2 מיליון פאונד בחודש נתנו ליצור הזה . אלוהים ישמור במקום לנסות להביא חלוץ כמו ולאחוביץ \אוסימן מישהו צעיר. או להכנס לביד וואר על האלנד להשכיב עליו גם 300 אם צריך. התקמצנו קיץ שלם ורק אחרי שמכרו את דניאל ג'ימס הביאו את הגימיק הפורטוגלי . איזה שנאה עזה בלב יש לי אליהם ,מי שאין לו כנראה מנותק מהמציאות. זה לא כסף שלהם בכלל !!!! אשכרה התנהגות היהודי של הקריקטורות האנטישמיות ( גם המראה כזה ).
אני מהמר בזהירות שארלינג הולאנד היה מעדיף את מנצ'סטר סיטי על פני מנצ'סטר יונייטד בכל מקרה ואפשר להבין אותו. המאמן, הסגנון, סגל הקבוצה וכן הלאה. לגבי כריסטיאנו רונאלדו והריאיון שלו: הוא עשה לעצמו נזק ולא היה צריך להגיד את זה. אבל מה זה בדיוק "הסגנון המודרני" של אריק טן האח חוץ מלחץ גבוה? ולשחק נגד מנצ'סטר סיטי בלי קאסמירו זה גם אחלה מודרני, כי קאסמירו סתם קשר אפור שלא מזיז את הכדור מגניב כמו כריסטיאן אריקסן. מנצ'סטר יונייטד במקום החמישי, כל זה בעונה נוראית של ליברפול ושל צ'לסי, עם הפרש שערים 20:20. היא הושפלה בדרבי, קצב צבירת הנקודות שלה בסדר, עלתה לשלב הבא בליגה האירופית מהמקום השני. על מה כל החגיגה הגדולה שהקבוצה הזו בדרך לאנשהו? שהתהליך מתחיל לתת פירות. להביא שני שחקנים מאייאקס בטריליון יורו וקשר אחורי שהיה צריך להגיע מזמן זה התהליך?
שורה תחתונה אתה אומר יונייטד זה מעין קאדיס. רונאלדו צריך להמשיך להוביל את החוד עוד חצי עונה +הארכת חוזה אוטומטית לעוד עונה,ואז למעשה יבוא השינוי.
כי אני חושב - ואחרים חושבים - שרואים את הקבוצה מתקדמת ומתעצבת, מקצועית ומנטלית. רואים סגנון משחק שהולך ומתהווה, למרות חורים בולטים בסגל - לרבות בעמדה של רונאלדו. זה לא נהדר עדיין וזה לא זבנג וגמרנו, אבל זה תהליך, בטח אחרי הזוועות של השנים האחרונות. גם סיטי של גווארדיולה הגדול לא היתה נהדרת או הישגית בשנה הראשונה, והוא הגיע לאלופת אנגליה. גם עם קלופ היה תהליך. השאלה היא לא אם אתה חמישי כרגע, אלא אם זה חמישי שנראה עם פוטנציאל להתקדמות בעתיד או דריכה במקום/נסיגה.
הזוי שעדיין יש מעריצים לשחקן הזה. כמה אפשר לתרץ, לסלוח רק כי הוא פעם היה גדול במדריד? ההרפתקאה עם רונאלדו נראיתה בדיוק כמו שהמבקרים שלה בזמנו צפו. הוא שם גולים, בדיוק כצפוי. זה לא הוביל או עזר ליונייטד בשום דבר, בדיוק כצפוי. זה גרם לדרמות, הסחות דעת וטלנובלות שלמות כי הבנאדם הזה מרוכז אך ורק בעצמו, בדיוק כצפוי. בקיצור, טעות מטופשת. כצפוי. ההפתעה היחידה בסיפור הזה עבורי היא שיונייטד מתנהלת בעניין כמו מועדון כדורגל, וגם המועדון וגם הסגל מקיאים אותו החוצה. אולי יש איזה שינוי למרות הכל. יונייטד שאני מכיר מהעשור האחרון הייתה קופצת יחד איתו לספינה הטובעת.
