מנצ'סטר סיטי 2016/17 - עידן פפ גווארדיולה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Kompany, ‏2/8/16.

מצב נושא:
הנושא נעול.
  1. Raulito Madridista

מעבר לחוסר הניסיון של מונאקו אני חושב שמן הסתם החלק האחורי שלה פחות איכותי, בליגה הצרפתית היא תיאורטית יכולה לספוג 3 שערים ולענות ב-4 שערים וליגת האלופות היא סיפור אחר. לגבי סיטי - לא אוהב את המערך החדש של פפ ואת הניסויים האלה וגם לשחק עם כל המהנדסים יחד לעתים עלול ליצור פקק, צפיפות וכמובן שיש בעיה הגנתית. סיטי מתקשה לקחת כדור בחזרה אחרי שהוא הולך לאיבוד ושלא נדבר על הקו האחורי שלה שהוא באמת בדיחה. לגבי ההתקפה עצמה - סאנה נראה שחקן מבטיח, החלק הקדמי יותר מגוון לטעמי, מה גם שזו עונה שנייה של דה-ברוינה ואני לא מזלזל בשחקן מחליף כמו נוליטו. סיטי משחקת די אטרקטיבי אבל האסתטיקה היא לא חזות הכל. לא חושב שהקבוצה של פלגריני הייתה טובה יותר במשהו, ממש לא, חוץ מההתעלות הנקודתית נגד פאריס סן-ז'רמן.

2. oranfu Member

לא יודע מה זה השחקנים של סיטי לא מבינים מה פפ רוצה מהם. אם הם לא מבינים כנראה שהבעיה אצל פפ כי הקבוצה הזאת שיחקה משחק של הנעת כדור במסירות קצרות והחזקת כדור כבר כמה שנים, הוא רק צריך להוסיף את האלמנטים שלו ולא לשנות מן הקצה.

אני לא חושב שבינתיים סאנה מראה דברים שסטרלינג לא. הבעיה אצל סטרלינג שהוא לא השתפר אפילו במילימטר מגיל 18 בערך.
    כמו כן, היה הרבה מאוד הייפ סביב סאנה וזה גם בא לידי ביטוי בכמה שהוא עלה לסיטי.

3. Footballover Member

לא אמרתי שזו לא בעיה אצל פפ, אבל העובדה היא שסיטי משחקת הרבה מתחת לציפיות שלו, בזה אני בטוח. איך שלא תסובב את זה, השיטה של גווארדיולה היא לא טריוויאלית עבור שחקני כדורגל. שינויי המקומות, המגנים שמצטרפים לקישור, החזקת הכדור בכל מחיר, המסירות האלה בין המגנים (שעלו לסיטי כבר בחמישה שערים העונה לפחות) ועוד הרבה דברים שמאפיינים את המשחק שלו. גווארדיולה אמר בעצמו כשהגיע לבאיירן שהוא לא ציפה שהשחקנים יקלטו כ"כ מהר, פה אני חושב שהוא לא ציפה שהם יקלטו כ"כ לאט. הוא גם אמר שהוא לא מתכוון לשנות את השיטה שלו, אז אנחנו נצטרך לראות האם העקשנות תשתלם.

לגבי סאנה - אני לא זוכר שהרעש סביבו היה קרוב לזה שהיה סביב סטרלינג, הוא גם למיטב זכרוני עלה איזה 15 מיליון פחות אבל זאת לא הנקודה. לדעתי ואולי אני קצת לא אובייקטיבי כי אני לא סובל את הרכות המטריפה של סטרלינג, סאנה יכול להגשים את כל מה שניבאו לאנגלי בזמן שההוא אף פעם לא יהיה השחקן שעשו ממנו. לא ראיתי ממנו שום דבר גדול גם אז בליברפול ובאמת שאני לא חושב שהוא מתעלה על כישרונות על אנגליים כמו שון רייט פיליפס ודומיו. אני חושב שאם הוא יגיע לרמה של ת'יאו וולקוט זה יהיה טוב. כמובן שיכול להיות שאני ממש טועה ואנחנו עוד נראה אותו מוליך את הנבחרת לאיזה רבע גמר, אבל זאת רק דעתי :rolleyes:

4. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

סטרלינג בלבל אחר לגמרי מרייט פיליפס, לנון ושאר הטיפוסים האלה. הוא שחקן הרבה יותר חכם ויצירתי מהם, והרבה פחות חד גוני, לראייה העובדה שבעונה האחרונה שלו בליברפול הוא שיחק בכלל כחלוץ או מאחורי החלוץ, גם בסיטי עשה את זה לא מעט, זה לא משהו שהשחקנים האלה היו מסוגלים לעשות גם עוד מאתיים שנה כי המשחק שלהם מסתכם בלרוץ באגף עם הראש למטה. הם בכלל לא אותו טייפ, סטרלינג הרבה פחות ישיר ולא עושה את זה כמעט.

הבעיה שלו, כמו שאורן ציין, היא שלא נראה שהוא מתקדם לשום מקום, הוא עדיין אותו שחקן שהיה בליברפול, עם אותן בעיות, והילד כבר בן 22, זה גיל שבו שחקנים כמו הזארד ואפילו קוטיניו כבר היו שחקנים מובילים והרבה יותר שלמים, דה בריינה בגיל הזה כבר היה אחד השחקנים הכי טובים בגרמניה.

לא יודע לאיפה הוא הולך, עבור ליברפול בזמנו הוא היה שווה 45 מ' פאונד, עבור סיטי זה לא נראה ככה וכנראה שעם הכסף הזה היה אפשר לקבל הרבה יותר. הנבחרת בכל מקרה היא לא מעניינת, שחקנים הרבה יותר גדולים ממנו לא הצליחו להוביל אותה לשום מקום.

oranfu אוהב/ת את זה.
  5. שי מנהל ראשי מנהל ראשי

מרגיש לי שזה קצת מצטרף לשאלה שנשאלת בהרבה מקומות, האם המאמן צריך להתאים את השיטה לשחקנים או השחקנים לשיטה של המאמן?
    יש כאן חילוקי דיעות לכאן או לכאן. לדעתי צריך למצוא איזון. כלומר, אם לצורך העניין בשיטה של פפ יש שחקני הגנה שמצטרפים לקישור, אבל אלה שנמצאים כיום לא עושים זאת טוב או לא מסוגלים, אז אולי לא צריך ללכת עם הרעיון הזה עד שהם יוחלפו בכאלה שמתאימים לשיטה.
    מצד שני, א' זה פפ והוא כמו שציינתם אמר שהוא לא מתכוון לשנות את השיטה שלו. ב' אלה סיטי, אחד המועדונים העשירים באנגליה. הוא אמור לדעת לצרף את השחקנים שיישמו את השיטה שלו הכי טוב.

6. oranfu Member

א- פפ בטח לא ציפה שלא יילך לו כל כל טוב בשלב כזה. אבל הסגנון שלו כמו שהגדרת (שינויי מקומות, הצטרפות מגינים, החזקת כדור בכל מחיר) הם דברים שקיימים בסיטי כבר שנים. בבאיירן מינכן זה הלך יותר בקלות גם בגלל שהם כבר היו קבוצה חזקה מאוד (בליגה חלשה יותר) עם מאפיינים דומים ובסיטי זה פחות הולך כי הליגה קשה יותר. מי שטוען שהבעיה היא ששינוי הסגנון הנדרש קשה לשחקני סיטי פשוט לא ראה אותם משחקים בשנים האחרונות.

ב- היה הרבה רעש. עלה פחות (כן, איזור 15 מיליון פחות) אבל עדיין סכום גבוה מאוד עבור שחקן שלא עשה יותר מדי ובקושי שיחק בבוגרים.
    סטרלינג רך? אנחנו מדברים פה על שחקן מאוד מאוד קשוח פיזית. כל כך קשוח שג'רארד בעצמו אמר שהוא משתדל לא להיכנס לתיקולים איתו באימונים.
    אין בכלל מה להשוות את סטרלינג לרייט פיליפס, לנון ואחרים. הוא עולה עליהם בכל פרמטר של המשחק. הוא אולי לא יגיע לרמות שציפו ממנו אבל זה עניין אחר. גם וולקוט עצמו לא הגיע לרמות שציפו ממנו וסטרלינג יכול להגיע רחוק יותר. סטרלינג כמעט לא מאבד כדורים, הוא יכול לשחק כמעט כל עמדה במגרש (חוץ מבלם בערך), יש לו דריבל טוב והוא שחקן חכם מאוד בתנועה שלו. מה שכן, יכולת הבעיטה שלו פתאטית ובינתיים לא משתפרת.

