כשחקן צעיר הוא היה טאלנט גדול מאוד. בגיל 18 תפר לבד את ארסנל בנוקאאאוט של הצמפיונס, נתן עונת בכורה חלומית אצלך בגיל 19, עשה עוד עונה של 20+ שערים. כן הוא התפספס כי בדרך אימנו אותו מאמנים גרועים והגוף שלו לא עמד אף פעם בעומס. הוא היה ספרינט אחד מלשבת חודש וחצי בחוץ אחרי הפציעות שריר הראשונות. טאלנט גדול מאוד שהתפספס וזה המחיר שמשלמים על עבודת אימון רעה לאורך שנים. אחרי הפגרת קורונה שיחק כדורגל נהדר עם ברונו, ראשפורד וגרינווד. חבל שקצת אחרצכך הפציעות גמרו אותו. להגיד ששחקן שהיה במשך 3-4 עונות הכובש הכי בכיר בקבוצה שלך(או במרחק שחקן אחד משם) הוא ביחד עם אנטוני מהשחקנים הכי פחות מוכשרים שדרכו פה…פחח. שיחקו אצלך אלאנגות, דניאל ג׳יימס, אנדרס פריירה, ,אוברטן, בליון, אנטוני ועוד אינסוף זיפט. אם אתה מושיב את מארסיאל בכתה הזאת, אין לך מושג. אבל תמיד היית פסול עדות לגביו. היה כובש לך 20 ומבשל 8 והיית משכנע את עצמך שהחלוץ של פורסמות׳ עדיף.
פסול עדות, כי מה ??? 1) כי אני עיקבי בדעותיי לגביו? 2) אני פשוט חושב אחרת ממך? כשאתה התרגשת מהחתמות של מגוויר,מאונט,הוילן וכו' , זה הופך אותך לפסול עדות? לא, איך אתה אומר, זה פשוט פחח.
אפשר לומר הרבה דברים על מרסיאל. אבל לפקפק בכישרון שלו זה תמוה. הוא היה צריך להגיע ליותר, אבל מי שהוא גם לא מוכשר, גם לא ספורטאי וגם בעל חרא אופי לא מתקרב אפילו למקצוענים בצרפת, ובטח שלא לליגה האנגלית.
כי שחקן היה נותן עונה של 34 שערים ובישולים כמו זאת ב2020 והיית יושב פה ומספר לאנשים שזה חלוץ מחליף בצ׳מפיונשיפ. כמו שכתבתי, הזוי. קבל אבל מחמאה, אתה לא הכי הזוי פה. היו כאלה ב2021 ששכנעו אותי שאמאד הוא שחקן קטרגל שקנו על סמך לייקים באינסטגרם וסיפרו לי שנה אחר כך שבגיל 19 הוא לא יהיה אפילו שחקן לרמות של הליגה הסקוטית. אז איך אומרים יפה? קח מספר יש תור. שבע, שמונה שנים אחורה היה קונצנזוס בכל מקום בעולם שמארסיאל הוא(נכון לאז) הכשרון הצרפתי הכי מעניין מאחורי אמפבה להתקפה. משם גם העסקה שנתפרה לו(שכללה בערך 20 מליון פאונד אם היה ויאבק על תארים אישיים מובילים במשך איקס שנים). נזכיר גם שבאותו קיץ שהגיע הוא כמעט סיים בספרס וכרגיל בחיים האלה אם היה מסיים בספרס היית חוגג פה על איזה כשרון ענק ההיפסטרים מלונדון השיגו כמו שאתה חוגג כל שחקן שני מעפן שמגיע לשם. הוא לגמרי פספוס גדול של מערכת רקובה. והוא תמונת מראה מדהימה למה יקרה עם מאיינו, אמאד וגארנצ׳ו בעתיד אם היה ותתן להם להרקב 8 שנים מגיל 19-20 תחת מאמנים עלובים.
