מנצ'סטר סיטי 2017/18: גווארדיולה בעונה שנייה

הנושא בפורום 'פורום כדורגל אנגלי' פורסם ע"י Kompany, ‏19/7/17.

1. orelh94 Member

ניחא הרכב ללא קיצוניים, ניחא הרכב ללא מגן שמאלי טבעי. מה לעזאזל הוא ניסה להשיג? לא ברור. הרי כולנו ראינו שסיטי לא הצליחה לתקוף כמו שצריך עד שלא עשתה שינוי וגם אז הבטחון של השחקנים היה כבר עמוק באדמה. לפפ יש היבריס אחו שרמוטה היבריס והוא לא מכין פלאן B כמעט אף פעם. ראינו כמה זמן לקח לו להגיב - רק בדקה ה57 הוא אשכרה הכניס קיצוני. גם במשחק היום התגובה שלו באה מאוחר מדי לטעמי.

את הנסיונות האלה אפשר לנסות ולראות את ההתאמה מול בורנמות' ושות' במשחקי ליגה, לראות איך השחקנים מתפקדים ואיך הם מתאימים את עצמם למערך ולדרישות. לא בפאקינג רבע גמר ליגת האלופות ולא מול אחת קבוצות ההתקפה היותר טובות שיש כיום, עם אחד השחקנים הכי לוהטים שיש ביבשת.

אז כן, לבקר אותו זה לגיטימי לחלוטין, הוא חילטר ככה גם בתקופתו בבאיירן וגם לא מעט בבארסה. בבארסה היה לו תחת מהשופט בברידג' ועוד כמה חבר'ה שנחשבים מהגדולים שידע המשחק אי פעם.
    תעשו לי טובה - קלופ/פוצ'טינו על הקווים ביונייטד וגם סיפור האליפות ה''גדולה'' בתולדות הפרמיירליג לא היה נרקם. מחיר היוהרה.

2. אפנברג Member

הליגה האנגלית ללא ספק טובה עשרת מונים מהגרמנית אבל השנה אני לא מתרשם ממנה. צ'לסי לא טובה, טוטנהאם לעולם כנראה לא תעשה את קפיצת המדרגה ועל ארסנל עדיף לא לדבר. גם ליונייטד יש מאמן שמסרס אותה לגמרי כך שלא ברור לי מה "הסטורי" באליפות הזו של הסיטי.
    לא יעזרו כל הדיבורים: פפ הובא לסיטי, כמו לבאיירן, בשביל ליגת האלופות. סיטי לקחה אליפויות מרשימות גם עם מנצ'יני ופלגריני, גם אם עשו זאת עם פחות "טקס בישבן" כמו פפ. באירופה (לפני הגומלין מול ליברפול) פפ לא הביא לסיטי שום בשורה (כמו גם לבאיירן): לא עבר שום יריבה מהטופ (למעט נס נגד יובנטוס בבאיירן) ואם בבאיירן עוד הגיע לשלושה חצאי גמר (תבדקו את מי עבר בכל שלוש העונות בשלבים המוקדמים ותבינו כמה זו בדיחה) הרי שבסיטי הבן אדם עונה שנייה לקראת הדחה מול קבוצה שאמור לעבור. יספרו סיפורים עד מחר שליגת האלופות זה שונה וכו' אבל צר לי: מאמן עם רוח וצלצולים כמוהו שמודח בשמינית וברבע מול יריבות שלא נמנות על הטופ נשמע לי כמו כשלון אירופי. וכשאני נזכר בסיומות שלו בבונדסליגה בעונות אצלנו (היתה עונה שקבוצות התחתית התלוננו שבאיירן מחלקת נקודות ליריבות מרוב שאיבדה את זה לקראת הסוף, כמו בהפסדים אז לאאוגסבורג ופרייבורג) הרי שנראה לי שאני יודע מה אני אומר כשטוען שהוא משאיר טעם חמוץ בסיומות.

3. Coutinho10 Member

אל תגזים, בכל עונה אחרת ליברפול הנוכחית מתמודדת חזק על אליפות. "אמורה לעבור" זה לא נכון להגיד ובטח כשבמפעלים כאלה למסורת יש משקל חשוב.
    פפ גמר את הסיפור בליגה עוד בינואר, הוא עשה את זה תוך כדי הצגת עליונות שלא נראתה בפרמיירליג לעולם, וזאת ליגה מאוד קשה ותובענית.

