זה חרא בלבן. הייתי מעדיף שסיטי תתן לליברפול עשירייה. אבל מה שקרה קרה, וצריך למצוא דברים לשמוח בגינם איפה שמתאפשר.
פפ מאמן מצויין לליגה וחלש מאוד במשחקי נוק אווט, זו המציאות. גם בברידג' בעונה הראשונה שלו בבארסה הוא היה צריך את השופט כדי להגיע לגמר, לכו תדעו - יכול להיות שהכל היה נראה אחרת לגמרי. בתור אוהד ריאל אני מרגיש שאני חייב לפפ קצת. הוא גרם לריאל להתעורר ולהפוך למפלצת שאנחנו היום, הוא הפך את מסי לשחקן הרבה יותר טוב, מה שהפך את רונאלדו להרבה יותר טוב. הוא גם חירבן לבאיירן את המשחקים נגדנו. כתבתי גם במהלך המשחק עצמו, הוא חייב להתחכם ולשחק אותה גאון ואז הוא מקבל בראש. הסגל שלו יקר פי לא יודע כמה מליברפול והוא קיבל שלישייה כשמחצית שלמה הקבוצה שלו מחרבנת במכנסיים. הטקטיקן הגאון זרק את כל כובד המגרש לצד השמאלי כשיש לו רק שחקן תוקף אחד שם וכתוצאה מכך סיטי אפילו לא סיכנו את השער של ליברפול. מבחינתי כרגע זידאן יכול ללמד אותו דבר או שניים - במיוחד על ליגת האלופות.
קיי מה נתפסת על הראיון של קלופ ? זה הבן אדם, הוא אוהד כמו שהוא מאמן, הוא דיבר ככה גם ב 4-3 מולם העונה, הוא ממש לא דיבר כאילו ההתמודדות גמורה וזה ממש לא הגל שהם משדרים עליו כרגע. השחקנים אם כבר לא מפסיקים להגיד משנייה אחרי המשחק שיש עוד 90 דקות לשחק. להזכיר את החמישייה הזאת כל פעם כאילו סיטי טרפה אותנו באותו משחק זה קצת מצחיק, אם מישהו טרח לראות את המשחק, במשך 40 דקות היינו במשחק לגמרי אם לא טובים יותר והאדום של מאנה גמר לנו את המשחק. קוטיניו לא שיחק באותו זמן והקבוצה הייתה במוד שהייתה בו אתמול אחרי הפציעה של סלאח, רק עם פחות אופי ויכולת.
איפה קלופ מתלהב כל כך אחרי אתמול? אני ראיתי אותו אומר שעוד לא עלינו שלב ויש עוד משחק וכלום לא גמור. לא אופוריה ולא נעליים. בקשר לפפ שכולם מאשימים אותו בהפסד - קצת לא מובן לי האמת. הרי לפני חודשיים בליגה הוא בא לאנפילד עם המשחק הרגיל שלו, קיבל 4 והפסיד לראשונה העונה. באתה מידה אם הוא לא עושה שום התאמות ומגיע לאותו מגרש ושוב מפסיד יגידו שהוא לא למד כלום מההפסד לפני חודשיים. הוא עשה שינוי, אני מניח שהוא יצא מתוך נקודת הנחה שלהבקיע הוא בכל מקרה יבקיע אבל אולי הוא יצליח לעצור את ההתקפה שלנו.
