מנצ'סטר סיטי - 2011/12

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י city, ‏7/7/11.

1. nadav dashti Member

מצד שני קשה לי לראות קבוצה שתציע סכום מספיק גבוה שסיטי תסכים לקבל. הם לא ירדו מה-30 מיליון פאונד כי זה כבר שם אותם בבעייה מבחינת הדוחות(אם נלך לפי כמה שהם מעריכים אותו בקיץ אז זה סביבות ה40 מיליון פאונד, אם הם ימכרו אותו פחות מ30 אז זה בעצם לרשום הפסד על ההפרש ואני מניח שבשלב הראשון הם ירצו לעמוד בחוקי הפייר פליי פיננסי).
    הבעלים של הסיטי מנסים לנהל אותה כמו עסק רציני ולא בצורה בזבזנית.
    ולכן הם גם לא מכרו אותו לקורינתיאנס בקיץ. הרי כל מה שהם ביקשו היה ערבויות בנקאיות, בגלל שקורינתיאנס עברה השתלטות לא מזמן והם חששו שהבעלים יקנו שחקנים בתשלומים ואחרי שנה-שנתיים יברחו בלי לשלם את כל הסכומים.

נכס למי? לקבוצה בריאה שמתמודדת ב-4 מסגרות? טבז יכול להאשים רק את עצמו, זה הוא שטפטף מדצמבר שהוא רק רוצה לעזוב, שמנצסטר זה עיר משעממת ואפילו הוא לא יבוא לחופשה והביאו את אגוארו שהוא שחקן ברמה שלו וזה היה ברור שזה יפגע באיזה שהיא צורה בו. אולי אני מקצין, אבל טבז הוא סרטן לקבוצה שמתמודדת על כמה תארים, לא רק שהוא יסרב לצפות בהצגה הוא גם יהרוס אותה אם הוא לא חלק ממנה, הוא היה מתאים אז לסיטי של לפני שנתיים, שלוש שנים, לא למטרות שלה היום.

2. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני מניח שכמה מיליונים לכאן או לכאן לא יעשו הבדל עצום עבור סיטי בכל הנוגע לפייר פליי הכלכלי.

בכל מקרה, בין אם סיטי רוצה להראות שיש לה עקרונות או שזה עניין כלכלי גרידא, באיזשהו שלב מגיע הרגע שצריך לומר שהנזק המקצועי גדול מהתועלת הכלכלית/עקרונית. עשה סיפור בינואר, השארת אותו. עשה סיפור בקיץ, השארת אותו. עכשיו הוא עושה נזקים לתוך עונה נוספת. כמה אפשר?

3. Eric Cantona Member

אין ספק שיכולת על המגרש זה לא הכל. אם שחקן מתנהג כך, אז כל קבוצה יודעת שהיא קונה נכס מפוקפק שעלול לא לפרוע את השטרות. סיטי ירדו במחיר אבל יש לזה עוד צד: אם סיטי ירדו במחיר יותר מידי (מה שכנראה כן יקרה בסוף), אז גם בעתיד קבוצות ידעו שאפשר לסחוט אותם והמשמעות שיש להם לנכסים שלהם שונה (כי הם עשירים). הם לא רוצים להציג עצמם כך ולא נוהגים לזרוק את הכסף לפח. אם לא יציעו על טבז מחיר טוב מספיק, כמו שכנראה צפוי להיות, אז עדיף להם להשאיר אותו. בחשיבה לעתיד ועל עוד הרבה עיסקאות שהם יעשו בליגה, זה כן ישתלם להם.

4. city Member

צריך גם לזכור שבהנחה והוא לא משחק בכלל המשכורת שלו היא פשוט בזבוז אחד גדול, ושחרור שלו בינואר ולא בקיץ חוסך עוד כמה מיליונים - מה שאומר ששווה להוריד קצת את המחיר שהקבוצה דורשת.

5. nadav dashti Member

אם סיטי לא תרד במחיר, אף אחת לא תרצה אותו במחיר שסיטי תדרוש. לכן יש שתי אפשרויות, או שהם יבטלו את החוזה איתו וימחקו 30 מליון פאונד מהספרים, מה שלא סביר שיקרה כי הסיכוי שהם יראו גרגיר של כסף ממנו בעתיד אפסי, או שהם ייבשו אותו על הספסל עד שהוא יתיישר או שתימצא קבוצה שתעמוד בדרישות המחיר של סיטי. ככל שסיום החוזה שלו יתקרב, כך המחיר הזה יהיה נמוך יותר ויותר, גם בגלל שהם יעדיפו מחיר נמוך על שחרור בסיום חוזה, וגם בגלל שמבחינה חשבונאית שווי החוזה שלו יפחת וכך ההפסד שהם ירשמו יהיה קטן יותר.