הסיפור שלו עדיין לא גמור העונה, יש עוד 90 דקות ביום שלישי ומבחינת איכות הם מסוגלים לעשות קאמבק.
    לגבי המפגש הראשון ? לאפורט מגן שמאלי או דלף זה לא כזה משנה. המצ'אפ של ליברפול מול סיטי הוא מעולה וראו את זה כבר העונה. הם תפסו יום רע גם בלי קשר לעובדה שפתח בלי סטרלינג. ליברפול אוהבת שתוקפים אותה, יש סיבה למה מוריניו למשל נתן לנו נוקאאוט. ועם זאת הוא עדיין יכול לפרק כל קבוצה וגם אותנו עם הכדורגל שלו.

זה נכון שהביאו אותו בשביל צ'מפיונס אבל זה לא חדש שמאוד קשה לעשות את זה עם קבוצת שכירי חרב שלא משחקת בשביל שום סמל. לא סתם פסז' מובכים שנה אחרי שנה. לדברים האלה יש משמעות ובשביל להגיע רחוק בצ'מפיונס פפ צריך לבנות היסטוריה שלמה במו ידיו. אין לי ספק בכלל שבשנים הבאות הם ידברו חזק גם בצ'מפיונס.

4. alexshw Member

פפ בסיטי ממש לא רק בשביל צ'מפיונס. גם מתוך שאיפה לדומיננטיות בליגה המקומית שזה כאמור אתגר גדול בהרבה מאשר בגרמניה.
    בבאיירן הוא באמת נשפט בעיקר על האקסטרה קרי האלופות.

5. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

היא היסטורית מבחינה סטטיסטית, זה לא משהו שאנשים סתם מרגישים. אם סיטי הייתה מנצחת אתמול ומבטיחה את האליפות היא הייתה המהירה ביותר לעשות את זה, גם מבחינת נקודות אני חושב שהם בדרך לשבור שיא אם הם יתאוששו. כמה טובות היריבות שלהם זה בכלל לא רלוונטי כשהפער הוא כ"כ עצום וכשסיטי בעצם לוקחת את הליגה הזאת בהליכה, גם צ'לסי ויונייטד טובות יותר לא היו מתקרבות לסיטי הזאת בטבלה - אל תתבלבל מההיסטריה של אוהדי יונייטד, אפשר לדבר על מוריניו וכדורגל חרא עד מחר אבל את התוצאות הם מביאים בליגה ובכל עונה אחרת היו חזק במאבק האליפות כרגע.

לא מדובר בקבוצה מושלמת, זה ברור. כן אנשים קצת מיהרו להכתיר אותה בתור הקבוצה הטובה באירופה לפני שבאמת הוכיחה את זה על הבמה שעליה מוכיחים את זה. אם ליברפול תעבור לחצי גמר בשלישי (לא הייתי פוסל את סיטי בכזאת מהירות, אפילו אתמול במחצית הראשונה היה אפשר לראות באיזה קלות הם מסוגלים לשים 2-0 מהיר ואפילו היו צריכים לסיים את המחצית הזאת עם יותר) היא תפגוש שם אחת מברצלונה, ריאל או באיירן ושם יהיה ניתן לראות האם זה באמת בזיון עבור סיטי להיות מודחת ע"י ליברפול.

אגב, גם מה שאלכס אמר נכון מאוד. אין פה שום הקבלה בין סיטי לבאיירן שסגרה עכשיו אליפות שישית ברצף. האליפות עבור סיטי רחוקה מלהיות ברורה מאליו, המועדון הזה זכה באליפות בסה"כ פעמיים מאז שהשייחים הגיעו ומדובר פה כבר על עשור. היא אף פעם לא שמרה על האליפות. גם להביא תקופה של דומיננטיות מקומית בליגה כ"כ תחרותית תהיה הצלחה גדולה שלו, ולשם כך רוצים אותו שם כבר שנים לא פחות מבשביל האלופות.

נערך לאחרונה ב: ‏8/4/18
  6. אלעד משתמשים של כבוד היכל התהילה

רק אני אחרי אתמול קיבלתי תחושה שסיטי יביאו קאמבק מטורף מול ליברפול?