כמה אוננות על 2 עונות שבהן מרסיאל נתן 20+שערים ו8 עונות הסריח את הדשא. אלוהים יעזור לכם- בגלל זה המועדון הזה כושל בעשור האחרון. #אשפוזכפוי. אגב מרסיאל היה סרטן בחדר ההלבשה - טיפוס מחליא מאוד,מדליף לתקשורת וכדומה. שחקנים כאלו אפילו אם הם מוכשרים ומנפקים מספרים (ומרסיאל לא כזה למרות ההשפרצות ) אסור להחזיק אותם אצלך.
מרסיאל פציע וסמרטוט, אבל היה לו כשרון של שחקן על, לא ברור איך זה בכלל עולה לדיון. פשוט רק כשרון זה לא מספיק
כמה משקל סגולי באמת היה לו בחדר הלבשה? שחקנים לא היו מחוברים אליו, לא היו מושפעים ממנו ברשתות, אפילו לא היו מגיבים לו לפוסטים. אני רואה ראיונות שלו והוא אחרי עשור מדבר אנגלית כמו של נהג טקסי פאקיסטני. סאנצו למשל היה אפס גדול שלא השלים בחיים צמד משחקים רצוף טוב וההייפ והרעש שהיה עושה בחדר הלבשה וברשתות אף פעם לא עמד בקנה אחד עם המשקל הסגולי האמיתי שלו על הדשא. חי כמו מייקל ג׳ורדן ומשחק כמו ג׳רמיין ג׳נאס. בכלל היה קל יותר לשנוא את מארסיאל וראשפורד מאשר לשנוא את סאנצו. לא מפתיע למה. האוהדים שלנו התמכרו לתחושה הזאת של לעודד נגדם, גם כשהיו טובים. אנשים חיפשו קןנספירציות בלמה הוא עולה עם חמצוואר וכפפות למשחקים כי מאחורי כל פרצוף עצבני מסתתר שחקן עצלן. מארסיאל הוא עדות לתופעה שחזרה אצלינו במכפלות. שחקן יכול להיות הכי מוכשר בעולם והוא יצליח למצוא דרך להרקב פה. עוד 8 שנים תרשמו על גארנצו את אותם דברים. החמצוואר יתחלף בלמה הוא עולה לשחק עם תחתונים של cr7 החי בסרט הזה.
@MaxAaRons זה לא אוננות זה פשוט משקף את העובדה שכישרון היה לו.. והוא עשה את זה בגיל צעיר מאוד, תתאר לך לאן יכל להתפתח אם הוא הציג רמה כזו בגיל נורא צעיר. כמובן שהיו הרבה משתנים שהפריעו.. בין היתר הריקבון של המועדון, האופי הפרובלמטי שלו.. בכל מקרה זה לא השחקן היחידי שהגיע לכאן עם ערימות של כישרון ויצא מפה כמו אחד שלא קשור לענף.
היו למרסיאל שלוש עונות של דו ספרתי אצלנו, באחת מהם (עונת 19/20) כבש 23 שערים ובישל 11 (17 שערים ו 6 בישולים בליגה). ככה שאפשר לדבר על האופי, על העובדה שהוא סופר פציע, על שלא מימש את הפוטנציאל שלו/לא התפתח כמו שצריך, אבל אי אפשר להגיד שהוא איזה חסר מושג או חסר כישרון, כי זה פשוט לא נכון.
הפציעות הרבות נגרמו מהגישה שלו לחיים ולכדורגל בפרט. שוב אי אפשר להצליח אם אתה סובל. כדורגל הוא בידור והנאה. הוא הגיע ליונייטד עם פרצוף תחת. מועדון בריא לא מבצע עסקה כזו עליו בסכום שהתבצע. ניתן היה גם לבדוק את האופי שלו. ליונייטד לא היה אכפת כי זה לא מועדון כדורגל, אבל זה אמור להיות שיקול גדול.
