מנצ'סטר סיטי 2015/16

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Michael Carrick, ‏10/7/15.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. ג'ורדן לאב אגדה משתמשים של כבוד היכל התהילה

אצלי הכל טוב, מה איתך?

נכתב ע"י אוהד של קבוצה בריטית. האירוניה. מה השלב הבא - הרצפה עקומה?

יופי, סוף סוף הסברים שלא נוגעים ל"מזל" ו"הסתברות". אני מסכים איתך בנוגע לסיבה הזאת. בשנים האחרונות קרה משהו שאמור להבדיל את ההווה מהעבר ולכן בכל מקרה דוגמאות מהעשור הקודם פחות רלוונטיות. עם החלק השני אני פחות מסכים כי אתה חוזר לקטע של ההשלכה ממקרה אחד לשני ללא הצדקה ממשית. זה שיובנטוס עברה את ריאל לא מעיד בשום צורה על היכולת של סיטי לעבור את ריאל. יש סיבות מאוד ספציפיות שגרמו לכך שיובנטוס עברה את ריאל מדריד (הפציעה של מודריץ', הנוכחות של אלגרי שהוא אחד הטקטיקנים הפחות מוערכים ביבשת, והקישור המעולה של יובנטוס במפעל שבו יש דגש רב מאוד לרמה של חוליות הקישור הן כמה מהבולטות שבסיבות הנ"ל). ברור שיכול להיות שסיטי תגיע לגמר, אבל זה משפט סתום, כי אפשר להגיד את אותו הדבר על פורטו למשל. זה חסר משמעות.

2. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אי אפשר להגיד את אותו הדבר על פורטו כי הרף של הסגל של שחקני סיטי גבוה הרבה יותר מאשר של פורטו.
    הסיכוי שהרביעיה קומפאני - טורה - סילבה - אגוארו תתעלה או תפגוש כשהיא בשיא קבוצה כמו ריאל ותעבור אותה גבוה הרבה יותר משל קבוצה כמו פורטו.
    וזה בדיוק כל הדיון כאן. ברור שסיטי נכשלת באירופה בשנים האחרונות כי יש לה חסרונות בולטים, חסרונות שמשלמים עליהם בריבית כשפוגשים את באיירן/ריאל/ברצלונה. אבל מצד שני, במפעל כמו ליגת האלופות, הגרלה נוחה, או מפגש עם קבוצה עדיפה בזמן שאתה בשיא והקבוצה היריבה סובלת ממכת פציעות או בתקופה פחות טובה, יכולה להביא אותך לחצי הגמר ואפילו לגמר, וזה בניגוד לליגה שם אתה נמדד לאורך עונה שלמה ושם אין הגרלות וכולם פוגשים את כולם.

3. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

אלכס, הבעייתיות של שיטת ליגת האלופות לא מתבטאת רק ברשימת הזוכות.
    משה, ריאל/ברצלונה ובאיירן פתחו פער על האחרות? אז הן צריכות להרגיש הכי רע עם השיטה הזאת כי היא מאפשרת לקבוצה חלשה יותר להדיח אותן בגלל הופעה אחת או שתיים יוצאות דופן.
    אם היו מתייחסים לליגת האלופות, גביע העולם וכל יתר טורנירי הנוק אאוט בתור מה שהם - גביעי נוק אאוט - לא הייתה בעייה, אבל זוכת גביע העולם היא אלופת העולם בכדורגל וזוכת ליגת האלופות היא אלופת אירופה וזה לא מייצג כמו שזה משוחק כרגע.

4. JohnTerry26 Member

לא הבנתי למה זאת "בעיה", הרי אין באמת דרך יותר טובה לתחרויות האלו. אפשר להגיד אותו דבר על כל ענף ספורט אחר, ואז לא יהיה אלוף עולם, אלופת עולם או אלופי העולם בשום ענף. יוסאין בולט, גטלין וכל החברה של ה100 מטר צריכים לעשות ליגה של 38 מחזורים כדי להכריע מי אלוף העולם?

