מנצ'סטר סיטי 2008/2009- הטירוף מתחיל

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י BLUE MOON, ‏6/7/08.

1. קינג לדלי Member

תקשיב טוב לאחיך.
    אני לא רואה סיכוי ליוז להמשיך מעבר לעונה הזאת אלא רק אם הוא יקח את גביע אופ"א וגם הוא יודע את זה.
    זה הפך למפעל הכי חשוב שלו ושלכם.
    אתם מחוץ לשאר המפעלים ונותר רק אופ"א אז ברור שהוא לא בעמדה של אוניל שרוצה ליגת אלופות ולא בעמדה של טוטנהאם שרוצה לא להסתבך בליגה המשוגעת הזאת.

2. eastlands Member

בסדר , בסדר , הבנתי שקבוצות אנגליות שמות זין על מפעלים , ועדיין זה בושה !
    בדיוק כמו שקבוצות מזלזלות בגביע האנגלי הכל כך חשוב לי לך ולכל האנגלופילים באשר הם .

ועל הרקע הזה כל הכבוד לבורו אמש !

עכשיו האבסורד הוא שמרטין אוניל מזלזל באפשרות להגיע לרבע גמר אופא העונה , מהגביע הוא הודח באברטון , ומהליגה הוא ילחם , יזיע ,יקיא דם ,,,,,, רק כדי להיות ב,, אופא בעונה הבאה ולשחק עם דייגים מאיי פארו באוגוסט ,יגיע לשלב הבתים ,ואז ייסע עם הנוער שוב ברבע הגמר ,בכדורגל שגדלתי מנצחים את המשחק הקרוב , הבנת שאול.

3. קינג לדלי Member

הכדורגל שגדלת כבר לא קיים.
    לא סתם אתה כותב "שאול" כי גדלת גם על שאול קרני ומי שגדל על שאול קרני חולם בלילות על שוורים שרודפים אחריו.
    הרסו את היער ליד המגרש של עליה ונשאר רק עץ אחד כשריד לאותו יער מפורסם.
    אם תיגש לעץ הזה ותביט טוב טוב תוכל לראות את קלוד דהן עדיין יושב שם מחשש ששאול קרני ינגח אותו.

פעם זה פעם והיום זה היום.
    הכסף הפך את הפרמייר לכל כך חשובה שהגביעים ירדו בחשיבות שלהם.

4. colin bell Member

5. AW forever Member

חוץ מגביע הליגה שהוא כמובן המפעל הכי חשוב בעולם כולו. זה מה שנקרא הצדקות מגוכחות.

6. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

41. Eyal Berkovic

2001-2004, 67 appearances, 9 goals

Perhaps not revered in the same way as his contemporary Ali Bernabia, Berkovic was often the catalyst in the most aesthetically pleasing City side I’ve seen. Pivotal in the 2002-03 promotion campaign under Keegan, Berkovic carried that form into the Premiership and the way he dominated the midfield in the two Manchester derbies in our first season back in the top flight (against adversaries such as Paul Scholes, in his pomp no less) is a testament to his ability.

---------------

אז מה אם זה במקום ה-41 יש לנו נציגות ב-50 הגדולים אי-פעם של הסיטי http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx
    אם ברקוביץ' לא היה כזה שמוק ולא היה מלכלך על קיגאן , הוא היה מסיים את הקריירה האירופית במנצ'סטר סיטי ואולי היה ממוקם קצת יותר גבוה ברשימה.
    אבל עדיין התקופה של ברקוביץ' במיין רואד הייתה הטובה בקריירה שלו באנגליה לדעתי וגם גרמה לי לאהוד את הסיטי במידה מסויימת.

7. Strawberry Fields Member

http://www.sport5.co.il/SIP_STORAGE/FILES/3/Black354X281/117633.Xxx

מה קרה לתכלת שלכם? למה הוא נהפך לכל-כך דהוי?

