בעולם מקצועי ונטול גחמות ( למרות שלא מציאותי כי זה שינוי דרסטי מידי בטווח קצר) הייתי משאיר ככה מהסגל הנוכחי: הרכב ראשון: דיאלו, ברונו,קובי ויורו(כפרוספקט כישרוני). שחקני סגל מחליפים ! : גארנצ'ו,הוילן,דה ליכט,מרטינז,אוגרטה ומזראווי. כל השאר צריכים להיות נמכרים/משוחררים. אם נמשיך לטמון את ראשינו באדמה וכל פעם מחדש נגיד "צריך לתת צאנס למאמן.........הוא הצליח באייאקס, בפורטו וכו וכו'", לא נגיע לכלום גם עוד 10 שנים. מעט מידי שחקנים באמת טובים , מעט מידיי!!!!!!!
אתה בכל שנותייך ראית שחקנים כל כך כושלים במערכת מר one ? אפילו האלכוהוליסטים של שנות ה70 וה80 שכנראה היו מריצים שורות ובירות ושופכים זרע לבטלה עם יצאניות לילה לפני משחק טובים יותר מהזבל של עכשיו. בושה וחרפה.
בקיץ 2022, בסיום עונת ראנגניק/סולשיאר ולפני הגעת טן האח, הסגל שלנו כלל את דה חאה, באיי, ג'ונס, פוגבה, רונאלדו, מאטה, מרסיאל, פריירה, פרד, וראן, ג'יימס, קבאני, סאנצ'ו, הנדרסון, לינגארד, וואן ביסקה, מאטיץ', ואן דה בייק, טלס, מקטומיניי ואלנגה. מעטים מהם היו מושאלים, אבל רובם היו חלק מהקבוצה. מה משותף לכולם? בקיץ 2024, תוך שנתיים לכל היותר, אף אחד מהם כבר לא היה במועדון. זה פרק זמן קצר מאוד לפרידה מכל כך הרבה שחקנים, אבל זה קרה. אז שוב, הקטע הזה של לטעון שאנחנו לא מבצעים מספיק שינויים בסגל ומצפים מהמאמן לעשות ניסים עם אותם שחקנים לא טובים ולא מתאימים, הוא פשוט שגוי. או שפשוט תגיד: אבל ראשפורד. כי כמעט כל שחקן אחר שהיה ביונייטד לפני בסך הכל שנתיים וחצי כבר אשכרה לא כאן.
לחלקם פשוט נגמר חוזה. רונאלדו הפסיק את החוזה בעצמו. יונייטד עדיין תקועה שנים עם שחקנים חלשים. ונכון טן האח עצמו גרם נזק כבד למועדון אחר כך.
נגמר החוזה והמועדון שמח מאוד לא להאריך אותו. אז מה האישיו? הנקודה היא שאי אפשר לומר שמאמנים כאן לא הצליחו כי תקעו אותם בלי אפשרות לבצע שינויים בסגל.
אבלללללללללל אמיר, זה כבר לא רק ראשפורד, לא רק הוא לא מספיק טוב. אמיר אתה נשמע הגון, תגיד לי מתי בפעם האחרונה נהנית מיונייטד, מתי שיחקנו באמת טוב? *** ואני מקווה שאף אחד לא מתבלבל גם כאשר יש חלקים במשחק שאנחנו עם 70% אחזקת כדור, ב 60% מתוכם הכדור אצל דה ליכט, שעומד מסכן עם הכדור 20 מטר מהשער שלנו ,חסר אונים בשם ה"בילד אפ" ההזוי שכל כך לא מתאים להרכב השחקנים.
טן פח קבר את המועדון כי הוא שפך 700 מיליון יורו על שחקנים אפסים שהוא ממילא ירש סגל גרוע. פה בדיוק הבעיה. רטקליף מייק אשלי מדליף דרך הכתבלבים שיש בעיות psr ופיירפליי (כל מיני גאונים בטוויטר ניתחו את המצב שאפשר לשפוך בכל זאת כסף ללא הכרה). זאת אומרת אין באמת נכונות להשקיע יותר כסף. אז המנגר החדש נתקע עם זבל (דאלוט ,ראשפורד ושות) מלפני תקופת טן פח. ועוד על זה יש את הפלופים על סך 700 מיליון יורו. בקיצור המצב של המועדון הזה בקאנטים - אמרתי ואומר שוב - מי ששונא יונייטד יכול להיות רגוע לפחות עוד שנתיים-שלוש. #הלאה.
