מנצ'סטר סיטי 2010/2011

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Nigel de Jong, ‏8/7/10.

1. Rosner VFB 1893 מנהל כללי

2. THE STRETFORD END Member

שאלה לי לאיסטלנד,ביאליק ושאר אוהדי שיטי
    עכשיו עם ההחתמה החדשה ובאמת,בלי שום ניסיון התגרות או ציניות,
    האם אתם עוד מתרגשים מזה?
    הרי בעונות האחרונות,עם הבעלים התאילנדי ולאחר מכן עם הבעלים הערבים,החתמתם עשרות שחקנים בסכומי כסף מטורפים,
    עברו אצלכם שחקנים כמו בתחנת רכבת,
    חלק מהרשימה כללה שחקנים כמו ג'ובאני,פטרוב,צ'רלוקה,אלנו,בנג'ני,גיבן,דה יונג,בלאמי,רוביניו,ברידג',קומפני,בן חיים,ג'ו,
    אדם גונסון,לסקוט,ויירה,קולה טורה,אדבאיור,טבז,קרוז,בארי,מילנר,באלוטלי,סילבה,יא יא טורה,בואטנג ויש עוד כמה
    וזה כולה ב 3-4 עונות!!!
    אני לא חושב שיש עוד קבוצה אי פעם בעולם שידעה כמו כזו של שחקני רכש,חלקם בסכומי כסף גבוהים ביותר ובפרק זמן קצר שכזה.
    אתם זוכרים בכלל את כל השמות הללו?
    מה אתם חושבים על זה?
    הרי שחקן רכש מגיע,הקבוצה מוציאה חולצות עם הדפסים שלו למכירה,תמונות,מזכרות והופ,אחרי עונה,2 חלקם הגדול ממשיך הלאה,
    לא מפריע לכם הקשר הרופף הזה בין שחקן למועדון שקיים כיום אצלכם בקבוצה?
    אדבאיור למשל,באיזה רעש הוא הגיע,איזה אהדה והערצה הוא קיבל,בסרט על האוהדים שלכם מהעונה שעברה
    רואים זאת במיוחד,לאחר המשחק נגד ארסנל,אחד מהימים הגדולים שלהם כאוהדים הם אמרו,
    עוד לפני זה,רוביניו,איזה הד זה יצר והנה,האחד כבר ממזמן לא בשיטי,אדבאיור בדרך החוצה,
    זה לא משאיר לכם טעם רע בפה?

אני נזכר אי שם בשנת 95 כשהייתי בצבא ושמעתי על כך שיונייטד רכשה את אנדי קול ב 7 מיליון פאונד,
    זה היה מטורף,הפרפרים בבטן שלי עבדו שעות נוספות,היתה ציפייה והתרגשות של ילד בחנות ממתקים.
    לאחר מכן היו רכישות גבוהות אחרות,פרדיננד,ורון,ואן ניסטלרוי,רוני,בארבטוב וההתרגשות מכל רכש בכסף גדול פחתה משהו
    ועדיין ובגלל שזה במינון קטן הרבה יותר,אני כבר מתרגש ובציפייה לקראת רכש גדול נוסף,אולי בסוף העונה,
    אתם עוד יכולים להרגיש את זה?

3. eastlands Member

מה אתה גנוב ?
    סטרטפורד תתעורר דזקו הוא תכול !!! זה חלום המצב כל כך קריטי שהלואי והיה ישר קופץ להרכב מחר בהייבורי
    אני נרגש זה חלום דזקו שכל כך רצה לעבור אלינו עושה את זה ! זה גם ציון דרך ואולי העסקה הראשנה ששחקן רוצה אותנו כמו שאנחנו רוצים אותו

ואפילו לא קראתי את תגובתך הארוכה ,אבל בגדול הריגוש בעסקאות לסקוט וקרוז לא היה כמו בהחתמת לי בראדברי ב3 מליון מפומפי לפני כמעט 20 שנה , אבל היום בהחלט שאני מתרגש כבעבר , אנחנו במצוקת חלוצים , זה עלה לנו בכרטיס לצמפיונס רק במאי האחרון

דזקו הוא תכול ! בהצלחה וברוך הבא !

4. eastlands Member

ועכשיו כשקראתי את תגובתך הארוכה והמלומדת , אז באמת קשה להתרגש במינון כזה , אבל היי אתם היום מועדון בפיסגה ומסודר ואנחנו שואפים לסגור פערים ועל הדרך עושים טעויות כמו מנגרים זמניים וגם בעלים שהחליפו ידיים , מזכיר לי שבסוף שנות ה80 ליברפול שלטו וקבוצה אחרת היתה קונה על מכה , ברוסים פאליסטרים וואלסים אינסים והקהל לא היה מתרגש מהפוסטר המשתנה כל עונה , מינון אופס ,,, מיי אז ידע מה זה רכש שכזה !