לא, אין ויכוח שבכדורגל היום יש הרבה יותר כסף(בעיקר מחוץ לכדורגל). לא על זה הנושא. מבחינת משכורות, המרוויח הכי גדול בקבוצה היה ואן ניסטרלוי ואז רוי קין כשרונאלדו הצטרף. שניהם הרוויחו קצת יותר מ100 אלף לשבוע. ב2009 כשהארכת לרונאלדו חוזה כשהוא כבר השחקן הכי טוב בעולם שברת איתו את השיא של רוביניו בליגה(היה אז על 160-170 אלף פאונד לשבוע), לקחת את רונאלדו ל180 אלף פאונד בשבוע. עוד לפני זה בגיל 22 הוא כבר היה על החוזה הגבוה בקבוצה. המשכורות היום השתגעו, לא בעשרות אחוזים, במאות ולא רק כלפי צעירים אלא כלפי שחקנים באופן כללי. כשיש לך שחקנים בשוק שמרוויחים 900 אלף פאונד בשבוע אתה מתחיל להשוות לשם. יחד עם זאת, שחקנים עם מעט מאוד נסיון מרוויחים מעט מאוד גם היום(במשכורת). אלאנגה, פאליסטרי, גארנצ׳ו. שואו הגיע לפה בגיל 19, אחרי שנה וחצי שלא יצא מההרכב של סאותהמפטון ובעונה השנייה שלו שם כבר נחשב לאחד המגנים הטובים בליגה. מארסיאל הגיע לכאן(גם בגיל 19 אגב) עם הרבה יותר נסיון ובאז מרונאלדו. רונאלדו היה סוג של נובאדי בכדורגל בוגרים. זה היה שחקן שנבחן במועדונים כשחקן אקדמיה, עם 0 הופעות בצ׳מפיונס ו11 הופעות הרכב בספורטינג בליגה. למארסיאל היו 70 הופעות במונאקו, קמפיין עם מונאקו עד הרבע גמר אלופות כשהוא מהאחראים להדחה של ארסנל בשמינית גמר. לא העברה בפרופיל דומה בכלל. העסקה שלו הרי הייתה מטורפת בדיוק בגלל זה. שילמת שם 36 מליון פאונד ועוד איזה 30 מליון פאונד במקרה שהוא ישיג השגים אישיים שחשבת שהוא מסוגל להשיג בגיל 19 על סמך מה שעשה עד אז. אתה רוצה להשוות את שואו ומארסיאל של 2014-2015? תשווה לרוני ב2004. החתמת שם ילד בן 18 בהעברה מטורפת על חוזה ל5 שנים שנחשב לגבוה שהיה לטינאייג׳ר עד אז. ידעת לשגע את השוק גם אז. היום לילדים צעירים יש הרבה יותר אפשרות לעשות כסף מחוץ לכדורגל(בין אם בחתימה על חוזי עתק עם חברות כמו נייק/אדידס בגילאים צעירים מאוד) ועם דרך קמפיינים ושתפים ברשתות החברתיות, על זה אין ספק.
רק לא לשכוח כמה דברים- 1. היה לנו את הלוח משחקים הקשה ביותר עד הפגרה מכל הטופ 6. 2. קאסמירו זה רכש של סוף חלון. כשהופעת בכורה בהרכב בליגה הוא מקבל מחזור 10(אפשר להגיד כמובן שזה טעות גדולה של טן האח שחיכה עד אז, אבל זה עובדה). אני בכוונה מדגיש את זה, כי זה עולם אחר לגמרי כשיש לך אותו בהרכב לעומת מצב שאין לך אותו על המגרש. הקיצוניות פה זה מרכז שדה של טופ 4 בליגה מול מרכז שדה בוטום 4 בליגה, זו הקיצוניות. בסך הכל כמו שאמיר כתב, מה שמעניין פה זה אם זה טופ 5 כשהקבוצה מראה התקדמות, למידה ופוטנציאל או לא. ואני חושב שכשכל כך הרבה שחקנים מרימים את הרמה שלהם מתחילת העונה(גם בהגנה הכי מושמצת בליגה), אז התשובה הברורה היא- כן, בהחלט. סיימנו אגב שניים באירופאית בעיקר כי סוסיאדד קיבלו פנדל מתנה במשחק הראשון. נצחנו את כל המשחקים האחרים בבית ונראינו טוב מהם בשני המשחקים(שזה מה שבאמת חשוב). לא סוף העולם, אם אתה רוצה לקחת את הגביע הזה אתה צריך לנצח כל יריבה שנמצאת בדרך ככה שהחישובים מאיזה מקום עלית פחות מעניינים אותי. כמו שכתבו פה, השקיעו הרבה כסף אבל הנחת היסוד הייתה שצריך להחליף את כל הסגל הזה שהוא חסר כשרון, לא מתאים לכדורגל מודרני ולא ניתן לאימון בשום צורה. לכן, ברור שזה לא עבודה לחלון אחד ואם פפ וקלופ קיבלו עונות התאקלמות(למרות שפפ קיבל קבוצה אלופה עם שחקנים אדירים בקאדר) גם טן האח זכאי לזמן הזה. אגב, אתה מציג את זה שיונייטד מקום 5 אחרי פתיחה רעה של צ׳לסי וליברפול, אולי אפשר להציג את זה שיונייטד רק מקום 5 אחרי הפתיחה הכי טובה של טוטנהאם מאז שנות ה60 והפתיחה הכי חזקה בהיסטוריה של ארסנל? גם ניוקאסל צריכה להיות איפשהו באחת מ3-4 הפתיחות החזקות ביותר בהיסטוריה שלה(הגנתית והתקפית אגב). הליגה חזקה מאוד למקרה שמישהו נרדם.
