דה יונג כבר לא כ"כ על הספסל וכשהיה על הספסל זה היה מסיבות חוזיות וכלכליות של המועדון. פאליניה איך שהגיע לגרמניה לא הפסיק להיפצע ובגלל זה הוא כמעט לא משחק. זה ממש לא אותו דבר.
דה יונג פתח העונה ב4 משחקי ליגה מה18 אליהם היה זמין. הוא לא שחקן ספסל העונה כמו שאנדו לא שחקן ספסל העונה. הוא בדרך החוצה מברצלונה. זה יהיה קיץ אחרון לחוזה שלו בקרוב, הם כבר מוכנים להתגמש במחיר, רק להעיף את החוזה שלו. וזו לא הנקודה. מספרי 8 התקפיים תמיד צריך. אין קיץ שקשר צעיר לא עובר בו ב60+ מליון. זו בטח לא צריכה להיות משימה קשה למכור אחד כזה שבגיל 19 היה שחקן הרכב בנבחרת אנגליה בטורניר בקיץ.
מאיינו מאוד מזכיר את דה יונג למען האמת. שחקן פרווה וגרוע הגנתית עם הרבה מאוד הייפ כאילו מדובר באיזה צאבי הרננדז רק ללא אף אספקט התקפי\פליימקינג שהוא באמת elite. אני התנגדתי מאוד בזמנו שטן פח המטומטם רצה את דה יונג - מזל שהצואה הזו לא חתמה... ברצלונה כבר שנים לא מצליחה להפטר ממנו. לא לקבל את דה יונג הפח אשפה. ועוד לקפל את clone האפריקאי שלו ב70 מיליון ליש"ט? Cinematic. לא סובל את הסגנון הזה של מאיינו\דה יונג. זה היה מתאים לפארמה אלף תשע מאות תשעים וארבע. בדיוק כמו ברונו שהיה משחק אצלנו 10 ב4231. פארמה? אלף תשע מאות תשעים וארבע. מחליף של ברקו או מחליף של דזורקאף או מחליף של גוטי או מחליף של מנור חסן.
כמו שגארנאצ'ו, אם הייתם מקבלים עליו 70 מיליון זאת היתה גניבה, ככה גם מאיינו. מוכשר מאוד אבל אחרי עונת הבכורה הוא נראה לא טוב. הוא אחלה עם הכדור אבל בלי הכדור נראה יחסית איטי ולא משמעותי. אם הוא דורש גם משכורת כזאת זה משאיר בדיוק את סיטי, צ'לסי ואולי ארסנל כמועדונים שיכולים להחתים אותו. אני לא רואה את ארסנל משלמים סכומים כאלה על קשר אמצע נחמד וטכני כשהם גם ככה צפויים להחתים את זובימנדי. צ'לסי וסיטי התקווה היחידה. אסטון וילה לא הולכים לשלם 70 מיליון ומשכורת כזאת. מחוץ לאנגליה לדעתי רק פסז' יכולים\צפויים לשלם כאלה סכומים ולא יודע אם מאיינו יעניין אותם כשיש להם את הקישור שיש ועם כל השוק הצרפתי שפתוח בפניהם בהרבה פחות כסף.
הוא עוד לא חגג 20. הוא עוד לא חגג 20. הוא יחגוג 20 בקרוב. די ברור שזו טקטיקת מו"מ של הסוכן שלו כדי לנעול אותו על חוזה ארוך(הם גם מתעקשים על זה) והם מתחילים ממספר מסויים. אין שום סיבה שהוא ירוויח למשל יותר מאמאד שנסגר בינואר על 120 אלף פאונד עד 2030. ההנהלה החדשה לא זורקת כספים בחוזה. אוגרטה על אותו חוזה כמו של אמאד. זירקזי על קצת יותר מ100 אלף לשבוע. אם העניינים איתנו יתפוצצו לא תשאר לו ברירה אלא להתגמש על השכר במקום אחר ואז אני רואה לא מעט קבוצות מציעות את הסכום הנקוב. וילה כבר קנתה שחקן ב70 מליון. אם ברצלונה תסתדר בשנתיים הקרובות מסוגל לראות גם אותם מנסים ללכת עליו, מבחינת טכנית ופוטנציאל הוא מאוד מתאים להם והוא השקעה בגלל הגיל. גם נאפולי זו אופציה, הם מכרו את קביצה, הם ימכרו את אוסימן. יש שם כסף. קיר של אחרי עונת פריצה מתוקשרת כמעט כל שחקן צעיר שפרץ ביונייטד חווה. כולל גרינווד. אחד המחירים כשאתה פורץ בגיל כל כך צעיר. שחקן בתפקיד של מאיינו מבשיל בד"כ למשהו שלם בגיל 24-25 וכבר היום הרצפה שלו גבוהה. מן הסתם יש לנו מספיק זמן לנסות למכור אותו ככה שברור שאין סיבה להכנס ללחץ ואני מאמין שינסו להגיע להסכמה על חוזה אלא אם הוא יעשה גארנצ'ו.
וילה לא תתן משכורת שמתקרבת בכלל לסכומים שמפורסמים אז היא לא אופציה. ברצלונה, עם הלה-מאסיה, צריכה את מאיינו? די נו. לא מכיר נאפולי אבל שוב, לא נראה לי מועדון שישלם סכומים כאלה עם משכורות כאלה. הוא מוכשר, אבל עדיין יש סביבו סימני שאלה והסכומים האלה מוגזמים מאוד.
בשוק של היום יהיו עליו המון קופצים. אבל אני בניגוד לאחרים לא מתרגש, מרגיש כמו משחקי משא ומתן מצד הסוכן כדי למקסם את השכר של מאיינו.
כמובן שזה לא מה שטענתי, אבל חייבים להמציא איזה טיעון בשביל ויכוחים עתידיים. טענתי ש-70 מיליון עליו זאת גניבה וקשה לראות מי ישלם כזה סכום. יירד לסכומים קצת יותר סטנדרטיים כמו 30-40 ודרישות שכר שמחוברות למציאות ואני מניח שיהיו לא מעט מועדונים שירצו לקחת את ההימור. אבל יותר סביר שבסוף תגיעו איתו להסכמה.