כל עוד רישרליסון סותם לי את הפה רק במונדיאל אני מסודר. הfire power של ברזיל מגוחך בכל קנה מידה. תיאורטית הוא יכול לזכות במונדיאל גם עם המחליפים בחלק הקדמי.
היום זה הרגיש שבזכות קאסמירו, גם בלי חלק קדמי בכלל לסרביה אין זיכוי. משחק כזה במעמד יותר גבוה זה הול אוף פיים מיידי
בדיוק כפי שאף אדם שצופה במשחקים מאנגליה לא יטען שרישרליסון טוב ממרטינלי או מז'סוס כך אף אדם שצפה בנבחרת ברזיל בשנתיים האחרונות לא יפקפק בקרדיט שהוא מקבל מצ'יצ'ה. הוא לא הכי טוב, הוא הכי מתאים. זה היה משחק טוב של ברזיל למרות שניימאר לא היה פרודוקטיבי ושראפיניה ו-ויניסיוס חירבנו כמעט כל פוזשן שהגיע אליהם. אני מקווה שמישהו מהאינדיבידואלים מקדימה יכנס לקצב ושגימראש ימצא את עצמו על המגרש במקום פאקטה כי מול נבחרות שיצליחו לעבור את החצי ההגנה הזו לא תספיק.
קאסימרו במשחק גדול שמזכיר את הימים שלו מריאל מדריד , שעדיין אני לא מבין איך הוא בחר ללכת לקבוצה כושלת כמו יונייטד. ברזיל יש לה הרכב מושלם למעט שני מגנים וחלוץ , למרות הגולים של רישארליסון הוא עדיין לא חלוץ שאמור להיות בנחברת ברזיל אבל זה פגע בינגו. ברזיל שהיא תוקפת משחקת עם עוד קשר שבא מאחור שדנילו המגן הימני מצמצם לאמצע והוא משחק כאילו הוא קשר , שברזיל תקפה זה פחות עבד איתו ופחחות הצליח , אולי עם דני אלבס שיש לו כדורגל התקפי זה יכול לעבוד יותר. במחצית השנייה הוא עשה את זה עם א. סנדרו זה היה טיפה יותר טוב אבל עדיין זה היה חסר בתחום ההתקפי .
כל כך הגיע לסרביה להפסיד את המשחק הזה. מאמן פחדן עלוב ששם על הספסל את שני השחקנים הכי טובים שלו, לא חושב בכלל על להבקיע אלא רק על איך לא לספוג ובסוף מקבל 2 גולים. לדעתי סטויקוביץ' היה יכול להשתלב יפה בליגת העל שלנו עם כל האבוקסיסים והרוני לוי, מאמנים שכל היעוד שלהם בחיים זה לעשות 0:0, הדבר היחיד שמבדיל אותו מהם זה ההילה שלו כשחקן, כמאמן הוא בינוני מינוס ולא סתם הוא התגלגל לליגה הסינית. בכלל מאמנים סרבים זה אולי מצרך מבוקש בכדורסל אבל בכדורגל הם לא סחורה, ראינו מה ברק בכר עשה לשניים מהם העונה.
כן סרביה אכזבה. יכולת טכנית מאוד נמוכה. לא הצליחו לחבר כמה מסירות בלי לאבד. לברזיל יש שחקנים מאוד מהירים והם לחצו אבל זה עדיין לא תירוץ.
א.נכון. ב.כתבתי פה עוד לפני הטורניר שלסרביה יש בעיה עם קשרי אמצע שלה. אין לה אף קשר שהוא עושה משחק, שיודע להניע כדור תחת לחץ, אז ברור שלאחד כמו קאסמירו זה טרף קל. מה עושים כשאין קשר יוצר? הולכים לאגפים. מה עשה סטויקוביץ'? הושיב את קוסטיץ' על הספסל
כסף כסף כסף. אני תוהה עד כמה שווה לברזיל לשחק עם רביעייה התקפית כל כך (נימאר + 3 שחקני התקפה מובהקים). מלבד השאלות הפרסונליות (מרטינלי/אנתוני/רפיניה, ז'סוס/רישרליסון וגימראיש/פאקטה), אולי בכלל עדיף להוסיף קשר התקפי על חשבון חלוץ. קסמירו עם פאקטה בנוסף לגימראיש, ואז נימאר כחלק משלישיה התקפית עם ויניסיוס ושחקן נוסף.
