משחקי ה - 2/12: הכרעות בבתים ז', ח'. גאנה תנקום בסוארס?

הנושא בפורום 'פורום מונדיאל 2022' פורסם ע"י alexshw, ‏2/12/22.

1. MaxAaRons Member

אתה לא חושב שזו קונספירציה של ספרד?
    שהיא השפיעה על כול שאר הנבחרות להמשיך בשרשראת הנפשעת והבלתי ספורטיבית?

2. riquelme1 Member

מי שהפסידה ראשונה הייתה צרפת, הנה עוד תאורית קונספירציה הלכה לפח. ספרד משפיעה רוחנית על נבחרות אחרות, נכון?

3. סמואל אטו Member

סבבה.

4. k_700 Member

גימאראש די שינה את המשחק בכל מה שקשור לקידום של המשחק לרחבה של קמרון, בניגוד לפרד הוא גם אופציה ברחבה(ושם באמת היה מזעזע).

זה די מדהים אותי כמה נמוך מראש גימאראש ברוטציה של צ׳יצ׳ה. אולי זה מה שגם מוריד לו את הבטחון.
    הוא רואה את עצמו נכנס עם אברטון ריביירו מאחורי פרד ופאביניו ברוטציה(הראשון בעונה מזעזעת, השני מעולם לא חיבר שני משחקים טובים).

בכלל אם יש משהו שמטריף בפרד זה כמה הוא מוכשר בלהרוס את כל האיזון לידו.
    אנטוני או מרטינלי יכולים לעשות משהו טוב שמעלה להם קצת את הבטחון ואז יבוא פרד וימסור כדור במרכז המגרש לרגליים של הקמרונים.
    זה פשוט מדהים כמה השחקן הזה יכול לאנוס אותך באיזה תפקיד שלא תשים אותו(והיו לו גם רגעים יפים כמו הכדור למרטינלי).
    לשים אותו בהרכב זה להצמיד לכל שחקן התקפה בברזיל משקולת לרגל.
    צ׳יצ׳ה פשוט מחזיק ממנו וזו הצרה המרכזית בברזיל.
    מה יש לא לבנות? הוא אדיר בברזיל, היחיד פרט לניימאר שגם מעמיד מספרים שמתחרים במספרים של הגדולים באמת ששיחקו בהתקפה הברזילאית.
    גם בינתיים נראה הכי חד מכל החלק ההתקפי שלהם וזה אולי המזל של צ׳יצ׳ה.
    כי הוא הבחירה שלו להרכב.

ברזיל צריכה את ניימאר(איפה הליצן מגרמניה שביקש לשנות את ההימור שלו לברזיל אחרי שניימאר נפצע? עדיין מעל האדמה?) וצריכה גם את ברונו ליד קאסמירו. אין תחלופה לניהול ולפיזיות שהוא יתן להם במרכז השדה וזה יכול גם לכפות על הגנה(חשודה ולא עמוקה).

5. טל. Member

ציפיתי מברזיל להיות ברזיל ולדרוס. גם מצרפת ציפיתי זאת בזמנו.
    בסוף, כמו שהתאכזבתי מצרפת - כך גם מברזיל.

אבל להבדיל מספרד - הם לא מכרו משחק.

ברזיל צרפת עלו למשחק כשהן יודעות שלא משנה - ינצחו או יפסידו ישמרו כוחות או יעלו עם ההרכב הכי חזק: בכל מקרה יסיימו מקום ראשון. בשמינית יפגשו יריבה מסויימת x. וברבע יריבה אחרת y.

-הדרך שלהן בהמשך הטורניר כבר נקבעה.

ספרד עלו מראש כדי להפסיד.
    כדי לשמור כוחות. כן.
    אבל גם כדי
    -לזרוק החוצה את גרמניה.
    -כדי לפגוש את מרוקו ולא קרואטיה.
    -כדי לפגוש את פורטוגל ולא ברזיל.