8. eastlands Member

איזה כיף ניצחנו משחק בית ,ובשבת לא נוסעים לסיוט משחקי החוץ הקבוע שלנו העונה , כי אן ליגה ועפנו מהגביע , וכך אני נשאר עם הטעם המתוק של הניצחון האדיר הזה על וילה עד ליום חמישי נגד אלבורג , משחק שלפתע הפך לחשוב ביותר ,שמינית גמר והסיטי היא הפיבוריטית לפתע לזכות בגביע ביחד עם עוד מספר קבוצות , אבל עכשיו זה כבר נראה רציני , וזה בדיוק הפחד שלי עם סיטי שאני מכיר ,סיטי שמתמחה בלפשל ולאכזב עד אין סוף .

וככה עם ההרגשה הזאת ,בניתי לעצמי מתח חדש ומטרה חדשה , 3 ימים אחרי הגומלין של חצי גמר אופא ,יתקיים הדרבי ברפש (10 במאי ) ועכשיו אני מדמיין שאני עם כרטיס לגמר באיסטנבול ,נוסע לרפש , לקלקל את חגיגת האליפות שלהם (אין לי ספק שעד אז , 3 מחזורים לסיום ,הם כבר יוכתרו ) אתם יודעים להגיע לשם אחרי ההתלהבות מהעליה לגמר ,לנצח ברפש ולשיר להם כמו בשנה שעברה ,להשקיט אותם ל110 דקות (כולל כמובן החצי שעה שאחרי ,עד שהם מגיעים לרכבת ללונדון) הטעם המתוק מהניצחון שם בשנה שעברה ,עדיין מלווה אותי וכנראה שלא יעבור לי לעולם.

ואז אני מתעורר ,ונזכר שאני סיטי , וכולה אנחנו בשמינית ,והרי אלבורג כנראה תעיף אותנו ,ואם לו אז ברבע יגיע התזכורת הקבועה , ואם ההדחה תגיע בחצי ,אז בכלל 70 אלף יזכירו לנו את איסטנבול בדרבי , וכמעט שכחתי שהמאמן שלי הוא מארק יוז , בקיצור בניתי פה דרבי ידידות שיכול להפוך למרגש במיוחד עבורנו.

איסטנבול ,איסטנבול אני מתפלל !

9. Nigel de Jong משתמשים של כבוד היכל התהילה

אל תשלה את עצמך את איסטנבול אתה לא תראה השנה , זה פשוט מוגזם מדי בשביל הסיטי ואני בטוח שגם אם נגיע לאיסטנבול נדאג להפסיד שם בצורה שהנבלות יוכלו להטיח לנו את בפרצוף בכל אפשרות.
    בשבילי גם רבע גמר זה משהו , חצי גמר ואני בכלל בעננים על אפשרות שלא נעבור את אלבורג אני אפילו לא יכול לדמיין עם כל הכבוד לקבוצה הדנית שנתנה בראש לדפור.
    חוץ מזה אני לא רוצה שהתואר הראשון שלנו מאז 76 יהיה עם מארק יוז ועוד גביע אופ"א , אבל שאני רואה את הקראפי יונייטד זוכים בכל תואר אפשרי אז יאללה גביע אופ"א עם יוז נו טוב...

10. RealStretford Member

אחרי שתיקה ארוכה, אני מרשה לעצמי לשבת לכתוב ולהתייחס לענייני החודשים האחרונים בסיטי. נמה לי שהערב, ערב שבו ראינו עוד ערב אירופי ענק של ליברפול, והצגה מצוינת של צלסי זה זמן טוב להסתכל על המרחק שבינינו לבינם. בתקופה שאנו כמעט ולא משחקים, פוגשים יותר דנים מאשר אנגלים, תקופה שבה היריבה הארורה שולטת ביד רמה (ואפילו חייבים להוריד את הקובע לפני הסקוטי השנוא והגנת הברזל שלו) זה זמן טוב לפרספקטיבה.

