מראדונה נגד כל העולם - ארגנטינה בדרא"פ

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Franco, ‏24/5/10.

1. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

2. Maayan#19 Member

מי ההרכב שעולה היום? מישהו יודע?

3. benos Member

רומרו, ניקו ולז, ניקו רומא, דמיקליס, היינצה, מסצ'ראנו, מקסי, די מאריה, מסי, טבז ופיפיטה.

4. Maayan#19 Member

חח איך כתבת ניקו ולז..חחחח

נערך לאחרונה ב: ‏27/6/10
  5. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

יש דיון נפרד למשחק מעיין, שם בסיקור כתוב גם על השינויים בהרכב ועל סיבת החלפתו של סמואל בבורדיסו.

6. benos Member

צריך לראות מה יהיה מול גרמניה ברבע, לטעמי בעייתי לפתוח עם מקסי ודי מאריה ליד מסצ'ראנו כי לבד מסצ'ראנו לא יוכל מול שלישית אוזיל-מולר-פודולסקי, אלא אם כן מקסי ודי מאריה יהיו צמודים למסצ'ראנו כמו קשרי 50/50 בנוסף לעזרה של השלישיה הקדמית שתהיה חייבת לעזור יותר להגנה(מלבד קרליטוס שנתן תרומה גדולה גם להגנה). מול הגרמנים להשאיר את מסצ'ראנו וחאדירה לבד ולעשות קרב לאיזה התקפה יש יותר גדול יכול להיות בעייתי מאוד כי המשחק הטקטי של הנבחרת עדיין לוקה בחסר.

אני חושב שצריך להחזיר את ורון או להצמיד את מקסי ודי מאריה למסצ'ראנו, אולי גם הכנסה של בולאטי במקום מקסי או די מאריה תתן תמיכה הגנתית טובה יותר וסדר במגרש. מה שכן למסי יהיה יותר חופש פעולה, הגרמנים משחקים עם קשר הגנתי יחיד בניגוד למקסיקו ששיחקה היום עם שניים בנוסף לחוארז, למסי זאת תהיה הזדמנות להתבטא יותר טוב שהאמצע יהיה פחות צפוף.

7. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אם מסצ'ראנו לא יקבל עזרה בדמות שחקן נוסף לצידו, אני מקווה שיתנו לו סמים ממריצים לפחות כי לבד הוא לא יצליח מול הגרמנים. אבל כל עוד השלישייה הקדמית תשאר אני לא רואה איך ההגנה מחזיקה מול הגרמנים, אז זה הופך למשחק שכונה של מי יכבוש יותר לדעתי.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏28/6/10
  8. benos Member

טוב אז ארגנטינה ממשיכה לרבע אחרי 3-1 מעצבן משהו נגד המקסיקאים המסכנים. כמה נקודות שאני חושב שיצטרכו לחשוב עליהם.

הנקודות הטובות:

- ניקו אוטאמנדי נתן עבודה יפה בהגנה, בנוסף הוא הוסיף כמה פעולות התקפיות יפות וכמעט בישול שמראה שעדיף אותו בהרבה על פני גוטיירס בעמדת המגן, אני חושב שצומח לנו שחקן הגנה נהדר לשנים הבאות.

- קרליטוס טבס שבר את הקרח, כבש, היה מעורב ונראה בכושר טוב, בנוסף למשחק ההקרבה שלו והירידה היפה להגנה.

- וולטר סמואל חוזר להרכב, השאלה היא במקום מי הוא ישחק כי דמיקליס בינתיים עושה הרבה פאדיחות.

- פיפטה היגואין במשחק פושר, מה שטוב זה שהוא רגוע וכבש היום שער נהדר שמראה שהוא חד.

הנקודות הרעות:

- דמיקליס והיינצה, למרות משחק טוב של הגרינגו אני עדיין חושב שעדיף שאם כבר דמיקליס במרכז ההגנה ביחד עם סמואל אז עדיף לשלוח את ניקו(האח של..) בורדיסו לשמאל.

- מסצ'ראנו נשאר בודד יותר מדי, צריך למצוא לזה פתרון כי מסי לא צריך לטעמי לרדת עד לחצי בשביל לקבל כדור, בנוסף כובן לבעיה ההגנתית שזה יוצר.

- מסי היה היום יותר מדי אגואיסט, יותר מדי מנסה לקחת דברים על עצמו ולנסות לכבוש בכוח.

9. benos Member

אפשר לחפות על זה אם דייגו יעלה עוד שחקן הגנתי ליד מסצ'ראנו בנוסף לכך ששחקני ההתקפה(מלבד טבז שעוזר המון) ישתתפו ויעזרו יותר במשחק ההגנה, אני לא חושב שצריך לשבור את השלישיה הקדמית כי עד עכשיו זה עובד לא רע בכלל ולטעמי צריך להמשיך עם זה, מצד שני חיבים להביא שחקן הגנתי יותר ליד מסצ'ראנו שטיפה יפגע במשחק ההתקפה.

