מראדונה נגד כל העולם - ארגנטינה בדרא"פ

הנושא בפורום 'מונדיאל 2010' פורסם ע"י Franco, ‏24/5/10.

1. elRoy Member

אבל הוא כן עולה, זאת אחת הסיבות גם למה הוא לא עשה הגנה טוב כי לא הספיק לרדת בזמן. עכשיו תשמע יש קצת בעיה כי אין מישהו באגף ימין כל עוד מסי משחק חופשי מתחת לחלוצים.. לפי דעתי צריך להסיט את ורון קצת ימינה שיתמוך באגף ימין כמו שעשה בערך במחצית השניה ולמרבה הצער אולי לנפות את גוטיירז מההרכב ולתת הזדמנות למישהו אחר כי ככה זה פשוט לא ילך.

2. idans10 Carlos El Pibe Valderrama מנהל כללי

לא ארגנטינה במיטבה, אבל גם לדעתי לא כ"כ רעה. נכון שבהגנה הם קצת פישלו ונבחרת חזקה יותר מניגריה היתה מענישה את האלביסלסטה על כך, אבל בגדול אבור לשכוח שאניימה הצטיין עם מספר הצלות של שערים בטחים + 2-3 החמצות מסמרות שיער של היגוואין שממש לא מתאימות לו. מסי פתח טוב מאוד אבל אח"כ לא ממש הורגש. בגדול ארגנטינה הרוויחה גם בית יחסית קל (ניגריה זה לא זה, קוריאה לא רעה אבל לא מספיק בשביל לסכן את ארגנטינה ועל יוון עדיף לא לדבר). בכל מקרה זה רק משחק ראשון, בד"כ גם הקשה בטורניר ואני מאמין שממשחק למשחק הנבחרת תראה יותר טוב, כי היכולת היום לא תספיק לעבור שמינית גמר.

3. מראדונה Member

מאסצ'ה עיצבן אותי במשחק הזה יותר מכולם.
    כנראה שרק גליצ'ים לימדו אותו.

4. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

מה שאני אומר זה שתיאורטית אולי הוא אמור לעלות, אמש הוא לא עלה. כל עוד זה נשאר בתיאוריה אז אין טעם להשאיר אותו, הסגירה שלו רעה וגם האחד על אחד ההגנתי לא משהו, לדעתי אתמול למשחק ההגנה הרע שלו לא היה קשר לכך שהוא עולה כביכול. תראה בשידור החוזר מה מס' 19 עושה לו על הקו + פעמיים שמעבירים כדור מעליו באיזור ה-16, בכלל לא נראה שהוא מבין מה זו סגירה אלכסונית של מגן... על כל אלו אפשר אולי לוותר, שזה הימור כמובן, בשביל להרוויח יציאה קדימה בצד ימין, אבל באמת שאני לא ראיתי אותו מצטרף להתקפה אתמול כמעט, בוודאי שלא יותר מהיינסה שזה כל הרעיון.

לדעתי הוא היה הטוב בסלקסיון יחד עם מסי וסמואל.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/6/10
  5. מראדונה Member

אם להיות טוב אומר לעצור את שטף המשחק אז כן,הוא היה אחד הטובים.

6. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

לא שמתי לב שהיה שטף לקטוע, כנראה קשור ל"תנועה הרבה", אבל הוא אכן עצר את הנסיונות של הניגרים לשטף בצורה יפה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל: ‏13/6/10
  7. מראדונה Member

זה מה שאתה מצפה ממאסצ'רנו? שיעצור איזה התקפה-שתיים וכל הזמן שהכדור מגיע אליו או שיאבד אותו או שיתמסר עם השוער? איפה היציאה קדימה,או הפס החד לעומק,השינוי צד. נאדה.
    מה שבטוח,מאסצ'ה הוא מתקל מדהים ואחלה קשר הורס.אבל אני לא רוצה שהוא יגע בכדור שארגנטינה מנסה לצאת להתקפה כי הוא מוציא אותי מכלי.