5. THE STRETFORD END Member

איסטלנד

למה אתה מחפש שטויות?למה שוב להכנס להבדלים של למי יש או היה יותר גדול?
    הרי כבר הוכחתי לך בעבר שגם בעונה הכי "משוגעת" שלנו בסוף שנות ה 80 רכשנו 5 שחקני רכש מקבוצות כמו סאותהמטון,מידלסברו ונוריץ,
    לא מהליוורפלים,ארסנלים ושאר האימפריות של אז וגם זה היה עניין די חד פעמי.

אתה רוצה להתעלם מרכבת השחקנים שגם תחנת רכבת כמו פיקדלי במנצ'סטר היתה מתגאה בכמות אז בבקשה,תבלה
    אבל לדלי כתב זאת אתמול ואני מעלה שאלה היום,
    אם אני אעיר אותך בלילה,אתה תהיה מסוגל להגיד מייד את כל שחקני הרכש שלכם ב 3 עונות?
    זה הרי מטורף!
    לצמצם פערים של שנים זה בסדר גמור,לתקן טעויות של אחרים זה יופי,
    אבל,אתה לא מרגיש טעם נפגם והקשר של בין שחקנים למועדון,אתה לא מרגיש פגיעה בזהות שכה ידעת להתגאות בה?
    איפה הקשר להקהילה?איפה אתה רואה סיכוי של שחקני אקדמייה להכנס בעונות הקרובות וכשזה בא מתוך רצון של המערכת ולא משהו שחוקים יכריחו לעשות זאת.
    עד כמה המטרה,מקום כניסה לליגת האלופות שווה רמיסה של כל מה שהטפת לנו עליו במשך שנים?

הרי תמיד זעקת כנגד הכסף הגדול,הרכש הגדול ועכשיו זה אצלך בבית,במספרים ששברו את כל השיאים
    ושמו בצד מועדונים כמו יונייטד,כמו ריאל מדריד,כמו ברצלונה,אפילו כמו צ'לסי תחת רומן אברמוביץ,
    פתאום הדרך הזו לא בזוייה בעינייך?
    אדבאיור נקנה ב 25 מיליון פאונד רק בעונה שעברה!!!ומיריבה כמו ארסנל והנה,הוא כבר בדרך החוצה,
    זה באמת לא מפריע לך?
    מה יגידו כל אותם עשרות אלפי אוהדים שרכשו חולצות של שיטי עם כיתוב השם שלו מאחור,
    איפה הסוף?

נערך לאחרונה ב: ‏4/1/11
  6. eastlands Member

תגיד סטרטפורד מה זה כל המונולוגים הארוכים האלו עם עצמך ? מה אתה לא קורא את הדברים בכלל ? כתבתי שלא עבר בי שום רגש במספר רכישות לעומת לי בראדברי בתחילת ה90 מה אתה קורא רק מה שבא לך ?
    אתה תופס אותי ואת התכולים באמת ברכישה מרגשת , שהרי כשלנו עןם יוז וקרוז ואדביור ורוביניו , ואין לנו חלוצים , והאוהדים שרכשו חולצות של אדביור לא באים למשחקים ? או מרגישים חארה ? לא הוא התחיל מצויין התאקלם , הורחק , נפצע ואז נסע לאליפות אפריקה ולא חזר , אהה וגם התראיין עם חולצה של ארסנל במהלך הטראומה שעבר שם , הגיע מנציני והחליט שחלק משינוי המנטליות זה אדביור בחוץ , הוא טעה לדעתך ? לדעתי החלטה נכונה ואמיצה של מנציני ,
    הקשר עם הקהילה ? תגיד אתה יודע אך חיזקו את הקשר עם הקהילה ? ראית מה קורה מסביב לאיצטדיון מבחינת תנאים לאוהדים , שמעת כמה עולה לילדים להיכנס למשחקים שלנו , סיטי מחוברת יותר מאי פעם לקהילה , המקום רק בפריחה ובקרוב תהיה רשימת ממתינים אמיתית למנויים במנצסטר והיא תהיה שלנו , בהנהלה לא מפסיקים לחשוב על הקשר ולפתח אותו ,

מה כתב לדלי אתמול בלילה לא קראתי באיזה דיון ועל איזה נושא ?