7. Coutinho10 Member

הם לאאאאא ואל תגיד את זה אחרת יהיו עוד 300 עמודים בדיון של ליברפול עד המונדיאל.

8. alexshw Member

רק שיעקובי לא ישדר את זה

yakov_y, סולשאאאר ו-Coutinho10 אוהבים את זה.
  9. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

אמרתי את זה כבר אחרי המשחק באנפילד, שער מהיר שלהם ואף אחד שראה אותם מספיק העונה לא ירגיש בנוח להמר נגדם, במוד הנכון (זה שהם היו בו ברוב המשחקים העונה) הם שמים לך 2-3 ברשת בקלות מדהימה כבר במחצית הראשונה, זאת קבוצה שרגילה לנצח את המשחק במחצית אחת.

שער חוץ הורג אותם לדעתי ויוציא את העוקץ מהמשחק, זו לא ברצלונה מבחינת האופי והנסיון.

oranfu ו-Scouser Tommy אוהבים את זה.
  10. Raulito Madridista

לא רואה קאמבק של סיטי משתי סיבות: קודם כל הברוך הוא גדול מדי. מעבר לכך, על הבעיות המקצועיות הרחבתי כל העונה - ההגנה שלהם אף-פעם לא עשתה לי את זה(השוער סבבה - מודה), ולפחות אתמול ראיתי בעיה מנטאלית. זה משחק שמתאים לסיטי של הצ'מפיונס, נטולת הניסיון, זו שעושה במכנסיים. אני גם חושב שחוץ מאגווארו אין שחקן שמסוגל לתת שם פיניש של 2 מ-2 למשל במצבי הבקעה. סטרלינג, דויד סילבה גם כן, סאנה, בעיקר הראשון - צריכים יותר ממצב אחד וליברפול שווה גול בכל מגרש. דווקא אחרי התבוסה באנפילד - להבטיח אליפות על הפרצוף של מנצ'סטר יונייטד זה היה סופר-חשוב.

11. alexshw Member

עוד כמה שנים הם יהיו "חסרי ניסיון"? הם מאז 2011 רצוף בליגת האלופות עם מספיק שחקנים מנוסים.

12. Raulito Madridista

לא קראת טוב או לא הבנת את המסר שלי, אמרתי שהם נראים 'כמו', ברור שהניסיון כן הצטבר והם גם עשו חצי גמר למרות הופעה מאוד תבוסתנית נגד ריאל מדריד. לא ראיתי אף שחקן בסיטי שיעשה גליץ' רציני, שיאסוף את השחקנים בדקות הקשות, שיעצור את הסחף. אומרים שקבוצה גדולה שורדת את הדקות הרעות שלה או יוצאת עם מינימום נזקים. סיטי ספגה שלושה, וכשכבר ביצעה שינויים נדרשים כמו אגווארו ודה-ברוינה שאני מסכים עם ספסולם - זה לא היה מספיק.
    סיטי נראו כמו ילדים בכל המחצית השנייה ובהחלט היה להם על מה לשחק גם אם האליפות תוכרע רשמית גג בעוד מחזור-שניים.
    מישהו מאמין בלב שלם נניח ביתרון של 2:0 לסיטי או 3:1 בגומלין, סטרלינג או סאנה מגיעים מול השער ונותנים גול בשיא הלחץ והמאני-טים? אני חושב שלא. רק אגווארו

13. Walkon משתמשים של כבוד היכל התהילה

למי שם יש נסיון במעמדים האלה בדיוק? כל הדה ברוינה, סטרלינג, סאנה, ז'סוס אלה שחקנים שלא באמת יודעים מה זה משחק אמיתי בליגת האלופות, לא משחק לפרוטוקול בשלב הבתים או נגד באזל אלא משחק בשלב מתקדם נגד קבוצה שמסתכלת לך בלבן של העיניים ובאה להדיח אותך ולעבור הלאה ולא רק לשחק על הכבוד.

לדבר איתי על השתתפות מ2011 כשכל השחקנים והצוות התחלפו זה כבר לחזור לדיוני הDNA שלך ואתה יודע מה אני חושב על זה. מבחינת הנפשות הפועלות זה אגוארו אחד וסביבו חבר'ה צעירים שרגילים שהדברים באים להם בקלות ושהאיכות שלהם תמיד תדבר בסוף, במפעל נוק אאוט יש גם שיקולים נוספים.