8. gonzo18 Member

לפני הטורניר אני התפלאתי שרוב אוהדי ארגנטינה ביכו את אי זימונו של קמביסו שהוא למעשה קשר אחורי אדיר אבל דווקא על המשבצת שלו יש כבר את הקצב מליברפול. כתבתי בדיון על המשחק שמרדונה עשה טעות קריטית כאשר השאיר בבית את באנגה. באנגה היה השנה השחקן הכי טוב בולנסיה אולי,הוא שיפר את המשחק שלו בצורה מפחידה. הוא נורא הזכיר לי את צ'אבי בצעירותו,טכניקה אדירה,ניהול משחק מצוין ומסירות סופר חכמות ומדויקות פנימה לחלוצים , וגם הוא שיפר את המשחק ההגנתי שלו. אתמול ראו בברור שזה השחקן שכול כך חסר לארגנטינה באמצע, השחקן שיעזור לרון לנהל את המשחק. ניגריה חתכה את הקישור הדליל של ורון הקשיש ומסצ'רנו אבל לא הצליחה לעשות כמעט כלום משום שהיא נבחרת רעה. נבחרות רציניות יאנסו את ארגנטינה אם מרדונה ימשיך לעלות במערך הזה כשדי מריה משחק בכנף שמאל למרות שאחד החלוצים תמיד נודד לשם בכול מקרה. ורון עם כול הכבוד הוא לא האיש שיצליח לנהל את המשחק של ארגנטינה במערך הזה. הוא שחקן טוב גם היום,אבל הוא מעבר לשיא ואני בכלל אל בטוח שהוא יצליח למשוך עד לשלבים הגבוהים של הטורניר. אם מרדונה עולה במערך דומה לזה של ברצלונה, עם שלושה קשרים באמצע ושלושה שחקנים בהתקפה,אז הוא גומר את הנבחרת הזאת כאשר די מריה לכאורה משחק כקשר באמצע(למשל על תקן קייטה בברצלונה) אבל בפועל הוא משחק כקיצוני בצד שמאל כפי שהוא יודע. ארגנטינה תענש ע"י נבחרות טובות אם היא תמשיך בצורה הזאת. ואני לא רואה כיצד פסטורה יכול למלא את המשבצת שהיתה אמורה להיות של באנגה.

לצערי אני לא רואה כיצד ארגנטינה תגיע ככה עד לגמר.

נערך לאחרונה ב: ‏13/6/10
  9. Raulito Madridista

באנגה שחקן עם פוטנציאל רב והוא אכן בלט בשורותיה של וולנסיה. הוא היה יכול להוסיף לארגנטינה הן התקפית והן הגנתית. אבל באנגה עדיין לא שם כל-כך גדול כך שנבחרת ארגנטינה הייתה קמה או נופלת בזכותו או בגללו. אי-אפשר לדעת כיצד שחקן כזה ישחק בגביע העולם, כשהציפיות שונות לגמריי. עד עכשיו ראינו מספר שחקנים גדולים שאיכזבו בגלל הלחץ - היגואין, רוני, טבז, ריברי ועוד. מה גם שלארגנטינה יש הרבה ליקויים נוספים במשחק שלה, כמו למשל גוטיירז שהוא ממש לא מגן ימני והוא לא שחקן מספיק טוב כדי לפתוח בהרכב; אין שום משחק קבוצתי וכל פעם אחד מהשלישייה הקידמית לוקח את הכדור ורץ לבד. לא ראינו מספיק שיתוף בין השלושה האלו; אין לחץ על הכדור כמו שצריך; מסצ'ראנו הוא לא אותו בולדוג שבליברפול...

10. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

אני מצפה ממנו לתת משחקים כמו אתמול, בהם הוא עצר הרבה יותר מהתקפה אחת או שתיים וכמעט ולא איבד כדורים.

דווקא לשנות צד הוא עשה הרבה, יותר מדי בשל מחסור באופציות לעומק.

זו בדיוק הייתה הבעייה אתמול לדעתי, שלא הייתה תנועה לקבל את הכדור ככה שדמיצ'ליס, סמואל ומסצ'ה התמסרו בינהם סתם שכל החלק הקדמי רק מסתכל, להוציא את ורון שעשה תנועה אבל היה לא מדוייק. די מריה, חונאס והשלישייה הקדמית לא עשו מספיק תנועה בעיני.

