יהיה אותו שוער. ואולי זה קרה. אין חוקיות 100% בנוגע לשאלה מתי זה קורה לספורטאי. אבל לנוכח היעדר הגיוון, אין כמעט סיכוי שהוא יהיה איזה ואן דר סאר שגם בגיל 40 נראה מהטובים בעולם.

13. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא יודע, לא חושב שהגולים שסופג הם מחוסר אינסטינקטים או חוסר פיזיות, זה מרגיש מחוסר ריכוז וחוסר חדות.
    נכון, דה חאה במשך שנים בלט גם כשהכל מסביב היה רע, אבל אולי בשלב מסוים גם הוא השלים עם המצב, אולי עם החוזה החדש גם ויתר על הצורך להוכיח את עצמו מעבר לאחרים כדי לעבור לריאל למשל, ולכן מיישר קו עם היכולת הכללית.
    אנחנו כבר ראינו נסיגה אצל שוערים אצלנו, וזה לא מרגיש ככה עם דה חאה, זה מרגיש משהו הרבה יותר מנטלי כי יש לו עדין את ההצלות האלה שרק הוא יכול לקחת ולא היה לוקח אם היה נפגע פיזית.

ונעזוב רגע את דה חאה, כמה שחקנים התקדמו אצלנו בשנים האחרונות? פוגבה? מרסיאל? ראשפורד? יש אצלנו מישהו שהצליח לממש את הכישרון שלו? אצל כולם בשלב כזה או אחר הרגשתי בעיה מנטלית, וזה מעיד המון על המצב הנוכחי שלנו כמועדון.

14. oranfu Member

מפה לשם, לפי מה שאני קורא, אתם בשיחות מתקדמות עם שפילד לגבי השאלה של הנדרסון לשם גם בעונה הבאה.

15. k_700 Member

ברור לגמרי שזאת ההחלטה היחידה שצריכה להלקח לגביו.

אין שום סרט שמישהו יוותר על דה חאה בשביל הנדרסון(ובמקביל אין שום סרט שגם מישהי תשלם את המשכורת של דה חאה).

מצב נושא:
הנושא נעול.