כידוע לך בקרוב חוקי הפרמייר יעצרו את מסע הרכש שגם ככה עבר לידיים מחושבות, ואתה לא חושב בשסיטי נערכים לכך ? הפתעה הגילאים הקטנים יותר מקבלים את מירב המשאבים כרגע , הקבוצה הבוגרת מאליו מבוססת על רכישות צעירות ברובן , הכל עם הפנים לעתיד ולשינויים , אז יאאלה חאלאס עם זיבולי מח על החולצות של אדביור בבקשה תתבגר כבר

7. cityblues beter dead than red

ניטשה

לאור השאלה שנשאלה ברצינות...תקבל תשובה רצינית (למרות שעופר הקדים אותי-ויתכן שלא יסכים איתי).

ישנם ילדים שאין להם צעצועים,ילדים עניים שאם תביא להם צעצוע חדש ששווה 20 ש"ח (לי בראדברי שעופר נתן כדוגמא) הם יחושו שקנו את עולמם ומילאת את חייהם באושר עילאי.צעצוע כזה יתקבל אצל ילדים אמידים יותר (אוהדי יונייטד באותה תקופה) בבוז ובצעקות על ההורים שלעידו מהגן יש צעצוע כזה-אבל מקורי.

היום הילדים חמדנים יותר (מי כמוני יודע) הם לא יסתפקו בבייבליידס אחד,צריך להשלים להם את כל הסידרה.כל מוצר נוסף בסדרה שתקנה יחזק את מעמדם בכיתה וימלא את חייו של הילד באושר לקראת השלמת הסדרה.
    אנחנו נהיינו כמו הילדים לצערי,כל רכש של ההנהלה מציף אותנו באושר לקראת המטרה הסופית שהיא תואר רשמי,אנחנו נואשים לכך וכל דרך שתביא אותנו למטרה זו-מבורכת.
    אני מתרגש כמו בהחתמה הראשונה של רוביניו שהוציאה בזמנו את כל האוהדים עם מצנפות ערביות לרחובות וגרמה לנו להאמין שיש סוף סוף במה להאמין (אותם מצנפות חזרו לבוידעם בנובמבר שגילו שהן לא מבודדות מקור).
    ברור שאין מה להשוות בין החתמות עבר שהכל היה תמים ורומנטי יותר וגם אתם מגלים שקשה למצוא דור בסגנון של קווין/גיגס/קינקלדזה/סקולס (ואתם כבר טעמתם מנחת זרועם של פרדיננד ורוני החמדנים) שפחות חושבים על עצמם ומקעקעים על ליבם את סמל המועדון.
    אדאביור,סנטה אנה,רוביניו הובאו כגיבורי על והלכו כסמרטוטים (למעט האחרון שהטביע את חותמו אך התגלה לבסוף כזבל).לגבי שאר הדוגמאות שהבאת דוגמת בלאמי,ג'ובאני,אלאנו וכו' התגלו כלא יעילים למטרות שהמועדון הציב,מה גם שחילופי מאמנים גרמו לשחקנים שהועדפו אצל האחד לסרחים אצל האחר.

לשאלתך,האים אנחנו מתרגשים מכך?
    בוודאי,כל החתמה הופכת את השחקן לתכול ומהרגע שהוא תכול הוא בפוטנציה להיות סמל עבורנו.
    דזקו הוא חלוץ על שמבוקש אצל הרבה קבוצות מהדרגים הגבוהים ביותר והוא חתם מרצון כי הוא רצה לבוא לאנגליה ורצה לבוא למנצ'סטר ורצה שזו תהיה סיטי ולא רק בגלל הכסף כי הקבוצה מוכיחה בתוצאות ובדבקות שלה להשתלב בדרגים הגבוהים ביותר בעולם.
    נבנה סגל רציני עם שחקנים צעירים חזקים וחסונים.על כל תפקיד יש לנו שני שחקנים מצויינים.המטרה הסופית ליצור קבוצה אימתנית של שחקנים נטולי אגו (ואם יש-לעדן אותו) שישחקו עבור הסמל ואחר כך הכסף.
    אני לא מנותק מהמציאות,יש הרבה סרחים בדרך שצריך לנפנף (דוגמת אדאביור) וכל התהליך הזה הוא לוקח זמן והרבה הרבה כסף שנזרק לשום מקום.הכסף הזה שנזרק פותח הרבה עיניים רעות ושיניים רעבות ששמות אותנו בפוקוס אצל כל היריבות-מקבוצה סימפטית שכמעט ולא מזיקה הפכנו לאחת השנואות באנגליה,מה לעשות? לתהילה יש מחיר ומי כמוך ניטשה יודע את זה.