כתבתי שבחמישייה היתה הרחקה ששינתה את התמונה של המשחק. אני לא צריך שתזכיר לנו את זה בכל פעם וכאילו רק אתה ראית את המשחק. זו תזכורת שמשהו קטן שיכול לבוא לרעת ליברפול יכול לטרוף את הקלפים לטובת סיטי וזו קבוצה שיודעת לנצל מעידות כאלה. מספיק שינוי כפוי אחד בסגל שהוא גם ככה צר מאוד וקבוצה שיודעת לייצר 130 שערים, בטח בבית, תתפרע. אנחנו קצת שוכחים אבל זו קבוצה שרגילה לסיים משחקים ב-30 דקות בליגה... לפפ לא תהיה ברירה אלא לשחק בדיוק בצורה שהם משחקים כל העונה בגומלין ועם ההרכב החזק ביותר שיעמוד לראשותו. אני מאמין שאגוורו בהרכב. בקשר ליוכין, הוא נותן לדעתי יותר מדי כבוד למוריניו ולקבוצה שממול..."לוותר על הדרבי לטובת הגומלין"... קצת בומבסטי וכשנזכרים שראינו 18 אחוז החזקה בכדור עם ההרכב הכי חזק שלנו בדרבי הקודם. אם כבר, אם סיטי מגיע מרוכזת היא יכולה לסיים את הסיפור של הדרבי הזה מוקדם מאוד. שני שערים מהירים, נניח כמו שהספרס תקעו לנו, ואפשר לכבות את האורות ולפמפם מסירות קדימה והצידה עד לשריקה. מנצ'סטר יונייטד זו לא הקבוצה שתעז או תתחיל לשחק כדורגל פתאום במעמדים האלה, זה לא משהו שעשינו בשנתיים האחרונות. בקיצור יוקרה של דרבי, בבילד אפ וPR לא מעבר. אני עדיין מהמר שהם באים לשחוט אותנו. זה יותר מדי מזמין הסיטואציה והטיימינג.
בסדר, אבל אתה צריך להיות חכם יותר מלהסתכל על משחק אחד ויחיד ולהסיק ממנו משהו. בשאר המשחקים העונה הוא שיחק באותה צורה, כפה 75 אחוז החזקה בכדור וייצר 130 שערים עם משחק שמנוהל קרוב לרחבת היריב. גם נניח ואתה עושה שינוי כזה מתוך מחשבה שתחזיק עוד יותר בכדור(כמה זה עוד יותר? ההחזקה בכדור אם בכלל במקרה כזה תקרה רחוק יותר מהשער שלכם וזה רק יאפשר לכם ללחוץ גבוה יותר ולקרב אתכם בכל יציאה מהירה לשער של סיטי), מה ההתחכמות עם לשים בלם כמגן שמאלי ועוד מול סלאח? אלה הדברים הקטנים האלה שעולים לו לראש בבמות הכי גדולות וכבר כמה עונות ברציפות מפילים אותו כל פעם מחדש וזה בדיוק מה שאפנברג כתב. אני לא חושב שאם סיטי עולה לשחק כסיטי שרצחה כל מה שזז פרט למשחק אחד נגדיכם ועוד אחד בגביע, היא מגיעה עם פחות סיכויים למשחק האחרון. מה שלי היה ברור מהדקה הראשונה זה שיהיה להם ערב ארוך וקשה כל עוד הם ממשיכים במערך הזה, עם לאפורט מול סלאח ובלי קיצוניים.
לא דיברתי על להחזיק יותר בכדור אלא להתמודד עם הכניסות של סלאח מהאגף לכיוון השער. זה מה שהוא ניסה לעשות. שאר המשחקים פחות רלוונטיים כי נגד הקבוצה הזאת הוא קיבל בראש במשחק הרגיל שלו אז הוא ניסה לעשות שינוי (שלא הצליח כמובן). לדעתי אם הוא עולה בסגנון הרגיל שלו ומקבל שוב 4 שערים היו אומרים שהוא לא הפיק לקחים מהמשחק הקודם. גם לדעתי הוא היה צריך ללכת על התקפה (אני בכלל בדעה שצריך ללכת על להבקיע שערים במשחק חוץ ולא על לא לספוג) אבל אני לא חושב שהמחשבה שלו על "לסרס" את סלאח היתה כל כך מוטעית. כמו רוב האנשים הוא ציפה שהוא יבקיע לנו בכל מקרה. אני רואה איך כולם פה (ובתקשורת אתמול) עסוקים בעיקר בלהאשים את פפ. אני מניח שיותר נחמד להם להאשים את פפ מאשר אשכרה לתת קרדיט לליברפול כי סיטי גם ככה נותנת עונה אדירה אבל ליברפול? בלי כסף של שייחים? קבוצה שהיא לא ריאל\ברצלונה? קבוצה שהיא לא באג'נדה של כולם לקדם ולהלל?