גם אני התמוגגתי מקאסמירו. בעל הבית באמצע, לוחץ, מנצח בכל מאבק וחוטף כדורים. וכשבעט נהדר בסיבוב למשקוף - חלקיק שנייה הוא לא התבאס מחוסר המזל אלא טס שוב להגנה וגם חילק שם צ’אפחה כמו מנהיג לרישארליסון כשהוחלף. אין לי ספק שהחבר'ה בברזיל מסתכלים עליו והוא כל האיזון בנבחרת הזו. שחקן המשחק שלי. אגדה. געגועים. לגבי המשחק עצמו, נו, טוב, שוב ראינו שמאמן הולך עם שחקן שלו ובסוף זוכה. רישארליסון היה די חלש במחצית הראשונה, לא מעורב, לא היה מסוגל למסור לעצמו. רבים רצו שהוא יהיה החילוף הראשון - והשאר היסטוריה. עמד במקום הנכון בהמשך ואז כבש את שער המונדיאל, ספק אם נראה שער יפה יותר. ויניסיוס האמת מוסר הרבה פעמים ככה והוא גם בישל לקארים בנזמה נגד צ'לסי בדיוק באותה הדרך אשתקד. הצעד הראשון שלו משוגע, הוא נמרץ, הוא מעז, אבל גם קצת מתסכל. המאמן הסרבי ניסה להגיב ולשחרר קצת ולבסוף ברזיל השתעשעה וזה היה יכול להיגמר בתוצאה הרבה יותר גבוהה (רודריגו היה פעלתן וכדומה). הבנתי שניימאר ישחק במשחק הבא והתמונות היו קצת מוגזמות, בכל מקרה, אמש הוא נראה כמו עוד שחקן ברזילאי ולא כשחקן הטוב ביותר, יש תחרות גדולה. ראפינייה עושה הגנה כל הזמן, נלחם, לפעמים זה גם חשוב לשחרר כדור מהר, אבל הוא הכי פחות מסוכן מבין כולם שם ולא ברור לי איך הוא סיים את המשחק. המגינים עוד היה בסדר ואלכס סנדרו עוד בעט לקורה. מניח שסרביה מסוגלת ליותר.
ריצאלדיסון זה עוד מילא כי הוא החלוץ שאמור לחכות לכדורים. איפה ניימאר היה במחצית הראשונה, זה הגיע לשלב שהסתכלתי בהרכבים לראות אם הוא מופיע שם בכלל. במחצית השניה הוא כבר היה קצת יותר מעורב אבל לא מהמשחקים הגדולים שלו בוא נגיד.
אני תמיד אעדיף שחקן שיודע ליצור קצת יותר ויכול נניח לברוח אפילו לקו ולעשות חילופי מקומות - גבריאל ז'סוס שהוא שחקן מצוין. רוצה לומר: זה לא שהעלו את רישארליסון על המוקד והמחליף הוא איזה שחקן זוטר. אפילו רודריגו בריאל התחיל לעשות צעדים של '9' מדומה. הרצון לראות שחקן אחר היה לגיטימי לדעתי ועכשיו זה בכלל לא יעלה לדיון. ניימאר אכן לא הופיע, לא בדברים הטובים וגם לא בדברים הרעים - לא אמר דבר אחרי עבירות, לא התלונן וכן הלאה. בהחלט מוזר. כשאנטואן גריזמן שיחק במדי צרפת בעמדה אחורית זה דווקא היה מעניין, לא חושב שהוא באמת בלט אבל הכין שני מצבים פנטסטיים והזיז את הכדור. בניימאר אולי זה טיפה פגע.
מאוד התרשמתי מברזיל אתמול. את האמת? הרבה יותר הרשימה אותי מברזיל של ימי ה"סמבה" של רונאלדו/רונאלדיניו/אדריאנו או ואט אבר. וזה כשאני לוקח בחשבון לא רק את הטיפול הרך בכדור אלא גם את העוצמה ההגנתית ובמרכז השדה. ניטרלו את הסרבים לגמרי. אני לא יודע איך זה מסתדר עם ההגרלה, אבל מבחינת איכות- הגמר שנקבל צריך להיות שחזור של גמר 98
ברזיל של 2006 מצד אחד התמוגגנו מהשמות ומצד שני ידעת שזה לא יילך ובקיר הראשון הם יילכו הביתה. זו לא ממש הייתה סנסצייה כשצרפת הדיחה אותם ברבע הגמר. לגבי הנבחרת הנוכחית? המגינים שלה נופלים משמעותית מקאפו ומרוברטו קרלוס האגדיים, רונאלדו-ריבאלדו-רונאלדיניו לדעתי כן עדיפים על מה שיש. מה יש היום שאין לנבחרת ההיא? קאסמירו בעיקר. מרקיניוס וטיאגו סילבה בלמים טובים אבל לא יוצאי דופן. בכל מקרה אני מסכים שאולי למעט ספרד ששיחקה נגד יריבה קקמייקה ופתחה עם שער מהיר - כל נבחרת גדולה נתנה אולי מחצית אחת טובה ועוד כמה דקות. גם צרפת שעד ל-1:1 הייתה די בהלם.
כמה חפירות פופוליסטיות על דנילו וסנדרו שמלוות בהתרפקות על אלבס ומרסלו. השניים הראשונים לפחות עושים הגנה.
בריאל מדריד אני זוכר את דנילו כשחקן הגנה כושל מאוד מבחינת כל דבר אפשרי - מיקום, ריכוז, לדעת מתי לצאת ומתי לא, סגירה אלכסונית - ודווקא עם הכדור הוא היה בסדר גמור - מהיר, יוצא קדימה בביטחון, מסירות טובות. ביובנטוס הוא 'השתדרג' ושיחק את תפקיד הבלם. הביקורת על אלכס סנדרו שלדעתי מאז 2019 כבר חצי בפנסייה - מוצדקת. אתמול הוא שיחק טוב, הייתי מחכה עם הפרגונים האלה. דני אלבס אגב לא היה פראייר בהגנה ומרסלו, פחות בנבחרת - כן התעלה בימים גדולים, תשאל את אריאן רובן. יש יותר משחקים שבהם ברזיל תצטרך לפרוץ הגנה וכל אקסטרה התקפית היא מבורכת - מאשר יציבות מאחורה.