דזקו תכול,אני מסתובב עם חיוך כל היום,תשאל את עופר שביקרתי אותו היום.
    מנצ'סטר תכולה,בישראל מזג אוויר אנגלי ומחר יש לנו משחק עונה (וחבל שבצ'רלטון לא מודעים לזה).

מקווה שעניתי לך...

8. Rudess Member

אני מבין שהסיטי סיכמו מחיר עם וולפסבורג ועכשיו זה רק שאלה של חוזה של דז'קו כדי שהעסקה תאושר רשמית. השילוב של דז'קו וטבז ביחד, כשיש את דוד סילבה ואדם ג'ונסון בצדדים פשוט נשמע מפחיד ואני מאמין שגם ייראה מפחיד במציאות.

9. Muurad Member

מזל טוב על הרכישה, מעניין מאוד לראות איך הוא ישתלב בליגה האנגלית... סוףסוף יהיה לכם חלוץ אמיתי שישאר באיזור הרחבה, רכישה גדולה.

10. THE STRETFORD END Member

נערך לאחרונה ב: ‏4/1/11
  11. Rudess Member

אדבאיור גמר את הסיפור אצל מנצ'יני, אבל האיטלקי יעשה טוב אם ידאג להעיף בסוף העונה גם את קולו טורה שפשוט לא מזכיר את אותו השחקן שהיה שייך לקבוצת ה- Invincibles של ארסנל.

12. FaN_MU Member

מצחיק שבזמן שסיטי אכלו חרא בליגה שלישית, האוהדים של המועדון הזה חזרו ואמרו כמה טוב שיש להם מועדון אותנטי ושחקנים אמיתיים שמשחקים בשביל הסמל. ושהם לא צריכים את הכסף הגדול ולא רוצים להפוך לזבל מסוג ריאל מדריד.

אז אחרי שהגיע הכסף הגדול, כבר לא אכפת מהסמל, לא אכפת משכירי חרב שהכסף שיגע להם את השכל וחלקם במקום לשחק כדורגל צריכים אישפוז בבית חולים פסיכיאטרי. וגם לא אכפת שאיזה תואר יושג ע"י שפיכה מטורפת של מזומנים ללא השקעה אמיתית במחלקת הנוער, ללא בניית יסודות ותחלופה בלתי פוסקת של שחקנים.

צביעות זה שם המשחק בסיטי.

13. ArsenalFan Member

דווקא סיטי כן משקיעה במחלקת נוער (מה ייצא מזה בסוף, כמה מהם יקבלו צ'אנסים אמיתיים, קשה לדעת וזה לא נראה טוב מהבחינה הזו) והערבים שלהם משקיעים מאוד במתקנים ובפיתוח של כל סביבת המועדון, את זה אי אפשר לקחת להם. הם לא טיפשים.

העיתוי כל כך סמלי.
    כמה נכתב על הקליקה האפריקאית שחירבה את הטים ספיריט אצלנו (לא פחות מגאלאס), אפשר לומר הרבה מילות ביקורת על מה שארסן ונגר עשה בשנים האחרונות בארסנל אבל את הבורדל הזה הוא פירק ועשה את זה בצורה מושלמת. ותודה על ה-40 מיליון http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/wave.Xxx
    באמת, אני מקווה בשבילכם שתיפטרו מהחלאה כמה שיותר מהר.

14. cityblues beter dead than red

מאיפה הבאת את זה?אתה חושב שויתרנו על זה?

קנה אותנו בעלים שהשקיע הון עתק,הוא רוצה תוצאות,הוא רוצה תארים והוא רוצה הון חוזר וכל זה מהר ועכשיו.
    ואיך נעשה את זה? נחכה שיקום דור שירים אותנו לשם?בשעה שכל השחקנים המובילים ממשיכים להיחטף ע"י הקבוצות הנוצצות שקבוצתך נושאת דגלן.

אתה מזכיר את זה שסבלנו ירידת שתי ליגות,אתה יודע שמעל 30 שנה לא ראינו תואר ואתה עוד קורא לנו צבועים???
    חתיכת מתחסד...

15. Rudess Member

אגב, המכות היום באימון של הסיטי ממש סמליות - ערב לפני משחק חשוב מאד מול ארסנל, כאשר אלה שרבים הם אדבאיור וטורה (תותחנים לשעבר), ומי שהפריד הוא פטריק ויירה (תותחן נוסף).