מנצ'סטר סיטי 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. golding מנהלים

אתה יודע מה ההבדל בין צ'אבי לטורה (אחד מני רבים)? לצ'אבי יש משמעת בלתי רגילה על המגרש. לטורה אין חצי מהמשמעת שלו, וזאת המגרעה הכי גדולה שלו. על הנייר הוא שחקן שלם, וברוב המשחקים זה גם בא לידי ביטוי, אבל כשהוא ניצב מול מתמודדות ראויה הוא לרוב יתקשה.

2. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא בטוח שבעיות המשמעת הן דווקא בטורה כמו עם העובדה שהמאמן שלו נוטה לתת חופש מוחלט לשחקנים יצירתיים.

עובדתית אצל מאמן כמו פפ, אצלו שיחק בכלל כקשר האחורי מתוך שלישיית מרכז השדה, הוא היה סופר ממושמע ואחראי.

yonmu אוהב/ת את זה.
  3. owen11111 Member

אומנם הטור של יוכין עזר לפתח את הדיון הנפלא הזה.

אבל מה שהטור שלו לא עשה, זה לעשות איזושהי ביקורת על ציטוטים שהוא מביא מבחוץ.
    הנה מה שיוכין רשם בטור שלו:
    "בטור שפירסם אחרי המשחק, כתב ג'יימי קראגר: "טורה הוא הזר הכי טוב שראיתי בפרמיירליג לצד פטריק ויירה"

הנה מה שקראגר רשם בדיילי מייל:
    "Alongside Patrick Vieira, Yaya Toure is the best foreign central midfielder I’ve seen in the Premier League"

מישהו יכול לעזור לכותב הטור למצוא את ההבדלים בין המשפטים?

ובהמשך למה שאלעד רשם, אי אפשר לתאר את חוסר ההצלחה בצ'מפיונס כחוסר מזל מתמשך. סיטי לא נתנה קמפיין אירופאי ראוי אחד לשמו מאז שטורה שם, ולמרות חוסר מזל משווע בהגרלות - זה לא מהווה תירוץ. לא לקבוצה שהוציאה למעלה ממיליארד פאונד בפחות מ-7 שנים ועדיין לא יודעת איך זה מרגיש להיות ברבע גמר ליגת האלופות, שלא לדבר על לזכות במפעל הזה.
    מילא סיטי הייתה עכשיו עושה מעשה בלתי נשכח בליגה: 2 דאבלים בק-טו-בק, רצף של 4 אליפויות, שליטה אבסולטית בליגה.. משהו. אבל מדובר בקבוצה שלקחה 2 אליפויות, במחזור האחרון, ושתיהן הגיעו הרבה בזכות היריבות לצמרת שלהן שהשכילו לפול (למה אני גם נכנס למשחק המילים הזה???) ברגעים המכריעים.

יאיא טורה שחקן נפלא, לא חושב שיש אחד שיחלוק על זה. בהחלט אחד הטובים בליגה ב-5 השנים האחרונות. וכמו שקומפאני מציין יש לו מעלות בהחלט יוצאות דופן. אבל להשוות אותו לאגדות כדורגל כמו צ'אבי או אפילו פירלו? מצטער, זה פשוט לא אפשרי.

נערך לאחרונה ב: ‏24/8/15
  4. yonmu Member

מבחינת קלאסה אין ספק שטורה לא ברמה של צ'אבי או פירלו, אבל מבחינת מה שהוא בעונה בשורה התחתונה? בהחלט יש.

הזריקה ההגנתית שלו בעייתית רק מול קבוצות גדולות (ורק כשהוא משחק עם 4 שחקני התקפה מלפניו), אבל התרומה ההתקפית שלו מחפה על זה ברוב מוחלט של המשחקים.
    אם לפלגריני יהיה שכל לעלות במערך הגנתי יותר מול קבוצות מסוכנות (נניח, פרננדו-פרננדיניו-טורה, סילבה-סטרלינג-אגוארו), דווקא הסגנון של טורה יכול להיות דבר שעליו אפשר לבנות את שיטת המשחק.

5. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

יאיא טורה הוא אנדר רייטד. הוא טנק שמתפקד ברמה גבוהה מאוד גם בגיל לא צעיר בניגוד לויירה שהראה כבר סימני דעיכה בגיל הזה.
    אין לו את טווח המסירות או האלגנטיות של צ'אבי ופירלו אבל הוא עוצמתי כמו שהם בחיים לא היו וההשפעה שלו על המשחק היא דרך האספקט הזה. זה סוג שונה של שחקן. מה זה זריקה הגנתית? הוא בן 32, אולי פעם הוא היה עושה יותר ריצות, זה טבעי. צריך גם לעזור לשחקן ולשים סביבו את השחקנים הנכונים, טורה צריך להיות משוחרר לעליות קדימה ובגיל מתקדם זה גם יוביל ליותר הפקרות הגנתית מבעבר אם הקבוצה בכל זאת נשענת עליו גם בחלק האחורי.
    לא יודע עכשיו מי יותר גדול, אני אף פעם לא אוהב את ההשוואות האלה, אבל להגיד שלא אפשרי להשוות אותו לצ'אבי ופירלו? הוא אגדה והם אגדות. יש הרבה אגדות. ככה זה.