זה מה יש, בכל ענף לפעמים יהיו הפתעות יוצאות דופן, אבל בדר"כ לא. ומי שמתעניין בענף מספיק חכם כדי להבין מתי הזוכה היא "הפתעה לא מייצגת" ומתי היא באמת הכי טובה, למרות זה לא ממש משנה. מה שווה הספורט אם יקחו ממנו את כל האפקט של להגיע אל המעמד ולהתעלות על עצמך, ולא לחרבן במכנסיים (למשל) ?

5. Der Kaiser Manuel Neuer מנהל ראשי

פורסם שדה ברויינה מחוץ לסגל של וולפסבורג במשחק הקרוב מול שאלקה... מזל טוב.

6. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

יובנטוס וסביליה באותו בית? מצד אחד בכלל לא פשוט ויכול להיות מאבק משלוש על שני הכרטיסים, מצד שני אין באיירן/ברצלונה שמונעים מסיטי את האפשרות לסיים ראשונה, מה שיכול למנוע מסיטי לקבל את ברצלונה/ריאל/באיירן בשלב הבא אם תסיים ראשונה.

דיברנו הרבה בדיון, עכשיו הזמן של סיטי לעשות את הצעד קדימה ולסיים ראשונה בבית.

7. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

ג'ון טרי,
    נתחיל מזה שאני מקבל גם את הצד שלך שרוצה לבחון לעומק מי מתפקד תחת לחץ. יש בזה משהו אבל עדיין אם זה תלוי בי אני נגד.
    למה גאטלין נגד בולט זה חד פעמי? כי ריצת 100 מטר זה משהו שהם מתאמנים עבורו במשך המון זמן, זה לא ריצה שאפשר לקיים בכל שבוע.
    למשל בNFL שיטת המשחקים מאוד לא מייצגת, אתה משחק 16 מחזורים על דירוג ובסוף הפלייאוף הוא נוק אאוט מיידי, אבל אין ממש ברירה, כמות הפציעות שם כבר עכשיו היא גבוהה מאוד והפציעות הן קשות.
    בכדורגל אם אתה מדבר על הקטע של להיות בשיא במשחקים החשובים, לדעתי זה כבר מגולם בתוך שיטת הליגה.
    המחזורים המאוחרים או המשחקים נגד היריבות שלך על האליפות הם למעשה המשחקים החשובים שאתה מדבר עליהם והרבה פעמים התוצאות האלה מכריעות את גורל האליפות.
    אם בכל זאת מישהו קורא את כל זה ואז מגיע לשאלת הפאנץ', אז מה אפשר לעשות, אז תמיד יש מה לעשות, צריך רק קצת יצירתיות.
    דוגמא מהראש, מקצרים את הליגות המקומיות ל30 מחזורים ובאמצע שבוע מקיימים 20-30 מחזורים של ליגות מעורבבות בינלאומיות שמהן גם אפשר לעלות ולרדת ליגה. מי שסיימה מקום 1 בליגה העליונה היא האלופה. שאר המקומות יכולים לתגמל אותך בפרס כלכלי בהתאם ואז לקבוצות "יהיה על מה לשחק" גם בשלב מאוחר של הליגה. יש עוד המון שיטות שאפשר לחשוב עליהן. אפשר באותו פורמט של 32 קבוצות רק שהחלוקה תהיה לבתים יותר משמעותיים של 8 קבוצות פר בית ולאחר מכן גם בית גמר של 8 קבוצות עם 14 מחזורים.
    פעם כבר דובר על זה שתקום "סופר ליג", אולי זה עוד יקרה בעתיד.

8. JohnTerry26 Member

בסדר אז נגיד שריצת 100 כל שבועיים-חודש אי אפשר, ונגיד שבפוטבול אין ברירה אלא לעשות משחק אחד על כל הקופה, נגיד שזה נכון.
    אני מאמין שאני יכול למצוא עשרות ענפים אולימפיים שכן אפשר לבחון את הדירוג של המתחרים בצורה יותר מייצגת מאשר תחרות בודדת, אבל זה משום מה לא קורה. אז אני עדיין לא מבין את ההתפסות שלך לכדורגל כאילו רק שם יש "בעיה". או שאתה מבקש רפורמה כללית בכל עולם הספורט או שאתה לא מבקש כלום.

9. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

יש את ליגת הזהב באתלטיקה, זה המקסימום שניתן לעשות ועשו אותו.
    שמע, הדעה שלי לגבי הכדורגל העולמי קצת קיצונית אולי, אבל זאת דעתי.
    אני הייתי עושה מהפיכה, ליגות של 16 קבוצות 2 סיבובים, מוקדמות נבחרות רק בקיץ אי זוגי ברצף (כמו כדורסל) וטורנירים בקיץ זוגי, אליפות אירופה בכדורגל לקבוצות בשיטת ליגה. אני אוהב כשהשיטות מייצגות ולא בנויות על מומנטום או מקריות, העיקר להוציא מקסימום רייטינג וכסף, זה לא מדבר אלי.
    רק בכדורגל יש בעייה? אולי לא, אולי גם בNBA צריך לשנות את זה כי לשחק 82 פעם רק בשביל הדירוג ואז לעוף בסדרה של הטוב מ7 זה גם קצת מוזר אבל אני מבין שבכדורסל יש עניין של מאצ'אפים שהוא יותר משנה, נגדיר את זה ככה שרק בכדורגל זה באמת מטריד אותי ושתבין כמה אני אובייקטיבי, את הרגע הכי גדול שלי בחיים חוויתי בגלל המקריות שיוצרת הצ'מפיונס ליג. דיברו פה על ניתוחים של הליקויים בסגל של מנ סיטי, אם אני אדבר על הליקויים בסגל של ליברפול 04-05 זה ייקח לי שבוע. אלופי אירופה החתימו חודשיים אחרי שזכו את פיטר קראוץ' כדי שישדרג אותם.

10. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

לא הבנתי, הפיתרון הוא עוד משחקים ועוד משחקים? העומס הנוכחי על השחקנים והקבוצות לא מספיק?

רוצים להחזיר את האיכות שהייתה פעם בליגת האלופות או לפחות לחזור לימים שבו הבתים המוקדמים היו מעניינים ומותחים? צמצמו בחצי את מס' הקבוצות בשלב הבתים.

כן, זה יפגע בקבוצות הקטנות, אבל בוא נגיד את האמת, אנחנו לא רואים את ליגת האלופות בשביל הקבוצות בדרג הרביעי וגם לא בשביל הקבוצות בדרג השלישי.

oranfu אוהב/ת את זה.
  11. alexshw Member

נגד צמצום קבוצות, בעד חזרה לשיטת מוקדמות קודמת. בדיחה שאסטנה בפנים ולאציו בחוץ

Super Mario אוהב/ת את זה.
  12. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

אפשר גם וגם.
    גם לצמצם את מס' הקבוצות וגם לחזור לשיטת המוקדמות הקודמת.
    ברגע שהגדלת את מס' הקבוצות אוטומטית הכנסת קבוצות קטנות יותר וחלשות יותר למפעל.

oranfu אוהב/ת את זה.
  13. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

משה זאת הייתה תגובה אלי?
    השינוי שלי מוריד את מספר המשחקים בעונה ולא מעלה אותו.
    רק הקיצוץ בליגה מ20 ל16 קבוצות כבר חוסך 8 משחקים. אני גם הייתי מבטל את גביע הליגה.

14. Super Mario Member

מסכים איתך.
    כנראה שאופ''א רוצים להנגיש את הצ'מפיונס למדינות שהן לא מאריות הכדורגל, מה שכמובן פוגע בצופה הנייטרלי.
    LIVERPOOL-FOREVER
    יש יתרונות וחסרונות לשיטת ליגה ולשיטת נוק-אאוט אבל בתאכלס רוב הזוכות בצ'מפיונס בשנים האחרונות היו גם הקבוצות הטובות באירופה באותה עונה.
    יש גם משהו מיוחד במשחקים כמו חצי גמר וגמר שהם על כל הקופה, מאשר עוד משחק ליגה.

15. Kompany Member

טוב אז דה ברויין סוף כל סוף במנצ'סטר, לא יכול לחכות כבר להודעה באתר הרשמי.

בין לבין דנאייר משלל האופציות שהיו לו - בחר בגלאטסרי בשביל לשחק בליגת האלופות. שיהיה לבלגי המדהים שלנו המון בהצלחה...

מצב נושא:
הנושא נעול.