מנצ'סטר יונייטד 2022/23- עידן חדש

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י prica9, ‏11/6/22.

1. k_700 Member

אם לא הייתי מכיר את כל הנפשות הפועלות פה עוד הייתי עלול לחשוב שלא נכתבו פה אותם קשקושים גם אחרי חודש של אינאוס בתפקיד.
    אין פה שום קשר לאופטימיות. אני לא חושב שנחזור למשהו רציני בשנה או בשנתיים הקרובות. זה אף פעם לא קורה ברגע.
    לפי ההגיון שלך(שלכם) אין בכלל מה לנסות לשנות דברים כי אם נכשלנו עשור שלם אז נמשיך להכשל. והרי בספורט אין הנחת מוצא יותר מטומטמת ומנותקת מזו.
    קבוצות ספורט יכולות להכשל גם 80 שנה ואז להצליח. אם דברים תמיד היו ודאים וקבועים אנשים היו עושים מזה מיליארדים.

א. מה הקשר הויילן? זה רכש של ווילקוס, בריילספורד, ג'ים ובארדה? למה אתה לא מאשים אותם גם בקניה של פרד ולינדלוף?
    גם חלק משאר השמות שנתת פה זה לא בהכרח רכש ישיר שלהם. האם מתישהו הבטיחו לך שמהרגע שינחתו פה יהיה רק מאה אחוז פגיעה במטרה בלי קשיים בדרך? תתן לי את המספר של המישהו שהבטיח את זה.
    אגב, לא מכיר חלון מושלם של 100 אחוז פגיעות במטרה אצל אף קבוצה בהיסטוריה באף שלב. אם תמצא דוגמא אחת כזאת, אשמח אם תשתף איתי.
    ב. הביאו מאמן שמנסה לשנות את כל קו המחשבה בקבוצה הזאת. זה אף פעם לא היה רק המערך. השחקנים האלה נכשלו ב4-3-2-1 ..אצל אמורים שחקנים צריכים להיות מסוגלים לשחק עם הכדור ולתקוף את הSPACE וכל השינוי הזה מגיע אחרי שתי עונות של קבוצה שעשתה בדיוק את ההיפך הגמור. שיחקה ישיר עם כדורים ארוכים על שחקנים מבלי להחזיק לשניה וחצי את הכדור.
    היה יכול לבחור להמשיך לנסות לעשות קצת מאותו הדבר שעשו טן האח וסולשאייר ואולי מגרד כמה תוצאות טובות יותר(ונשחט מול הגדולות) ואז היית מוחא לו כפיים, בלונג ראן אתה רק נותן לבינוניים להמשיך להיות בינונים כי זה מה שהתרגלו לעשות.
    רצית שהוא ישנה? שינה מערך במשחק האחרון באירופאית בחצי השני, גילית שם גאולות שלא הכרת? הסגל הזה התרגל לבינוניות מחרידה עם CORE של המון שחקנים עלובים בלי אופי, לדעתי הוא ידע את זה ביום שעבר לפה אי שם לפני כמעט שלושה חודשים.
    אתה בוחר להתרגש מזה, כשהוא בכלל הגיע לעונה של קבוצה שכבר ויתרה על העונה הזאת לפני שטן האח פוטר.
    אני בוחר להסתכל ולהתרגש ממה יוכל לעשות בעתיד, עם קיץ שלם לעבוד בו ועם יכולות לשנות ולהטמיע שחקנים שמתאימים לדרישות שלו.
    הדבר היחיד שמעניין אותי בעונה הזאת זה להבין על מי אפשר לבנות לשנה-שנתיים הקרובות. סה תו.
    ג. אתה שוב מתעלם מהצד השני של המטבע, זה קצת ילדותי. גארנצ'ו רוצה לעבור, נאפולי או צ'לסי(יריבה שמשחקת איתך בליגה), הוא לא רק לא שולל הוא רוצה לעבור לשם. אפשר לעשות פה שני דברים. להבהיר לו שהוא לא עובר בכל מחיר ומפה יתחיל כדור שלג שיכול להגמר גם בהשעיות ליציע והשמדת ערך או למכור בתנאים שלך כשיש לך קלפים חזקים לשחק איתם. הלוואי והיה אפשר להחזיר את הגלגל לאחור אבל זה כנראה טיפל'ה מאוחר מדי.
    לא זוכר שאי פעם אמורים נתן את התחושה שהוא לא רוצה לעבוד עם גארנצ'ו או מבטל את הכשרון שלו. בצד המקצועי, לא צריך לעצב את כל הפלסטלינה שתתאים רק למשחק של גארנצ'ו(שהרבה יותר טוב באגף כווינגר עם מגן שיעשה אנדר לאפים ואובר לאפים).
    הארגנטינאי כשרון גדול(כותב לך את זה הבן אדם שהיה מסקר לך מדי שבוע מה הוא עשה באקדמיה בגיל 16-17 למקרה ששכחת...)שעוד יוכל לעשות דברים גדולים בכדורגל אבל הוא לא כשרון שאתה מתאבד עבורו. הוא גם בעצמו לא אוהב לשחק 10 או ווינגבק לבד על האגף.
    אם לא נחליף אותו בשחקני כדורגל טובים אני אצטרף אליך למחאות הצודקות.
    כרגע? הכל מוקדם מדי והוא בכלל עוד לא עבר.

