נכון, הגבתי לשתיכם וכתבתי שהביקורת היא לא על סכום הכסף שאותו הוא מבזבז אלא על סכום הכסף שאותו הוא מבזבז כי ההגנה שלו גרועה בלי קשר לאינדבדואלים שנמצאים בה. (כמובן שכשיהיו שחקנים טובים ההגנה תהיה יותר טובה, אבל לדעתי עדיין לא תהיה מספיק טובה כדי להתמודד נגד הקבוצות הבריאות ביבשת).
שוב, אני לא מבין לאן אתה לוקח את הדיון. למנ.סיטי הייתה בחירה - להישאר עם סניה, קלישי וזבאלטה( בינונים ומאחורי השיא בהרבה) או לשחרר אותם ולבנות את הקבוצה מחדש עם שחקנים טובים יותר. איזה אפשרות הוא היה צריך לבחור? צ׳לסי לקחה אליפות, ולא ראיתי ששם מסתפקים במה שיש כי המאמן ״יודע לתרגל הגנה״. המחיר הוא עניין של הצוות הניהולי ולא המאמן.
להחליף את כל השחקנים שיש זה אחלה וזו אופציה טובה אבל בנוסף הוא צריך גם להתגמש מבחינת סגנון המשחק בשביל שנראה שיפור מהותי (וזו האופציה הכי טובה).
איך מבחינת המאמן הדבר הטוב ביותר הוא להתגמש ולא לקבל את הכלים שהוא רוצה? מצד שני, זה כן אומר משהו על פפ.
התכוונתי שבנוסף לכלים שהוא יקבל הוא צריך להתגמש לאוו דווקא במקום. כתבתי מה הוא צריך כדי שנראה שיפור מהותי לא מה הוא רוצה (הוא לעולם לא יוותר על הפילוסופיה שלו)
אין קשר בין הדברים. סגנון המשחק של גווארדיולה זה דבר אחד, ובניית סגל זה דבר אחר. גם אם תיקח לסיטי מאמן אחר, גמיש, נניח אנצ׳לוטי, זידאן או קונטה( באמת שאין לי מושג מי נחשב השם הלוהט פה בפורום) אתה חושב שהם לא ירצו לקבל את השחקנים הכי טובים שהם יכולים? שהם ילכו להנהלה ויגידו ״חבר׳ה הגזמתם, אני לא צריך את השחקנים האלה, תביאו לי מישהו בינוני שיאתגר אותי״.
על פי פירסומים שונים סיטי השוותה את ההצעה של ריאל על אמבפה (180 מיליון) פפ נראה כמו אשה של מיליונר שמסתובבת עם כרטיס אשראי בכיכר המדינה ומחפשת את הדברים הכי יקרים. בסכום הזה פפ יכול לקנות את ואן דייק דיבאלה, עוד קשר אחורי ולהישאר עם עודף לסיגריות. אחרי שקנה בסכומים מופרכים את ווקר ודנילו ומכר שכקנים כנוליטו במחירי הפסד פפ רוצה שחקן שהוא לא באמת צריך ולא באמת שווה את הסכום כשבסך הכל הצליח שנה אחת בקבוצה שהכל התחבר לה. חוץ מזה אמבפה לא יותר טוב מאגוארו ובספק אם מישו. טמטום!!!
כן רק שאמבמפה לא יגיע במקום אגוורו. הוא משחק על הקו או כחלוץ שני. אם נניח הוא היה מגיע הוא בלי ספק בכלל הקיצוני עם התקרה הכי גבוהה בסיטי. זו ממש לא איזה הבלחה של עונה, בכל משחק של מונאקו היה אפשר להרגיש כמה טונות של כשרון יש שם. ברור לגמרי שהוא לא שווה את הסכומים שפרז הסכים עוד לפני שלושה חודשים לתת לתקשורת לרוץ איתם ומאז התקבעו כטאבו. בכלל, שימו לב איזה חכם לוי. שום שמועה אחת על קיין הקיץ הזה כי הוא מבין שבקיץ שגם ככה מלא חלוצים מחליפים כתובת במחירים של 75-100 מליון פאונד שווה לשמור את התכשיט שלך לקיץ מיוחד. ומה יותר טוב מהקיץ הבא כשה100 מליון של הקיץ הזה יהיו ה150 מליון פאונד של הקיץ הבא. גאונות.
בלה בלה בלה. לוי הוא קודם כל איש עסקים. תראה לי כוכב אחד שהוא לא גידל, טיפח ומכר ברגע הנכון? כל האוהד ספרס מלידה הזה וישאר איתנו תמיד וזה וזה... זה בדיוק להמתין בסבלנות בצד ולהפוך את העברה הזאת למיוחדת. הזמן הרי לא יוריד פה את המחיר.
הזמן לא יוריד את המחיר? איזה קבוצה עשויה לקנות את קיין? יונייטד, סיטי, צ'לסי. כרגע כולן סגורות עם חלוצים צעירים יחסית. סיכוי סביר בהחלט שקיין 'יבזבז' את הקריירה שלו בטוטנהאם בלי לזכות בתארים משמעותיים ולוי... לא ירוויח את המאה מליון שהוא יכל לעשות עליו.
טיפה הגזמת עם האוננות ללוי. אין שום שמועה על קיין כי אף אחת לא רוצה אותו. אני לא אתפלא אם הוא ישאר בספרס עד שלהי הקריירה שלו. בהנחה שלוי לא הולך למכור אותו ליריבה באנגליה (ואם כן זה בשיא העברות), זה משאיר אותנו עם פ.ס.ז', באיירן, יובנטוס, ריאל וברצלונה. לא רואה אותו באף קבוצה מאלה. הוא מסוג השחקנים שתפורים על הפרמיירליג וזהו. קשה לי לראות תסריט בו קיין הופך לאחד החלוצים המובילים בעולם וזוכה בתארים משמעותיים.