6. city Member

סקיידיי, שכתבת על ההצעה של ווסטהאם הייתי סקפטי, אבל ההצעה של ווסטהאם על טבז אכן הייתה אמיתית. אלרדייס השועל ניסה לנצל את חוקי הליגה שמאפשרים להשאיל את טבז מיידית לליגה השניה בתקווה שהמועדון כל כך רוצה להיפטר מהשחקן עד כדי השאלתו ללא תמורה. בסיטי סירבו, אבל שאפו לביג סאם עם הניסיון הממזרי.

בכל מקרה, כנראה שנראה את טבז יוצא בהשאלה בתחילת החלון בינואר בנוהל אדבאיור, כשקורינתיאס עדיין מעוניינת. אין לי שום ספק שעכשיו עם כל הבעיות המעמד של סיטי במשא ומתן הפך לפחות טוב והמחיר הסופי של המכירה לא יהיה גבוה, לפחות לא כמו הדרישות בקיץ.

7. אמיר ע משתמשים של כבוד היכל התהילה

אנשים יודעים שאפשר להוציא מסיטי יותר כסף ואנשים יודעים שאפשר להשיג מסיטי עסקות טובות יותר על שחקנים קיימים, וזה לא ישתנה. גם צ'לסי בתקופת אברמוביץ' עברה כמה שנים של ניסיון לשמור על שפיות כלכלית, אבל בסוף, כשהגיעה העת שהקבוצה נזקקה לחיזוק ופנתה לקבוצות - היא נאלצה לפוצץ סכומים משמעותיים כדי להביא את טורס ודויד לואיס. כל ההצגות הללו זה טוב ויפה, אבל בסופו של דבר כולם יודעים למי יש יותר כסף ולמי יש פחות, ומי שיש לו כסף ורוצה שחקן/להיפטר משחקן - בסופו של דבר יעשה את זה.

העניין הוא שגם אם סיטי רוצה להציג פה עיקרון בתקווה שהוא יעזור לה בעתיד, זה לא הזמן לכך. טבס הוא נזק, וחלק מהנזק שגרם הוא שעכשיו אף אחד לא יציע סכום גבוה עבורו כי זו השקעה מסוכנת מדי עבור כל מועדון שאינו סיטי. להשאיר אותו זה לא ריאלי ולא רציונלי. הרי גם החוזה שלו ייגמר מתישהו (אוקיי, לא בקרוב, שנתיים וחצי) כך שגם הערך הטבעי שלו יידלדל בשלב מסוים ובכל מקרה תאבד אותו בסכום נמוך/ללא תמורה כלל.

זה המצב שבו סיטי צריכה לעצור לרגע ולעשות את הדבר שהכי חשוב לה - להיפטר מהשחקן, גם בסכום נמוך משוויו, לטובת הפן המקצועי. כי זה צריך להיות הדבר החשוב ביותר לכל מועדון כדורגל.

לגבי ווסטהאם, אני חושב פחות על אלרדייס שועל הכדורגל ויותר על גולד וסאליבן שועלי הכותרות. הם כבר הראו את זה בעבר עם כל מיני הצהרות לגבי ניסיון להביא שחקן כזה או אחר.

נערך לאחרונה ב: ‏1/10/11
  8. ELIRAN767 Member

כמה מילים על המשחק היום.

אני רוצה לימתקד במריו באלוטלי. מנצ'יני עושה איתו את הלא יאומן,הוא לאט לאט אבל בהתמדה מתחיל לרסן אותו. חמישה משחקים מריו לא שיחק ולא שעמתם מילה ושהוא קיבל את הזדמנות הוא לקח אותה בשתיי ידיים. אין לי ספק,מבחינת כישרון מריו עולה על דזקו בכמה דרגות. הוא רק צריך לסדר את הראש,ברגע שזה יקרה איפשר היה להוציא אותו מהרכב.

ומילה על דויד סילבה שנבחר לשחקן חודש ספטמבר בפריימרליג!,פשוט קוסם. הוא הלב של הקבוצה.

9. Ian Wright Member

בטח שלא שמענו מילה מבאלוטלי, הבחור מתרכז במאפיה עכשיו.