בשביל שמסצ'ראנו ימסור קדימה צריך להיות שם מישהו שיזוז לקבל את זה...

11. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

באנגה או לוצ'ו אכן יכלו לתת אופציה מצויינת נוספת, אבל הם כבר לא פה ככה שזה לא משנה. אני גם יכול לכתוב על כך שאתמול עם ליצ'ה זה היה נגמר טוב יותר לארגנטינה אבל זה לא באמת משנה.

רק להבהיר, די מריה לא הלך שמאלה כי ככה הוא רגיל, הוא הלך שמאלה כי זו ההוראה שהוא קיבל. לא מדובר במערך כמו של ברסלונה, מדובר במערך שהוא פשוט לא סימטרי עד כמה שזה קשה לנו להבין ללא היכולת להכניס אותו לתבנית ברורה.

12. gonzo18 Member

מה קשור שם גדול? גם אואן היה שם גדול לפני מונדיאל 98? מה הקשר לשמות בכלל,בנאגה הוא שחקן נפלא שחסר לארגנטינה בצורה משמעותית,כי למעט ורון הקשיש והבינוני אין להם שום שחקן שינהל את המשחק כמו שצריך. באנגה הוא אחד הטובים ביותר לעשות את זה,והוא יושב בבית.

לא קשה להבין.
    טבז והיגואין בחוד, מסי מאחוריהם כמו בברצלונה. די מריה משחק כקיצוני שמאלי מיותר לגמרי , ורון ומסצ'רנו באמצע. חולית הגנה רגילה.

13. elRoy Member

מחזק X2,

באנגה הביא עונה נפלאה במדי ולנסיה, ואני אומר לך כאוהד שרוף של ולנסיה שראה את כל המשחקים. פשוט קשר נפלא שיודע לנהל משחק מעולה עם הרבה רצון. המסירות שלו מדויקות - בניגוד לורון שאתמול היה זוועה במסירות. 

14. Franco מנהל ראשי מנהל ראשי

קודם כל זה לא מדוייק אבל לא רלבנטי לכך שטענת משהו אחר.

אתה כתבת:
    "אם מרדונה עולה במערך דומה לזה של ברצלונה, עם שלושה קשרים באמצע ושלושה שחקנים בהתקפה,אז הוא גומר את הנבחרת הזאת כאשר די מריה לכאורה משחק כקשר באמצע(למשל על תקן קייטה בברצלונה) אבל בפועל הוא משחק כקיצוני בצד שמאל כפי שהוא יודע"

1. הוא לא עלה במערך עם שלושה קשרים באמצע, הוא עלה עם 2 ככה שזה לא כמו של ברסלונה.
    2. די מריה, בניגוד למה שטענת, לא שיחק לכאורה כקשר באמצע, הוא שיחק לכאורה ובפועל כקשר בשמאל.

15. gonzo18 Member

sixtobastia אני לא מבין למה אתה תמיד מנסה להתווכח איתי בכוח בקטנות ועוד על פארש.
    אני טענתי דבר מאוד פשוט וזה שמארדונה לקח את המודל של פפ בברסלונה בחלק ההתקפי ונתן למסי לשחק מאחורי טבז והיגואין (פדרו וביואן) כפי ששיחק בברסלונה בחצי השני של העונה. הטעות הפטאלית של מרדונה היתה שהוא שיחק עם מסצ'רנו ו-ורון באמצע,כלומר עם דאבל-פיבוט (שזו התאבדות לשחק כך במערך של שלושה חלוצים) ודחף את די מריה בכוח להרכב ושם אותו בצד שמאל של הקישור במקום לשים עוד קשר אמצע שיעזור בהנעת הכדור השבלונית ושיתמוך במסצ'רנו ו-ורון הגנתית. מרדונה טעה אתמול ובגדול. הוא שהוא יתעשת או שהוא ימשיך ללכת עם הראש בקיר. בכול מקרה השחקן שחסר לו בשביל להשלים את הפזל יושב בבית.