גם ליברפול אגב באותה סירה, אבל לפחות אנחנו לא הגענו למפעל הזה עם ציפיות מצד כל העולם ללכת עד הסוף. עם כל ההילה שיש סביב סיטי אף פעם לא היה לי ספק שזו הגרלה טובה יותר עבורינו מאשר ריאל, ברצלונה או באיירן - פחות מעניינת, אבל טובה יותר. אני מקווה שלא נעשה במכנסיים ונזכה לראות גם איך אנחנו מתמודדים עם הקבוצות האלה.

Scouser Tommy אוהב/ת את זה.
  14. alexshw Member

סילבה, קומפני, אוטמנדי.
    וגם סאנה ודה בריינה עם עונה שלישית באלופות(לא מחשיב לבלגי את הפירורים בצ'לסי). סטרלינג עם עונה רביעית.
    פרננדיניו ותיק מאוד במפעל. בסיטי הוא 5 עונות ועוד לפני כן 8 שנים בשחטאר.

15. Sir Alex Ferguson משתמשים של כבוד היכל התהילה

על איזה מהמשחקים אתה כותב? על המשחק נגדכם או על המשחק מולנו?
    אם אתה כותב על המשחק מולנו, אז אין ספק שרוב הביקורת נכתבת בדיעבד. במחצית הראשונה סיטי שטפה את המגרש עם כדורגל סופר עוצמתי, והייתה שווה לפחות 3-0. מניח שאם סיטי הייתה כובשת את השלישי (וכן, זה לא אגוארו שהגיע להזדמנויות אלא שחקנים אחרים כמו סטרלינג, ועדין, מבחינת שחקני קישור רק סאלח כבש השנה יותר מסטרלינג בליגה כשהוא עם 16 שערים העונה, כלומר כבש יותר שערים מלוקאקו ), אז הכל כאן היה נראה אחרת, וכולם היו מדברים על הנוק אואט של פפ למוריניו (בדיון המחזור זה כבר התחיל באותם דקות).
    גם המהפך במחצית השנייה, קשה היה לבלום אותו כי פוגבה כבש שני שערים במשהו כמו 2 - 3 דקות, זה לא שלפפ היה זמן אמיתי להגיב. כשגם לאחר מכן, בלי ההצלה האדירה של דה חאה אולי שוב המשחק הולך למקום אחר.
    אם הייתי מחפש מקום לביקורת, זה בהתבטאות של פפ לפני משחק, כשהוא שם את האגו שלו לפני טובת הקבוצה, ודי הכניס את פוגבה לטירוף חיובי. הרבה זמן אני לא זוכר את פוגבה בטירוף כפי ששיחק אתמול, וזה הרבה בזכות פפ.

אם אתה כותב על המשחק נגדכם, אז נכון שאוהדי ליברפול יגידו שצריך לתת להם את הקרדיט ולא להתעסק בביקורת לפפ, אבל לצד המחמאות לליברפול שידעה לקחת מה שסיטי נתניה לה, סיטי לחלוטין השאירה לליברפול את המקום להעניש, ולכן הביקורת כלפיו הייתה מוצדקת.
    עם כל הכבוד להתקפה של ליברפול, סיטי העונה קבוצה טובה יותר, מאוזנת יותר, עומדת טוב יותר טקטית, הרבה יותר שלמה מבחינת כדורגל.
    ובניגוד למשחק אתמול, שאפשר לדבר על מנוחה לחלק מהשחקנים כדי שיהיו כשירים לגומלין (אגוארו למשל), או שאפשר להגיד שסיטי פחדו להתאבד על המשחק מחשש שיגיעו עייפים או עמוסים לגומלין, המשחק באנפילד, בטח לאור הבטחת האליפות, היה המשחק הכי חשוב של סיטי השנה, והיא קרסה הגנתית, ויותר מכך גם לא הצליחה להעניש מהצד השני מול הגנה (גם אחרי רכישת ואן דייק) ששווה לפחות גול מול כל קבוצה ברמה שסיטי שואפת להיות בה (ריאל, ברצלונה, באיירן).