נערך לאחרונה ב: ‏25/1/25 ב- 13:02
  2. די קאניו אגדה Member

איניוס חסרי מושג נו.
    עזוב את הדמגוג בשקל תשעים הזה.
    הרי שמלכתחילה רכשו אפסים כמו זירקזי ודה ליכט ורק עבור טן פח והוא כבר היה על הגריל אפילו שבחרו להמשיך איתו.
    ואז במקום בקיץ הביאו באמצע העונה מאמן שיש לו שיטה הזויה.

בקיצור עושים עבודה יותר גרועה מהגלייזרים.
    אין סיבה שזה לא ימשך.
    יש אפשרות להוציא 400 מיליון ליש"ט ללא מכירות (על סמך ניתוח בטוויטר שאדון קיי פרסם פה בקיץ).
    אבל מייק אשלי קמצן,הוא רוצה לקחת את ה15 מיליארד דולר לקבר.,חתיכת בן זונה אפס עלוב.
    יואב כץ של העשירים.

3. k_700 Member

את משעממת אותנו.

4. k_700 Member

שני מושגים שעוד לא הבנת וגם חוששני שלא תבין לעולם: זה בין היכולת לעשות משהו מבחינת הPSR(כלומר על "הנייר") לבין נזילות המזומן שתאפשר לך לעשות את זה.**

**זה לא פיפא, גם אם תביא את אלון מאסק הוא יוכל להשקיע מזומנים עד לגבול מסויים. למה? כי זו הרגולציה.
    כלומר, עד שאינאוס לא יצליחו לשפר את הקאש פלואו של המועדון, לא יהיה מספיק מזומן שיקרב אותך ל400 מליון האלה.

המצב הוא כמובן לא סוף העולם. עדיין אפשר להעמיד תקציבים גדולים בקיץ והשקיעו תצקיב יפה מאוד גם בקיץ האחרון.

5. די קאניו אגדה Member

משה לא מסכים איתך.

6. k_700 Member

אני ממש מתרגש מזה שהוא לא מכיר את החוקים.

7. די קאניו אגדה Member

בסדר גבר רגיש.
    https://x.com/FabrizioRomano/status/1882921504213803417
    מה אומר על זה?
    אני אומר השחקן הזה יכול להיות 10 בשיטה של אמורים אם אני משווה אותו לאדוארדס\טרינקאו.
    9 הוא גם יכול לשחק למען האמת זה בטוח עדיף על זירקזי האפס ואולי גם על הוילנד.
    כשהוא משחק בצלסקי הוא טוב - (כמו מקטומיני אצלנו שעזב בכושר טוב.)
    אני מאמין שיוכל לתרום לנו מיידית.
    זה לא שחקן שעוזב את צלסקי כשהוא מעאפן.

8. k_700 Member

ממליץ לבדוק מול איזה יריבות הוא היה טוב כששיחק העונה בצ'לסי...
    מה אני חושב על זה? מה שחשבתי לפני חודשיים.
    השאלה? אופציה טובה.