אז נתחיל מן הסה"כ. אין לי תלונות יותר מדי גדולות, ולא ציפיות גרנדיוזיות לעתיד המיידי. עם נסיים במקום 7 אחגוג כאילו זכינו בליגה. מה עוד אני שמח מאד שאנו לא מזלזלים בגביע UEFA ועוד חולם על נסיעה לאיסטנבול במאי. נכון שהטורניר הזה הפך למשהו קצת משונה, הרי כל הכדורגל האירופאי כזה היום, מפעל לכסף, שבו לא צריך להיות אלוף לשחק בליגת האלופות, ומלכי 'ליגת ההגינות' (למרות ניסיונותיו של ריצ'ארד דאן) הם בין המועמדים המובילים לנסוע לטורקיה. אבל בשבילי אין יותר מרגש מכדורגל אירופאי, בין הזיכרונות המרגשות של שנות השבעים הם לילות התאורה והקור של משחקים אירופאים – יובנטוס, שרק לראות אותם מתחממים במנהרה הפחיד אותנו עד המוות, עם זוף האגדי, ואוהד שרץ למגרש ובועט לבונייק בתחת אחרי שהשווה ל2-2 במדי לודז', ו 2-2 בסן-סירו נטול הגג. אני אוהב כדורגל אירופאי אהבת נפש והלוואי שנמשיך לצבור ניסיון.

בליגה אי-אפשר להסביר את ההבדל בין סיטי שבבית לסיטי שבחוץ מעבר להגיד שזה סיטי. תמיד היה כך, וקשה לחשוב שאי-פעם ישתנה. שרוביניו כתב שבעוד 10 שנים סיטי תשתלט על העולם הוא ישר נתן תחמושת לקטני השכל שחשבו שהנה עוד הזדמנות לצחוק על חשבוני. להם הסברתי שאני מחכה כמעט 50 שנה אז מה אכפת לי עוד 10! בינתיים אסתפק בשמחה בגביע הנוער. אבל במבט פחות פטאליסטי וביתר רצינות אני חייב להגיד שאני מתחנן להפטר ממארק יוז. יתכן שבעתיד הכסף הגדול כן יביא את ההצלחה לסיטי, אך אם יוז יישאר זה תמיד תהיה למרותו ולא בגללו. הוא מאמן פחדני ובלי יכולת תמרון טקטי בכלל. לא מספיק לעמוד על הקווים בכל משחק חוץ עם פרצוף של תשעה באב כשכל השחקנים מסתובבים כמו תרנגולת בלי ראש. הוא חייב ללכת. אני שמחתי שהבעלים לא דורשים הצלחה מיידית, אבל יש גבול. חלק מן ההופעות המביישות שראינו השנה היו מזכים כל מאמן בכל מועדון אחר ב
    P45 ומי יבוא במקומו? לא יודע, כמובן יש אין ספור ספקולציות. יורגן קלינסמן? לא יודע מה אני חושב על זה. דבר אחד שאני כן יודע, זה שאני מקווה שהשמועה על ארסן וונגר זה רק בשביל למכור עיתונים כי הדבר הכי מאכזב אותי בכדורגל האנגלי השנה זה איך שמאמן שכל-כך הערכתי הפך לקנטרן בלתי נלאה ובלתי נסבל. שנים הוא התלונן על הסקוטי ולבסוף הוא הופך להיות אותו הדבר (רק נטול ההצלחות). באופן אישי הייתי שמח לראות את רניירי אצלנו, ואלה מכם שיש זכרון טוב יזכרו באכזבתי כאשר הוא כמעט הגיע עלינו לפני שנתיים וברגע האחרון הלך ליובנטוס.

ומה עם השחקנים? מה עם הכסף שיוז הוציא. את בלאמי תמיד שנאתי, שחקן מגעיל. פעם הייתי צריך ללמוד לשנוא שחקנים שהיריבה העירונית הייתה קונה. אז הם קנו את אלן סמיט' והייתי כל-כך מבסוט כי תיעבתי אותו גם קודם. כך תמיד הרגשתי לגבי בלאמי. אז מה אגיד? בינתיים הוא משחק מצוין ואני מוכן ללמוד לאהוב אותו למרות שכמו שברקוביץ הגיע ידענו שזה יגמר בדמעות, אני צופה סוף דומה. דה יונג נראה לי שחקן טוב מאד לעתיד גם. ברידג', שמאד שמחתי בהגעתו, נראה לי זוועה. חוש המיקום שלו דומה ליכולת המתמטי שלי – לא קיים. רוביניו גאון מטורף, מותר אחד כזה בכל מועדון ולא יותר. לפעמים בא לך להרוג אותו, אך לפעמים אתה מתמוגג על גאונותו. אלאנו? אין לי מושג מה הסיפור שלו, כשרון אדיר מבוזבז, שגישתו הילדותי ושל יוז לא עוזר לאף-אחד. זבלטה הוא לפעמים טוב, אך יש לי הרגשה שהוא לא זה. קומפאני סה"כ קנייה טובה.

