אפשר. אבל צריך להבין בענף וצריך להבין קודם כל מה אתה רוצה לעשות. אני לא רואה הבדל בין יונייטד לכל מועדון אהוד אחר על הגלובוס, או בכלל זה נכון לכל מועדון, פשוט הבדל של מה יחשב כהצלחה. אינאוס לא יודעים לענות על שאלות בסיסיות, פשוט עושים הרבה מהלכי PR, בחלקם גם כושלים. לקצץ עובדים בטענה של חיסכון כלכלי כשאתה שורף במקביל הרבה יותר כסף על מאמנים ושחקנים כושלים, זה פיגוע תקשורתי.
אין ספק שנעשו טעויות גם על ידי הגלזרים והבעלים הנוכחיים. אבל אני באמת חושב שפרישת פרגי היא נקודת מפנה שלא מדברים עליה הרבה והיא זו שהובילה את המועדון לאבד את הזהות שלו. ניסו לעשות צ'לסי, החליפו מאמנים בתחלופה גבוהה יותר בתקווה שמשהו יתפוס, במקום לבחור מאמן שדומה באופי לפרגוסון: סמכותי, כריזמטי עם שיטת משחק ברורה, ולתת לו סבלנות. קלופ וארטטה זה דוגמאות מצוינות. ארטטה אם אני לא טועה התחיל איזה עונה עם תבוסות לא נורמליות. ביונייטד הוא היה מפוטר. כל המינויים שיונייטד עשתה היו מינויים מאולצים, למעט שני האחרונים. טן האח בדיעבד התברר כבלוף, אבל הוא ואמורים זה חשיבה קצת מחוץ לקופסה. אני לא יודע כמה סמכותיות משדר אמורים. אבל יונייטד זקוקה לזה.
הזהות הייתה להסתמך על מנג'ר הסטורי שיעשה הכל, שכאן בדיוק נשאלת השאלה מה החלק של ההנהלה אז? הזהות של יונייטד הנהלה פאסיבית וחלשה במשך ההסטוריה שלה. בדיוק פה האתגר לשנות את הזהות הזו. החל מהעסקה הלא משתלמת וכלה במהלכים מקצועיים חסרי הגיון, אינאוס בינתיים מוכיחים שאין להם כל מושג מה הם עושים ואיך עובד הענף. חבל מאוד. מלכהתחילה לא אהבתי את העסקה שנעשתה. הם יצטרכו לעבוד קשה מאוד ויצטרכו לייצב את המערכת בשביל שאני אשנה את דעתי עליהם. בינתיים הם דווקא מחזקים את חששותיי ההתחלתיים.
אני חושב שמינוי ראוי של מאמן איכותי ישפיע גם על הגזרה של הניהול המקצועי. החטא הגדול של הבעלים והניהול המקצועי זה המשכורות הגבוהות ששילמו לשחקנים שבעים או בירידה או לכאלה שנתנו איזה עונה טובה, ואחרי זה קשה להיפטר מהם. סלאח היה צריך להוכיח את עצמו יותר מעונה אחת כדי לקבל בוסט במשכורת.
אחד קשור בשני. קודם כל צריכה להיות מעטפת מקצועית בריאה ואיכותית. מאמנים באים והולכים. אני עכשיו מרחם עוד יותר על אמורים. המועדון קודם כל צריך להבין מה הוא רוצה לעשות. עבודה של מנהל מקצועי ועוד כזה שלמעשה הוא ראשון בתפקיד, צריכה להמדד על פני זמן שהוא מעבר לכמה הפסדי ליגה. מלכהתחילה מוזר שקבעו לו כבר שטן האח נשאר ומוזר שהמשיכו לשרת את טן האח. אם כך מלכהתחילה למה המועדון השקיע כל הרבה מאמץ באשוורת' והיה מוכן לחכות הרבה מאוד זמן לביצוע עסקה כה מסובכת? מנהל מקצועי כזה אמור להיות כנראה אחד האנשים הכי חזקים בתחומו לא? ועכשיו אחרי 5 חודשים נפרדים ממנו כאילו זה איזה עומר בוקסנבוים גנרי. רק שאלות ללא תשובות.
אתה גאון? או שאתה פשוט לא אוהד יונייטד ? אני אתן לך את verdict שלי. גם אם אתה לא גאון - יש לך הכנה למוח בניגוד לאוהדי יונייטד בדיון הזה. כל מילה בסלע. לייקקתי אותך.
יש גם אופציה שנייה קונספירטיבית משהו, אבל שממנה אני חששתי, שהם בכוונה מנסים להוריד את ערך המעודון כדי אחר כך תמורת מחיר מופחת להרחיב את השליטה שלהם. בגלל זה בדיוק לא אהבתי את העסקה שנעשתה כאן.