מראש הספרדים עלו לכר הדשא עם מטרה לסיים מקום שני... כדי לטוות לעצמם דרך מסויימת.

בספר שלי, זה נקרא שרמוטות.

נערך לאחרונה ב: ‏3/12/22
    MaxAaRons אוהב/ת את זה.
  6. Scouser Member

ברזיל הייתה רחוקה אתמול גול במתפרצת של שוייץ בתוספת הזמן מלסיים מקום שני.

ההסבר יותר פשוט - כשנבחרת, חזקה ככל שתהיה, מעלה הרכב שני שמכיל שחקנים פחות איכותיים וחשוב מכך - ללא טיפת תיאום ביניהם, נבחרות קטנות יותר עם מוטיבציה חזקה יכולות להפתיע.

במקרה של ספרד זה פשוט נבחרת בלי מספיק מחץ בהתקפה מול אחלה יפן. מה ההבדל כבר בין הניצחון של יפן על ספרד לבין הניצחון על גרמניה?

oranfu ו-itzik.miro אוהבים את זה.
  7. עומר משתמשים של כבוד היכל התהילה

מה שראינו אתמול הוא החותמת הסופית שמדובר באחד המונדיאלים - הגרועים - בהיסטוריה, אם לא גרוע שבהם. אנחנו אוהבים הפתעות, אבל הפתעה צריכה להגיע כשלא מצפים לה, והרבה יותר משחקים במונדיאל הזה, ההפתעה היתה רשומה על הקיר. קודם כל נתחיל בזה שכל הנבחרות ללא יוצא מן הכלל - הגיעו בכושר ירוד למונדיאל הזה, בלי הכנה, בלי התכנסות, בלי מחנה אימונים, אני גם די בטוח, שהסגלים, הם הכלאה/בעשרות אחוזים שונים, מאיך שהם היו בהרבה מאוד קבוצות, באם היינו מקבלים מונדיאל רגיל, בקיץ, ששחקנים עושים עונה שלמה, מראים יכולת קבועה, וכו׳ וכו׳ וכו׳.

מדברים על קמרון שניצחה את ההרכב השני-שלישי של ברזיל, בואו, באיזה עולם, ההרכב הכי טוב של קמרון, בכלל עומד על המגרש עם ההרכב השני-שלישי של ברזיל, אני מסתכל על ברזיל ואומר, בלי ניימאר הנבחרת הזאת לא שווה שום דבר, וגם הניצחון על שוויץ היה די מקרי. אני רואה את דרום קוריאה שכולם משתפכים בפניה על זה שעשתה שמינית גמר, אבל זה היה מול פורטוגל הכי לא פורטוגל ב-20 שנה האחרונות, עם הרכב שאני בספק אם מנצח את הנבחרת שלנו. יפן עשתה הישג מדהים כן - אבל במונדיאל רגיל - זה ואולי עוד נבחרת אחת זה בערך ההפתעות היחידות שיש בטורניר.

פה הייונ מרחק פנדל לפה או לשם/מצב לפה או לשם מעליות שלב של ערב הסעודית, איראן, טוניסיה, גאנה, קמרון, קוסטה ריקה - סלחו לי - מדובר, אולי אם אני מוציא את גאנה מהמשוואה כי יש לה המון שחקני פרמייר ליג, בנבחרות שמרביתן לא ברמה בכלל בשביל לשחק במונדיאל. אז נכון לקמרון יש היסטוריה מ-1990 ומונדיאלים לא רעים ב-1998, אבל שם זה נגמר בערך. גאנה כנראה היא הנבחרת הכי לוזרית בתולדות היבשת האפריקאית, לא מספיק 2010, אתמול הם הצליחו להתעלות על מה שהיה אז, ובכלל ב-5 הדקות האחרונות בתוספת זמן זה הרגיש לי כאילו הם בכוח רוצים למכור את המשחק אה-לה בית שאן, ולא ירדו להגנה. אבל איראן שקיבלה 6 מאנגליה? וניצחה נבחרת יותר עלובה ממנה בדמות ווילס? טוניסיה שלא הביאה כלום למונדיאל הזה, ואם צרפת בהרכב מלא זה נגמר ב-4:0 (הרי נגד ההרכב הכי חזק של אוסטרליה הם לא עברו את החצי), קוסטה ריקה שקיבלה 7 וכבשה מנגיעה וחצי בכדור וניצחה את יפן (ששוב - היא אחרת בנוף) או ערב הסעודית שעשתה בערך 6-7 התקפות ב-3 משחקים ולא שיחקה עם חלוץ(!) כאילו היא נבחרת מלאת כישרון ספרד סטייל? תסלחו לי אבל הרמה של הקונטנדריות שכמעט עלו שלב - היתה מבזה. להחריד.

