מנצ'סטר סיטי 2017/18: גווארדיולה בעונה שנייה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Kompany, ‏19/7/17.

1. Scouser Member

מאז שואן דייק הגיע אנחנו סופגים פחות משער למשחק (לא כולל ה4-3 מול סיטי שבו הוא לא שיחק). קצת מפתה להגיד שההגנה שלנו כבר לא מסננת כמו פעם, וגם ההרגשה הרבה יותר טובה בכל המצבים הנייחים המסריחים האלה. מול ווסטברום בגביע קיבלנו בראש אבל חוץ מזה ההגנה די טובה.

2. k_700 Member

סאנה על 0 שערים בליגת אלופות.
    סטרלינג חזר בלפני שבועיים מהפציעת האמסטרינג.
    בישל מול סטוק(היה טוב מאוד שם) והבקיע מול אברטון לפני שהוחלף, מתוך מחשבה לשמור אותו למשחק מולכם.

אמממ 21 שערים ו11 בישולים- בהעדר אגוורו הייתי קורא לזה, כוח התקפי משמעותי מאוד(בטח כשהוא גם על 4 שערים משש הופעות באלופות), כזה שאין לך את הפריבילגיה להתעלם ממנו.

חוץ מזה שאין תחליף לתרומה ששחקן כמו סטרלינג יכול לתת לך על האגף בכל מה שקשור למרחב המחייה של המגן מאחוריו.
    כשסטרלינג שם ארנולד כנראה לא ירגיש כל כך חופשי לעלות ולתקוף עם סאלח ביחד על בלם שמקבל הסבה ומשחק כמגן.

דה בריינה שיחק יותר קדמי מהרגיל? במחצית הראשונה כשהם שיחקו בלי קיצוניים?
    איזה משחק ראינו? נראה לי שהיית מרוכז רק במה שהקבוצה שלך עשתה.

דה בריינה שיחק מאוד מאחורה ביחס למשחק הרגיל שלו כשמדי פעם הוא זה שמבודד באגף שמאל, שזה הקל מאוד על החיים שלכם.
    כמובן שהכל נעשה מתוך זה שפפ גורם לכך שיהיו שלושה מנהלי משחק שמתמסרים ביניהם רחוק מאוד מהשער ובלי עזרה של קיצוניים וכמובן העובדה שקלופ נתן תגובה נהדרת בלחץ עליהם.

כשכבר מישהו הגיע קרוב לשער שלכם זה היה בדרך כלל לבד לגמרי(למשל סאנה שבעט גרוע בתחילת המשחק).

הם שיחקו לחלוטין 4-4-1-1 כשסאנה יותר מאחורי ג'סוס מכיוון שלא היה לסיטי שום אופציה למשחק דרך האגף.
    4 קשרים באמצע שדרכו לאחד על השני על הרגל יותר מאשר דחפו קדימה או ייצרו משהו.
    זה מערך שהיה צריך להבין אחרי 10 דקות שפשוט לא נראה טוב עם השחקנים הספציפיים ששיחקו ובסיטואציה שקלופ הכין אתכם ללחוץ.

דנילו לא בפעם הראשונה שיחק כמגן שמאלי.
    לדעתי אין תחליף למשחק של מגן טבעי בטח מול קיצוני מהיר וטכני כמו סלאח.
    אולי הוא היה מקבל בראש גם כן, אבל זה לא שהפתרון שפפ העלה הצליח בצורה סבירה.
    לאפורט לגמרי אאוטפלייד בכל המחצית הזאת, ציון 3 לא יותר מזה.
    האינסטינקטים שלו הם של בלם, העצירה כדור שלו היא של בלם, המחשבה שלו היא של בלם, המהירות שלו היא של בלם.

ויותר מזה, לא היה נראה שום תיאום בינו לבין מי שמדי פעם היה צריך לחלטר אצליהם באגף, ככה שזה הוסיף עוד יותר למשבר.
    זה נראה מעורר רחמים לעיתים.