תמיד יגידו משהו כשאתה מפסיד ועוד בצורה מהדהדת ועוד למישהי שניצחה אותך לפני חודשים ולמאמן שניצח אותך ב4 מחמשת המפגשים האחרונים. מאמן גדול לא צריך להתנהל לפי מה יגידו. הוא הגיע לבמה הכי גדולה של העונה שלו, כשהקבוצה שלו פחות או יותר בשיא. אחרי משחק קליל במחזור האחרון שהיא סגרה אותו בפחות מ20 דקות. השחקנים המרכזיים שלו חמים, מה הוא עושה? משנה הכל ומוציא אולי את השחקן הכי חם שלו מההרכב כי במשחק הקודם מול ליברפול הוא לא הבריק. ההסקת מסקנות פה הזויה לדעתי, מצטער. זה אפילו לא העניין של ללכת על התקפה. מה שהוא עשה זה שהוא פחות או יותר השאיר את אחוזי ההחזקה בכדור כמו שהם רק שההחזקה בכדור הייתה סתמית, במרכז המגרש, בלי שום יכולת לדחוף קדימה כי דה בריינה לא שיחק כחופשי מאחורי החלוץ כמו שהוא רגיל אלא מאחורה עם חילטורים בשמאל, בימין וכל איבוד כדור במסירה פשוטה יצרה את הפאניקה ואפשרה לליברפול להגיע מהר יותר קדימה. כשסיטי משחקת את המשחק הרגיל שלה השליטה היא 30 מטר מהשער של היריב, השליטה אתמול הייתה על קו האמצע. זה רק שיחק לידיים שלכם כי זה אפשר ללחוץ עם קו גבוה יותר של שחקנים וכל טעות היא עונש מהיר יותר וקטלני יותר. הוא ניסה להתמודד עם הכניסות של סלאח מהאגף? אז הוא נכשל מהדקה הראשונה, אתה לא עושה את זה כשאתה שם בלם, עם איטיות של בלם וטכניקה של בלם מול השחקן הכי לוהט באירופה שהוא גם במקרה אולי הקיצוני הכי מהיר בכדורגל היום. שוב, הגישה פה דפוקה. כשאתה מייצר על ליברפול לחץ 30 מטר מהשער שלה ובידיעה שיש בשער שוער שמפחד מכדורים שנבעטים אליו, הלחץ לטעות הוא קודם כל על שחקני ההגנה של ליברפול. כשליברפול כבר תחטוף כדור יהיה לה מרחק גדול יותר לעבור עד השער של סיטי. כשאתה נותן לסיטי להתמסר באמצע עם מסירות הצידה, כל מסירה שגויה יוצרת פאניקה ומאפשרת לליברפול לעבור מרחק קטן יותר ועם יותר שחקנים לשער של סיטי כי אפשר ללחוץ גבוה. עוד דבר שמתעלמים ממנו זה שעזוב את העיבוי באמצע, הוא עלה במן משהו מצ'וקמק כזה שדה בריינה וסאנה יעני מתופקדים כווינגבקים כשבפועל ברוב הזמן לא היה קיצוני באגף שבכלל עזר למגן. כל מה שהוא ניסה לעשות לא עבד. בכלל, לא חושב שרבע גמר באנפילד זה הזמן להתחיל לנסות דברים חדשים שלא עבדת עליהם פעם אחת העונה. אבל זה פפ. רק בשביל הצ'אנס שזה נניח יעבוד ויגידו הוא גאון, הוא יעשה את זה.