אני מאמין שגם אם נביא אותו בעסקה נפרדת של השאלה כנראה לא יהיה סעיף שם וזה פתרון קצר טווח כשבקיץ נביא 9.
    בסגנון הוא יהיה בערך חלוץ מהסוג של מארסיאל כשהיה כשיר אצל סולשאייר.

הוא עוזב את צ'לסי כשהוא שחקן ספסל פר אקסלנס בלי באמת עתיד בקבוצה הזאת. יש גם עננה מייסון מאונטית של בעיות כשירות שמרפחת מעל לראש שלו.
    הם רוצים את טל מבאיירן אז מבין גם למה הם צריכים לפנות מקום.

9. k_700 Member

10. one united Member

קיי, בתור אחד שחושב שמההרכב הראשון צריך לזרוק רק את דאלוט( אם אני טועה תגיד מי עוד!) ועוד 3-4 מהסגל, נגיד לינדלוף, אוונס, אריקסן, אם זה כך, איך אתה, אתה ! מסביר את היכולת הרעה שלנו???? הרי מבחינתך אוננה,מזראווי דה ליכט מגוויר אוגרטה והוילן כולם שחקנים ראויים לשחק דקות משמעותיות בהרכב , אז איך אתה מסביר שאנחנו נראים חרא ברב המוחלט של הזמן? אני באמת לא שומע ממך התנגדות עקרונית לאף אחד חוץ מדאלוט והמחליפים, אז איך איך איך אתה מסביר את החרא הזה?סתם לדוגמא, זה מה שאני קורא ממך חודשים:
    א. מגוויר הבלם הכי טוב שלנו .........איזה תחרות יש לו בדיוק???
    ב. אוגרטה השחקן הכי טוב שלנו מתחילת השנה.................אבל אנחנו חרא מתחילת השנה.
    ג.הוילן חלוץ מצויין רק צריך סבלנות איתו, נו באמת
    ד. מזראווי value for mony לא?...........איך הוא מקדם אותנו?
    אתה מבסוט מכל כך הרבה שחקנים בקבוצה הזו, אבל נכון להיום אנחנו חרא של קבוצה, אשמח לתגובה עינינית.

11. די קאניו אגדה Member

קיי צריך להתבייש.
    באמת- מטפורית מה שהוא עושה כאן בתקופת טן פח ועכשיו זו עילה להעמדה לדין כשחבר המושבעים הוא פדרלי.
    והחבר מושבעים הלבן הפדרלי יודע שקיי ישראלי-מזרחי.
    ואין רחמים חביבי כן? 25 to life.

אשכרה הבנאדם אומר שרוב הסגל הזה יצליח (!) תחת מאמן טוב,ושרוב ההרכב הזה עם תוספת קטנה יאיים על טופ 4\אליפות.
    דה ליכט,מרטינז,זירקזי,אוגרטה,מזראווי ועוד ועוד ועוד כן?
    השחקנים האלו אם לא יונייטד זה שחקנים לטורקיה\סעודיה.

12. k_700 Member

מההרכב הראשון אני מזיז את:
    דאלוט+מאזראווי(אף פעם לא טענתי שהוא צריך לשחק ווינגבק), את הקשר ליד אוגרטה, את גארנצ'ו, את מרטינז(מלפני כמה חודשים) ונכון להיום גם את הויילן.
    האם זה בהכרח אומר שאני זורק אותם מהקבוצה? ובכן, עניתי לך על זה שלשום, התשובה שלי לרוב הסגל הזה- תלוי במחיר.
    היחיד שאני לא באמת אזרוק מהסגל הזה הוא ברונו מהסיבה הפשוטה שאין לו ווליו גבוה מספיק ביחס לרמה שלו בגלל הגיל.
    כל השאר? זה תקף למחיר.

אתה למשל לא מוכן לשמוע על מכירה של גארנצ'ו כרגע. למרות ש70 מליון אירו זה סכום מטורף על שחקן בית שדורך במקום ורוצה לעבור. אני חושב שבסכום הזה אי אפשר שלא לשמוע את ההצעה, גם אם היא מגיעה מהליגה. אתה יכול לקנות 3 שחקנים רצינים בסכום שיתפנה לך שם.
    אז כשאתה כבול מאוד בהגבלות ובלי מזומן זה לגמרי debatable.