Avdz היקר - כשרון ענק שבוזבז זה גורקוף,ניימאר,מרקו רויס,קאקה ושות'. אלו באמת שחקנים בלתי רגילים ברמה הטכנית מרסיאל סתם שחור גנרי שיש בצרפת בשפע,בזמנו הסוכן עשה עבודה יפה לשווק אותו בתור כוכב על הבא (מברוק לסוכן)? מרסיאל נתן 2 עונות טובות בקריירה שגם העונות האלו זה משהו גנרי שחלוצים בינוניים כמו קווין פיליפס נתנו בליגה הזו. אם אתם אומרים לעצמכם "מרסיאל בוזבז בגלל המערכת ביונייטד,המאמנים אשמים" וזה גורם לכם לישון טוב בלילה? בכיף אבל זה עיוות המציאות. פייר ? זה כבר לא רלוונטי. הבלוף הזה וחוזה הדמים שלו זה משהו שיזכר לדיראון עולם. מעולם לא היה שחקן גרוע יותר שהרוויח כסף כזה ב5 הליגות הבכירות. כל ילד בשכונה שהוא קצת מהיר ויש לו קצת דריבל יכול לחלום להיות מרסיאל. שחקן מגה בינוני גם בשיא שלו.
עצם העובדה שמשה מדבר על 3 עונות של דו ספרתי במהלך עשור לשחקן שעלה 50 מיליון פאונד בתור טינאייג'ר זה אומר דרשני. אני בזמנו הייתי מבואס על רוני שנתן עשר עונות רצוף עם 20+ ורציתי שיהיה שחקן עוד יותר טוב. היום אנחנו משבחים שחקן על 2-3 עונות טובות (ובעיניי זה רק 2). הלו זה מנ יונייטד שחקן התקפה אם לא נותן כל עונה 20+ גולים זה בלוף. החוסר הצלחה של המועדון זה גם כי האוהדים לא מחוברים למציאות. בגלל שהיציע חושב כמוכם עדיין לא הפכו את המגרש הפיגומים על הפרצוף של משפחת קסטנר. חבל- אבל מתי שהוא תתפכחו.
לא משבחים את התקופה של מרסיאל כאן, בדיוק להפך, כולנו כאן כותבים שלאור הציפיות מדובר באכזבה גדולה ובעיקר פספוס. מצד שני, לבוא ולהגיד שהוא שווה ערך לכל מיני כאלה שעלו מהאקדמייה שלנו ולא נתנו אפילו שני משחקים טובים (לא לדבר על 3 עונות של דו ספרתי) זה סתם להקצין את המצב, בדיוק כמו לטעון שיש לו כישרון כמו לשחקנים בליגה הישראלית. היה כישרון גדול, גם הראה את זה בחלק מהזמן כאן, אבל בגלל האופי, והפציעות, זה היה המיעוט של הזמן ולכן הוא לא רלוונטי כבר כמה שנים למועדונים בסדר גודל שלנו ולא יהיה כזה גם בעתיד. אפשר גם לדבר על שחקן בלי קיצוניות ובלי מדרג של חסר מושג או טופ קלאס, יש גם באמצע, יש גם שחקנים לא יציבים ופציעים ועם אופי שלא מספיק כדי לייצר יציבות והמשכיות ברמות האלה.
הוא עלה 37 מליון בתור טינאייג׳ר. לא סכום נמוך כמובן אבל זה בדיוק כמו ש״שילמת 40 מליון פאונד על אמאד בגיל 18״, כלומר פייק ניוז. כמה קווין פיליפסים נתנו בגיל 19 עונה כמו שנתן מארסיאל בקבוצה גדולה? לא צריך לענות לי, מספר חד ספרתי של שחקנים. וזה בדיוק העניין, כשרון היה בכמויות שם ועל הכשרון שלמו כסף. אנחנו שרפנו את הכשרון הזה.
בבורותי המדהימה גיליתי רק אתמול שסטפאנו פיולי לא מאמן השנה את מילאן ואני באמת לא מבין איך ההנהלה המפגרת שלנו לא מינתה אותו כמחליף לטאן האח הכושל,ברור שזה היה נחשב להימור שיכול היה גם להיכשל אבל הוא לבטח היה עדיף על עוד עונה עם ההולנדי המייאש.