לא מכיר מאמן שתוך שנתיים הצליח לנקות את כל הסגל שירש. אם יש תתנו לי דוגמא. טן האח, כמו מאמנים אחרים לפני קיבל את האפשרות לעשות מתיחת פנים גדולה מאוד לסגל. ראשפורד נשאר ונתן לו עונה ראשונה עם 40 שערים ובישולים. אם הייתה התעניינות גדולה גם בו אולי היה נמכר. כל מיני לינדלוף פה כי יש סביבם 0 התעניינות. הוא בטח לא נכשל בגלל הסגל שלו. רוב הרכישות שהביא, גם אם לא מצדיקות את הכסף ששולם, הן טובות מהשחקנים שהחליפו לפני ואין ספק בכלל שהיה צריך להציג פה כדורגל יותר טוב. אמורים מנסה עכשיו להנחיל ערכים חדשים לסגל הזה וזה נראה עקום כי הוא כרגע עושה עבודה שצריך לעשות אותה ביוני- יולי. עם 11 חילופים במחצית ובקצב איטי. יקח קצת זמן אבל זה יראה הרבה יותר טוב ומהנה, אין לי ספק לגבי זה. הסגל ילמד, הוא ילמד את הסגל יותר טוב, יגבש רוטציה יותר ברורה ויביא שני שחקנים ומשם יהיה אפשר להמריא ולהציב מטרות. למי שאין סבלנות יחפש לשבור את הכלים או לחרוץ גורלות אחרי חודש בתפקיד(הויילן חלוץ לקומו, אוננה הכי גרוע בהיסטוריה אחרי שני משחקים, יורו בלוף, דה ליכט מעפן וכו…). מהדברים החיוביים שרואים זה הקימה לחיים של ברונו, אמאד והויילן. ובתכלס הם מראש היו צריכים להיות שחקני הציר בקבוצה הזאת ואצל טן האח היו בלי חשק לחיות ובלי קבוצה שתנצל את האיכויות שלהם. גם בספורטינג ברמת הכדורגל לקח לו כמה חודשים להמריא ולייצב את העסק. כאן משחקים בליגה יותר קשה וסביר שיקח מעט יותר זמן. סבלנות. גם ככה העונה הייתה גמורה כשהגיע.
אבל זו לא הנקודה. אתה מדבר כאילו שיונייטד לא מחליפה מספיק שחקנים או שהיא תוקעת מאמנים עם סגלים קיימים ולא מבצעת מספיק שינויים במצבת השחקנים. בדיוק כמו שעשית לפני שבועיים. ובדיוק כמו לפני שבועיים - אני מראה לך שזה פשוט לא נכון. כל המאמנים האחרונים שהגיעו לכאן מאז ואן חאל זכו לסגלים שבוצעו בהם שינויים נרחבים. גם הסגל הנוכחי הוא כזה שעבר שינויים עצומים בשנתיים וחצי האחרונות. נשארו כאן מעט שחקנים מאז קיץ 2022 וחלקם עומדים על סף עזיבה גם כך. ואם ביצענו כל כך הרבה טעויות וכל כך הרבה שחקנים שנרכשו בשנתיים וחצי האחרונות אינם טובים מספיק, אז בהחלט יידרשו שינויים נוספים גם מכאן ואילך. אבל זה ייקח זמן ולא יקרה בחלון העברות אחד או שניים. על טעויות ברכישות משלמים, ועל עשר שנים של טעויות ברכישות + הפסדי קורונה + נזקי הגלייזרים משלמים בריבית דריבית. אמורים בוודאי יצטרך רכש. בד בבד, גם די ברור שהוא לא ממקסם את יכולותיו של הסגל הנוכחי - שהוא לא מציאה ברמה היסטורית, אבל גם לא זוועה כזו גדולה. וזה בסדר, הוא באמת מתייחס לתקופה הזו כסוג של מחנה קדם עונה, פלוס לוח משחקים צפוף שלא מאפשר לו כמעט לעבוד על דברים באימונים וגם מחייב אותו לבצע רוטציות כל הזמן. כמו שהוא אמר עוד לפני המשחק הראשון - אנחנו נסבול לטווח קצר כדי לקצור פירות לטווח ארוך.
Man Utd news: Total squad rebuild sanctioned, with 'urgent sales' of major names approved נו זה ברור כשמש. צריך להיות חסר מושג בשביל לחשוב שחצי מהסגל הזה בכלל יכול להמשיך פה. אני מכבד אתכם אמיר וקיי. אבל אתם צריכים להבין שיש פה לפחות 10-12 שחקנים שלא יכולים לשחק תחת שום מנגר ברמות האלו. לא יעזור. צריך להתפלל שמישהו יקח את כל הזבל - בינתיים זה רחוק מלהיות המצב. הביקוש לא בדיוק קיים. #נזדייןבסבלנות.