כל המחמאות לקלופ, אף אחד לא הוריד.
    תוך כדי המשחק כולנו כתבנו שקלופ ידע לזהות, ידע להגיב, ידע לשנות בהתאם למצב הלא פשוט שהוא נקלע אליו עם הפציעה של סאלח ובעיקר ידע להכין את הקבוצה שלו כולה למעמד, שזה כולל מהכוכב ועד אחרון השחקנים שלא בטוח שהיו נכנסים לסגל של ברנלי.
    ברור לכולם היום שהנכס הכי גדול של ליברפול זה המאמן.
    יותר מכל שחקן אחר.

3. oranfu Member

סטרלינג כח משמעותי.
    פחות משמעותי מסאנה ודה-בריינה, מה לעשות?
    ראית אותם נגד אברטון? ראית מה סאנה עשה שם?
    חוץ מזה שסטרלינג פשוט לא מתפקד באנפילד מאז שעזב.

דה-בריינה שיחק (התחיל) קדימה יותר מהרגיל. הוא היה אמור להיות יותר משוחרר להתקפה כשיש מאחוריו 2 קשרים דפנסיביים. בפועל, הוא לא קיבל את הכדור באזורים מסוכנים וגם כשכן - לא עשה איתו כלום. הוא גם שיחק הרבה יותר עך אגף ימין מאשר על אגף שמאל.

גם אם סטרלינג היה משחק, אין לזה קשר לארנולד וסלאח. הוא משחק על האגף הנגדי. אז מי מאיתנו ראה את המשחק (או את סיטי בכלל)?

סאנה לא שיחק מאחורי חלוץ אלא "חיבק" את הקו. הוא פשוט לא הצליח (בכלל) להתגבר על ארנולד.

דנילו מגן, אולי היה עובד טוב יותר. אבל הרעיון שונה לחלוטין. הם מניעים כדור מספיק טוב בשביל שבלם בעמדה הזאת לא תפריע להם (אתה בעצמך רושם שהם הניעו כדור הרבה בחלק האחורי). אבל דנילו, באופן טבעי, פחות יציב מבחינה הגנתית. זה לא כאילו התיאום שלו עם הבלמים טוב יותר, הוא שיחק מגן כמה פעמים בודדות.

4. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אורן,

זה ה-heat map של קד״ב במשחק. הוצאתי את התמונה הזו, כי הסכמתי עם קיי ורציתי לראות שיש לזה ביסוס.

אני חשבתי שקד״ב אכן יזוז לאגף ימין כשראיתי את המערך לפני שהתחיל המשחק. בפועל, לאורך כל המחצית הראשונה הוא שיחק מעין קשר אחורי מצד שמאל לצד פרננדיניו (עם סילבה) וסוג של תומך בסאנה. במקום לאזן את המשחק מהצד השני, זה תקע את כל המשחק הקבוצתי של סיטי.

שכבר היה מאוחר מדי - בחצי השני, ובעיקר לאחר החילוף המאוחר גם כן של סטרלינג - הוא התחיל לשחק בצד ימין.

5. Rushie Member

אנשים מדברים קודם על פפ ובצדק כי ב30 דקות שמנו לו שלושה שערים טיפיקל ליברפול. בדיעבד רואים שכל השינויים שהוא עשה במערך שלו לא רק שלא הצליחו לשתק את החוזקות שלנו בהתקפה אלא גם פגעו בשטף של ההתקפה שלו ולא נתנו להם לחזור למשחק (לצד משחק הגנה מפתיע לטובה שלנו במחצית השנייה).
    גם אני חושב שזה היה הגורם העיקרי לתוצאה ברביעי וכמובן שזה לא אומר שאני גורע במשהו מהעבודה של קלופ.

6. oranfu Member

ברור שהוא לא שיחק כשחקן קו, אבל זה ממש לא עמדה אחורית. אני גם לא ממש בטוח איך אני אמור לקרוא את המפה הזאת כי לי זה נראה כאילו במחצית הראשונה הוא שיחק קשר התקפי מצד ימים ובשניה הוא היה יותר מאחורה (אחרי שסטרלינג נכנס מן הסתם).

7. אפנברג Member

כרגיל אצל פפ, כשקורסים אז בגדול: עוד שלישיה ברשת ועוד בדרבי אליפות שהיה חשוב יותר מהכל לאוהדי סיטי. אין לו מושג איך להרים קבוצה, כמו כלי פורצלן שברירי: הכל בסדר כשהכל הולך טוב אבל זו לא חכמה. כמו כל עונה בחמש האחרונות: משאיר אוהדי קבוצתו עם טעם חמצמץ בפה.

