אכן חזרנו קומפני אני,איסטלנדס ועוד משתמשים אוהדי סיטי נחזור מגלות אפורה (אדומה). היו לי הרבה תלונות לפורום הזה אך הן מחווירות לשיטות הדיכוי שהמנהלים מפעילים שם-לא נכנס לזה. ולענייננו... פלאגריני הודיע היום כי מסיים את תפקידו במלאגה בסוף העונה וכיוון על רצונו להתקדם באנגליה (לא זוכר מתי היינו עדיפים על קבוצה שעפה מרבע גמר צ'מפיונס בגלל שיפוט http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/tongue.Xxx ) http://www.guardian.co.uk/football/2013/ma...llegrini-malaga הוא גם רמז שהדבר היחידי שישאיר אותו על אדמת ספרד הוא הצעה מברצלונה שקיימת אי ודאיות על המשך דרכו של וילאנובה החולה.
אני אישית חושב שהכל כבר סגור בנוגע לפלגריני, צ'יקי חיכה לזה המון זמן ואין סיכוי שהוא יתן לזה לחמוק לו מהידיים. זה עדיין לא חתום אבל בנוגע לזה שפלגריני יהיה בסיטי אין לי ספק. אני קורא גם שנאסרי כבר שולח רמזים לכיוון המנג'ר החדש שלו בתקווה שעכשיו יהיה לו יותר דקות משחק כלומר הרכב פותח בכל פעם. נאסרי לא יציב אבל ברור לי שגם מנצ'יני מעט השכיח אותו, נקווה שבמידה והצ'יליאני בהחלט בונה על נאסרי אז האחרון חייב להוכיח את עצמו. על אף שאני חושב שאיסקו הכישרוני יבוא ביחד מאמנו ע"ח נאסרי. ניתן לקיץ הלוהט הזה לענות על השאלות.. בינתיים מסתמן גם טרייד בין סיטי לנאפולי הכולל את דז'קו ו33 מיליון בעבור אדינסון קבאני, חלוץ מצויין שיהווה שיפור מהבוסני וכאשר מתחתיו משחקים סילבה, אגוארו ונאסרי\איסקו יוכל להבקיע עוד יותר גולים מאלה שהוא מבקיע בנאפולי ובכל זאת, אני מאלה שמעדיפים את פלקאו שלדעתי הוא חלוץ הרחבה הטוב בעולם אבל אני לא חזיר ומבחינתי יש עמדות דחופות יותר לשפר מזו של החלוץ. מחכה ומצפה מאוד ליראות את מנצ'סטר סיטי מודל פלגריני. אגב, מה דעתכם על הקמת ניו יורק סיטי? מאוד הייתי מעוניין שתשמיעו את דעתכם על למה זה נועד בעצם מלבד הפוטנציאל להכנסה מטורפת שהרי השוק האמריקני הוא שוק ענק וביחד עם שיתוף פעולה עם היאנקיס בהחלט אפשר לשווק ולמסחר את מנצ'סטר סיטי עצמה ויחד עם זאת לעשות הכנסה מהצד בעזרת יצירת מפלצת תארים שם בארה"ב תוך כדי קידום הספורט הפופולרי בעולם במדינת החלומות.