ומילה על אורוגוואי - נבחרת הצחנה הספורטיבית של המונדיאלים האחרונים? לא יאמן כמה אפשר להסריח את הדשא. הניצחון אתמול הושג כל כולו בגלל שמולן עמדה נבחרת לוזרית למכביר, אבל נגד פורטוגל? גועל נפש. נגד דרום קוריאה משחק ראשון? אשכרה סגרתי את הטלוויזיה מרוב שהיה מגעיל. שלא לדבר על מונדיאל 2014 ששם בכלל, הם הגעילו ברמה אחרת. במונדיאל 2018 אני לא זוכר מהם שום דבר וגם שם הצליחו להגעיל את דרכם לשלב הבא, איכשהו. באמת זו נבחרת שאין בה כלום.

8. Clichy COYG

אני עוד פעם רואה את הגול של דרום קוריאה - מה שסון עושה שם זה פשוט ענק, מבחינתי לפחות רגע איקוני במונדיאלים אם מחשבים את איכות הביצוע + מעמד + דרמטיות.

ואם היה מדובר במסי/אמבפה/כריסטיאנו כל הספוט היה עליהם.

9. Raulito Madridista

מכבד את דעתך אבל צר לי לשבור לך את התזה. קודם כל נבחרת ספרד הודחה במונדיאל שעבר על ידי רוסיה, לא ממעצמות הכדורגל וזה לא משנה שהיא המארחת. שחקנים במונדיאל הם לא ילדים שמתרגשים מעוד 20 אלף אוהדים שנגדם ובעד הקבוצה השנייה.
    מעבר לכך, ספרד עלתה ליתרון 0:1 די בקלות, היו דקות ששער שני היה באוויר. לואיס אנריקה לא פתח בהרכב משני בצורה מוגזמת כמו שאר המאמנים. הוא שמר על השלישייה שלו באמצע לצורך העניין, דני אולמו שיחק, השוער הראשון אונאי סימון שעל יכולתו אפשר וצריך להתווכח, על רודרי. מאמן שסבבה לו להפסיד גם לא מעלה מהספסל את מרקו אסנסיו ואפילו את ג'ורדי אלבה שבנבחרת תמיד תורם הרבה. הספר שלך לא משהו בכלל.

אני מקווה שהתמונות או השטות שהראו מצד קוקה ואריק גארסיה לא עזרו לך לבנות את התזה שלך. זה קטע קצר שנתון לפרשנות וגם אם כן - אחד לא שחקן כדורגל והשני קפטן אתלטיקו מדריד (סליחה דני).

10. MaxAaRons Member

סון משלם מחיר כמו כל האגוארוס והדה בריינס.
    טוטנהאם או סיטי זה לא אחת מ3 הגדולות המסורתיות באנגליה.
    כוכב בולנסיה זה לא כמו בריאל או בארסה.
    לא יזכרו את סון וזה אשמתו בלבד.