אורן, בחייאת, חלאס עם הרגשי נחיתות. זו לא הכוונה כאן. פפ התחכם, כמו שהוא תמיד מתחכם וזה אפילו לא היה על גבול ההגיוני. גם השחקנים עצמם לא הבינו מה פפ ניסה לעשות. נניח שמבחינה הגנתית זה צעד הגיוני, בסדר, אבל בקישור? בהתקפה? לא סתם סיטי נראו אובדי עצות. זה לא שאין להם את הכלים ואתם עצמכם מקללים יום ולילה את ההגנה והקישור האחורי שלכם. אף אחד פה לא הוריד ולו במעט את הערך של הנצחון, אבל יחד עם זאת קשה להתעלם מהטקטיקה ההזויה שפפ עלה איתה.
אין פה שום בדיעבד. כל השידור אתמול היה בחזקת "פפ והטעויות" ושום מילה על ליברפול. מוזמנים לראות את השידור החוזר ולהקשיב. כולם עסוקים ב"טעויות של פפ" ולא חלילה על הקבוצה שגרמה לו לפחד ממנה ולשנות. סטרלינג זה השחקן הכי חם של פפ? לא סאנה? לא דה-בריינה? בחייאת, כולם כולל כולם יודעים שסטרלינג הוא הכי פחות טוב וחשוב שם (זה לא מוריד ממנו). דה-בריינה שיחק יותר קדמי מהרגיל. כל הקטע הוא שהוא דחף אותו קדימה במקום סטרלינג ועלה עם קישור "אפור" יותר. לעלות עם לאפורט על סלאח זה בדיוק בגלל שהוא בלם. אין לו מישהו שיכול להתמודד איתו מבחינת מהירות אז הוא עלה עם שחקן יותר הגנתי ויותר חכם מהאופציות האחרות שיש לו שיצמצם אל הבלמים ולא ייתן לסלאח להשתחל ביניהם. המערך הרגיל שלו לא הסתדר עם ההתקפה של ליברפול אז הוא ניסה לשנות.
אפרופו סלאח ולאפורטה - היה שם מיסמאץ׳ ברור, אבל מה בדיוק היו האלטרנטיבות שלו אחרי שמנדי גמר את העונה? מהמעט שאני ראיתי, בליגה הוא בעיקר מחלטר שם עם זינצ׳נקו או דנילו ברגל ההפוכה שלו, לא שניים שהיית מהמר עליהם להתמודד יותר טוב עם סלאח. לפחות יש לפפ מספיק קלאס או שכל לא להתבכיין על זה שאין לו מספיק כסף לשחקני הגנה.
מזדהה לגמרי עם אורן, כל הקרדיט לניצחון הלך לטעויות הטקטיות של פפ, כאילו המשחק הזה עוד מההגרלה היה תלוי בו. שוכחים שהייתה קבוצה מנגד שגרמה לו לשבור את הראש לפני ותוך כדי המשחק. עוד יותר מרגיז ? כל התקשורת המסריחה הזאת לר מפסיקה לדבר על ההגנה הבעייתית שלנו בין אם זה בצדק ובין אם לא בצדק בכלל. ההגנה הזאת נתנה מחצית לפנתיאון כשלא השאירה טיפה שטח לאף שחקן, עמדה מצוין כל פעם כשניסו מלכודת נבדל וכל שחקן קישור שקיבל כדור 30 מ' מהשער זכה לריצת אמוק ממולו של אחד הקשרים שלנו. הייתה הופעת הגנה שלא מביישת לא מעט קבוצות הגנתיות חזקות בעולם ונאדה, שום מילה. חוץ מטרנט לא שמעתי שום מילה על אף אחד. בגג של הגג מלר ציין שאנחנו הקבוצה השלישית שמשאירה את סיטי עם 0 כיבושים.