אם עסקת קבאני תצא לפועל כפי שרשום במקור שציטטת,אפשר יהיה לתקוע לנו נעץ בסמל עם פתק "העסקה הכי מטומטמת שקבוצה אנגלית עשתה אי פעם". לא חסרים לנו שיאים שליליים ואני לא רוצה עוד אחד. קבאני הוא חלוץ טוב,לא נפלתי מהכסא שראיתי משחקים של נאפולי.הוא לדעתי חלוץ טוב אך לא שידרוג משמעותי לדז'קו (אם בכלל),אני מקווה שפלגריני יחתום לפני שמישהו יעשה צעדים שנתחרט עליהם. נאסרי התברר כאוברטרייד,הוא לא מצא את עצמו בקבוצה והבליח למשחק או שניים ב-10 משחקים.רק אחרי הריב המתוקשר שלו עם מנצ'יני ואחרי שהבין שעתידו בקבוצה רעוע הוא שינה פאזה ושיפור את המשחק שלו במשחקים האחרונים. איסקו הוא מפלצת,שחקן איכותי ופיזי הרבה יותר מנאסרי,אין מניעה מבחינתי שנאסרי יישאר אך הוא יצטרך להלחם על הדקות שלו במגרש. שאלת על החלום האמריקני? תשמע,זו הברקה של הבעלים וההנהלה העליונה.מיזוג עם היאנקיס שנחשבת קבוצת הבייסבול האהודה ביותר בעולם (מי לא ראה את הקסקט של היאנקיס בכל מקום?) https://si0.twimg.com/profile_images/1505578444/Yankees-hat_normal.Xxx זה שידרוג לקבוצה והפיכת לשם דבר בעולם הספורט,השוק האמריקני ענק וניו יורק בכלל שמוכבת ממהגרים בכל העולם (במיוחד מהמזרח הרחוק) שיפיצו את השם לכל עבר. הבעלים,למי שחשש תוקע עוד טריז בקשר שלו עם המועדון וקשרים כלכליים שימשיכו את הכדאיות בהשקעה במועדון יישאו פרי בטווח הבינוני והארוך. שלא לדבר על האדמיה הגדולה והמושקעת ביותר באנגליה שמוקמת בימים אלה (הייתי רוצה לדעת מתי מתוכננת ההשקה של המקום). אבל,דעה אישית... לי באופן אישי יהיה קשה לראות את סיטי שלי מתמסחרת כמו יונייטד ואני "אזכה" לראות חולצות רפליקה של המועדון בשווקים או פוסטר של כוכב במדים שלנו בכל פינת רחוב עם כל הגאווה שבכך. כי אני גודלתי ע"י הקבוצה באופן צנוע וחשתי כמו האוהד היחידי בארץ ופתאום אני אחד מיני רבים שצצים כמו פטריות כאוהדים חדשים. הרי תמיד נשיר את השיר... We are not, we're not really here We are not, we're not really here Just like the fan of the Invisible man we're not really here
אם וכאשר פלגריני אכן יגיע, יש לו הרבה מה להוכיח, כי עד עכשיו את ההצלחות הגדולות שלו הוא עשה דווקא בקבוצות קטנות יותר. אני לא מסתכל על ריאל מדריד כמדד להצלחה כלשהי, ואני לא אומר את זה רק כי בימים האחרונים גם המנג'ר הטוב בעולם כיום נכשל שם. פשוט לא הייתה לו ולנו עוד הזדמנות לראות אותו מוכיח את עצמו. אם מסתכלים על מצב השוק, הצ'יליאני הוא בהחלט מועמד ראוי ויהיה מעניין לראות אותו בפרמיירליג. לאורך השנים אהבתי מאוד את הכדורגל שהקבוצות שלו הציגו, ואני צופה שאותו דבר יקרה גם עם מנצ'סטר סיטי כמו שאני צופה שגם נראה עוד שחקנים טכנים מגיעים עימו אל הקבוצה, ראו ערך: איסקו של מאלגה, לכל הפחות על-פי השמועות מן התקשורת. בהחלט יש מקומות ברמה המקצועית לשיפור, אך גם השליטה על חדר ההלבשה תיהיה לא פחות קריטית להצלחה.
החלוץ הכי טוב באיטליה בשנים האחרונות לא מספיק לך? קבאני מתאים פיקס לליגה האנגלית,הגובה שלו ומשחק הראש אדיר. הוא גם טכני ומהיר יחסית לשחקן גבוה. אם הוא ישתלב טוב עם אגוארו,זה החוד הכי טוב באנגליה.