11. Raulito Madridista

אני לא יודע גם אם היה דופק על השולחן או מחרים את מחנה האימונים כמו לוקה מודריץ' בזמנו - אם הייתה קבוצה שהייתה שמה עליו מאה מיליון יורו עוד לפני שהאריך חוזה בטוטנהאם וכן הלאה. קשה מאוד להוציא ממנה שחקנים. הוא מרוויח שם יפה וחשוב לו אולי להיות שחקן הרכב קבוע ואיזה סמל של הקבוצה או קרוב לכך. אני כן רואה בו ללא ספק אחד מהשחקנים הטובים בליגה האנגלית בעשור האחרון.

12. DRORIKO Member

מה הקשר ל-3 הגדולות המסורתיות. למה סלאח או ברונו מקבלים יותר פוקוס מדה בריינה או סון? ממש לא. מסי ורונאלדו יקבלו יותר פוקוס מכולם גם כי הם השמות הכי גדולים וגם כי למונדיאל הזה יש חשיבות מבחינת הלגאסי שלהם. זה משהו שהוא מעבר לעניין מקצועי.

13. Clichy COYG

עזוב - אם היה מדובר בהארי קיין (חברו לקבוצה כן) כל הספוט היה עליו. אני לא מדבר פה רק נקודתית על המונדיאל אלא על 6 שנים בפרמיירליג שהוא לא מקבל הערכה כמו הכוכבים הגדולים ואפילו לא כמו חבריו לקבוצה (=קיין המאמי הלאומית).

MaxAaRons אוהב/ת את זה.
  14. riquelme1 Member

א. ברזיל יכלה לאבד את המקום הראשון וגבר כל התזה המדומינת שלך הלכה לפח, דבר שני מזה משנה עם היא באה להפסיד בגלל שלא מעניין אותה, לנבחרת שלכאורה רוצה הגרלה קלה יותר.

למרות שהכל תאוריות, ספרד עלתה עם הרכב חזק, לואיס אנריקה רצה מקום ראשון והצהיר את זה בכלי התקשורת, ספרד נבחרת שניצחה 2 משחקים בלבד ב9 המשחקים האחרונים שלהם ביורו ומונדיאל, לא הצליחו לנצח נבחרות פח גם שהיו חיביים

ספרד לא מכרה ולא נעליים, נעזוב את זה שהם היו בסיכון גם להיות מודחת, האופי הספרדי הכי רחוק ממכירת משחקים בניגוד לאיטלקיות המושחתת.

די מצחיק שאוהד נבחרת עם הליגה הכח מושחחת באירופה, זוכר את הפרשה של האיטלקיות בוכה על משהו כזה, שהוא גם לא נכון

15. Raulito Madridista

המארקה הציגו את ה-11 המצטיינים של שלב הבתים לפי דעתם, ליאו מסי בחוץ:

צרפת מוליכה עם שני נציגים כמובן. ווישצ'ך צ'סני שהדף שני פנדלים - בין הקורות. קודי גקאפו שעושה טורניר נהדר במדי הולנד גם כן בפנים כמו גם ברונו פרננדש וג'ורדי אלבה. שחקנים מעשר נבחרות, בלי נציגים מאנגליה ומארגנטינה.

לגבי ספרד, שוב, הנבחרת מכירה ויודעת ויונקת רק דבר אחד - הנעת כדור שלרוב היא לא מסוכנת. הפעם היא נתקעה ונכנסה ללחץ. ההבדל בין ביטחון עצמי מופרז כמו ב-0:1 ובדקה ה-20 כשיפן שימשה כמו ניצבים, האמונה של להוריד רגל מהגז ו"לי זה לא יקרה", לבין לחץ שמשתק אותך - הוא קטן מאוד. מעבר לכך גם ניהול המשחק של לואיס אנריקה היה קטסטרופה. גם נניח ספרד חוטפת כדור, אין לה מטוס כמו אמבפה, אין לה ויניסיוס, אין לה פיל פודן. שחקנים של דריבל או לטוס קדימה, וזו בעיה.