נו, לנו אין שום הגבלות של PSR ואנחנו לא מוציאים כסף על רכש, אז אני שואל שוב - מה ה"בריאות" של המועדון עוזרת לי, האוהד? ברור שעדיף מועדון בריא ממועדון לא בריא, אבל בצורת הניהול של FSG, או יותר מדוייק בתפיסה שלהם ובמטרה שלשמה הם מחזיקים את המועדון - זה לא רלוונטי. ההכנסות שלנו הן בטופ של הטופ העולמי, לא הרבה מתחת להכנסות שלכם. לאן הולך הכסף? יצא על בניית מתחם אימונים חדש ועל הרחבת האצטדיון. חוץ מזה לא ברור. נשאר בקופה. אנחנו בחצי התחתון של הטבלה מבחינת הוצאות על רכש בעשור האחרון באנגליה, זה למרות הכנסות שיא. מתחת לכל מיני מועדוני על כמו פורסט, ווסטהאם ואסטון וילה. אז אני שואל אותך אמיר, איך המאזנים הפיננסיים שלנו עוזרים לקבוצה תכלס? כשהיה קלופ אז האשימו אותו שהוא פשוט לא רוצה לעשות רכש (למרות שהוא בפומבי אמר שהוא כן רוצה, ויותר מפעם אחת, אבל זה לא עזר לשכנע את הסקאוזרים שיש בעיה). הגיע סלוט והופה, עוד קיץ שמכניסים יותר כסף משמוציאים. קטע איך שוב ושוב הם נופלים על אנשי מקצוע שלא רוצים לחזק את הקבוצה עם רכש... בגדול בגדול - הם מנהלים את המועדון כאילו זה ספורט אמריקאי. אין רכש, יש טריידים. ועם חוזים שהם לא בשורה הראשונה של המועדונים הגדולים בליגה.
@oranfu אם יש כסף ופשוט לא מוציאים אותו, אז המאזנים הפיננסיים לא עוזרים. כן הייתי שמח לראות את המאזנים הפיננסיים האלה - כלומר, אם יש כמות יפה של כסף שפשוט יושבת בבנק ולא עושים איתה כלום, ובכמה מדובר. וגם, מה התוכנית - אם יש בכלל תוכנית.
הם לקחו הלוואה לשיפוץ של האצטדיון וגם את זה הדביקו על המועדון אז הם רשמו הפסד שנה שנייה בפרה-טאקס. נתן להם הפסד יחסית מזערי אז ברור שכל שאר הכסף מהכמעט 600 מליון פאונד רבניו לעונה יושב ומצטבר.
וזה גם מצטבר, כי אנחנו כבר כמה שנים עם הכנסות בטופ העולמי. מה התוכנית? אני מניח שלהכניס כמה שיותר מחסויות\מנויים\ליגת האלופות\זכויות שידור עם הוצאה כמה שיותר נמוכה. תן להם להוציא X בשנה שמבטיח להם בסבירות גבוהה מקום בליגת האלופות ולא 1.2X שנותן להם סיכוי להתמודד על תואר. ככל שההכנסות גבוהות יותר וההוצאות נמוכות יותר, המועדון יותר אטרקטיבי לרוכשים פוטנציאלים. תסתכל על זה כמו נכס שמחפשים לעשות עליו פליפ, לא כמו מועדון ספורט תחרותי.
צריך לזכור משהו חשוב, FSG קנו את ליברפול במכירת חיסול. המועדון היה על סף כונס נכסים וב2010 כשהמצב הכלכלי של היקס וג'ילט היה בלתי נסבל הם מינו את מרטין ברוטון שימצא רוכש למועדון. FSG קנו את המועדון ב300 מ' פאונד! כשהמחיר כל כך נמוך, את מי לדעתכם זה מושך? הרבה אנשים/ארגונים שמה שהם מחפשים זה לקנות בנמוך ולמכור בגבוה. FSG עושים את הדבר החכם עסקית, הם קנו במחיר מגוחך, עובדים על השבחת הנכס ובסופו של דבר ימכרו במחיר מאוד גבוה - מתי שהוא יחשבו שהוא הגיע לשיא שלו. בכסף הזה אני מניח שהם יעברו לפרוייקט הגדול הבא. הכסף שהם נמנעים מלהוציא על סגל השחקנים משמעותי, בסופו של יום כשימכרו זה יוסיף כמה מאות מיליונים של פאונדים לערך העסקה. המועדון ממשיך להיות תחרותי, כמעט בכל עונה בצ'מפיונס ליג, אפילו מתחרה על תארים, למה להשקיע מעבר לכך על סגל שחקנים? הגיוני יותר ללכת בשיטה האמריקאית של טריידים ותקרת שכר. אתם מכירים עוד מועדון בהיסטוריה שישב במקום ה1 בליגה שלו ו3 שחקנים הכי בכירים שלו נמצאים ללא חוזה? ראינו דבר כזה? הנתון הזה לבדו לא גורם לכם להרגיש שהמועדון הזה מנוהל בצורה הזויה? הקהל של יונייטד דורש יותר מבחינה מקצועית, הגלייזרים קיבלו מחאות נרחבות הרבה לפני היום שבחרו. הסקאוזרים ישנים על האף. אין סיבה שמשהו ישתנה.
מחאה לא שיטתית ולא יעילה. האוהדים לא פגעו בכיס שלהם ושמחו ברוב החלטות המקצועיות. צעדות ספורדיות ליד אולד טראפורד לא בדיוק יטרידו מישהו שחי בקצה השני של האוקיאנוס. רק מצב כלכלי מדרדר אילץ אותם לזוז מענייני כדורגל. הופתעתי שלא מכרו לקטארי(אלא אם הוא לא היה עובר בדיקות נאותות).
לא ציפיתי ליעילה אלה עדיין בריטים בסופו של דבר. עדיין עשו משהו. האוהדים בליברפול מסתפקים בבינוניות, הם סיבה ראשית לחוסר ההשגיות של המועדון ב30 השנים האחרונות.