נערך לאחרונה ב: ‏2/10/11
  10. city Member

באלוטלי הוא מסוג האנשים שאתה פשוט לא יכול לדעת מתי הם יתהפכו עליך. הוא יכול לשבת על הספסל חודש כמו ילד טוב ואז לתת ריצה מטורפת בהרכב ודווקא אז לעשות איזו שטות איומה. היחס שלי אליו הוא כמו לילד שכונות או חייל בעייתי בצבא - צריך להאמין בו ולתת לו את ההזדמנויות אבל לא לצפות ליותר מדי כדי לא להתאכזב. מבחינת כישרון נטו לאף אחד אין ספק בו, אבל ברמות הגבוהות באמת זה נטו מוסר עבודה ומשמעת - ואם הבחור לא יצליח להבין את זה הוא יהיה בדרך הבטוחה לסיום קריירה ב-QPR כמו הילד האחרון שלנו שלא הצליח להתבגר מנטלית.
    אבל נקווה http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/smile.Xxx

11. PRIDE OF MANCHESTER Member

12. ELIRAN767 Member

סביר להניח שהתוצאה הזאת תחזור גם בדרבי הקרוב http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/eusa_clap.Xxx

13. Eric Cantona Member

Manchester City striker Mario Balotelli will miss Italy's Euro 2012 qualifying double-header after suffering a back injury.

The 21-year-old suffered the problem in training on Tuesday and reportedly left the team's training camp in Coverciano to undergo further tests in a nearby hospital.

"Balotelli had problems during practice yesterday," Castellacci told a press conference. "We have decided, having spoken to Manchester City, to send him home."

http://www.skysports.com/story/0,12022_7225614,00.html

14. שםמשתמש Member

סיטי...7 מחזורים טובים אחרי 40 שנה והם כבר בסרטים (ועדיין מתחת ליונייטד).

נערך לאחרונה ב: ‏6/10/11
  15. פול סקולס Member

אני כותב את זה כאן, כי זה רלוונטי לסיטי של השנים האחרונות ולהצלחה שלה, אבל זה לא קשור רק לסיטי.

ותנסו בבקשה להתעלם מזה שאני אוהד יונייטד... אני אגיד את זה עכשיו: אני אוהד ישראלי, שלא חי את היריבו?ת של מנצ'סטר, וכל עוד שסיטי הייתה סתם עוד קבוצה לא היה לי אכפת ממנה חוץ מבמשחקי הדרבי עצמם, שתמיד כיף לנצח. היום אני מן הסתם שונא אותם ושמח על כל איבוד נקודות שלהם בליגה, אבל אם בלקבורן או נוריץ' יהפכו לקבוצות צמרת בקרוב אני אשנא גם אותן באותה הצורה. בקיצור, אני צריך שתבינו, לשם הדיון, שהדיעה שלי אף פעם לא מתעוותת כשזה קשור למנצ'סטר סיטי מתוקף היותי אוהד של היריבה העירונית, כי לא אכפת לי ממנה מספיק. כשאני חושב על זה עוד פעם, אני כותב את זה בדיון של סיטי כי היא העשירה התורנית שאני רואה הכי הרבה (לא צופה בכלום חוץ מהפרמיר ליג).

אז אני מסתכל על מנצ'סטר סיטי ובא לי להגיד 'איכס'. איכס, כי שלושת-רבעי הרכב הוא שחקנים שנקנו בטונות של כסף שאי אפשר להתחרות איתו, והם זוכים להצלחה כי הבעלים שלהם מיליארדר. עד כאן, נשמע הגיוני. אבל מה? זה גם צ'לסי (בזמנו וגם היום). וריאל מדריד. ואינטר. ובאיירן. ומילאן.
    וגם מנצ'סטר יונייטד- אפילו שצריך לתת לפרגוסון קרדיט על אמונה באקדמיה לאורך השנים ושגם היום יש נציגות יפה של שחקני בית בסגל- מציגה סוללת כוכבים שנקנו בסכומי עתק, ואפילו ברצלונה, שרוב ההרכב שלה מורכב משחקני בית, היא הבזבזנית הגדולה בעולם עד כמה שזכור לי.

אז במקום 'איכס' על מנצ'סטר סיטי אני אומר איכס על הכדורגל. מידי פעם יש הבלחות (טוטנהאם, אברטון בזמנו, ויאריאל, סביליה, נאפולי, סמפדוריה, שטוטגרט, דורטמונד וכו') של קבוצות צנועות יחסית שנותנות עונה מרשימה, אבל אף אחת מהן לא שומרת על יציבות ונשאר מצב שבו צ'לסי ויונייטד שולטות בפרמיר ליג (סיטי הצטרפה השנה ומסתמן שתישאר לשנים הבאות), מילאן ואינטר באיטליה, ריאל ובארסה בספרד, באיירן בגרמניה (יש הפתעות מידי פעם, במיוחד בשנים האחרונות) והצרפתית פתוחה (רק נזכיר את השושלת של ליון).

אני יודע, אני לא מחדש כלום, זו סתם הודעה אמוציונלית.
    אבל בעיקרון, אוהדי של ~17 קבוצות בכל ליגה ביבשת צריכים לשבת בחיבוק ידיים ולחכות שאוליגרך\שייח'\מה שלא יהיה יקנה את הקבוצה שלהם, אם הם רוצים לזכות בתארים. וזה מעפן, ממש מעפן.