8. Michael Carrick מנהל כללי מנהל כללי

הלו, אפשר לחשוב מה כבר קרה. במקום לחגוג היום יחגגו עוד שבועיים. אצל באיירן מינכן אני מסכים שאליפות זה סטנדרט ורק הצלחה באירופה קובעת אם המאמן הצליח, באנגליה זה לא כך.

alexshw אוהב/ת את זה.
  9. alexshw Member

"קורסים". נותן עונה אדירה, יש שיגידו הסטורית בליגה וזה ליגה תובענית, לא בונדסליגה שבאיירן חוגגת אליפות עם כל מאמן.
    הפסיד ליריב איכותי ביותר שפשוט לא מראה את זה לרוב.

הפאשלה הגדולה זה מול ליברפול אין ספק. אבל אל תהיה דרמטי מדי. יונייטד לא סטוק סיטי.

10. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

אני כן בתהייה אחרי שני המשחקים האחרונים אם הקבוצה שלו - כמו בבאיירן מינכן - לא הגיעה לפיק שלה מוקדם מדי.

Footballover אוהב/ת את זה.
  11. k_700 Member

לא יודע למה הוא היה צריך להתחכם היום ולעלות בלי חלוץ ספציפית כשיש לו שניים כשירים על הספסל ואפשר גם לבקר אותו על התגובות האיטיות במחצית השנייה.

אבל אפשר לחשוב מה כבר קרה מבחינתם?
    יחגוג אליפות או במחזור הבא או בזה שאחריו ובעונה גדולה מבחינתם.

אם הוא לא יהיה אובר מתחכם בגומלין הוא גם יכול עוד לעלות שלב,
    בוא לא נשכח שגם היום לא היה חסר הרבה שלמחצית אנחנו יורדים בפיגור של 4 שערים ולא 2.

ועם כל המחמאות שבטח יהללו את מוריניו שהוא שיחק שח בזמן שפפ שיחק שש בש, בניגוד למנג'ר מרביעי שמנע מהקבוצה של פפ לבעוט פעם אחת למסגרת ב90 דקות, אנחנו היינו צריכים שני מקרי שיפוט מעוררי מחלוקת לטובתנו, עוד 4 החמצות של שחקן מול שוער ושתי הצלות גדולות של דה חאה(גם בראשונה מול ברננדו סילבה) כדי לנצח את המשחק הזה.

oranfu אוהב/ת את זה.
  12. Mellow29 Kopite

למה כל דבר שפפ עושה נתפס כ״התחכמות״ בזמן שמאמנים אחרים פשוט מקבלים החלטות וחיים עם זה בשלום?
    לפעמים הביקורת עליו כ׳׳כ הזויה, כאילו אם הוא לא הולך עם הזרם זה בהכרח נובע מאיזה פאק באישיות ולא סתם בנסיבות או בהחלטה טיפה שונה (שבשבילן אגב הוא מקבל הרבה כסף, אחרת יכלו לשים את קיי מאמן שיעלה את ה-11 הכי טובים בכל משחק).

אני לא יודע אם אגוארו היה כשיר לפתוח, סביר מאוד להניח שלא אם הוא אפילו לא היה בסגל באנפילד. ז׳סוס היה אחרי 90 דקות ואני לא חושב שסטרלינג עשה עבודה רעה בתפקיד הזה, להפך, זה היה אמור להיות משחק גמור כבר במחצית.

13. alexshw Member

זה גם לא שהוא עלה עם הנוער וכאמור גם מולם עמד יריב גדול, שסוף סוף לפחות מחצית אחת מיצה את האיכויות שלו.
    אז הוא יקח 4 מחזורים לסוף ולא 6. הרבה פרשנים חכמים גדולים.

מובן שהליגה כרגע קצת פחות חשובה לו.