כשאני טענתי בקיץ שהכל היה עקום, ושהניהול החדש כרגע הוא רק סיסמאות וכלום מאחורי זה, מה שכמובן בא לידי ביטוי בהחלטה לתת חוזה חדש לטן האח, הנביא טען שזה כי אשוורת' עוד לא נכנס לתפקיד. ובכן, לאור הפיטורים המהירים שלו אפשר גם להוריד את הבלוף/השקר הזה מהשולחן.
זה מעניין שעכשיו יש מי שטוען שאשוורת' היה בין אלה שבעד שטן האח ימשיך. אז צריך להחליט פה מי לא אומר אמת. חוץ מזה קראתי טענות שאשוורת' היה בעד מינוי מאמן אנגלי (סאותגייט?). שורה תחתונה, אם כולם נגד כל מה שאשוורת' רוצה, אז למה לכל הרוחות השקיעו מאמץ וכסף כה רבים(יחסית לתפקיד) כדי להביא אותו? עבורי מנהל מקצועי אמור להיות האחראי הראשי להובלת תהליכי כדורגל במועדון. כדאי אולי לבדוק קודם את מי לבחור לתפקיד.
לא אוהד יונייטד, אבל לא נראה לי שצריך להיות גאון בשביל זה. לשחקן תשלם 300 אלף פאונד לשבוע רק אחרי שהוא מוכיח שהוא ראוי לזה, ולא על כמה ריצות טובות פה ושם. זה מייצר שובע אצל שחקנים צעירים שמקבלים משכורת שמסדרת להם את החיים בלי שהרוויחו אותה. נובורושים בעידן הטמטום.
ואן חאל ומוריניו היו סמכותיים וכריזמטיים עם שיטת משחק ברורה. וגם היתה מספיק סבלנות כלפיהם. יונייטד היא לא באמת צ'לסי. אף מועדון גדול באירופה לא הפגין את הסבלנות שיונייטד הפגינה כלפי מאמנים, וכולם פוטרו אחרי השלב שבו אתה כבר מבין שהעסק פשוט לא הולך לשום מקום לא בגלל שהתוצאות לא משהו, אלא בגלל שאתה רואה לנגד העיניים ששום דבר לא נבנה או מתפתח. אצל מוריניו זה כרגיל גם הלך אחורה ברמת רעילות מטורפת בשלהי העונה השנייה. הבעיה היתה שלהחליף מאמנים זה כל מה שעשו, בתקווה שמישהו יהיה כמו פרגי.
אחת הסיבות שבמשך שנים חשבתי שאנשים שמדברים בלי סוף על ״ניהול מקצועי״ גורמים למונח הזה להשמע כל כך אוברייטד ביחס למשקל הסגולי שלו זה בדיוק הקרקס שמתואר פה. הביאו מישהו שהוכיח את עצמו במשך כמה שנים טובות באנגליה כשבנה כמה קבוצות מעניינות. אבל מעליו, מצדדיו ומאחוריו הלבישו עוד אנשים עם עוד דיעות וגם להם יש מילה מבלי לתת לו באמת להוביל משהו. רוב הדיווחים מדברים על זה שהוא הרגיש שהדיעה שלו לא נשמעת לגבי החלטות משמעותיות מday1 במועדון. וזה לא שאני מגבה כל החלטה שלו עכשיו על סמך ההדלפות(למשל, גיבוי לטן האח, העדפה של מאמן אנגלי וכו..), אבל הבאתם מישהו שרדפתם אחריו, שילמתם עליו כסף וחיכיתם שבית משפט יאשר את המינוי שלו, לא תתנו לו לעבוד? לצערי גם עם המנהל הבא זה כנראה לא הולך להשתנות. לבארדה, בריילספורד וווילקוקס יש את הקואלציה שלהם.
ואן חל ומוריניו מונו אחרי שיאם, והם ידועים כמאמנים שבאים לזמן מוגבל לקבוצות שלהם. גם השיטה שלהם לא התאימה ליונייטד.
בעיני הבעיה של יונייטד מאז עזיבת פרגוסון שאין בן אדם אחד שיש לו מוח שמנהל את העסק. היה את וודוורד שאין לו מוח, ועכשיו נראה שלא ברור מי מנהל את העניינים אז יש מחנאות ופוליטיקה. איפה שדברים עובדים זה איפה שיש בוס אחד ברור וcapable שמכתיב הכל. זה יכול להיות המאמן, זה יכול להיות המנהל הספורטיבי, וזה יכול להיות הבעלים