סיטיבלוז, הקבוצה שלך נרכשה על ידי אדם שאין לו שום קשר למועדון, שהביא הרבה מאוד כסף "זר" והפך את המועדון למשהו אחר לחלוטין (והרי אין כמעט שום קשר בין סיטי לפני ואחרי הרכישה, מדובר במשהו אחר לחלוטין). ממועדון צנוע סיטי הפכה למועדון ששופך סכומי עתק על כמה מהשחקנים הטובים בעולם. את חלק מהאופי הייחודי שלו, המועדון כבר איבד למעשה. מה שיפריע לך זה באמת קצת מיסחור בארה"ב? אין מה לעשות. אם רוצים להיות בטופ היום, מיסחור זה חלק מהמשחק. זה או מיסחור, או הרבה מאוד כסף כמו שעשו בסיטי בשנים האחרונות.
מישהו יכול להסביר על הקטע הזה של סיטי והיאנקיז? כבר היה מקרה שבו שני מועדונים משני ענפי ספרט שונים עושים איזה פרויקט משותף בכזה סדר גודל? אני מסכים עם ההודעה שמעליי. עכשיו זה לא הזמן המתאים בשביל אוהדי מנצ'סטר סיטי לדבר על זה שהם לא רוצים להתמסחר. איחרתם את הרכבת בכמה שנים... ואין מה להתבייש. אם הייתי אוהד קבוצה קטנה, גם אני הייתי מעדיף שיגיע מישהו עם כסף ויגרום לקבוצה שלי להצליח, גם במחיר של להיות 'מועדון פלסטיק'. בסופו של דבר מתרגלים לזה. למתחסדים אין ממש מקום בכדורגל של היום. אם זו לא קבוצה X זו תהיה קבוצה Y, ואם זה לא יהיה שייח' קטארי זה יהיה אוליגרך. בסופו של דבר יותר אוהדים יעדיפו "לקנות הצלחה" מאשר לשמור על אופי 'רומנטי' ולסיים כל עונה במקום 10.
מתמסחרת בדיבור עתידי? התמסחרתם מתישהו בין הרכישה של הקטארים לצ'ק המופרך הראשון שהם מכרו. בוא נגיד שאני בוחר בשוק הגלובלי הרבה לפני שאבחר בכסף נפט ורכישות בסכומים מופרכים כי יש כ"כ הרבה ממנו.
איך ולמה סיטי יותר ממוסחרת מיונייטד? הכסף שמגיע מקטארי אחד שתורם מיליארדים לא פחות לגיטימי מכסף של עשרות אלפי תיירים שקונים חולצות של רוני ורונאלדו, ובטח יותר לגיטימי מכסף שמגיע מהאוהדים העשוקים של ארסנל. הטרוניות על כמות הכסף היא בכלל צביעות טהורה - הרי ליונייטד לא הייתה בעיה להיות בראש שרשרת המזון, עם הכי הרבה כסף והאפשרות לקנות את השחקנים הכי טובים משאר הקבוצות בליגה. אז כשקבוצה אחרת עושה את זה, זה פתאום לא בסדר? מה לעשות, יש עכשיו דג יותר גדול, תתמודדו.
http://www.asoccer.co.il/html/emoticons/goodpost.Xxx ארה"ב שוק גדול ועשיר מאוד, כל הקבוצות עושות את זה עד עכשיו באסיה ואפריקה. עכשיו תור סיטי בארה"ב.