Sir Alex Ferguson ו-Kompany אוהבים את זה.
  6. JohnTerry26 Member

אין דבר כזה בוואלה, ואני מניח שלא רק אצלם זה ככה. מבססים כתבות שלמות על ידיעות של צהובונים סוג ז' מאירופה, לא בודקים את עצמם, ומאכילים את כל הקוראים שלהם בשקרים.

אני כבר מזמן לא טורח לקרוא כתבות כדורגל שם, גם לא של יוכין "הכתב הכי טוב בארץ".

7. owen11111 Member

דווקא בשורה התחתונה הפער מתחדד עוד יותר. עוד הרבה יותר.

תארים קבוצתיים:
    יאיא טורה: בבארסה: 2 אליפויות, גביע ספרדי, ליגת אלופות, סופר קאפ, אליפות העולם לקבוצות. בסיטי: 2 אליפויות, גביע אנגלי, גביע הליגה. בחוף השנהב: אליפות אפריקה.
    פירלו: במילאן: 2 אליפויות, גביע איטלקי, 2 זכיות בליגת האלופות, 2 זכיות בסופר קאפ וזכייה בגביע העולם לקבוצות. ביובנטוס: 4 אליפויות רצופות, גביע איטלקי. באיטליה: אליפות העולם, סגני אלופי אירופה ועוד כל מיני תארים חביבים כמו מדליה באולימפיאדה, אליפות העולם עד גיל 21.
    צ'אבי: בבארסה: 8 אליפויות (הכי הרבה בהיסטוריה לשחקן ספרדי, אם אני לא טועה), 3 זכיות בגביע, 4 זכיות בליגת האלופות, 2 סופר קאפ ו-2 אליפות העולם למועדונים. בספרד: אליפות העולם, 2 אליפויות אירופה, ומדליית זהב עם ספרד.

וזה מבלי להכנס לתארים האינדיבדואלים להם השחקנים האלו זכו. בשורה התחתונה יאיא טורה הוא בהחלט מהקשרים הגדולים בעולם, אבל הוא לא הטופ של הטופ. מבחינתי גם ביכולת, אבל לבטח במספרים.

ועוד וואלה ספורט מצטיירים כרציניים מבין אתרי הספורט המובילים. היתרון בכתובות האלו שהן נחמדות לקורא האובייקטיבי רק חבל שהן כ"כ לא מדייקות בפרטים.

8. Blaugrana Blood Member

לכל המבקרים את טורה, לאן כבר פטריק ויירה הוביל את ארסנל באירופה? ממה שזכור לי לגמר הם הגיעו אחרי שעזב.

9. alexshw Member

עדיין להרבה יותר באירופה מאשר טורה את סיטי

10. yonmu Member

אני מדבר על שורה תחתונה אישית - שערים ובישולים. אם תסתכל על תארים קבוצתיים אז ג'רארד לא ייראה טוב בכלל.
    טורה כבש 30 שערי ליגה ובישל עוד 10 בשתי העונות האחרונות. יחסית לעמדה שלו (עם 4 שחקני התקפה לפניו בדרך כלל) זה מדהים. זאת סטטיסטיקה שעדיפה על זאת של סטרלינג, ומעמדה אחורית הרבה יותר.

Sir Alex Ferguson אוהב/ת את זה.
  11. oranfu Member

אני רואה שמועות שאתם מחתימים את דבי עבור 83 מיליון יורו וזה יהיה רשמי מחר. נשמע לי הזוי, אבל מעניין.

12. Christian Dailly Member

כן זה כנראה סגור,74 מיליון יורו.

עם משתנים יכול להגיע ל80 מיליון יורו.

13. oranfu Member

עכשיו הבילד מדווח 80 מיליון יורו ויכול להגיע ל88. סכום פשוט הזוי אני מצטער.

14. לירן מנהל כללי מנהל כללי

אפשר הסבר פשוט איך סיטי לא עוברת על חוקי הפייר פליי עם רכישה כזו?

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  15. JohnTerry26 Member

קודם כל היו הקלות בפייר פליי מאז יוני, לא הבנתי איזה הקלות אבל זה מה שהרשה לפסז' לקנות את די מריה למשל.
    מעבר לזה, הnet spend של סיטי הוא 50-60 מ' פאונד לפני דה בריינה, כנראה שבעזרת הכסף מהטלויזיה אפשר להגיע גם להרבה יותר.
    גם לגבי צ'לסי דובר שהיא יכולה להוציא סכומים כאלו הקיץ בלי למכור שחקן.

בכל אופן סכום פסיכי לחלוטין עבור דה בריינה לדעתי.

מצב נושא:
הנושא נעול.