ההגנה זה דבר שאי-אפשר להבין. ריצ'ארד דאן בעונה חלשה מאד לפי הסטנדרטים שהתרגלנו עליהם. מיכה ריצ'ארדס פשוט נעלם. אי-אפשר להבין את זה. אחד הכישרונות הגדולות של הכדורגל האנגלי הולך לכבינימט. השנה הוא כל-כך זוועתי שכבר לא אכפת לי שילך (!).

שיי גיבן בעיניי השוער הטוב ביותר בפרמיירשיפ, שוער ענק – לא היינו צריכים לקנות אותו. כיסוי להארט כן, מהפכה שמנשל את הארט לא, שוב טעות של יוז. ג'ו לאברטון? עוד טעות.

תודה לאל על שוני רייט בסטיבן "מבצע סבתא" אירלנד שנותנים עונה אדירה.
    זהו, התעייפתי קצת, לכן אסיים. דבר אחרון- האם זה רק אני, או שגם אתם מזועזעים מרמת השיפוט השנה, פשוט ביזיון. יתכן שזה לא בדיוק אשמת השופטים והמשחק המודרני מהירה מדי עבורם. בכל מקרה יש יותר מדי טעויות.

מאחל לכולכם רק טוב

11. THE STRETFORD END Member

פיטר

עשה טובה,אל תעלם לכאלה תקופות ארוכות מהפורום,
    הודעה אחת שלך זה כמו אלף הודעות שלי ואני עדיין לא אצליח להגיע לרמת הריגוש שאתה מעביר,לי בכל אופן,
    בכתיבה שלך על כדורגל.

לגבי השיפוט,
    נדמה לי שדווקא העונה יש פחות שערוריות משנים קודמות,
    אולי זה כל קמפיין הריספקט וכשגם התקשורת בעקבות זה פחות מוצצת דם.

12. קינג לדלי Member

מארק יוז רוצה להיות זה שיגמור את 33 שנות הכלום של סיטי שגם לא הייתה בחצי גמר מ 1981 !

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/sport...icle2313732.ece

העונה הזאת אם סיטי שעכשיו היא הפייבוריטית לזכייה באופ"א לא תגיע לפחות לחצי אז אני כבר לא יודע מה אפשר לעשות איתם.

רבל'ה , תתכונן לאיסטנבול !

13. cityblues beter dead than red

אל תנחס.

לא פייבוריטים ולא נעליים.

אחרי שמילאן הודחה (זילזלה?) לדעתי הפייבורטיות הן שוב הגוש המזרחי...צסק"א/שחטאר או זניט או דינמו קייב.
    היום פוגשים יריבה דנית רביעית בשלב של נוקאאוט,האחרונה היתה הכי קלילה (בלי להתחשב ביריבה מהקולוניה של דנמרק),הפעם יריבה קשה מאוד שרואה את עצמה בשלב הבא ובטח שאסור לזלזל בה על אחת כמה וכמה אחרי שכבר ביקרה השנה בצד האפל והוציאה ברפש 2-2 למרות שהמשחק לא קבע כלום לחלאות וגם הדיחה בקלילות את דפורטיבו.

איסטנבול,איסטנבול אני מתפלל.

נערך לאחרונה ב: ‏12/3/09
  14. Nigel Winterburn משתמשים של כבוד היכל התהילה

הלוואי וסיטי יגיעו רחוק במפעל הזה... כל דבר מעבר לזכייה ייחשב לסוג של אכזבה מבחינתי, לאור היריבות שנותרו במפעל.

פנינה מתוך מדור השמועות ב-BBC...

:aaarofl:

15. eastlands Member

קאקא באמת שחקן מושלם ,ועדיין אם צריך לוותר על אחד מהשניים (קאקא-איירלנד) אני מוותר על קאקא ,למה ? כי מעבר להיותו כדורגלן העונה שלנו , אני פשוט מאוהב באירי הזה עוד מהנוער שלנו ,סטיבי להיות איתך בכל דקה ,או סטיבי איירלנד.