א. טענתי את זה על מגוויר בהקשר של בלם במרכז וכשיורו עוד לא נכנס לעניינים כי היה פצוע/חזר מפציעה.
    ברור שאני בעד להשקיע כמה שאפשר ביורו, כשרון גדול ולדעתי לא בעוד הרבה זמן הוא גם יהיה הבלם הבכיר בקבוצה הזאת.
    אני אגב לא פוסל את המחשבה להביא עוד בלם לסגל בקיץ אם היה ונמכור את מרטינז למשל(שלא מצליח להתאושש העונה). אם נצליח לקבל את מרטינז של העונה הראשונה+דה ליכט יציב יותר+ מאזראווי כגיבוי טוב לבלם בצד ומעליהם יורו זו רוטציה טובה מאוד.

ב. בוקר טוב אליהו, אוגרטה יכול להיות מצוין והקבוצה תראה רע. מה אתה חדש בעסק? קודוס יכול להיות מצוין בווסטהאם והיא לא תפסיק להפסיד, ברונו יכול להיות מצוין אצלך והקבוצה לא תתרומם. צריך שגם 10 שחקנים לידו ישחקו כדורגל טוב.
    אתה מסכים איתי שאמאד היה טוב מאוד ב90 אחוז מהמשחקים שלו העונה?למה אתה לא שואל עליו? אני אעזור לך, כי יש אג'נדה.

איך אני מסביר את היכולת הרעה? הסברתי את זה כבר בקיץ. הטעות המשמעותית הראשונה של ההנהלה הייתה להמשיך עם טן האח אחרי גמר הגביע. לא ציפיתי לשום דבר שיתרומם איתו העונה וכמובן שאחרי העונה הקודמת זה רק המשיך להדרדר.
    חודשים של כדורגל פרמטיבי גרמו לזה שבאוקטובר הסגל הזה הפסיק להאמין שאפשר לעשות משהו וכמה שחקנים בולטים בו הלכו עוד כמה צעדים גדולים אחורה. באקלים כזה גם לשחקנים צעירים יהיה קשה להקלט או להתפתח(למשל, דוגמא טרייה- מאיינו שלא מצליח לחבר שני משחקים טובים כל העונה).
    זה לא בלתי הפיך. כשדברים כן עובדים ומייצבים קצת את היסודות אז גם הרבה שחקני קצה בסגל פתאום יכולים להתאזן קצת יותר כמו שראינו למשל לפני שנתיים או ב2020 עם סולשאייר.
    אבל כן, ברור שבקצה הסגל הזה יצטרך להשתנות ברוב האיזורים אבל עד שאתה באמת תתחרה יש זמן ואתה קודם כל צריך למזער את הטעויות שתעשה בדרך כי כשאתה מוגבל פיננסית קשה לתקן.

למה אני נותן משקל גדול להגעה של ווינגבקים על שאר החלקים במגרש? אני חושב שחסרה לנו מהירות ויכולת לקדם את המשחק בכדרור מהאגפים. שחקנים בפרופיל שמחפשים יכולים לעזור מאוד בזה. אין לנו באמת אף שחקן פיזי ואתלטי לשים היום באגפים שלנו ושווינגבק יתאים לו. עכשיו לפני שתשאל אז למה הוא לא חוזר למערך של 4 שחקני הגנה? אז בוא, אתה עדיין תצטרך לעשות את זה עם דאלוט כי הוא פשוט תמיד כשיר. לכן בשאלה מה עדיף? לגרד כמה תוצאות ב4321 בדרך לשינוי מערך בקיץ או לעבוד עם מי שצריך לשרוד עם הקבוצה לעונה הבאה על המערך החדש כבר עכשיו? אני בוחר באופציה השנייה, גם על חשבון פער קטן בתוצאות.

ג. הויילן בעונה שנייה חלשה אחרי עונה ראשונה חיובית. אני חושב שהוא כשרון גדול ואני ממש לא גומר לו את הקריירה בגיל 21.
    חצי שנה אחורה היו אנשים שכתבו את הסגנון הזה על גראבנברח והיום הוא הקשר הכי טוב בליגה, ממליץ להיות צנוע יותר, דברים תמיד יכולים להתהפך עם שחקנים צעירים שיש להם מעט נסיון.
    האם זה אומר שהוא צריך להיות באנקר בהרכב? ממש לא. היה צריך עוד חלוץ בחלון שהגיע ונצטרך עוד חלוץ גם בקיץ הקרוב. הוא צעיר אחרי קיר של שנה שנייה.