החלוץ הכי גדול באיטליה?ביג דיל! עד כמה שזה ישמע לך מצחיק שחקנים שמגיעים מהליגה האיטלקית לא מסתדרים עם ההגנות באנגליה. ההגנות באנגליה אגרסיביות,קשוחות ומהירות הרבה יותר מאשר באיטליה. להרבה שחקנים קשה להתרגל לקצב המשחק ושחקנים שנהגו לשוטט בזמן שהכדור נמצא בצד האחר של המגרש נדרשים להירתם ללחץ על כל המגרש. ביטא את זה היטב נייג'ל דה יונג שעזב אותנו אשתקד לטובת מילאן שאמר שקצב המשחק באיטליה הוא טיול בחוף הים לעומת רמת הריכוז הנדרשת במשחק באנגליה. אגב- ב16 משחקים ששיחק במילאן הוא כבש אותו מס' שערים שכבש ב104 משחקים באנגליה (שער בודד). אלכסנדר קולארוב שהיה כוכב בלאציו התבטא פעם באחד הראיונות שהטיילת שהיתה לו באגף במשחקים באיטליה לא תחזור כל עוד הוא משחק באנגליה,הוא מתקשה מאוד לשחזר את ההצלחה שלו בגלל ה"זבובים" שנצמדים אליו בכל פעם שהוא מחזיק בכדור. ואני לא רוצה לדבר על חלוצים בינוניים שהגיעו אלינו מאיטליה ונעלמו כמות שבאו (קוראדי,ביאנקי)
ומצד שני קוטיניו בקושי קיבל צ'אנסים באינטר וגם כששיחק די התקשה להתמודד עם הצפיפות האיטלקית, וכשהגיע לאנגליה וקיבל הרבה יותר שטח הוא נראה כמו אחד הקשרים ההתקפיים הטובים בעולם בגילו. זה בטח לא חד משמעי שהמעבר מאיטליה לאנגליה הוא קשה או להפך, לכל ליגה יש את היחוד שלה ואולי באנגליה הוא יפרח יותר. את הסיפור על קצב המשחק שמענו כבר לפני כמה שנים על כדורגלנים ספרדים, ומאז הגיעו מאטה, סילבה, קאזורלה, מיצ'ו והוכיחו שכל ההבדל הוא כנראה לא ממש משמעותי. מה שנשמע לי הזוי בעסק הזה זה הסכום פלוס דז'קו. נראה לי שדז'קו שווה יותר ממה שהוא מוערך בדיל הזה. הייתי רוצה לשמוע מאוהדי סיטי החוזרים מה דעתם על קולו טורה מבחינה מקצועית. הוא מקושר בהעברה חופשית לליברפול, האם יש לו מקום כבלם שלישי-רביעי בקבוצה עם שאיפות טופ ארבע?
לא הצלחתי להבין אם ההצעה שקומפאני רשם (33 מיליון+דזקו) היא בפאונדים או ביורו. בהנחה והמחיר הוא בליש"ט הרי שבעצם אנחנו נשלם על קבאני 60 מיליון (!) כי את דז'קו רכשנו מוולפסבורג תמורת 27 מיליום פאונד. זה סכום בלתי נתפס,כפי שאמרתי,מישהו בקבוצה צריך להיות שיכור בשביל לחתום על עסקה כזאת שתגרום לבעלים של נאפולי לרוץ לתוך הלוע של הווזוב ולקפוץ משמחה פנימה. לגבי קולו טורה,הוא כבר הרבה הרבה מעבר לשיאו שהיה בארסנל,אנחנו קיבלנו רק את השאריות שלו. אף אחד לא יכול לקחת לא את הנסיון שלו,הוא איטי מאוד,הוא לוקה במהירות המחשבה בקבלת החלטות,הוא יוצר חורים כאשר הוא משחק עם בלם צעיר (נסטסיץ') בגלל חוסר תיאום. לנו הוא כבר לא מתאים ולדעתי לאף קבוצה בפרמייר. בינואר היו דיבורים על כך שיעבור לטורקיה-לשם הוא מתאים,הוא יקבל את הכבוד של כוכב עבר והקצב שם לא רצחני כמו באנגליה. אם זה תלוי בך...תדאג שהקבוצה שלך לא תיקח אותו אפילו כבלם רביעי.
על מה אתה מדבר? יונייטד עשתה את הכסף הזה בעצמה. קודם כל כי היא הצליחה. זה ההבדל העצום שאנשים כנראה לא מבינים. זה לא כסף מבחוץ. וזה לא סתם שיווק נכון, היה גם מה לשווק. ההצלחה על המגרש הביאה כסף. חוץ מזה, יונייטד כמעט אף פעם לא הוציאה סכומים גדולים בצורה ייחודית מלבד מקרים נקודתיים כמו רוני או פרדיננד, וזה על פני תקופה ארוכה. בינתיים אנחנו "מתמודדים" לא רע בכלל. אני לא מתלונן, רק מציין את העובדות.