מהכתבה שאתה הבאת ולא באמת טרחת לקרוא(מתבססת על ידיעות של פלאטנברג): “Ruben Amorim is to be given the opportunity to make a rebuild, which will require urgent sales. “Currently, players considered unsellable include Diallo, Mainoo, Mazraoui, De Ligt, Yoro, Onana, and 2-3 other key players.” מעניין בתקופת מי הגיעו השחקנים שמצוינים הנ״ל. רכש כושל בן כושל לא? ברור שהסגל הזה צריך מתיחת פנים. להעיף שחקנים כמו לינדלוף, דאלוט, ראשפורד בגילו, מאלסיה שלא מתאים ולא כשיר, אריקסן, קאסמירו, מגווייר, אוונס זו מתיחת פנים.
אני נגד להעיף את מגוויר. אני חושב שמרגע שאוננה הגיע והנאחס עבר מאוננה למגוויר הוא הפך לבלם עירני ובוגר, ושהוא נותן יותר שקט בהגנה מרכשי פרוףוגנדה כמו דה ליכט ומרטינז. כנראה שהוא לא מתאים לשיטה של אמורים, אבל הוא הראה בגרות והוכיח שגם בתור שחקן רוטציה הוא לוקח את העבודה שלו ברצינות ונותן שירות נאמן. הארי הוא לא הבעיה בסגל הזה, לפחות מבחינת הלך רוח.
אני גם חושב שזה פופוליסטי להגיד שהקבוצה לא מתפקדת בגלל שחקנים שהם במקרה הטוב שחקני רוטציה כמו אריקסן ודאלוט. בואו נגיד את האמת בנינו סגל חדש מהניילונים ולאף אחד אין עדיין מושג איך מרכז המגרש אמור להיראות או מי שני הווינגרים הכי טובים שלנו גם אחרי שנתיים של ניסויים. הקבוצה הזאת עברה טראומה עם טן האח, עכשיו יש הזדמנות לסדר דברים, אבל נצטרך לבחון את הסגל כשהואיגיע לרמת הסדר וההלך רוח המתאים. אם הם עוד פעם ידרדרו לאנרכיה ושיברון נפשי נצטרך להעיף גם את המאמן אבל קודם כל את כל האנשים השליליים בחדר ההלבשה. אבל אני לא חושב שצריך 20 סופרסטארים כדי שהקבוצה תתפקד. אין לי זמן לראות משחקים שהם לא של יונייטד אבל ראיתי השבוע ליון נגד פרנקפוט. תחפשו את המשחק ותראו איך קבוצה שבאמת פשטה את הרגל מול הבנקים מצליחה לנהל מרכז מגרש וליזום ממנו ברמה גבוהה. אני בטוח שגם הםהתפשרו בחלק מהרכש. עם יד על הלב, אנחנו באמת פחות טובים מהם?
1) לגבי כמות השינויים- כן, עושים שינויים אבל כל פעם מחדש יש מקסימום 20% מהשחקנים שבאמת מתאימים לרמה הגבוהה, מי אשם? כל מי שהיה קשור ברכישות הכושלות וכל מי שנתן חוזים ל 100 שנה לשחקנים כושלים. 2) מיקסום היכולת - אתה טוען שצריך עוד זמן ונראה מאמורים מיקסום יכולת, ואני לעומתך טוען שאי אפשר למקסם יותר, זה בדיוק הויכוח המהותי בינינו,כאשר לדעתי יש בסגל רק 4-5 שחקנים ראויים לרמות הגבוהות ואתה נראה לי חושב שיש הרבה יותר ולכן מגלה אופטימיות. 3) אני לא מבין למה הוא מתעקש על הסגנון הזה כרגע כאשר אחד הדברים החשובים במערך הזה זה 2 שחקני קו איכותיים ואין לו אפילו אחד( הוא מאלתר עם דיאלו בימין אבל גם זה הצלחה חלקית רק בגלל כשרונו של דיאלו ולא בגלל התאמתו המלאה לתפקיד). 4) "נסבול בטווח הקצר בכדי לקצור פירות בטווח הארוך"...........זה יקרה רק לאחר החלפה מאסיבית של שחקנים ולאאא בגלל שהשחקנים יתרגלו לשיטה, בואאא זה לא מדע טילים שצריך חצי שנה להבין מה הסגנון דורש, צריך פשוט את הרכיבים הנכונים למכונה,ומהם חסר יותר מידי.