אני עוקב אחריו מגיל 15\16 והוא כמעט לא השתפר מאז שעלה לבוגרים בליברפול. הוא אולי נהיה מגוון יותר מבחינת עמדות שהוא יכול לשחק בהן, אבל מעבר לכך אני לא רואה שום שיפור אצלו. יחד עם זאת, יש לו את הכלים להיות כלי קטלני כי המהירות שלו בתוספת ליכולת להחזיק את הכדור קרוב לרגל והתנועה שלו (מפתיעה, לא בקווים ישרים) היא ברמות הכי גבוהות. אם ילמד לסיים קצת יותר טוב, מה שבהחלט עוד יכול להגיע ככל שיתבגר כמו שקרה לוולקוט, הוא יהיה שחקן משמעותי עבור סיטי.

נערך לאחרונה ב: ‏24/2/17
  7. Ever Banega Member

אין לשאלה הזאת תשובה כי זה אינדיבידואלי, מאמן צריך לעשות את מה שהוא יודע. אני לא חושב שאם תשים את סימאונה בבארסה הוא ישחק טיקי טאקה ברמה של גווארדיולה. ואותו דבר אם תשים את גווארדיולה באתלטיקו. יש מאמנים שהם יותר ורסטילים כמו אנצ'לוטי שיותר יכולים להתגמש אם השיטה שלהם ולהתאים אותה לשחקנים ויש כאלה שלא. אם אתה לא רוצה לשחק פוזשן פוטבול אין לך למה להחזיק את גווארדיולה הוא לא יותר טוב בזה מאחרים.

8. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

נייס.

9. k_700 Member

חייב להגיד שאם הייתי אוהד ביציע הייתי נטרף מהשטויות האלה, בטח כשנזכרים בגולים שהם חטפו אתמול ובעוד איזה שני מצבים קלילים והכל מתחיל מאיבוד כדור שנובע משטות כזאת.

גם האיכות של המסירות הקצרות שם לא מפילה מהרגליים.
    בבארסה זה היה חזק, מדוייק בדיוק לרגל שעוצרת כשכל שחקן יודע על אוטומאט לאן בדיוק לשלוח את הכדור.

קשה שלא לחשוב כמה גולים הם קיבלו העונה רק מהשטויות האלה.

oranfu ו-EO11 אוהבים את זה.
  10. golding מנהלים

11. Liverpool-Forever משתמשים של כבוד היכל התהילה

הפייר פליי הזה עוד קיים בכלל?

12. golding מנהלים

כן, המיתוס הזה שהוא לא קיים מפליא אותי.

13. alexshw Member

קיים למראית עין בעיקר. לא רואה השפעה שלו על ההתנהלות כלכלית בריאה יותר בעולם הכדורגל. אלה גם חוקים שהם בעיקר חכמים על חלשים. כמו דינמו מוסקבה למשל. אני עדיין חושב שקבוצות כמו ריאל וברצלונה שנים מתנהלות לפי חוקים פיננסיים לא הוגנים שנותנים להם יתרון.

14. golding מנהלים

זה קיים, וזה ברור לכל בר דעת שהחוקים הללו מנציחים את השליטה של המועדונים הגדולים על חשבון החלשים. זה לא אומר שהאכיפה עצמה אינה שוויונית. אני לא בקי בכלל במה שקורה אצל ברצלונה וריאל, אם אתה כן ובא לך לשתף אני אשמח לשמוע.

15. alexshw Member

אני מדבר קודם כל על שנים עברו שבנקים מחקו להם חובות(את ריינג'רס הורידו 3 ליגות) וכמובן הכי גרוע חוזה שידורים לא שיוויני. שוד של יתר המועדונים בליגה שרבים מהם נכנסו גם לקשיים כלכליים עקב כך.

מצב נושא:
הנושא נעול.