לא מסכים לגבי המשפט האחרון. יונייטד גם בכל הסוגיה של רונאלדו כצפוי מתנהלת כמועדון שיווק ולא כמועדון כדורגל. הוא פשוט בעצמו כבר דוחף את המועדון להפטר ממנו לפני הזמן. יונייטד נתנה לו לשרוף הכל וגם נתנה לו למעשה למנוע מהמועדון העפלה נוספת לליגת האלופות. היא נתנה לו להפריע לכל השינויים שרצו לעשות עוד מרנגניק וכמובן עם טן האח. פשוט עכשיו אין למועדון ברירה. שוב כמו בעוד מקרים הרדיפה אחרי שיווק והחלטות לא מקצועיות הופכות לבומרנג.
הוא דוחף את המועדון לקחת אותו להליכים משפטיים שיתירו את החוזה שלו על הפרת חוזה וכתוצאה מזה לאבד 16 מליון פאונד? מה? בוא תגיד, שבכל פעולה שהמועדון היה עושה פה היית מוצא דרך יצירתית לתאר איך זו פעולת שיווק ולא פעולה של מועדון כדורגל. אם המועדון נניח היה בוחר לשלוח אותו ליציע ובכל שבוע גם לקנוס לו את המשכורת היית אומר שזה למטרות שיווק כדי להנות מהמותג שלו. פשוט בארסנל יש לך הסבר משלך לכל דרך פעולה, ההסבר תמיד עם אותו מסר- שיווק. לא רצו לעשות שום שינויים עם ראנגניק. ראלף היה פה להעביר חצי שנה, אף אחד בבורד ועד למאמן החדש לא החזיק מאף רעיון שלו ולכן הוא הדבר הראשון שנבעט מפה בקיץ(תודה לאל). הדרך פעולה הזאת של המועדון מפתיעה כי היא בעיקר לא חיכתה לפיצוץ של הראיונות האלה אלא היית ברורה ונחרצת. אני חשבתי שהמועדון יסכם איתו בצורה יפה על דרך להתיר את החוזה ואולי לשלם לו חלק יפה מהכסף, במקום זה המועדון מדליף למקורות הכי אמינית שהולכים על התרה משפטית בלי להשאיר לו דולר מיתרת החוזה. המועדון כולו מגבה את המאמן שלו מול הכוכב הכי גדול שלו בלי למצמץ.
ב-04\03 כשרונאלדו הצטרף, ריו היה המרוויח הכי גדול. קין ו-ואן ניסטלרוי בחיים לא הגיעו ל-100K ביונייטד. לא רשמתי שמרסיאל חתם בגיל 18, אלא לוק שאו. מרסיאל הגיע שנה לאחר מכן אבל השכר זהה. רונאלדו ב-9\2008 בגיל 23 כבר היה השחקן הטוב בעולם, אין שום בעיה עם השדרוג הנוסף שהוצע. ככה עובדת מערכת בריאה (למען הרקורד הוא לא חתם על אותו חוזה של ה180K כפי שרשמת, הוא עזב). לשחקנים בימנו יש שדרוג בכל מצב. זאת מערכת חולה. רונאלדו היה צריך להתייחס לזה בקצת יותר אובייקטיביות. אני מקווה שלא יעשו שטויות עם החוזה של גראנצ'ו, שיתנו לו חוזה הוגן ושפוי לגילו.