אתה כביכול מנסה לעקוץ אותי על דברים מתקופות שונות.
    לא זכור לי שכתבתי מילה אחת טובה על מאזראווי כששיחק ווינגבק כמו שלא החמאתי לו כששיחק קשר מאחורי החלוץ. זו לא העמדה שלו ואני מבקר בכל שבוע מחדש כשמעלים אותו שם.
    כששיחק בלם או מגן היה טוב מאוד, בטח ביחס לזה שאני לגמרי מרגיש בטוח לשמור אותו לשנתיים הקרובות כשחקן סגל לפני הרבה שחקני הגנה אחרים פה.
    האם אמרתי שאני מתחתן איתו חתונה קתולית? לא. כשתהיה מילימטר ממאבק על אליפות נבחן את הסיטואציה בזמן הנכון. לא מאמין בגישה הלא מציאותית הזאת של לזרוק את כולם במכה. זה אף פעם לא קרה פה או בכל מקום אחר.
    הכי קרוב לזה זו צ'לסי מהרגע שבוהלי נכנס ותראה באיזה כאוס הם נמצאים כבר שנתיים.

נערך לאחרונה ב: ‏26/1/25 ב- 14:26
  13. די קאניו אגדה Member

בוהלי >איניוס.
    טד לאסו אצלנו היה יכול להיות חוויה מרגשת.

14. k_700 Member

הצלחה מסחררת בוהלי. הוציא מעל למיליארד פאונד, זרק את השוער הכי טוב של הקבוצה שלו להשאלה ביחד עם סאנטוס(הזיה גדולה). שנתיים מנסה להעיף בצורה מבזה את צ'אלובה, כולל לקחת לו את המספר ולקרקע אותו מהקבוצה בקיץ רק כדי להבין חצי שנה אחרי כמה הוא אהבל.
    בהצלחה עם הדמי פיטורים הנוספים שהוא יצטרך לשלם למאמן ה250 שהוא מפטר בשנתיים. אולי אחרי מיליארד וחצי פאונד הוצאות הוא סוף סוף יצליח לעשות צ'מפיונס פעם אחת. הסיכויים לא איתו.

אגב, שיחקו אותה היום אינאוס שהצליחו להוציא את המימון הממשלתי ודרך העיריה לפרוייקט החדש של הOT.
    מעבר לזה שזה הולך לשנות גם את כל התשתיות העלובות של התחבורה באיזור זה גם יעזור למועדון למכור שם נדלן בעתיד ואנחנו רואים כמה זה נשק שימושי שמועדונים בליגה משתמשים בזה באגרסיביות בשנתיים האחרונות.

15. one united Member

כתבתי כבר מספר פעמים שברור לי שאי אפשר לזרוק 8 שחקנים במכה, אבל קודם כל צריך להודות בכך שיש יותר מידי שחקנים לא מתאימים לרמות הגבוהות שכולנו רוצים לחזור, ורק אחרי שנודה אומץ בדבר אשמח להתקדם לאט לאט לבניית סגל כמעט חדש.
    *** טייק 34567 על גארנצ'ו- כן, אני חושב שצריך להתאמץ עליו יותר, ואני כן רואה אצלו בשבועות האחרונים שינוי בגישה, במאמץ על המגרש, קשה לי המחשב על למכור את השחקן הכי מוכשר שיצא מהאקדמיה בשנים האחרונות רק בגלל אי התאמה לסגנון כזה או אחר, וחוץ מזה, כסף גדול אפשר להוציא היום גם על דיאלו וברונו (עדיין) ואולי גם על קובי, אז מה? זאת לא שיטה מבחינתי, את השחקנים המוכשרים שלי אני רוצה אצלי, רוצה לקדם אותם ולא לוותר עליהם מהר כל כך.

משתמשים שצופים בדיון זה (רשומים: 2, אורחים: 14)

1. avdz7
  2. yonatan