14. סולשאאאר Member

בניגוד לאמצע השבוע מול ליברפול שם פפ לטעמי כן שגה טקטית (מי שרוצה שיקרא לזה "התחכמות"), במשחק היום אין מה לבוא אליו בטענות... ברור לחלוטין למה הוא נתן לשחקנים חשובים שלו לנוח, וסטרלינג קצת יותר מרוכז גומר את המשחק הזה במחצית. מיליון החמצות, הצלה משוגעת של דה חאה, שיפוט תמוה שבהחלטות המכריעות היה לטובת היריבה שלו בסך הכל...

כמה הוא כבר יכול להשפיע על כל זה?

one united, אלעד, Uli Hoeness ומשתמש נוסף אוהבים את זה.
  15. k_700 Member

לא כל מה שהוא עושה נתפס כהתחכמות, לא מעט דברים שהוא עושה ברגעים האלה שכל העולם מסתכל עליהם, לעיתים נתפסים כהתחכמות.

תראה אני לא יודע מה עבר לו בראש לפני המשחק, אולי הוא לגמרי במוד של אכפת לי תכלס מהמשחק כי יש גומלין בשלישי וכשתכלס מי ישמע מה הפסד בדרבי בכלל מציין פרט לאיזה נתון שמוריניו יוכל לנפנף בו עכשיו שנתיים(או יותר).
    אני לא יודע מה היה המצב של אגוורו. לא קראתי באיזשהו מקום שהוא כשיר לחצי משחק, ל30 דקות או ל90 דקות.
    הוא חזר להתאמן כבר השבוע, כלומר לא הוזעק משום מקום כדי למלא ספוט 6 על הספסל.
    חוץ מזה שהיה שם עוד חלוץ, שלמרות ששיחק 90 דקות באמצע שבוע הוא יכול היה לפחות לפתוח.

תראה אני אתייחס למה שהרבה אנשים כתבו תוך כדי המשחק על סטרלינג כשהוא זה שהרבה פעמים נכנס למשבצת של החלוץ באמצע(עם חילופי מקום עם סאנה) והוא זה שמצא את עצמו ב-3 מצבים קורצים ברחבה מול שוער.
    כתבו שהוא אחד המחמיצנים הגדולים בליגה, אוברייטד וכו... אני יוצא מהנחה שהוא כל זה, אם הוא כל זה אז זה כנראה השחקן האחרון שהיית רוצה שיהיה זה שיקבל את הכדור כחלוץ עם הפנים לשער במצב שאתה מול שוער.

אני בתחושה שאם אגוורו פותח לפחות שניים מהמצבים שהיו שם לאאנגלי וגונדוגאן(בתחילת החצי השני) הוא היה שם.
    אלה לא מצבים שאגוורו מתבלבל בהם. מצבים של שחקן עם הפנים לשער אחרי שגבר על הבלם שלו אתה מאוד תרצה שיקבל החלוץ עם האחוז ניצול מצבים הכי טוב בליגה.
    חשוב לציין שזה מצב שהיה יכול להוריד אותם להפסקה ב-4-0 ומבלי שאפילו יצרנו מצב אחד במשך מחצית שלמה.
    במצב של 4-0 אתה יכול להוריד להילוך 1, לפתוח שמפניה על הקווים ולהתחיל לחשוב על ליברפול ברביעי.

אתה יודע גם לא היו הפתעות יותר מדי באיך שאנחנו עלינו.
    כולם ידעו איזה כדורגל נשחק במחצית הראשונה, כולם ידעו כמה קל זה יכול והולך להיות לסיטי להכתיב קצב, לשלוט שליטה אבסולטית בכדור ולפתוח אותנו בכדורי עומק שיצרו המון מצבי הבקעה שחלוץ טוב שם בלי להתבלבל.

הביקורת עליו היא לא הזויה, היא לגיטימית כמעט תמיד. ותכלס? העונה הוא מקבל כמעט רק מחמאות ובצדק, הוא לא השאיר סיכוי לאף אחד בליגה וסיים את הסיפור בדצמבר.
    כשאתה מנהל מועדון עם סגל כזה, עם תקציב כזה, אתה תמיד תהיה חשוף לביקורת וכשלא תצליח.
    בטח אם פתאום במשחק חשוב תפתח במערך בלי קיצוניים ומגן ובמשחק אליפות מול היריבה העירונית תפתח בלי חלוץ כשיש שניים על הספסל.