ומי החליט מתי ואיך לשלב אותו? המאמן הדגול שלכם. אני חושב שזו טעות ברמת הרפא בניטס בקלאסיקו נגד ברצלונה ב-2015/16 - לא לשחק עם קאסמירו נגד מנצ'סטר סיטי. שחקן שהגיע שהוא בכושר משחק מצוין אחרי קדם עונה רגיל בריאל מדריד, שיחק בסופר קאפ האירופי וגם הצטיין וכן הלאה. צריך לשים דברים בפרופורציות. אם הרף הוא העונה שעברה אז כן - הקבוצה בדרך הנכונה. אם הרף הוא קבוצת כדורגל שהיא באמת טובה, שעושה הישגים יפים על המגרש - אז מנצ'סטר יונייטד לא שם עדיין. אולי ארסנל כן. גם לה היה לוח משחקים לא קל בכלל. אני כאוהד קבוצת פאר כזו הייתי מתבייש לדבר על תהליך, וגם להתחיל לרדת לפרטי-פרטים של בית בליגה האירופית עם ריאל סוסיאדד שהיא אמנם מקום שלישי בספרד אבל קבוצת כדורגל מעולה היא לא. איזו טוטנהאם, טוטנהאם שכמעט עפה מליגת האלופות? לא אמרתי שטן האח לא צריך לסיים את העונה וכן הלאה. אבל מסתכלים רק על מה שנוח לכם. מנצ'סטר סיטי יכלה לנצח 0:10 לו הייתה רוצה. גם לספוג רביעייה מברנטפורד זה לא שוס גדול.
לוק שואו עבר ליונייטד שבועיים לפני היום הולדת 19 שלו. הופעת בכורה הוא ערך בגיל 19, כשחקן כדורגל הוא היה שחקן הרכב שנה וחצי בסאותהמפטון לפני המעבר כולל 3 הופעות נבחרת באנגליה לפני המעבר. זה לא מעבר בסטטוס דומה לרונאלדו. כשהוא הצטרף הוא חתם על 100 אלף לשבוע(כשבין היתר ניסית להביא אותו במאי וגם מועדונים כמו צ׳לסי היו בתמונה). לא הבאת טינאייג׳ר מליגה זניחה עם 11 הופעות הרכב בבוגרים, הבאת שם חם שלדעת רבים היה אחד מהמגנים השמאליים הטובים בליגה בעונה לפני. מארסיאל הגיע גם כן בסטטוס שונה מרונאלדו. דיברו בזמנו שזה הכשרון הצרפתי השני הכי גדול בדור של אמבמפה, זוכר? הבן אדם נתן קמפיין יפה עם מונאקו בליגה ובאלופות. אבל נקודת ההשוואה שלך היא לאיך השוק התפוצץ בשנים האלה מבחינת שכר. היו לך כבר כל מיני גארת׳ ביילים שעקצו 650 אלף לשבוע, לשם תשווה. רוצה להשוות את זה לתקופה של רונאלדו? תשווה לרוני. הגיע אחרי הייפ באקדמיות ופריצה של כמה חודשים וקיבל חוזה חריג מאוד לשחקן בגילו. שחקנים בלי נסיון בכלל היום שעושים מעבר לקבוצה גדולה ועשירה מתחילים את הקריירה מחוזה בסיסי(שגבוה יותר מ40 אלף לשבוע של 2004, אבל נמוך בהשוואה לשכר הממוצע בליגה). שכחתי מריו באמת. ריו, ואחריו קין וואן ניסטרלוי היו אז המשתכרים הגדולים במועדון, שלושתם היו באיזור ה100k לשבוע בתקופה הזאת. בערך שנה אחר כך אני זוכר שצ׳לסי נתנה לטרי 135 אלף פאונד לשבוע וזה כביכול שבר את המשכורת הכי גבוהה בליגה. שורה תחתונה, ילד בן 18 בלי כמעט נסיון בוגרים מליגה זניחה הגיע והרוויח באיזור ה40 אלף לשבוע בליגה שבה המשתכר הבכיר עמד אז על 95-100 בשבוע. היום ילד במעמד הזה יכול להרוויח 60-75 אלף לשבוע בליגה שבה המשתכר הבכיר מרוויח 900 אלף לשבוע והיו כבר שחקנים שהרוויחו 500+. החוזה של כל שחקן צריך להבחן ביחס לביקוש שיש לו בשוק. לגארנצ׳ו יש ביקוש כבר תקופה מאיטליה וספרד. יחד עם זאת יש לא מעט מקורות שאומרים שלמועדון יש בכלל אופציה אוטומטית להאריך אותה בשנה אבל אני מאמין שינסו לסגור על חוזה חדש לפני זה, קשה לי לראות אותו מקבל פה איזה חוזה חריג. זה בטח לא יהיה במחוזות של הארכות חוזה השניות שקיבלו מארסיאל, ראשפורד או החוזה של סאנצ׳ו(שהגיע על תקן כוכב עם נסיון).