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

השלישייה הקדמית עובדת מצויין אמנם, אבל על חשבון ההגנה. הכנסה של ורון (לא רוצה לדמיין את בולאטי בהרכב) תעזור מעט אבל לדעתי לא מספיק מול קבוצה חזקה כגרמניה. גם כשורון פתח לצידו של מסצ'ראנו במשחק הפתיחה מול נבחרת פחות מסוכנת כניגריה, ההגנה לא נראתה בטוחה, ואני לא מקבל את זה משדובר רק ביכולת לא טובה של שחקני ההגנה עצמם (גוטיארס בעיקר).

בשביל ההנאה של הקהל הייתי ממשיך עם המערך ההתקפי, אבל יכול להיות שדווקא "להרוג" את המשחק עם ורון וגוטיארס במקום טבס ומקסי יהיה עדיף. אגב, הוצאתם של טבס ומקסי ומעבר ל 4-4-2 זה כמובן שינוי הגנתי, אבל זהו מערך שבו הכישרון ההתקפי של די מריה יוכל לבוא יותר לידי ביטוי, ככה שאולי מרוויחים אקסטרא התקפי קטן למרות השינוי ההגנתי.

אי אפשר להחזיק את המקל משתי הקצוות, מראדונה יצטרך להחליט אם לנסות לנצח את המשחק דרך ההתקפה כמו שעשה עד עכשיו, או לחזור ל 4-4-2 ההגנתי שהעלה אותו למונדיאל, וגם עבד לו כבר מול גרמניה במפגש הידידות האחרון בין השתיים. אני הייתי הולך על חיזוק ההגנה.

11. benos Member

זה באמת חתיכת התלבטות אבל עדיין אני חושב שאפשר לשחק סביר בהגנה עם 7 שחקנים שהם כביכול השחקנים שיורדים אליה, אם ברזיל עושה את זה אז אני חושב שגם האלביסלסטה יכולים לעשות זאת, השאלה היא איך אתה יכול תצליח להתגמש עם זה. אני אישית עם כמה שזה בעייתי ולא אידיאלי הייתי בוחן את האפשרות של על בולאטי ביחד עם ורון ומסצ'ראנו, זה אמנם יהיה הרכב איטי אבל השלישיה הקדמית אני מאמין תוכל לסחוט איזה גול או שניים.

מעבר לשיטת ה-4-4-2 כמו שאתה מציע יהרוג את מסי, כשאין לו אחריות במגרש הוא יסתובב לך כמו סהרורי וראינו את זה בחצי שעה נגד מקסיקו, הוא פשוט לא בא לידי ביטוי ככה וזה בעיה.

12. מראדונה Member

מאסצ'רנו חייב עוד קשר לידו.
    בולאטי,ורון,לא משנה,אבל עוד קשר באמצע זה must נגד נבחרת כמו גרמניה.והעדפה אישית שלי זה בולאטי אגב.

אם הוא ישחק באותו מערך אנחנו נראה משחק מבולגאן ומשוגע עם תחרות הבקעות.

13. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

זה נכון וזה החיסרון העיקרי, ראינו את זה לא רק בכמה דקות מול מקסיקו, אלא במשחקים שלמים בעבר. בשיטה שאני הצעתי לארגנטינה לא היה הרבה מה להציע בהתקפה וזה החיסרון, אבל ההגנה לא איפשרה כמעט מצבים ליריבות.

נראה השבוע על מה דיאגו חושב לקראת המשחק, אני בטוח שהניצחון ההוא בגרמניה יושב לו בראש, רק שאני לא זוכר באיזה מערך עלו הגרמנים ככה שאני לא יודע אם זה רלבנטי להשוות (אני רק זוכר את באלאק פוצע את מיצ'ו).

14. benos Member

גרמניה שיחקה בזמנו במערך זהה פחות או יותר, רק מי שהיה במקום חדירה היה באלאק. עם כמה שזה נראה שהגרמנים סוחבים את הסטיגמה של הנבחרת ההגנתית הם בכלל לא משחקים הגנתי ואפילו דיי מפקירים את העורף בגלל שעם כמה שהאיכות והסדר שלהם גדולה בהתקפה, ההגנה שלהם דיי חשופה.

למרות זאת אני לא חושב שכדאי לעשות מולם קרב של למי יש יותר גדול בחלק ההתקפי, גם בגלל שהם יותר מסודרים וגם כי עם הכשרון שיש בהתקפה אני מאמין שיוכלו לייצר את ההזדמנויות שינצחו לך את המשחק.

15. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

גם אני לא חושב שזה רעיון טוב, לכן אני מציע את המערך ההגנתי יותר על חשבונו של טבס (ואולי מקסי), מה גם שזה כבר עבד מול הגרמנים ששיחקו אז במערך זהה (בהסתמך על דברייך).