הוא לא מאמן דגול, מישהו כתב את זה? הוא מאמן כדורגל, זה כבר התקדמות ממה שהיה פה עשור. קאסמירו באמת היה צריך להיות משותף לפני כן(חשוב לציין ששני מחזורים לא שיחקו ולכן ״מחזור 10״ היה מספר אבל בפועל לא שיחקו 10 מחזורים עד אז), כולם פה חוץ מבן אדם שהתלהב מהתחיה של מקטומיני אז ביקרו את זה בזמן אמת. בכלל, אם ידעו שקאסמירו זמין ורוצה לעבור לפה היה צריך לסגור את זה מוקדם הרבה יותר ולרדת מהפנטזיות על דה יונג. חיכו יותר מדי זמן עם דה יונג ואז הגענו למצב שפתחנו עונה עם הרכב מזעזע וקיבלנו בראש מברייטון וברנטפורד בהופעות שהדגישו כמה הקישור החלופי שלנו פשוט עלוב ברמות. אתה אומר לי מול סיטי יכולנו לקבל 10? בלי קאסמירו מול ברייטון וברנטפורד הרגשתי שיכולנו לקבל 10. מה הקשר ארסנל עכשיו? יש שם סגל שנתפר כבר 3 שנים ומאמן שקיבל הנחות מכל העולם ואשתו על השנתיים הראשונות שלו שבהם לא רק שלא אתגר את הטופ 4(בזמן שאפס מאופס כמו סולשאייר עשה את זה פעמיים) אלא קיבל בראש גם בליגה האירופאית מכל מיני קבוצות קיקיוניות. היום אחרי השקעה של מאות מליונים והבשלה של שחקנים צעירים+כוכב על אחד שהחזיר מההשאלה הכי תמוהה שראתה הליגה הזאת הם בשיא שלהם. כל הכבוד, אבל התהליך הזה קרה אחרי 3 שנים בתפקיד לא אחרי 3 וחצי חודשים. לארסנל היה לוח משחקים קל מאוד בפתיחת העונה. קיבלה את כל הנמושות עד מחזור 6, פגשו אותנו והפסידו. תתן לי עם מאמן חדש 6 מחזורי פתיחה כאלה. טוטנהאם אחרי 10 מחזורים היית על קצב של 87.4 נקודות, הכי טוב שלה ב60 שנה. אז נפצעו לה מלא שחקנים(כולל השחקן הכי חשוב להתקפה שלהם) והם עדיין בטופ 4 עם 29 נקודות בזמן הפגרה. יפה מאוד, מעל התחזיות. לא מת על הבנייה של קונטה בקיץ, כן מחזיק ממנו מאמן שמוציא יותר מסך החלקים בפאזל. עלו בקושי מהבית באלופות אבל עדיין עלו, זה נחשב, לא? ואנחנו מדברים כרגע על הקבוצה במקום הרביעי. בכל שנה הקבוצה במקום הרביעי בשלב הזה צריכה להיות על קצב של 90 נקודות? זה הרף מבחינתך לקבוצה מצוינת? מה עם ניוקאסל, מותר לספור אותה כקבוצה נהדרת בכושר רצחני? כתבתי בזמן אמת שהתיקו השגנו נגדם זה אחד מהתוצאות הטובות שלנו העונה. קבוצה נהדרת עם הגנה נהדרת ומאמן שעושה עבודה גדולה והם עוד יתחזקו בינואר. הפסדנו לסיטי כי אנחנו לא קרובים לגרד אותם כרגע. הלהפסיד לסיטי לא הייתה הבעיה שלי עם המאמנים האחרונים שהיו פה(גם כשגנבנו איזה נצחון נגדם בדרבי עם סולשאייר לא חשבתי שאנחנו רואים פה אימפריה בבנייה), למה אתה מתעלם משאר ההופעות שלנו מול הטופ 6?? ל3 חודשים ראשונים בתפקיד הוא השיג מעל ומעבר גם באיכות התוצאות, גם בקידום שחקנים, גם בייצוב המשחק ההגנתי ורואים ניצנים של משחק התקפי שתואם את הכדורגל שלו. בשביל להתקדם עוד צריך גם שחקנים טובים יותר וכנראה יותר זמן.